Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Επίθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας στη Νέα Δημοκρατία



“Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ ΚΙ ΑΣΠΡΙΣΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΟΥ,
ΜΗΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑΞΕ, ΜΗΤΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ»



Η Νέα Δημοκρατία έδειξε τι ακριβώς επιδιώκει, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, στην Βουλή:
·  Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζόμενους σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης.
·  Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε επίσης την διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, υποστηρίζοντας απροκάλυπτα (ή «ξετσίπωτα» όπως λέει ο λαός) μια εξαιρετικά επιθετική ρύθμιση σε βάρος του απεργιακού δικαιώματος: απέναντι στην πρόβλεψη του νόμου να αποφασίζεται η απεργία από το 50%+1 της συνέλευσης των εργαζομένων, η οποία συνέλευση διασφαλίζει απαρτία με τη συμμετοχή του ½ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απαιτούσε απόφαση από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων, δηλαδή από τον διπλάσιο αριθμό.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν την διαπραγμάτευση με τους δανειστές την διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση: Η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ήταν το αποτέλεσμα. Όχι μόνο στα παραπάνω θέματα, αλλά και άλλα, όπως το εργοδοτικό λοκ-άουτ, ή η απελευθέρωση των απολύσεων, θέματα που η κυβέρνηση κατάφερε να αποκλειστούν από τις συζητήσεις με τους θεσμούς.

22 Ιανουαρίου 2018

Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας

3 σχόλια:

  1. ΄΄Δυο γαιδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μίλησαν οι μνημονιοφάγοι, μνημιοσκίστες και περήφανοι συν-εταίροι των ΑΝΕΛ...περικοπές, οι χειρότερες όλων στις παλιές και νεες συντάξεις,ΦΠΑ στο Θεό, κατάργηση έκπτωσης 1,5% φόρου σε μισθωτούς-συνταξιούχους, ίσως ΕΝΦΙΑ προσεχώς "τρελός" στα χωράφια, αλήθεια που πήγατε το πετρέλαιο κίνησης από 1ο-2017? Πως θα καλλιεργήσουμε?βενζίνη δεν βάζετε?έχετε ιδέα που έφτασε?αλλά, σας βολεύει, το πέταγμα φωτοβολίδων, σαν αυτή για την Μακεδονία γιατί τι άλλο να μας πείτε? Ακόμη και το αφορολόγητο,δλδ. η τραγική για τον κόσμο απομείωσή του του 2020 θα σας το επιβάλλουν νωρίτερα!Πόση πια ακόμη κατάντια περήφανοι διαπραγματευτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ψηφίσεις Κούλη εσύ!
    Ή ΚΚΕ για να φωνάζεις μια ζωή χωρίς να αλλάξεις τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ