Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Έρχονται αλλαγές στα διόδια: Θα πληρώνουμε και με e-banking

Νέες αλλαγές στα διόδια όπου έπειτα από μελέτη προβλέπεται να μπει ενιαίο σύστημα για κάρτες προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Σπίρτζης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ έχει ολοκληρωθεί ήδη η μελέτη και μέσα στην χρονιά θα διεξαχθεί διαγωνισμός για να μπει το σύστημα για κάρτες. «Θα μπορεί ο πολίτης από το e-banking ή μέσω κινητού, να μη στέκεται στις ουρές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ξανά και στην αλλαγή που είχε εξαγγείλει ως προς τον τρόπο υπολογισμού της τιμής των διοδίων με τους οδηγούς να πληρώνουν το ποσό που αντιστοιχεί χιλιομετρικά από την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο μέχρι την έξοδο. Όπως τόνισε μάλιστα με αυτό τον τρόπο θα επέλθει μείωση στις τιμές των διοδίων.

1 σχόλιο:

  1. Θεωρώ πως είναι πολύ καλό βήμα. Ειδικά δεδομένου οτι δεν μπορείς να βγάλεις ένα ενιαίο epass για όλα τα διόδια. Στο site της Eurobank (που χρησιμοποιώ το ebanking της) δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια σχετική ανάρτηση. Ευελπιστώ να γίνει κάτι άμεσα γιατί δεν αντέχεται άλλο αυτή η φάση με τα διόδια, ειδικά για εμάς τους ημι-επαγγελματίες οδηγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ