Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας και Κοινωνικού Παντοπωλείου Ορχομενού


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

       Το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2017 έγιναν τα εγκαίνια των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ορχομενού (Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Παντοπωλείο)  από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη.
       Ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος υποδέχθηκε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, την Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, Περιφερειακούς Συμβούλους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων, Τοπικούς Συμβούλους, εκπροσώπους Τοπικών Συλλόγων αλλά και απλούς δημότες στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων από τους ιερείς π. Χαράλαμπο της Παναγίας Σκριπούς και π. Μιχάλη του Ευαγγελιστή Λουκά.
       Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Ορχομενού τόνισε «τη μεγάλη τιμή για το Δήμο να πραγματοποιεί τα εγκαίνια ο Περιφερειάρχης πράγμα που είναι και σωστό αφού με την αγαστή συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια έγινε δυνατή η χρηματοδότηση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας», εξήρε ακόμη τη συμβολή της εκκλησίας που «χέρι-χέρι με τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια κάνουν μεγάλο αγώνα για να ανακουφίσουν τις ανάγκες των οικογενειών που έχουν ανάγκη» και τελείωσε λέγοντας πως «αφουγκράζομαι την αγωνία πολλών συμπολιτών μας για το αν τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων θα είναι σε θέση να έχουν ένα γιορτινό τραπέζι για τις οικογένειές τους» και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας για να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο εν όψει των Χριστουγέννων.
       Στη συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης μεταξύ άλλων είπε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική όχι μόνο γιατί αρχίζει στον Ορχομενό η λειτουργία δομών με ευρωπαϊκές προδιαγραφές αλλά και γιατί αποδεικνύεται ότι ο πρώτος και δεύτερος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν συνεργάζονται και ενώνονται σε μια σφιχτή γροθιά μπορούν να επιτύχουν αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ: Η Περιφέρεια με ευρωπαϊκούς πόρους χρηματοδοτεί και ο Δήμος υλοποιεί. Έτσι φτάσαμε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παραδίνουμε στους κατοίκους του Ορχομενού το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι είμαστε κρίκοι μιας ανθρώπινης αλυσίδας που είναι τόσο ισχυρή όσο ισχυρός είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της. Γι΄ αυτό οφείλουμε να σχηματίσουμε μια συμμαχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Είναι αυτονόητο πως εν όψει των Χριστουγέννων η Περιφέρεια θα βοηθήσει, όπως κάνει σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα αναφέρω πως πάνω από χίλια παιδιά πρωτάκια, αγόρασαν τα σχολικά τους είδη χάρη σε δράση της Περιφέρειας ή αυτή τη στιγμή που μιλάμε χιλιάδες παιδιά της Περιφέρειας απολαμβάνουν ένα υγιεινό και ολοκληρωμένο γεύμα κάθε μέρα στα σχολεία τους. Τελειώνοντας θέλω να ευχηθώ αυτές οι δομές, αυτή η κοινωνική συμμαχία να είναι αχρείαστη γιατί η σκληρή αλήθεια είναι πως το ότι χρειάζεται να υλοποιούμε τέτοιες δράσεις είναι αποτυχία. Σημαίνει ότι κάτι δεν έχουμε κάνει καθόλου καλά σ΄ αυτή τη χώρα. Με την ευχή πολύ σύντομα να δημιουργηθούν δουλειές, με την ευχή πολύ σύντομα να μην χρειάζεται κανένας να προστρέχει σε τέτοιες δομές, με την ευχή να είμαστε όλοι πιο ισχυροί για να μπορέσουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη χώρα, σας ευχαριστώ για τη σημερινή πρόσκληση γιατί έτσι είχα την χαρά να βρεθώ στον Ορχομενό».
  
  Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ορχομενού και στη συνέχεια άρχισε η πρώτη επίσημη διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ορχομενού.
Διοικητικά υπάγεται στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού με προϊσταμένη την κα Γαρυφαλλιά Λιόντου, στεγάζεται στην οδό Μινύου 3 (Πέτρινα) στην πτέρυγα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και είναι προσβάσιμο από ΑμΕΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το επισκεφτούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι (Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή) ή να τηλεφωνήσουν στους αριθμούς 22610-34970, 22610-34001. Το οποιοδήποτε πρόβλημά τους θα αντιμετωπιστεί από τον υπεύθυνο του Κέντρου Κοινωνικό Λειτουργό κ. Γιώργο Σταμέλο ή την Ψυχολόγο κα Μαρία Παππά ή την κα Ελένη Γαλανάκου (Βοηθητικό Προσωπικό-Υπεύθυνη Διανομής). Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Από εδώ ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ορχομενού.
Εξυπηρετεί 226 οικογένειες με 500 μέλη και στεγάζεται στην πρώτη αίθουσα του συγκροτήματος Πέτρινα (Μινύου 3) με υπεύθυνο διανομής τον κ. Γιάννη Πάνου. Λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από 10 π.μ. μέχρι 2 μ.μ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2261034970, 2261034001 (Κέντρο Κοινότητας), 2261351123 (κα Γαρυφαλλιά Λιόντου), 2261351129 (κ. Γιάννης Πάνου).
Χρηματοδοτείται από τον Δήμο Ορχομενού και ενισχύεται με δωρεές εταιρειών, παραγωγών αλλά και απλών πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται (μετά από αίτησή τους) από την επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Προς ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων έχει αρχίσει η κατάθεση αιτήσεων (1-30 Νοεμβρίου) για το έτος 2018 στο Κέντρο Κοινότητας. Πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα παραπάνω τηλέφωνα.


Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ