Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Αναποφάσιστος θα είναι ο καιρός και μετά την κακοκαιρία εξπρές που θα πλήξει την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, το σκηνικό θα αλλάξει από την Τρίτη ενώ έχουμε και την πρώτη πρόβεψη για το τι θα συμβεί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Την Τρίτη οι νοτιάδες σταματούν και το σκηνικό αλλάζει με ένα ψυχρό κύμα που θα επηρεάσει κυρίως τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ θα υπάρξουν και χιόνια στα ορεινά όλης της χώρας, αλλά από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Ετσι, έρχεται κρύο με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ ενδέχεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, όπως σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα.

Οι ανώτερες θερμοκρασίες που αναμένονται αυτές τις ημέρες θα είναι ως 7 βαθμούς στα βόρεια, κοντά στους 11 με 12 στα κεντρικά και ως 14 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Νέα αλλαγή του καιρού έρχεται την άλλη Πέμπτη το απόγευμα σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό. Το κρύο θα “γλυκάνει” λίγο και το θερμόμετρο θα ανέβει 3 με 4 βαθμούς. Το σκηνικό θα είναι γενικά καλό χωρίς έντονα φαινόμενα ως τα Χριστούγεννα.
Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων έρχεται ένα νέο ψυχρό κύμα που θα αλλάξει το σκηνικό ως την Πρωτοχρονιά, όπου η πρόβλεψη, αν και μακρινή, λέει ότι θα υπάρξει νέα κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ