Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΔΙΗΜΕΡΗ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

20  ΚΑΙ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

       Στις 6.00 π.μ συγκέντρωση στον προαύλιο  χώρο του Ναού μας και αναχώρηση για τον Πόρο με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στον Πόρο και προσκύνημα στην Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής καθώς και στον Ενοριακό Ναό Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης. Φαγητό και στις  3.00 μ.μ περίπου αναχώρηση για τα Μέθανα όπου θα τακτοποιηθούμε στο Ξενοδοχείο.

       Απόγευμα  ελεύθερο για μπάνιο, καφέ, παγωτό και βόλτα στην όμορφη παραλία των Μεθάνων. Στις 8.00 μ.μ θα επισκεφθούμε (προαιρετικά) τον  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος  όπου θα τελεσθή  ο  Εσπερινός και θα προσκυνήσουμε τεμάχιο Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής. Δείπνο και ανάπαυση.

ΤΡΙΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

       Νωρίς το πρωί (6.00 π.μ) με ναυλωμένο ταχύπλοο θα ταξιδέψουμε για την Αίγινα.  Ανάβαση στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος όπου θα τελέσουμε την Θ.Λειτουργία στο Καθολικό που θεμελίωσε, εγκαινίασε και λειτουργούσε ο Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως ο Θαυματουργός. Προσκύνηση της Αγίας του Κάρας ,του Τάφου Του και του Κελιού του όπου βρίσκεται η Εικόνα της Παναγίας την οποίαν ευλαβείτο ιδιαιτέρως. Καφές και πρωινό στην Ιερά Μονή και μετάβαση στον Νέο περικαλλή Ναό του Αγίου κάτω από το παλαιό Μοναστήρι.

         Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Μηνά την οποία ίδρυσε ο Γέροντας της Πάτμου Αμφιλόχιος Μακρής. Επιστροφή στην Χώρα της Αιγίνης και επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ι.Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου φυλάσσεται η Θαυματουργός Εικόνα του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης  πάνω στην οποία βρίσκεται το Εγκόλπιο του Αγίου Νεκταρίου αφιέρωμα του μετά από κάποιο θαύμα που έγινε καθώς και το στασίδι του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος  Ιωάννου Καποδίστρια.

         Αναχώρηση το μεσημέρι με το ταχύπλοο για τα Μέθανα όπου θα γευματίσουμε. Επιστρέφοντας  στην Θήβα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κεχαριτωμένης Τροιζήνας την οποία  ίδρυσε ο Μακαριστός Γέρων Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος. Θα φθάσουμε στην  Θήβα αργά το βράδυ.



Εκ του Ι.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ