Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Έκθεση - Διαμάντι με Παραδοσιακά Εργόχειρα στην Ελλοπία-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

"Σας βγάζουμε το καπέλο!"Ήταν μια Ποιοτική Εκδήλωση!!!
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/7 η έκθεση Παραδοσιακών Στολών και Χειροποίητων Εργόχειρων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ελλοπίας με το Δήμο Θηβαίων και την Τ.Κ.Ελλοπίας στο χώρο της πλατείας.
Κέντημα και βελονάκι αλλά και παλαιά υφαντά απίστευτης ομορφιάς, αυθεντικά χειροποίητα παραδοσιακά εργόχειρα, παρουσίασαν οι Γυναίκες της Ελλοπίας.
Σπάνια εργόχειρα που μερικά χρονολογούνται στα τέλη του 1800 και αρχές του 1900.

Εργόχειρα, παραδοσιακές στολές και το στήσιμο της έκθεσης ήταν του συλλέκτη Νίκου Σπανού από την Δομβραίνα,ο οποίος έχει  αξιοποιήσει όλο αυτόν τον θησαυρό και  κάνει μεγάλες προσπάθειες να διατηρήσει ζωντανή την παράδοση.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με σεβασμό και πίστη στις πατροπαράδοτες τεχνικές που για αιώνες χρησιμοποιήθηκαν στα εργόχειρα της περιοχής μας.Την  εκδήλωση έκλεισε  το χορευτικό τμήμα της Ελλοπίας-Ξηρονομής και Καπαρελλίου.
Η Πρόεδρος κ.α. Σωτηρία Πανουργιά και το Δ.Σ.του Συλλόγου Γυναικών Ελλοπίας  ευχαριστούν  θερμά τον αντιδήμαρχο κ.Καμούτση,τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ελλοπίας κ.Σιαπάτη,τους συλλόγους και όλους όσους παρευρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση.
Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γυναικών Ελλοπίας και σε όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν, για να πραγματοποιηθεί αυτή η  εκδήλωση και ελπίζουμε η παράδοση να περάσει και στις επόμενες γενιές.

 
 
 
 
 
Πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ