Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Τους εθελοντές αιμοδότες ποδηλάτες του ΕΚΕΑ υποδέχτηκε η Θήβα


Με ποδήλατα ταξίδεψε το μήνυμα της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Αθήνα.

Οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στην δράση ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αυξηθούν τα αποθέματα της χώρας σε αίμα με την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών. πραγματοποίησαν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στάση στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, όπου τους υποδέχθηκαν Δήμος Θηβαίων, ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας, η Ομάδα Αιμοδοτών Θήβας  και οι Ποδηλάτες Θήβας, φορώντας κόκκινες κορδέλες και έχοντας στολίσει αντίστοιχα τα δέντρα της πλατείας μίας και η δράση ονομάζονταν “Κόκκινη κλωστή με τη ζωή δεμένη”. Παράλληλα  προσφέρθηκαν στους ποδηλάτες αναψυκτικά, νερά και  σάντουιτς.

Σημειώνεται ότι τους ποδηλάτες του ΕΚΕΑ συνόδεψαν οι ποδηλάτες της Θήβας: Πάνος Νικήτας, Άγγελος Νικήτας, Λευτέρης Προκοπίου και Δημήτρης Μπαρακάκος,  από την είσοδό τους στο Δήμο μας μέχρι την Κεντρική Πλατεία, συμμετέχοντας στην ποδηλατοδρομία. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών,  που φρόντισε για την ασφάλεια διέλευσης των συμμετεχόντων από τον Δήμο Θηβαίων.
Τους ποδηλάτες υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και μέλος της Ομάδας Αιμοδοτών Θήβας κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας κα Δώρα Προκοπίου και  η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα της ζώσουν ζωές, γιατί το αίμα ούτε παράγεται ούτε αποκαθίσταται,  μόνο χαρίζεται! Γίνε εθελοντής αιμοδότης, μη μένεις θεατής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ