Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Τα πλαστικά μπουκάλια και τα σκουπίδια "βασιλεύουν" στην Π.Ε.Ο Αθηνών - Θηβών - Κίνδυνος για πυρκαγιά

Σημεία με πλαστικά  και άλλα σκουπίδια παράλληλα στην Π.Ε.Ο Αθηνών - Θηβών..


Σε διάσπαρτα σημεία αριστερά και δεξιά  της Π.Ε.Ο Αθηνών-Θηβών απο Ερυθρές εώς Μάνδρα υπάρχουν σημεία με συσσωρευμένα πλαστικά μπουκάλια και πεταμένα ποτήρια καφέ ..
ΔΕΝ είμαστε ούτε πρόκειται να γίνουμε 'κυνηγοί σκουπιδιών'..Όμως το 'θέαμα' που αντικρύζει κανείς όταν περνά απο την παλαιά Εθνική Αθηνών-Θηβών ,είναι αποκρουστικό και επικίνδυνο..

Αποκρουστικό είναι για αισθητικούς και περιβαλλοντολογικούς λόγους.Επικίνδυνο ,γιατι έτσι όπως είναι πεταμένα τα πλαστικά μπουκάλια,χαρτιά και υπόλοιπα πλαστικά σε συνδυασμό με τα ξερά χόρτα και τους θάμνους ,φτιάχνουν ένα εύφλεκτο περιβάλλον για εκδήλωση πυρκαγιάς!
Δυστυχώς σε αυτή την χώρα,ΜΟΝΟ 2 χρόνια πριν ,κατα την διάρκεια και 1 χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες,είχαμε βάλει μυαλό και ήταν δύσκολο την συγκεκριμένη περίοδο να έβλεπε κανείς ρίψη σκουπιδιών απο αυτοκίνητα στον δρόμο...
Δέν θέλω να πιστεύω ότι ο Νεοέλληνας ''εκδικείται'' με αυτόν τον τρόπο το σύστημα...αν ναι,τότε ο τρόπος και ο χώρος που το κάνει αυτό είναι εντελώς άστοχος!
Ας είμαστε προσεκτικοί λοιπόν,ειδικά γιατί και μετά την καταστροφή απο φωτιά του δάσους του Καλάμου,είμαστε η μοναδική περιοχή στην Αττική με αυτό το καταπράσινο τοπίο!
Πρέπει να το καταστρέψουμε και μετά να καταλάβουμε με ποιόν τρόπο οφείλαμε να το διαχειριστούμε;
Επισημαίνουμε ότι η επικίνδυνη καλοκαιρινή περίοδος για εκδήλωση πυρκαγιών δεν έχει ακόμα τελειώσει.
Περισσότερα ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί δεν δουλεύουν στους δήμους μόνο τα λεφτά των φορολογουμένων περνούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ