Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς καταγγέλλει Αντιδήμαρχο για απαράδεκτη συμπεριφορά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                          
ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                                         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Μετά από επιστολή που έλαβε και στη συνέχεια  αναλυτικής ενημέρωσης που ζήτησε , ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την συμπεριφορά του αντιδημάρχου κ. Κωτσαδάμ  με θύμα εργαζόμενο από πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ , στο Δήμο Λεβαδέων . Ο συνάδελφος υπήρξε θύμα αναίτιας φραστικής υβριστικής επίθεσης , που άγγιξε τα όρια του ρατσισμού . Ενημερώνουμε τον εν λόγω αντιδήμαρχο ότι οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων αυτών δεν είναι…Α
ΜΕΑ όπως προσβλητικά αναφέρθηκε εναντίον τους δημόσια!  Οι εργαζόμενοι με τις - άθλιες – μορφές ελαστικής εργασίας , τις οποίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να καταργηθούν – δεν είναι ....”παιδιά ενός κατώτερου θεού” .  Συνεχίζουμε να απαιτούμε εργασία πλήρους απασχόλησης και με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας .
 Επιπλέον , όπως μας καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον παθόντα ΔΕΝ του έχουν χορηγηθεί ακόμα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας , όπως από το νόμο προβλέπεται!
Επίσης μέσα από την επιστολή ( την οποία έχει κοινοποιήσει και στην κ. δήμαρχο Λεβαδέων ) , προκύπτει ότι υπάρχει εκμετάλλευση του εργαζομένου σε σχέση με το ωράριο εργασίας του , καθώς υποχρεωνόταν να δουλεύει πολλές φορές και εκτός του προκαθορισμένου από το νόμο ωραρίου!!
Μετά από όλα αυτά , θα αναμέναμε από την κ. Δήμαρχο Λεβαδέων να λειτουργήσει άμεσα και να καταδικάσει απερίφραστα τη συμπεριφορά του κ. Αντιδημάρχου ( κατ’ ελάχιστο ) που αυτή έχει ορίσει και να προβεί στις δέουσες ενέργειες που εκτιμά. Εκτός αν συμφωνεί με τη συμπεριφορά του και εξακολουθεί να απολάβει της εμπιστοσύνης της…. Αντί αυτού , κάλεσε τον εργαζόμενο στο γραφείο της και αφού τον άκουσε με….κατανόηση (!) , του εξέφρασε το παράπονό της γιατί  δεν πήγε  σε αυτή μόνο για να της αναφέρει το ζήτημα!!
Το πρόβλημα της κ. Δημάρχου όπως φαίνεται ήταν να μην ενημερωθεί ο Σύλλογος εργαζομένων και να «κουκουλωθεί» το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως για όσους ονειρεύονται τέτοιες τακτικές , οι εργαζόμενοι έχουν και αντίληψη και εμπιστοσύνη  στο Σύλλογό μας και θα προσπαθούμε  μέχρι τέλους να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους αυτής , που έχει κατακτηθεί με κόπο , συνέπεια και αγώνα!
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς ,  συνεπής στη στάση του να προστατεύει όλους τους εργαζομένους και να αγωνίζεται για κυριαρχικά εργασιακά δικαιώματα , καταγγέλλει τη συμπεριφορά του αντιδημάρχου κ. Κωτσαδάμ απέναντι στον συνάδελφο εργαζόμενο , καταγγέλλει την απραγία και την προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της Δημάρχου κ. Πούλου , καταγγέλλει  μη χορήγηση των Μ.Α.Π. στον εργαζόμενο και ζητά από κάθε αρμόδια υπηρεσία ( ΟΑΕΔ , ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ , ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ) , να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο προς την κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών όπου και αν υπάρχουν , όσο και προς την κατεύθυνση της τήρησης του νόμου και της προστασίας των εργαζομένων.
Εν κατακλείδι , ζητάμε από τη Δημοτική αρχή και όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν σαφή θέση για το θέμα που είναι μείζονος ηθικής  και ουσιαστικής σημασίας και τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται , δεν απειλούνται και δεν τρομοκρατούνται. Αυτές είναι ξεπερασμένες τακτικές άλλων εποχών και καταστάσεων , τις οποίες καλούμε όλους να καταδικάσουν μαζί μας. Καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα “ κουκούλωμα” , πολύ δε περισσότερο δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε τέτοια φαινόμενα που θίγουν την τιμή και την υπόληψη  οποιουδήποτε εργαζόμενου.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς το συνάδελφο εργαζόμενο και θα είμαστε στη διάθεσή του σε οτιδήποτε απαιτηθεί.
Υ.γ: Η παρούσα θα κοινοποιηθεί :
Α) Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
Β) ΟΑΕΔ Λιβαδειάς
Γ) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων ( με την παράκληση να ενημερωθούν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ).

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 
        ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                     ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ