Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Εξαιρετική η 1η Γιορτή "Ελιά και Λάδι" στο Νεοχώρι-Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Με  μεγάλη προσέλευση κόσμου, που σηματοδότησε και την επιτυχία της, πραγματοποιήθηκε   η 1η  Γιορτή "Ελιά και Λάδι" την Κυριακή  στην  πλατεία του Νεοχωρίου,που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Η  πρόεδρος  κ.α. Βαλμά  Όλγα  και τα   μέλη του Δ.Σ.του Συλλόγου μετά το καλωσόρισμα,ευχαρίστησαν  όλους όσους  τίμησαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στη γιορτή.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ.α. Φανή Παπαθωμά,τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη,  τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Θηβαίο και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυναικών Βοιωτίας κ.α. Πανταζή.
Η Γιορτή "Ελιά και Λάδι" περιελάμβανε ενδιαφέρουσες ομιλίες, από τον Γεωπόνο Ξενοφώντα Γείτονα,Σπύρο Μαρτζούκο,ιδιοκτήτη του Ελαιοτριβείου Pure-Olea,Γιώργο Βαρθαλάμη τεχνολόγο τροφίμων,Ελαιοτριβείο Βαρθαλάμη και Γιώργο Βαλμά ιδιοκτήτη του Οικολογικού Ελαιοτριβείου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Γιαννακόπουλος,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης οι πρόεδροι των Τ.Κ. Νεοχωρίου κ.Στάθης,Θεσπιών κ.Χατζής, Τανάγρας κ.Μπελεγράτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σταμούλης και Γεροπέτρος.
Επιστολή για καλή επιτυχία της εκδήλωσης που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος.
Ακολούθησαν χορευτικά από τον "ΔΗΜΟΦΙΛΟ" Θεσπιών και την Άσκρη.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε  δωρεάν φαγητό, προβατίνα με μακαρονάδα μαγειρεμένη από τους καταπληκτικούς μάγειρες του Συλλόγου Εθίμων και Παραδόσεων "Αγία Παρασκευή" Ακραιφνίου και ακολούθησε γλέντι  με ζωντανή μουσική.
Η ελιά αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πρωτογενούς παραγωγής στην τοπική κοινωνία και στην ευρύτερη περιοχή,  ενώ δεν είναι τυχαίο ότι χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται με τη δενδρώδη αυτή καλλιέργεια.
Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου,για την εξαιρετική εκδήλωση- μετά την επιτυχία της, η γιορτή είναι προφανές ότι θα γίνεται πλέον κάθε χρόνο!!!

Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην 1η  γιορτή "Ελιά και Λάδι" που έγινε στο χωριό μας,ευχόμαστε  τα επόμενα χρόνια να γίνει θεσμός για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή.
Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα  Βοιωτίας για την συνδιοργάνωση,τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων,για την βοήθειά του,τους ομιλητές μας,όλους τους χορηγούς,στα κρέατα,στο λάδι,κ.κ. Κώστα Μαλέση, Πέππα Νικόλαο,Στάθη Απόστολο,Βαρθαλάμη Αναστάσιο,Κλεφτογιάννη Χάρη,Γεώργιο Α. Βαλμά,τους μάγειρες του Ακραιφνίου  που έφτιαξαν το φαγητό αφιλοκερδώς,την Γεωργία Μελισσάρη  για τα ξύλα,τον φούρνο της Αντιγόνης στο Καπαρέλλι για την προσφορά του,τα χορευτικά Άσκρης και Θεσπιών,τους Συλλόγους Μαζίου,Θεσπιών ,Άσκρης και Λεονταρίου,τα παιδιά του χωριού μας και τέλος το  ειδησεογραφικό  blog .Permisospress, για την στήριξη -κάλυψη και προβολή της εκδήλωσης.
Με Τιμή
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ.Όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ



4 σχόλια:

  1. συγχαρητήρια!!!! και μετα από αυτό σειρά έχουν οι θίσβη και η Δομβραίνα που θα διοργανώσουν την γιορτή του σωλήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου δεν έστειλε καμμία ατομική πρόσκληση παρά μόνο μια στο Δημαρχείο που ήταν για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο
    Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πολύ καλά κάνατε σαν σύλλογος. ο κάθε σύμβουλος να κοιτά ανακοινώσεις και να περνά και καμιά βόλτα απ το δημαρχείο! κάποιοι δεν ξερουν ούτε που πέφτει.

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ