Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Επαφές Γιάννη Ταγκαλέγκα με Υπηρεσιακούς παράγοντες και κοινωνικούς φορείς του Δήμου Λεβαδέων

Ο συνδυασμός «Συμφωνία Προοπτικής» ξεκίνησε σήμερα τις επαφές  με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες και τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Λεβαδέων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχοντας στόχο την από κοινού διαμόρφωση των απαιτούμενων έργων και ενεργειών της επόμενης τετραετίας.

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τους φορείς του Δήμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς. Εκεί συνάντησαν τον υποδιοικητή της Π.Υ. Λιβαδειάς κ. Πούλο Κωνσταντίνο αλλά και στελέχη του σώματος οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της.

Πεποίθηση του συνδυασμού είναι ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να είναι πάντα στο πλευρό της Πυροσβεστικής και ο στόχος των δύο πλευρών θα πρέπει να  είναι τα θέματα προστασίας και ασφάλειας των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κ.Ταγκαλέγκας δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε να ενισχυθεί και να στηριχθεί το έργο της Π.Υ. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην σωστή συντήρηση των πυροσβεστικών κρουνών, στον καθαρισμό των δρόμων από αναφλέξιμα υλικά, την συντήρηση των δρόμων για την ευχερή πρόσβαση των οχημάτων της Π.Υ., την κοπή των ξερών χόρτων την Άνοιξη και τις περιπολίες από πλευράς Δήμου ακόμη και μέσω αέρος με τη βοήθεια drone. Επισήμανε πως ο σωστός προγραμματισμός και οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπορούν να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο δήμος να είναι ασφαλής.

Επόμενος σταθμός ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λιβαδειάς κ. Τρικαλίτη Νίκο παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας κ. Ζάχος Καρακώστας αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Σωμάτων Βοιωτίας.

Στην ενημέρωση που έγινε τέθηκαν στον συνδυασμό τα εξής θέματα:

Το ζήτημα  σχετικά  μειωμένων δεικτών εγκληματικότητας στην περιοχή μας, σε σχέση με άλλους Δήμους

Του ζητήματος της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.

Της συστηματικής προσπάθειας για την μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, και ειδικότερα του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος στο σημείο του Πέρα Χωριού, από την μη επαρκή επάνδρωση με φωτεινούς σηματοδότες.

Της επιτακτικής ανάγκης για μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο

Η ύπαρξη μειωμένου ανθρώπινου δυναμικού που δυσχεραίνει το έργο τους.

Της σημασίας προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής και πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής .

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Ταγκαλέγκας τόνισε πως  έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεργασία Δήμου και Αστυνομίας να είναι διαρκής και διευρυμένη. Η ασφάλεια των πολιτών και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης για την ομάδα της "Συμφωνίας Προοπτικής" είναι πρωταρχικής σημασίας. Επίσης τόνισε το ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής, που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να διδάσκεται στους Δημότες από την παιδική κιόλας ηλικία, αλλά και την δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο.

Τελευταίος προορισμός, αλλά από τους πρώτους στην ατζέντα, του συνδυασμού «Συμφωνία Προοπτικής», ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Ο συνδυασμός ενημερώθηκε από την Διοικήτρια Μόρφω Βαλλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, γνωρίζοντας καλά εκ των έσω το χώρο της υγείας δήλωσε εξαρχής πως θα βρίσκεται στο πλευρό της Διοίκησης αλλά και των εργαζόμενων, για την επίλυση των προβλημάτων, όσο του επιτρέπουν οι Αυτοδιοικητικές του αρμοδιότητες, ουσιαστικά και ειλικρινά βοηθώντας στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου αλλά ακόμη και  στην διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Επίσης τόνισε  ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, πιστεύουν στην προώθηση του θεσμού της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλα τα χωριά του Δήμου μας, με στόχο την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς από μη επείγοντα περιστατικά  αλλά και στη δημιουργία ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, με στόχο την ανάδειξη αυτού του τόσου σημαντικού επαγγέλματος αλλά και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και της πόλης μας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας κλείνοντας τον πρώτο κύκλο των σημερινών επισκέψεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ξεκινήσαμε τη σειρά των συναντήσεων μας και συνομιλιών μας από αυτούς τους τρεις οργανισμούς που είναι στις πρώτες προτεραιότητες για το συνδυασμό μας. Και οι τρεις, αυτοί, οργανισμοί δημιουργούν ένα «ζωτικό» τρίπτυχο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ, που οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί η τοπική αυτοδιοίκηση και το οποίο αποτελεί από τα βασικά στοιχεία για τη Συμφωνία Προοπτικής που οραματιζόμαστε να συμπράξουμε.
Άλλωστε στόχος της «Συμφωνίας Προοπτικής» είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους δημότες μας, να δημιουργήσουμε μια Συμφωνία Προοπτικής με όρους της της το ήθος, την ασφάλεια και το ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπό μας. Στο χέρι μας άλλωστε είναι να χτίσουμε ένα ασφαλέστερο αύριο για εμάς και για τα παιδιά μας»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ