Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ομόφωνα στο Δ.Σ. Αλιάρτου Θεσπιέων η αίτηση των κατοίκων του Ακραιφνίου για προσχώρηση στο Δήμο-ΒΙΝΤΕΟ


ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ Η ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
 Την προσάρτηση της Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίου  του Δήμου Ορχομενού στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων, ζήτησαν με αίτημά τους οι κάτοικοι του χωριού.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου -Θεσπιέων δέχτηκε το αίτημα 720 κατοίκων του Ακραιφνίου για ένταξη της κοινοτητάς τους στο Δήμο. Το αίτημα υποβλήθηκε μετά από συλλογή υπογραφών και επίκληση συγκεκριμένων λόγων για τους οποίους η ζωή τους θα είναι καλύτερη αν αλλάξουν Δήμο (Τράπεζες,Κέντρο Υγείας,Σχολεία,κτλ.).
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.,διάβασε τη επιστολή τους,καθώς και τη νομοθεσία που διέπει μια τέτοια μεταβολή.
Εκ μέρους των κατοίκων του Ακραιφνίου ο κος Παυλιώτης Ιωάννης ανέπτυξε το αίτημα και ζήτησε από τους Συμβούλους να το εγκρίνουν.
Τοποθετήθηκαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,που εξέφρασαν την σύμφωνη γνώμη τους,ενώ ο Αντιδήμαρχος κος Αραπίτσας ανέφερε πως αυτές είναι οι παρενέργειες του Καλλικράτη,ο οποίος αν λάμβανε υπόψη την πραγματικότητα θα έπρεπε το Ακραίφνιο να ανήκει στο Δήμο μας από το 2011.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κος Σαγάνας Φίλιππος εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του,μίλησε για τη δυναμική του Δήμου μας και ευχήθηκε και άλλα χωριά να κάνουν το ίδιο που κάνει το Ακραίφνιο και να προσχωρήσουν στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Θετικός αλλά ιδιαίτερα συγκαταβατικός ήταν ο Δήμαρχος Ντασιώτης Γ. στην τοποθέτησή του. Χαρακτήρισε "ιδιαίτερα μεγάλη τιμή" για το Δήμο μας την αίτηση των κατοίκων του Ακραιφνίου,ωστόσο μίλησε για "απαραίτητες διευκρινήσεις",όπως:
1.Ο Δήμος Αλιάρτου -Θεσπιέων δέχεται ως οφείλει το αίτημα και δεν το προκαλεί.
2.Δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου Ορχομενού,αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το αίτημα ενός ολοκληρου χωριού.
3. Η απόφαση αλλαγής διοικητικών ορίων ένος Δήμου λαμβάνεται από την Κυβέρνηση.
4.Κάλεσε τους κατοίκους του Ακραιφνίου να εκμεταλευτούν την παρουσία τους στο Δήμο Ορχομενού και να απαιτήσουν πράγματα για το χωριό τους.
5. Τέλος είπε κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει τις μακροχρόνιες στενες σχέσεις των κατοίκων του Ακραιφνίου με αυτούς της Αλιάρτου,ούτε την επιθυμία όλων να συνυπάρξουν σε έναν κοινό Δήμο.
    Η συνεδρίαση τελείωσε με τη λήψη ομόφωνης απόφασης.

 Την υπαγωγή τους στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων ζητούν οι κάτοικοι του Ακραιφνίου.

Ένας από τους λόγους που οι κάτοικοι του χωριού θέλουν να προσαρτηθούν στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων είναι η απόσταση, καθώς το χωριό απέχει από την Αλίαρτο μόλις 14χλμ, ενώ από το Δήμο Ορχομενού 27 χλμ. Επίσης, οι κάτοικοι συναλλάσσονται και δέχονται υπηρεσίες από τα ΕΛΤΑ, τις Τράπεζες, το Κέντρο Υγείας κ.λπ. που εδρεύουν στην Αλίαρτο, ενώ καλύπτουν όλες τις εμπορικές ανάγκες τους από τα καταστήματα της Αλιάρτου.
Με απόλυτη βεβαιότητα οι κάτοικοι του Ακραιφνίου  δήλωσαν στο permisospress,ότι ο Δήμος Ορχομενού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χωριού λόγω της μεγάλης απόστασης.
 Αναλυτικά οι λόγοι, που κατά την άποψή τους, θα πρέπει να ενταχθεί το Ακραίφνιο στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων στο έγγραφο που ακολουθεί:
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση







7 σχόλια:

  1. Μεγάλη επιτυχία του δημάρχου που με τη συνετη πολιτική του της σκληρης δουλειάς, των συναινεσεων και της εξωστρεφειας εκανε το δημο μας ελκυστικο. Μακαρι να γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι σωστη κινηση και μακαρι να εχει αισιο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακραιφνιο-Μουλκι-Μαυρομματι. Συνυπαρξη ετων, δεκαετιων. Κοινος Τοπος Κωπαιδα. Πραγματι τιμη μας αν γινει κατι τετοιο θα ειναι εκπληκτικο. Ο δημος Αλιαρτου-Θεσπιεων δειχνει μετα απο σερα ετων σοβαροτητα οριμοτητα και προγραμματισμο. Μπραβο στην Δημλτικη Αρχη



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε τεράστια ωριμοτητα σε αυτή τη συζήτηση όπως φαίνεται στο βίντεο. Κορυφαία η παραινεση του Δημάρχου προς τους κατοίκους του Ακραιφνιου να συνυπαρξυν στο Δήμο Ορχομενου,αλλά και η κατάληξη οτι κανείς δε μπορεί να αγνοησει τη επιθυμία ενός χωριού και τις σχέσεις που χτίστηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες. Το βίντεο που ειδα μου έδωσε απάντηση γιατί πολλοί μιλούν με καλά λόγια για το δημο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ