Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Ερώτηση Ε. Καρακώστα για την κατανομή των μαθητών στο 2ο ΓΕΛ Θηβών

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα, σχετικά με το ότι διαμαρτύρονται οι γονείς και κηδεμόνες του 2ου Γενικού Λυκείου Θηβών για την κατανομή των μαθητών της Α’ τάξης
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτύρονται οι γονείς και κηδεμόνες του 2ου Γενικού Λυκείου Θηβών για την κατανομή των μαθητών της Α’ τάξης» 


Οι γονείς και κηδεμόνες του 2ου Γενικού Λυκείου Θηβών, με δημόσια επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς, διαμαρτύρονται για την κατάσταση η οποία επικρατεί στο εν λόγω Λύκειο και δη στην Α’ τάξη και απαιτούν τον διαχωρισμό της σε 4 τμήματα.

Ειδικότερα, το πρόβλημα αφορά στην κατανομή των μαθητών οι οποίοι φοιτούν στην Α’ τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019 και πιο συγκεκριμένα στο απαράδεκτο γεγονός πως έχουν συγκροτηθεί 2 τμήματα στα οποία φοιτούν 30 μαθητές και 1 τμήμα το οποίο περιλαμβάνει 29 μαθητές. 

Αυτή η κατάσταση κρίνεται από τους γονείς και κηδεμόνες ως άκρως ανησυχητική, καθώς δημιουργούνται συνθήκες επικινδυνότητας για την υγεία αλλά και την ασφάλεια των μαθητών λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού και του μικρού μεγέθους των τάξεων, εγείρονται θέματα επιδημικών εξάρσεων και ιώσεων ενώ τίθεται σε αμφισβήτηση και η δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε ασφαλή έξοδο σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς.

Επίσης, ο μεγάλος αριθμός των 30 μαθητών δυσχεραίνει πάρα πολύ την διδασκαλία, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την ομαλή και επαρκή εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία σε μία πολυπληθή τάξη αδυνατεί να ανταποκριθεί στις μαθησιακές ανάγκες και απαιτήσεις του συνόλου των μαθητών.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να ακροαστεί και να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Θηβών και να προβεί στον διαχωρισμό της Α΄ τάξης του Λυκείου σε 4 τμήματα;

Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να αποφεύγετε με την ανεύθυνη και προκλητική στάση σας, το καθήκον το οποίο υπέχετε για ενημέρωση του ελληνικού λαού μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εσείς ο «δημοκράτης» Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων;


Αθήνα, 1/10/2018

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

2 σχόλια:

  1. Δλδ να γίνουν 28μελη τα τμήματα και θα είναι εντάξει;
    Παίξε σε άλλο γήπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε 3 30αρια τμήματα και μάθημα σωστό δεν μπορεί να γίνει. Αν δεν σπάσουμε σε 4 και παραμείνουμε έτσι θα είμαστε σε όλο το λύκειο 30 και στις κατευθύνσεις δεν θα γίνεται μάθημα.Εκτός απο αυτό, εαν γίνει ένας σεισμός ή υπάρξει πυρκαγιά ποιος θα πρωτοπρολάβει να βγει; Εδώ παίζεται η σωματική μας ακεραιότητα και η ασφάλειά μας.

      Διαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ