Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Η Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ, από το 1972, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού, σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Φέτος η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης. Το σύνθημα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος: “Beat the plastic Pollution. If you can reuse it refuse it” που σημαίνει “Νικήστε την μόλυνση από τα πλαστικά. Αν δεν μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε πείτε όχι σε αυτό”, μας υπενθυμίζει την ευθύνη που έχουμε όλοι μας, προσωπική και συλλογική για την προστασία του περιβάλλοντος, και το μέλλον αυτού του πλανήτη.
Περισσότερο επείγουσα από κάθε άλλη φορά, είναι η ορθολογική διαχείριση των απορριμάτων μας, η οποία προυποθέτει αλλαγές στην καθημερινότητά μας, και απαιτεί ενεργή συμμετοχή των Δήμων και των πολιτών.
Ο Δήμος Λεβαδέων, καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα του Δήμου λεβαδέων “Λεβαδρώ”, οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και δημοτών. Συγκεκριμένα: διενεργήθηκαν ενημερωτικές παρουσιάσεις στους μαθητές των σχολείων και πραγματοποιείται συλλογή χαρτιού από τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου, με ανταποδοτικά οφέλη για τα σχολεία. Έγινε διανομή 60 κάδων κομποστοποίησης σε δημότες, που κατέθεσαν αίτημα να παραλάβουν τους κάδους και ν’ ασχοληθούν ενεργά με την οικιακή κομποστοποίηση. Υλοποιήθηκε διήμερο περιβαλλοντικό φεστιβάλ, στις 10 και 11 Μαΐου, όπου μαθητές παρουσίασαν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις και ενημερώθηκαν από αρμόδιους φορείς για τα οφέλη της ανακύκλωσης.
Ως Δήμος θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση για την ορθολογική διαχείριση των απορριμάτων και κατ΄ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ