Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Σπείρα ξήλωσε 71 μετασχηματιστές σε Βοιωτία και Εύβοια

Εξιχνιάσθηκαν (71) επιπλέον κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., οι οποίες είχαν διαπραχθεί από οργανωμένη εγκληματική ομάδα που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας και των Ερυθρών Αττικής
Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, ταυτοποιήθηκαν (3) ακόμα μέλη της
Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχε εντοπισθεί το Νοέμβριο του 2017, έμφορτο με πηνία μετασχηματιστών, ήταν ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιούσε η ομάδα στην παράνομη και εξακολουθητική δράση της
Σημειώνεται ότι (2) εκ των μελών της ομάδας, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο, ένας συνεργός τους είχε ταυτοποιηθεί, ενώ τότε είχε διακριβωθεί ότι ενέχονται στη διάπραξη συνολικά (146) κλοπών μετασχηματιστών
Η επιπλέον ζημιά που υπέστη ο Οργανισμός εκτιμάται στις (232.493,67) ευρώ, με τη συνολική ζημιά να υπερβαίνει τις (730.000) ευρώ
Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, σχετικά με τη δράση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., εξιχνιάσθηκαν (71) επιπλέον κλοπές από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Ακραίφνιο, Ασωπία, Βάγια, Νεοχώρι, Ελλοπία, Θεσπιές, Θήβα, Κάστρο, Κόκκινο, Λουτούφι, Μουρίκι, Νεοχωράκι, Πλαταιές και Ύπατο) και των Ερυθρών Αττικής.
Ταυτοποιήθηκαν τρία (3) ακόμη μέλη της, αλλοδαποί ηλικίας 27, 29 & 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.
Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο αρχές Νοεμβρίου του 2017, σε αγροτική περιοχή του Καπαρελλίου Βοιωτίας, έμφορτο με δέκα (10) πηνία μετασχηματιστών και πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, ήταν ιδιοκτησίας του 47χρονου και αποτελούσε ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσο για τη διευκόλυνση της συστηματικής και εξακολουθητικής εγκληματικής τους δράσης.

Γίνεται μνεία ότι, δύο (2) από τα μέλη της εν λόγω ομάδας, είχαν συλληφθεί βραδινές ώρες τις 13-03-2018 στον Ελαιώνα Βοιωτίας, κατόπιν καταδίωξης του οχήματος τους, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα που είχε διενεργηθεί τότε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη συνεργός τους και διακριβώθηκε ότι ενέχονται στη διάπραξη συνολικά (146) κλοπών μετασχηματιστών, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας και των Ερυθρών Αττικής (σχετ. το από 15-03-2018 Δελτίου Τύπου).
Η επιπλέον ζημιά που υπέστη ο Οργανισμός ανέρχεται στις (232.493,67) ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική ζημιά υπερβαίνει τις (730.000) ευρώ.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ