Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Δημιουργία Δημοτικών λαχανόκηπων στη Λιβαδειά


Ο Δήμος Λεβαδέων θα υλοποιήσει πρόγραμμα για την δημιουργία Δημοτικών Λαχανόκηπων. Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι κλπ, και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Σε κάθε ωφελούμενο θα παραχωρηθεί τεμάχιο 50 τμ περίπου για να καλλιεργήσει οπωροκηπευτικά, για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειας σε τρόφιμα.
Το 10% της παραγωγής θα διατίθεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, παρακαλούμε όσοι διαθέτετε κτήματα, τα οποία βρίσκονται στα όρια της πόλης Λιβαδειάς, ή αδόμητα οικόπεδα εντός σχεδίου και δεν τα χρησιμοποιείτε, να μας ενημερώσετε αν προτίθεστε να τα διαθέσετε για την υλοποίησή του.
Ο Δήμος θα αναλάβει την περίφραξη, τα αρδευτικά υλικά για το πότισμα και την διαμόρφωση του χώρου. Ελάχιστος χρόνος παραχώρησης τα δύο (2) έτη.  Θα πρέπει να  υπάρχει εφικτή πρόσβαση σε νερό του αγροτεμαχίου.
Οι καλλιέργειες θα είναι κυρίως βιολογικές.
Παρακαλούμε, προκειμένου να προλάβουμε την πρώτη καλλιεργητική περίοδο της Άνοιξης, να μας ενημερώσετε μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2018.
Πληροφορίες: Κώστας Μιχάλης (Υπηρεσία Πρασίνου) τηλ. 2261350873 και Χριστίνα Γκικοπούλου (ομάδα Λεβαδρώ) τηλ. 6945831132

4 σχόλια:

  1. Ούτε στην Κομμουνιστική Κίνα επι Μάο δε γίνονταν αυτα! Κρατικά περιβόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλάχο αυτά γίνονται και σε άλλες πόλεις και βοηθούν πολύ κόσμο και για την κουζίνα του αλλά και ως προσφορά στον συνάνθρωπο. Εσύ ανέβα το βουνό, που ξέρεις και για τον Μάο τρομάρα σου!

      Διαγραφή
    2. Ποια Κίνα του Μάο; Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν καταντήσατε με τα κρατικά περιβόλια.

      Διαγραφή
  2. Η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος έχει ξεκινήσει πολύ πριν την οικονομική κρίση (βλέπε kypos 3 Θεσσαλονίκη/νίκη )με πολύ καλά αποτελέσματα πρώτα ενεργοποίηση συνταξιούχων,ανεργων,νέων για κάτι παραγωγικό και μαζί γιατί όχι και αλληλεγγύη οικονομία !Που τολαθος είναι καλύτερη αδιαφορία και η τεμπελιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ