Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Τι πρότεινε ο Ν. Θηβαίος για τον πρώην Οργανισμό Κωπαΐδας και τις κλοπές μετασχηματιστών

Προτάσεις Ν. Θηβαίου για πρώην Οργανισμό Κωπαΐδας και κλοπές μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή Κωπαΐδας​
«Τι πρότεινε ο Βουλευτής Βοιωτίας Ν. Θηβαίος στο Δήμο Ορχομενού για το θέμα του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας και τις κλοπές μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή Κωπαΐδας»

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/7 με την παρουσία δημάρχων των όμορων Δήμων τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Βοιωτίας, Ν. Θηβαίος:

1. Ενημέρωσε για την τρίτη κατά σειρά ερώτησή του προς το Υπουργείο οικονομικών για την πορεία της εκκαθάρισης του πρώην οργανισμού Κωπαΐδας, τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβιβάσεων και αγοραπωλησιών των κληρούχων. Αναφέρθηκε, επίσης, στο μεγάλο πρόβλημα της αδυναμίας απελευθέρωσης ακινήτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολλαπλώς από τους δήμους Ορχομενού και Αλιάρτου προς το Δημόσιο συμφέρον.
Πρότεινε συγκεκριμένα, ανεξάρτητα από το χρόνο και το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργείου στην ερώτησή του, να καθοριστεί συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα με την παρουσία των Δημάρχων, εκπροσώπων του Υπουργείου και της εκκαθαρίστριας, προκειμένου να γίνει μια ουσιαστική ενημέρωση για την πορεία της εκκαθάρισης και να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσής της.
2. Για των θέμα των κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι αποτελεί μια μάστιγα με τεράστιο οικονομικό κόστος τόσο για τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. όσο και για τους αγρότες στην ιδιαίτερα κρίσιμη ποτιστική περίοδο που διανύουμε. Για το θέμα, ο βουλευτής πρότεινε να γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων της ΔΕΔΔΗΕ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με την Κεντρική Διοίκηση παρουσία εκπροσώπων του ΥΠΕΝ και της Περιφερειακής και Τοπικής αυτοδιοίκησης. Τόνισε πως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς το κόστος είναι της τάξης δεκάδων εκατομμυρίων και θα πρέπει να αναζητηθούν όλες οι δυνατότητες αποτροπής όχι μόνο σε επίπεδο αστυνόμευσης αλλά και σε τεχνικές λύσεις που θα προστατεύουν την περιουσία του ΔΕΔΗΕ και θα διασφαλίζουν το εισόδημα των αγροτών.
Οι προτάσεις του βουλευτή έγιναν ομόφωνα δεκτές από τους παρευρισκόμενους στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ