Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Συμπαράσταση από το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων προς τους 77 διωκόμενους Βοιωτούς πολίτες

Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων προς τους 77 διωκόμενους Βοιωτούς πολίτες
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
“Μετά την
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Θήβας τον Ιούλιο του 2014 ενάντια στη απαξίωση της δημόσιας Υγείας στη Βοιωτία, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα μαζικών φορέων μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λεβαδέων, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά 77 πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.
Παρά την ψήφιση νομοθετικής διάταξης τον Αύγουστο του 2016 (ν. 4411/2016) για την αρχειοθέτηση τέτοιων υποθέσεων, η υπόθεση οδηγείται από την εισαγγελία Θηβών στο ακροατήριο την 23/05/2017.
Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Λεβαδέων καταδικάζει κάθε ενέργεια που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και έχει στόχο να αποτρέψει τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτούς.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δυναμικά παρόντες, συμπαραστεκόμενοι σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας σε κατηγορουμένους που διώκονται για κοινωνικούς αγώνες.
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν κάμπτονται με ποινικές διώξεις όταν υπάρχουν φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα, αντίθετα δυναμώνουν μέσα από την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη όλων των πολιτών.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ