Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Η Γιορτή της Παναγίας στη Θήβα και στην Ι.Μ.Ευαγγελίστριας Αλιάρτου-ΦΩΤΟ

Ό,τι πολυτιμότερο ανέδειξε στους αιώνες το ανθρώπινο γένος, την Υπεραγία Θεοτόκο στην οποία κάθε ανθρώπινη ψυχή καταφεύγει ίνα μεσιτεύσει στον Υιό και Θεό της, τιμά σήμερα όλη η Ορθοδοξία. 

Έτσι, και στην Επαρχία μας σε κάθε πόλη και χωριό τιμήθηκε η Κοίμηση της Μητέρας του Κυρίου μας, όπως στο αρχαιότερο θυσιαστήριο της Βοιωτίας την Παναγία Σκριπού, την Παναγία του Οσίου Λουκά, την Παλαιά Παναγιά Λεβαδείας καθώς και την Μεγάλη Παναγία που 150 χρόνια τώρα κοσμεί την πόλη των Θηβών.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, στον περίλαμπρο Ναό της Μεγάλης Παναγίας Θηβών τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή των ιερέων της πόλεως και πολυάριθμων πιστών που πραγματικά κατέκλυσαν τον Ναό και τους γύρω χώρους για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Μεγαλόχαρης και να απευθύνουν τις ευχαριστίες τους, τις παρακλήσεις και τις ικεσίες τους στην Παναγία, η οποία ως Μάνα όλων των ανθρώπων στέκει άγρυπνος φρουρός και ταχύς βοηθός στις ανθρώπινες παρακλήσεις, σπεύδοντας να μεσιτεύσει στον Υιό της για κάθε ανθρώπινη δυσκολία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκου και τι σημαίνει η Θεοτόκος για το ανθρώπινο γένος. Επίσης, αναφέρθηκε στον εορτασμό των 150 χρόνων από τα εγκαίνια του Ναού της Μεγάλης Παναγίας που εορτάσθηκαν πέρυσι με την παρουσία του εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου καθώς επίσης και στο χρυσό ιωβηλαίο του Μακ. Αρχιεπισκόπου. Και ευχήθηκε ο περίλαμπρος Ναός της Μεγάλης Παναγίας, τον οποίο βλέπουμε από διάφορα σημεία της πόλεως των Θηβών, να αποτελεί την θαλπωρή και το καταφύγιο των πιστών.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της πόλεως.

Το πρωί της Τετάρτης 15 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου, όπου πραγματικά οι πιστοί είχαν κατακλύσει κάθε σπιθαμή της Μονής συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία, και κοινωνώντας των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο ρόλο της για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και στον Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στη χαρμόσυνη είδηση της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνταν στις Τουρκικές φυλακές, την ημέρα μάλιστα της εορτής της Παναγίας μας και ανέφερε ότι οι ευχαριστίες μας είναι στην Παναγία Μητέρα μας που την ημέρα που εορτάζουμε την Κοίμησή της έκανε το θαύμα της.

 
 



 Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ