Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Θήβα,Δήλεσι,Χαλκίδα και Αθήνα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ       
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”                                 


                                                  ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΙΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η 1η Μάη είναι Απεργία, είναι η μέρα της εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, στο Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 1936, τους διακόσιους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, Κοινωνική Ασφάλιση.
Η Πρωτομαγιά του 2018 μας βρίσκει μπροστά στη νέα επίθεση που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Μιλά για ανάπτυξη η οποία όμως αφορά το κεφάλαιο και θα στηριχθεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της Εργατικής Τάξης. Γι’ αυτό κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα βγεί ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη.
Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει με τον προδοτικό της ρόλο, στοιχισμένη πίσω από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, να βάζει πλάτη για να περάσουν τα μέτρα της 3ης  αξιολόγησης ακόμα και για τον περιορισμό του δικαιώματος της Απεργίας! Σ’ αυτή τη προδοτική γραμμή της ΓΣΕΕ συντάχθηκε και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας. Πρίν από λίγες μέρες, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, πήγε στα κρυφά και υπέγραψε για ακόμη μια χρονιά το πάγωμα των μισθών, νομιμοποιώντας δηλαδή το αίσχος των 586 και 511 ευρώ!
Όμως το δρόμο τον δείχνουν Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ τα οποία πρωτοστατούν στον αγώνα για Κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς.
Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καθ’ υπόδειξη του κεφαλαίου μειώνει  μισθούς και συντάξεις, περικόπτει κοινωνικά επιδόματα και κατάσχει τραπεζικούς λογαριασμούς, συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς δαπανώντας τεράστια ποσά (περίπου 2% του ΑΕΠ) για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο παραχωρώντας τη βάση της Σούδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Λάρισας, της Ανδραβίδας, του Αράξου για να ματώνουν τους λαούς οι ιμπεριαλιστές. Γίνεται συνένοχη στο έγκλημα και μπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, μετά και την συντονισμένη επίθεση των ΗΠΑ, Μ.Βρετανίας, Γαλλίας εναντίον της Συρίας, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών.
Σ’ αυτές τις συνθήκες , η Εργατική Τάξη της χώρας μας τιμά την 1η Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ, Ε.Ε.
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου
Καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς
Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 ευρώ βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος.
Χρήματα για Παιδεία- Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

       ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

           ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

            ΘΗΒΑ         ΔΗΛΕΣΙ           ΑΘΗΝΑ        ΧΑΛΚΙΔΑ
             10.30            10.30             10.00            10.00
    ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ       ΣΥΝΤΑΓΜΑ     ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ

                                                              Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ