Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Δικαίωση του Δήμου Λεβαδέων για την διαχείριση των απορριμμάτων

Δικαίωση του Δήμου Λεβαδέων για τη ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ

Παρά τις ανυπόστατες καταγγελίες και τις άθλιες λεκτικές επιθέσεις του “Περιφερειακού” Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, τα τελευταία 3,5 χρόνια προς το πρόσωπο της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου, που υποστήριζε την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, δηλαδή ότι “οι Δήμοι πρέπει να έχουν οι ίδιοι τη διαχείριση των απορριμμάτων τους”, η οριστική δικαίωση ήρθε με την ψήφιση του Νόμου “Κλεισθένη”.
Οι διατάξεις του παραπάνω νόμου δίνουν τη δυνατότητα στη Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος & Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Λιβαδειάς ΑΕ ΟΤΑ (ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ) να συνεχίσει να διαχειρίζεται μόνη της τα απορρίμματά της, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Δεν συγχωνεύεται στον “Περιφερειακό” ΦοΣΔΑ, παρά τις “Κασσάνδρες” που προέβλεπαν το αντίθετο, με άμεσο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος για τους Δήμους – μέλη της Επιχείρησης και κατ΄ επέκταση των δημοτών τους.
Απρόσκοπτα η ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ θα συνεχίσει να υλοποιεί το εγκεκριμένο Διαδημοτικό Σχέδιο, το οποίο στοχεύει στη μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται για ταφή με τη διαλογή στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση και με την ανακύκλωση. Θα συνεχίσει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες σε θέματα περιβάλλοντος με διαφάνεια στις αποφάσεις της και δημόσια λογοδοσία.

1 σχόλιο:

  1. ΠΕΡΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ

    3,5 χρόνια ο άθλιος περιφερειακός φοδσα με ανυπόστατες καταγγελίες και λεκτικές επιθέσεις στρέφεται κατά του προσώπου της δημάρχου Λεβαδέων.

    Η ιστορία ξεκίνησε το 2015 όταν ο δήμος Λεβαδέων αρνήθηκε να συμμετάσχει στον περιφερειακό φοδσα.

    Οι 23 άθλιοι δήμοι της Στερεάς, ενώ ήταν παράνομοι, προσέφυγαν στο συμβούλιο της επικρατείας, στο ελεγκτικό συνέδριο και στο νομικό συμβούλιο του κράτους, και δικαιώθηκαν παντού, αλλά πίσω είχε η αχλάδα την ουρά.

    Εμείς συνεχίσαμε να είμαστε σταθεροί και δεν τσιμπήσαμε.

    Πίστευαν οι άθλιοι ότι έπρεπε να εφαρμόσουμε τον νόμο, αλλά κούνια που τους κούναγε. Εμάς δεν μας πιάνουν οι καπιταλιστικοί νόμοι.

    Έφτασαν σε τέτοιο σημείο αθλιότητας ώστε να συνεργαστούν μεταξύ τους, να παραλάβουν απορρίμματα των δήμων που δεν είχαν ΧΥΤΑ, και να κλείσουν όλες οι χωματερές της Στερεάς, αλλά εμείς το αρνηθήκαμε. Τι κι αν χάσαμε στο συμβούλιο της επικρατείας. Είμαστε μάγκες εμείς. Σιγά μη μας επιπλήξει το υπουργείο μας. Σιγά μην εφαρμόσουμε εμείς το νόμο.

    Η αθλιότητά τους συνεχιζόταν για όλα αυτά τα χρόνια, όταν εμείς τους λέγαμε παράνομους, αυτοί κέρδιζαν στα δικαστήρια, και είχαν το θράσος να μας απαντούν.

    Όλα αυτά τα τακτοποίησε το καλό μας υπουργείο, αφού με τον Κλεισθένη τους έβγαλε ξανά παράνομους και μας δικαίωσε. Μπορεί να είναι αντίθετη όλη η ΚΕΔΕ, μπορεί ο Συνήγορος του Πολίτη να το ξεφτιλίζει, αλλά αφού το νομοσχέδιο μας κάνει το χατίρι, καλό είναι.

    Έτσι θα γίνεται από εδώ και πέρα. Επιτέλους η τοπική αυτοδιοίκηση απέκτησε το κύρος που της ανήκει.

    Δικαιωθήκαμε και επισήμως με την βούλα του υπουργείου και όχι με την απόφαση του κάθε τυχάρπαστου δικαστηρίου. Ακούς εκεί Συμβούλιο Επικρατείας και πράσινα άλογα…

    Υ.Γ. : Εντάξει, ακόμα δεν έχει βγει διαπιστωτική πράξη που να μας αναγνωρίζει, αλλά αυτό έλειπε. Να μην κάνουν οι υπαλληλάκοι το χατίρι του υπουργείου. Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ