Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Tίμησαν τον Αρχιεπίσκοπο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών-Φωτογραφίες

Αρχιεπίσκοπος- Χρειαζόμαστε δότες μυελού των οστών. Να διώξουμε τον δισταγμό
Στην αξία της δωρεάς μυελού των οστών αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, για να τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο και την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρο των Συλλόγων Φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδα» για το σημαντικό τους έργο.
Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ενώ παρέστησαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, φορέων και οργανισμών. Μετά τους χαιρετισμούς επιδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο τιμητική πλακέτα για την προσφορά, το έργο του και την πολύτιμη στήριξή του στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδα», ενώ την τιμητική πλακέτα της κ. Βαρδινογιάννη παρέλαβε εκπρόσωπός της, διότι η ίδια απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση τονίζοντας πως το μεγάλο αγαθό στον άνθρωπο είναι η υγεία και μίλησε για τη δοκιμασία της ασθένειας, κυρίως όταν εμφανίζεται στα μικρά παιδιά. Μίλησε για το έργο αγάπης της κ. Βαρδινογιάννη και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει μαζί της. Έκανε λόγο, επίσης, για την απλοποίηση της διαδικασίας συλλογής αιμοποιητικών κυττάρων, υπογραμμίζοντας πως «χρειαζόμαστε δότες. Θέλουμε να διώξουμε τον δισταγμό» και σημείωσε πως «αν όλοι αγαπήσουμε αυτήν την προσπάθεια δεν θα χρειάζεται να ζητάμε βοήθεια από το εξωτερικό, θα είμαστε αυτάρκεις», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να επεκταθεί αυτή η προσπάθεια σε όλη την χώρα και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και της παρουσίασης του προγράμματος ενημέρωσης για την μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων.
romfea.gr

1 σχόλιο:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στον Ιατρικό σύλλογο Θήβας για την μοναδική διοργάνωση σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Φιλιώ Πρωτόπαππα. Ένας άνθρωπος που με την φιλανθρωπία και την αγάπη για τους συμπολίτες της και όχι μόνο καταφέρνει να φέρει τον σύλλογο σε ένα άλλο επίπεδο.
    Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον διοικητή του στρατοπέδου Θήβας Ταχίαρχο Αλεξόπουλο Αθανάσιος γιατί με τις ενέργειες του και την καθοδήγηση του Ιατρικού συλλόγου, η Θήβα είναι η πρώτη πόλη σε όλη την Ελλάδα με τους περισσότερους δότες νωτιαίου μυελού σε σχέση με τον πληθυσμό.
    Ευχαριστούμε και τους εκπροσώπους του ιδρύματος Ελπίδα την κ. Μεταξοτού Αικατερίνη καθηγήτρια παιδιατρικής, γενετίστρια
    η πρώτη που καθιέρωσε τον προγεννητικό έλεγχο στην Ελλάδα.Μαζι της και ο κ. Γραφάκο Στυλιανό καθηγητής παιδιατρικής, αιματολόγος, ογκολόγος.
    Είναι συγκινητικό να γνωρίζεις ότι σε αυτή την μικρή πόλη υπάρχουν 3 συμπολίτες μας που θα σώσουν 3 μικρές ψυχούλες, που από πολύ μικρή ηλικία παλεύουν με θανατηφόρες ασθένειες. Μετά την επέμβαση θα μπορούν να χαρούν την ζωή, έτσι ακριβώς όπως πρέπει. Στο χέρι μας ως απλοί άνθρωποι είναι να γίνουμε όλοι μας δότες. Είναι πλέον πολύ εύκολο και ανώδυνο.
    Ας γίνουμε πρότυπο πόλης σε αυτόν τον τομέα και όχι μόνο. Ο ανθρωπισμός είναι μοναδική αρετή που πρώτοι οι Έλληνες έδειξαν στον κόσμο. Ας δείξουμε ότι όσα πρόβληματα και να έχουμε, εμείς θα είμαστε πρωτοπόροι στον εθελοντισμό για την υγεία των συνανθρώπων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ