Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ο Θείος Λόγος του π.Αλέξιου που άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων στις Θεσπιές-Βίντεο,φωτογραφίες


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στις Θεσπιές.
Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος από τον  Άγιο Ρηγίνο Λιβαδειάς,  πλαισιωμένος από τον εφημέριο του ναού π.Αλέξανδρο  και τον ιερέα του Προφήτη Ηλία Λεονταρίου π.Γρηγόριο.
Ο Αρχιμ. Αλέξιος Σαμαρτζής,με καταγωγή από τις Θεσπιές, στον Θείο Λόγο που κήρυξε,  μίλησε   για την ψευτιά και την υποκρισία που κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Ο π. Αλέξιος με έναν ρηξικέλευθο τρόπο προσέγγισε το θέμα, μέσα από το γνωστό τραγούδι του αγαπημένου μας καλιτέχνη Διονύση Σαββόπουλου, με τίτλο Άγγελος- Εξάγγελος,το οποίο εξακολουθεί να μας τρομάζει κάθε φορά που πάει να μας πει την αλήθεια. ....
Προσεγγίζοντας με ερμηνευτικά σχόλια τους στίχους του τραγουδιού, ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε πρότυπα τους αγίους μας που πίστευαν στον Χριστό, την όντως αλήθεια και έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για αυτήν.
Στο τέλος του κηρύγματός του ο π. Αλέξιος, που άγγιξε πραγματικά τις καρδιές των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων, ανέφερε ότι πρέπει όλοι μας να αφήσουμε την ψεύτικη και υποκριτική ζωή μας και να ακολουθήσουμε τον Κύριό μας, αναπτύσσοντας μία ειλικρινή διαπροσωπική σχέση με τον Θεό και τον συνάνθρωπο.
Παρόντες στον εσπερινό  ήταν,ο Δήμαρχος Αλιάρτου  Θεσπιέων κ. Ντασιώτης,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης,  ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Τ.Κ.Θεσπιών κ.κ.Χατζής και Παπαδομαρκάκης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ