Eδώ... ξεπετάγεται η είδηση

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Αυτοκίνητο "σφήνωσε" σε φρεάτιο-παγίδα στη παραλία Αγίου Νικολάου Δομβραίνας-Φωτογραφίες

Σε παγίδα για ανυποψίαστους οδηγούς έχουν μετατραπεί τα φρεάτια στη παραλία Αγίου Νικολάου Δομβραίνας.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη παραλία του Αγίου Νικολάου  είναι απαράδεκτη, με τα ασυντήρητα φρεάτια να εγκυμονούν κινδύνους για πεζούς και οδηγούς οχημάτων. Το συγκεκριμένο συμβάν σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στον δρόμο της παραλίας του Αγίου Νικολάου όταν διερχόμενος  οδηγός "έπεσε" με το αυτοκίνητό του, στο φρεάτιο με αποτέλεσμα να σφηνωθεί η ρόδα του, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστρια του permisospress .Οι κάτοικοι έχουν επισημάνει το πρόβλημα στις τοπικές αρχές, ζητώντας να μεριμνήσουν για τη συντήρηση των φρεατίων.
Εμείς με την ανάρτηση αυτή ενημερώνουμε του αρμοδίους να λάβουν τα μέτρα τους.  
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες:

Σύμφωνα με το νόμο, οι δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για τη συντήρηση του οδοστρώματος των δημοτικών οδών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων που χρησιμοποιούν τις οδούς αυτές.
Σε περίπτωση δε ζημίας που επήλθε συνεπεία παραλείψεως των αρμοδίων οργάνων του Δήμου να συμμορφωθούν με την παραπάνω υποχρέωση, ο Δήμος ευθύνεται σε αποζημίωση του ζημιωθέντος.
Υπαίτιος του ατυχήματος είναι ο εναγόμενος Δήμος, ο οποίος δεν φρόντισε να αποκαταστήσει δια των οργάνων του τη λακκούβα στο οδόστρωμα δημοτικής οδού, για τη συντήρηση της οποίας είναι αρμόδιος, ούτε τοποθέτησε πριν από αυτήν τις κατάλληλες πινακίδες, ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί για την ύπαρξη αυτής.
Αν η ζημιά που πάθατε οφείλεται σε κακοτεχνία δημόσιου έργου που έχει ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο, ευθύνεται παράλληλα με το Δημόσιο και ο ίδιος ο εργολάβος ή η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, οι ιδιώτες εργολάβοι ασφαλίζουν τα έργα τους για αστική ευθύνη, έτσι θα αποζημιωθείτε σχετικά εύκολα και σύντομα για την ζημιά που πάθατε, καθώς οι περιπτώσεις αυτές εκδικάζονται στα κανονικά πολιτικά δικαστήρια.


Η διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσετε για να απαιτήσετε αποζημίωση είναι η εξής:

Καλέστε την Τροχαία προκειμένου να καταγράψει και επίσημα το συμβάν.
Φωτογραφίστε ακόμα και με το κινητό σας την κακοτεχνία και τις ζημιές που έχετε υποστεί. Αν μπορέσετε, τραβήξτε μια φωτογραφία όπου θα φαίνεται η αιτία του ατυχήματος: η τρύπα δηλαδή στον δρόμο, τη μεγάλη λακκούβα ή τα έργα για τα οποία δεν προειδοποιούν πινακίδες σήμανσης. Καλό θα είναι επίσης να φωτογραφίσετε μια σημερινή εφημερίδα για παν ενδεχόμενο απόδειξης της ζημίας καθώς η τροχαία δεν πρόκειται  να βγάλει φωτογραφίες.
3. Ενημερωθείτε από την τροχαία ή τον δήμο σε ποιον ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος (στο δημόσιο ή σε τοπική αρχή)

4. Ενημερώστε αμέσως την ασφαλιστική σας εταιρεία ώστε να αποστείλει την φροντίδα ατυχήματος για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημά σας και να βγάλει τις απαραίτητες φωτογραφίες. Ανάλογα με την κάλυψη που έχετε κι αν έχετε πληρώσει ασφάλιστρα και για δικαστική-νομική κάλυψη, ενδέχεται η εταιρεία σας να δεχθεί να αναλάβει τη δικαστική διαδικασία και την υποστήριξή σας.

5. Αν υπάρχει τραυματισμός το ΕΚΑΒ για να επιβεβαιωθεί. Εάν απαιτείται  πηγαίνετε σε δημόσιο νοσοκομείο για να πάρετε ιατρική βεβαίωση για σωματική βλάβη.

Συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας εντός 24 ορών και στείλτε εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα το οποίο θα γράφει πως επιφυλάσσεστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα σας.
Σε περίπτωση που ο αρμόδιος φορέας δεν ανταποκριθεί εντός 2 ημερών, καταθέστε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή με την απαίτηση του ποσού που αντιστοιχεί στην αποζημίωσή σας.
8. Εάν είναι δυνατόν φροντίστε να υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα εκείνη του ατυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ