Eδώ... ξεπετάγεται η είδηση


Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η εκδήλωση της «Σύνθεσις» στη Λιβαδειά-Βίντεο,Φωτογραφίες

«Θεσμοί και Νέα γενιά»
Εκδήλωση της «Σύνθεσις» στη Λιβαδειά παρουσία του Αρχιεπισκόπου
Πραγματοποιήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στη Λιβαδειά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η εκδήλωση της Κοινότητας Διαλόγου «Σύνθεσις» με θέμα: «Θεσμοί και Νέα Γενιά».
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, παρακάθισε καθ’ όλη τη διάρκειά της, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον του για τη Νέα Γενιά, και έκανε κρίσιμες παρεμβάσεις κατά τη συζήτηση. Στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι είναι άξιες συγχαρητηρίων και αξίζει να ενθαρρύνονται παρόμοιες πρωτοβουλίες, καθώς αποτελούν εστίες και οάσεις για να προγραμματίσουμε και να μελετήσουμε το αύριο. «Όλοι μας ζητάμε την αλήθεια, ζητάμε την ειλικρίνεια. Κουραστήκαμε στο ψέμα. Αν μπορέσουν (σ.σ. οι διοργανωτές της εκδήλωσης) να μας βοηθήσουν να βρούμε αυτές τις ρίζες θα μας κάνουν πιο αληθινούς, πιο ευθείς, πιο ειλικρινείς».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισαγωγή του Αντιπροέδρου της «Σύνθεσις», Βοιωτού κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην «ξεχωριστή σημασία που έχει η υποστήριξη της νέας γενιάς, δηλαδή του μέλλοντος της πατρίδας μας, διαχρονικά, αλλά ιδιαίτερα στην εποχή μας». O κ. Αγγελόπουλος έκλεισε την εκδήλωση με επίκληση πρόσφατου μηνύματος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είχε αναφερθεί σε γνωστή ρήση του Ιησού Χριστού: «Εάν θέλετε να είστε πραγματικοί μου φίλοι, να με μιμείστε, διότι δεν ήρθα για να με υπηρετήσουν, αλλά για να διακονήσω» - «οὐκ ἦλθον διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι». Ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτός θα πρέπει να είναι και ο ρόλος των θεσμών: να υπηρετούν, να διακονούν τους νέους, τους πολίτες, το κοινό καλό».
Πλήθος Βοιωτών παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον όλους τους εξέχοντες ομιλητές και τα ευρήματα της έρευνας της διαΝΕΟσις: Τι πιστεύουν οι Έλληνες το 2018 που παρουσίασε η κα Φαίη Μακαντάση, Research Analyst της διαΝΕΟσις, η οποία συζήτησε τα ευρήματά της με τον κ. Γιάννη Δημάκη, Σύμβουλο Στρατηγικής και Επικοινωνίας.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Βοιωτός δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Ρόδης, ο οποίος συντόνισε και το πάνελ συζήτησης με θέμα:  «Οι νέες προκλήσεις και ο ρόλος των Θεσμών». Ο Λάμπρος Ρόδης συζήτησε με τον επίσης Βοιωτό κ. Δημήτρη Κ. Μπάκα, Αντιστράτηγο ε.α., Επίτιμο Διοικητή ΣΔΑ και Πρόεδρο της «Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας», τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρο Βλαχόπουλο και τρεις νέους της Βοιωτίας: τη Μαριάνθη – Λουκία Δρίτσουλα, Απόφοιτο Πανεπιστημίου Πειραιά, Στέλεχος εταιρείας, τον Γιάννη Ζαννιά, αγρότη και τον Στέλιο Κεράστα, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας Greek-Way.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της Βοιωτίας κ.κ. Νίκος Θηβαίος (ΣΥΡΙΖΑ) και Ανδρέας Κουτσούμπας (Νέα Δημοκρατία), ο Αρχιμανδρίτης π. Δωσίθεος Κατσόρης, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας κα Χριστίνα Αγγέλου εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ