Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για τα προβλήματα της Θήβας

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
      Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα (ΑΡΚ) παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τους πολίτες του καλλικρατικού δήμου της Θήβας σε μία ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17  Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.
     Η πόλη της Θήβας αλλά και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε τέλμα και σε καθοδική πορεία. Η έλλειψη οράματος και στόχων έχει καταστήσει τον δήμο μας ουραγό. Ζούμε την καθημερινότητά μας σε μια πόλη βρώμικη, με έλλειψη κοινωνικών παροχών και  δημόσιου χώρου, χωρίς καμία διέξοδο  για τους  νέους που την εγκαταλείπουν εύκολα και μαζικά, χωρίς υποδομές για στήριξη της τοπικής οικονομίας. Με λίγα λόγια μια πόλη χωρίς μέλλον και  προοπτική.

     Επειδή αγαπάμε τον τόπο μας και πιστεύουμε ότι όλα αυτά μπορούν να βελτιωθούν και μπορούν να ανατραπούν, στόχος  μας είναι η συνάντηση που θα γίνει  να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να εκθέσουμε απόψεις και προβληματισμούς και να συζητήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας συλλογικότητας που θα  διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημοτική αρχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη δράση μας στο δημοτικό συμβούλιο.
     Τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι μεγάλες για να τα αφήσουμε στη μοίρα τους και στα χέρια ανθρώπων και ομάδων που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει.

2 σχόλια:

  1. κρατάω αυτό που γράφετε : ζούμε τη καθημερινότητά μας σε μια πόλη βρώμικη , πρέπει να είναι πραγματικά η πιο βρώμικη πόλη που υπάρχει στην ελλάδα οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια το πρωί βρωμάνε. εσείς σας συνδυασμός τι λύσεις προτείνεται στο θέμα της καθαριότητας για να αλλάξουνε τα πράγματα. λύσεις σοβαρές ομως όχι θεωρία όπως κάνετε μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχικά, σας επιστρέφω το «όπως κάνετε μέχρι σήμερα» γιατί μας (με ) αδικεί, κύριε άγνωστε.

    Συνεχίζοντας, σου λέω ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας κανονισμός καθαριότητας που θα διανεμηθεί σε όλα τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπου θα αναφέρονται ημέρες και ώρες αποκομιδής των σκουπιδιών. Έτσι, θα προσπαθούμε να βγάζουμε τα σκουπίδια κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μένουν όσο γίνεται λιγότερο χρόνο στους κάδους και να μην ξεχειλίζουν.
    Θα αναφέρονται και οι ημέρες που θα περισυλλέγονται τα ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κ.λ.π.). Θα υπάρχουν τηλέφωνα συνεννόησης.
    Κάδοι για οργανικά σκουπίδια και για ανακυκλώσιμα.
    Να ειδοποιείται η υπηρεσία όταν υπάρχουν κλαδιά, φύλλα κ.λ.π. για να έρχεται το όχημα με την αρπάγη.
    Μικρό αυτοκίνητο της υπηρεσίας να περνά κάθε 2-3 ώρες από το κέντρο της πόλης και να περισυλλέγει κούτες και υλικά συσκευασίας από τα εμπορικά καταστήματα.
    Η δημοτική αστυνομία να περιπολεί και να εντοπίζει μπάζα οικοδομών, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα κ.λ.π. και να οργανώνει την μεταφορά τους (ενημέρωση ιδιωτών ή μεταφορά με υπηρεσιακά μέσα και χρέωση στον ιδιοκτήτη ή παραβάτη).
    Οργάνωση κάδων ανακύκλωσης για γυαλί, λαμπτήρες, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα από δεύτερο χέρι κ.λ.π.
    Λήψη έκτακτων μέτρων για την καθαριότητα της πόλης, όταν αυτό απαιτείται λόγω καιρικών συνθηκών, τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή εκτάκτων γεγονότων.( επιδείνωση καιρού, εορτασμός ενορίας κ.λ.π.)


    Στην καθαριότητα των δημόσιων και δημοτικών χώρων και των οδών από οδοκαθαριστές.
    Επιλογή του κατάλληλου προϊσταμένου για τη θέση του ελεγκτή καθαριότητας.
    Καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες προ της καλοκαιρινής περιόδου. Σε αντίθετη περίπτωση ενημέρωση αστυνομίας και εισαγγελέα, όπως προβλέπει ο νόμος.
    Τακτικό και συστηματικό πλύσιμο κάδων κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
    Τακτικό καθάρισμα πινακίδων σήμανσης, ταμπλώ, χώρων όπου έχουν κολληθεί διαφημιστικά, αφίσες, κηδειόσημα κ.λ.π.
    Ευαισθητοποίηση μαθητών και συλλόγων για υιοθέτηση χώρων που θα καθαρίζονται εθελοντικά.
    Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (θεομηνία, πολλά χαλασμένα οχήματα, έλλειψη προσωπικού κ.λ.π.) ολιγοήμερη σύμβαση με ιδιώτη ή ΦΟΔΣΑ για υποστήριξη.
    Για παραβάσεις θα υπάρχουν τα σχετικά πρόστιμα.
    Τήρηση ωραρίου εργασίας από τους υπαλλήλους καθαριότητας.
    GPS στα απορριμματοφόρα για να γίνεται ο σχετικός έλεγχος και η αποφυγή καθυστερήσεων κ.λ.π.
    Συντήρηση οχημάτων για να είναι «ετοιμοπόλεμα» και σε καθημερινή χρήση.
    Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων καθαρισμού σε τακτά χρονικά διαστήματα από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, ίδιες δαπάνες, leasing, δωρεές κ.λ.π.
    Οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για την υπηρεσία καθαριότητας να εργάζονται και να παρέχουν υπηρεσίες για αυτόν τον τομέα και όχι να τοποθετούνται σε διοικητικές θέσεις.

    ***Πιθανότατα, δεν μπήκαν στη σωστή σειρά και ιεράρχηση. Ο κανονισμός καθαριότητας και η επίβλεψή του είναι ένα σοβαρό κομμάτι και υπάρχουν ειδικοί και έμπειροι υπάλληλοι που μπορούν να οργανώσουν το τμήμα καθαριότητας όταν τους δοθεί η σχετική εντολή.

    ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
    ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ