Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Τελευταίος Χαιρετισμός στον Γιώργο Κατσιμπάρδη


   από τον Πολιτικό Μηχανικό     Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου
Με την  πληθωρική πνευματική και ψυχική σκευή σου,  την πολιτική σου οξυδέρκεια,την νομική σου κατάρτιση ,την βαθειά σου παιδεία, την ισχυρή σου κράση, την κοινωνική σου ευαισθησία ,την προσήλωσή σου στις  δημοκρατικές και προοδευτικές αξίες , απο όπου πέρασες άφησες έντονο το αποτύπωμά σου:
Στο  κοινοβούλιο
Στην νομική επιστήμη
Στη μαχόμενη δικηγορία
Στην νομική υπεράσπιση επαγγελματικών , κοινωνικών, συδικαλιστικών σωματίων  αλλά και μεμονωμένων πολιτών  άδικα κατατρεγμένων  πολιτών ως αποτέλεσμα της πολιτικής τους «ανυπακοής» και «αυθάδειας»
Στον πρωταθλητισμό με εθνικά μας χρώματα υπό  τις δύο προμετωπίδες: το «εύ αγωνίζεσθαι»  και  το  «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων , μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν»   από την Ιλιάδα που σημαίνει: «Να είσαι πάντα πρώτος και ανώτερος από όλους και να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων σου».
Στην προβολή,  στην προώθηση και διεκδίκηση ώριμων αναπτυξιακών έργων για τη Βοιωτία.
Στην  ανάδειξη  του μυθολογικού, αρχαιολογικού  και μνημειακού πλούτου του Νομού μας δια του άθλου της συγγραφής πολλών σημαντικών έργων και «πηγών» αναφοράς , σε γλώσσα εύληπτη και γοητευτική ..
Την περασμένη Τρίτη μου γνωστοποίησες ότι ολοκλήρωσες ένα βιβλίο που θα παρουσίαζαν προσεχώς ο πρωταθλητής δισκοβολίας , ομότιμος καθηγητής  της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ , ακαδημαϊκός Αντώνης Κουνάδης μαζί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα   Μπακογιάννη .
Όταν  απρόσμενα την περαμένη Πέμπτη - ακριβώς δύο ημέρες  μετά -  πληροφορήκα το θάνατό σου απάντησα με τα λόγια του λατίνου ποιητή  Βιργίλιου: «..άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε Θεός κελεύει..» και η  αποδημία σου  μας στέρησε την καταβύθισή στα νάματα της αρχαιογνωσίας.
 Η απροσδόκητη «φυγή» σου  : Στέρησε την κυρίαρχη συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ  στο ΚΙΝ.ΑΛΛ από την σοφία άλλου ενός βετεράνου μετά την εκδημία του Γιάννη Σταμούλη.
Έκοψε την αμφίδρομη θερμή σχέση που είχες συνάψει με  τους πολίτες.
Έσπασε τον ιμάντα  της  καθημερινής συνέχειας με τους φίλους σου,  με τους οικείους σου  και την  οικογένειά σου, που  πρέπει να είναι όλοι / ες περήφανοι/ες   για σένα  και που ειλικρινώς συλλυπούμαι  βαθύτατα.
Αν χωρίς αμφιβολία  ισχύει αυτό που στον Επιτάφιο λέει ο Περικλής «..ανδρών επιφανών πάσα γή τάφος…»,πόσο  πρέπει να είμαστε βέβαιοι  ότι  η  ιστορική Θηβαϊκή Γή που ύμνησες  θα σε ανταμείψει με την στοργή της  σήμερα που θα σε υποδεχθεί σε λίγες  ώρες Γιώργο με αυτά τα λίγα σε αποχαιρετώ  για το μεγάλο και τελευταίο σου «ταξίδι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ