Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για το αμπέλι και το κρασί στην τ.κ. Άσκρης στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15-6-2018 στην τ.κ. Άσκρης του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων η θεματική ημερίδα με τίτλο «Η ελληνική αμπελουργία στον διεθνή και εγχώριο ανταγωνισμό. Όπλα ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Βοιωτικής παραγωγής κρασιού».
Στην  εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κος Αποστόλου Ε., ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γ., ο Βουλευτής του  Νομού κος Θηβαίος Ν., ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κος Παπαδούλης Γ., ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κος Ντίτορας Ν., η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Παπαθωμά Φ., ο Αντιπεριφερειάρχης κος Περγαντάς Ι., ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αγνιάδης Π., ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Ψυχογιός Γ., οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπακομήτρος Κ. και Μελισσάρης Ι., ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κος Ζανιάς  Αθ., οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας ,οι Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, καλλιεργητές, οινοποιοί ,γεωπόνοι και  πολύς κόσμος.
Στην ημερίδα τέθηκαν από τους ομιλητές διάφορα ζητήματα που αφορούν τον κύκλο αμπέλι-κρασί-προώθηση προϊόντος και αναδείχτηκαν τόσο οι παθογένειες που εμποδίζουν την αναβάθμιση, όσο κυρίως οι τρόποι υπέρβασής τους.
Ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γ., στον χαιρετισμό του ,αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις  μεγάλες ευκαιρίες που θα δοθούν στην περιοχή με την έλευση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο, το οποίο χαρακτήρισε ως «αυτονόητο σύμμαχο» των αγροτών και «σπουδαίο δίαυλο εξωστρέφειας των αγροτών», αποσπώντας και την σύμφωνη γνώμη του κου Πρύτανη. Επίσης έθεσε στον κο Υπουργό δύο σοβαρά ζητήματα, το πρώτο αφορά τον ειδικό φόρο στο κρασί, ο οποίος όπως ανέφερε είναι δυσβάσταχτος και εκτός αυτού δεν απέδωσε και τα προσδοκώμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα στα κρατικά ταμεία και το δεύτερο την αναθεώρηση των αδειών φύτευσης προκειμένου να διευκολυνθούν μικροί καλλιεργητές .
Ο κος Υπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολιτική του Υπουργείου του και στα μέτρα στήριξης των αγροτών-αμπελουργών-οινοποιών, καθώς και τις δεσμεύσεις ή δυσκολίες που προκύπτουν από τις Ευρωπαϊκές οδηγίες. Σε ότι αφορά το ειδικό φόρο στο κρασί, συμφωνώντας με το Δήμαρχο ότι δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε, ανέφερε ότι σύντομα  θα καταργηθεί, ενώ για τις άδειες φύτευσης επικαλέστηκε δυσκολία λόγω Ευρωπαϊκών δεσμεύσεων.

Πριν την έναρξη της ημερίδας, έγινε επίσκεψη σε ένα τμήμα του έργου «ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Άσκρης» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου ο Δήμαρχος ανέπτυξε στον κο Υπουργό την έκταση  της ανάπλασης και το είδος των παρεμβάσεων που γίνονται, με τον Υπουργό να δηλώνει εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα.

Γραφείο Ενημέρωσης Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

32 σχόλια:

  1. Στο πρόγραμμα αναφέροταν ως ομιλητής και ο κος Μπακογιάννης Κ.περιφεριάρης στερεάς. Γιατί δεν ήρθε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤ ΚΟΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000 ΝΟΜΑΤΑΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεπερνώντας την πίκρα σου κοιτα ξανά την πρόσκληση και πες μας που αναφέρει εγκαίνια πλατείας; Μήπως αναφέρει επίσκεψη στο έργο; δείξε λίγο ψυχραιμία.

      Διαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΛΙ ΒΛΟΓΑΣ ΤΑ ΓΕΝΝΙΑ ΣΟΥ.
    ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στους διοργανωτές. οι ομιλίες ήταν πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικές. Καλό είναι να επαναλαμβάνονται τέτοιες εκδηλώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά το πας αλλά δεν σου βγαίνει.
      το βιώνεις ήδη....

      Διαγραφή
    2. Εσύ τι βιωνεις εκτός απο την περιφρονηση γυρω σου;

      Διαγραφή
  6. ΑΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΜΕ 2 ΤΟ ΠΟΛΥ ΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. Το κακο δεν ειναι που σου τσουζει αλλα που δεν σ'αρεσει

      Διαγραφή
    3. ΣΟΥΖΗ ΣΕ ΛΕΝΕ ΕΙΠΕΣ;;;
      ΚΑΙ ΣΑΡΕΣΕΙ ΕΙΠΕΣ΄΄

      Διαγραφή
    4. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ.ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙ 24 ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ

      Διαγραφή
    5. Έχεις δίκιο εσύ είσαι φτιαγμένος μόνο με την εξουσία

      Διαγραφή
  7. ΤΑ ΜΕΖΕΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ
    ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙς ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΣ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατας και αρχειο τι γραφει ο καθενας ρε φιλε;εισαι απαιχτος! Τωρα που ειμαι σε διακοπες και σας παρακολουθω με κανετε και γελαω πολυ!ευχαριστω.

      Διαγραφή
    2. Διακοπές εσύ; χαχαχα εσύ διακοπές εσύ από το πληκτρολόγιο χάχα δεν κάνεις ποτέ

      Διαγραφή
    3. Διακοπες απ τη δουλεια μου. Ξερεις τι σημαινει δουλεια η' να σου πω; Και οτι νομιζεις οτι ξερεις ποιος ειμαι με κανει να ξεκαρδιζομαι αλλα και να σε λυπαμαι λιγακι. τι σου εκαναν παλικαρι μου;

      Διαγραφή
    4. Εσύ πως νομίζεις οτι τον ξέρεις και τον λυπασαι και λιγακι; ρε αι ..

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε των 4.30 ξέρεις εγγλέζικα να σου απαντήσω;

      Διαγραφή
  8. Καλο θα ήταν να απαγορεύεται στους μεσήλικες να σχολιάζουν γιατί παραμονεύει και η γεροντική άνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΜΟΡΥΧΕΙΟ ΠΗΓΑΤΕ;ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ 1 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ; Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πώς πάνε στο αμμορυχείο έχει πινακίδες. ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωτα τον αρχηγο σου τι παθαινει οταν ακουει τη λεξη πινακιδα

      Διαγραφή
  11. Ας βάλει μια ο πινακιδακιας μην χαθούμε και βρεθούμε στο κρουνό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε κάποιους τρέμει η γη κάτω από τα πόδια τους αλλά ανησυχούν για τον πωπω τους που τρέμει η καρέκλες που κάθονται 8 χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί τις καρέκλες που κάθονται τις θεωρούν εσαει ιδιοκτησία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άλου χτυπούν τα τύμπανα και άλου χορεύει ο γυφτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΩΒΑΙΡΗ ΑΙΚΔΙΛΟΣΕΙ ΜΠΡΑΒΩ ΥΜΑΣΤΑΙ ΙΠΕΡΕΙΦΑΝΗ ΣΗΝΑΙΧΕΙΣΤΑΙ ΕΤΣΗ ΑΦΙΣΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΧΑΙΤΟΥΣ ΝΑ ΛΑΙΝΑΙ ΙΜΑΣΤΑΙ ΜΑΖΥ ΣΑΣ !!! ΖΟΥΜΑΙ ΜΑΙΓΑΛΑΙΣ ΙΜΑΙΡΑΙΣ ΥΔΕΙ ΚΣΑΙΧΑΣΤΥΚΑΙ Ι ΑΜΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1. Συγχαρητήρια για το κείμενο λέει τόσα πολλά χωρίς να λέει ΤΙΠΟΤΑ, αρκεί να ευλογάμε τα γένια μας...
    2. Και την... Θώδη να φέρεις πάλι ΔΕΝ θα έχεις κόσμο.
    3. ΣΙΓΑ μην ερχόταν ο περιφερειάρχης!
    4. Όσο και να μην το ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ δεν... βρέχει.
    5. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά ο κόσμος ΔΕΝ τρώει... σανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «Ο Δήμαρχος ανέπτυξε στον κ. Υπουργό την έκταση της ανάπλασης και το είδος των παρεμβάσεων που γίνονται με τον Υπουργό να δηλώνει εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα». Θέλω να πιστεύω ότι απλά πρόκειται για υπερβολή του συντάκτη. Γιατί αν πράγματι συνέβη αυτό, αν ο Δήμαρχος είχε τον Υπουργό μπροστά του και αυτό που έκανε ήταν να… ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ το έργο «ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων» και ο Υπουργός πράγματι κοίταζε τους κοινόχρηστους χώρους και δήλωνε ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ, τότε μπορεί να πει κάποιος ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας ωστόσο (αν συνέβη) δεν μας αξίζει ούτε τέτοιος Δήμαρχος ούτε και τέτοιος Υπουργός…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ