Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Βρέθηκε ο υπαίτιος για τον τραυματισμό της 8χρονης στις Θεσπιές

Τρεις ξεχασμένοι κάλυκες φαίνεται πως πρόδωσαν τον άνδρα που πυροβόλησε στον αέρα το Πάσχα στις Θεσπιές
Βοιωτίας, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να πετύχει ένα 8χρονο κορίτσι στο διπλανό χωριό και να το τραυματίσει πολύ σοβαρά στο κεφάλι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, οι αστυνομικές έρευνες που γίνονται εντατικά τις τελευταίες ώρες από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών φαίνεται πως έφεραν αποτέλεσμα, όταν αστυνομικοί βρέθηκαν για κατ’ οίκον έρευνα σε ένα σπίτι στο Λεοντάρι Βοιωτίας, το διπλανό χωριό από τις Θεσπιές όπου τραυματίστηκε το κοριτσάκι. Ήδη από χθες οι αξιωματικοί εκτιμούσαν πως ο μοιραίος πυροβολισμός έγινε σε αυτό το χωριό.

Στο συγκεκριμένο σπίτι, από τα πολλά που έλεγξαν, αρχικά δεν εντόπισαν τίποτα το ύποπτο, μέχρι τη στιγμή που η ματιά ενός αστυνομικού έπεσε σε μία γλάστρα στην αυλή: Μέσα στη γλάστρα, είδε τρεις κάλυκες. Προφανώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι υπόλοιποι είχαν μαζευτεί, και οι συγκεκριμένοι είχαν ξεχαστεί από τον άνδρα που πιθανότατα ήταν αυτός που πυροβόλησε εκείνη τη μοιραία στιγμή, τραυματίζοντας άθελά του το κοριτσάκι του διπλανού χωριού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr, αμέσως μετά την ανεύρεση αυτού του στοιχείου, ο κάτοχος του όπλου, 54 ετών, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός πυροβολούσε στον αέρα το μεσημέρι της Κυριακής, λέγοντας ότι σκόπευε και ο ίδιος να παραδοθεί πολύ σύντομα.

    Το δε όπλο, το οποίο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια το κατείχε παράνομα, έχει μεγάλο δραστικό βεληνεκές, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να πετύχει στόχο ακόμα και σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων.

Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν και αυτή την ώρα ο άνδρας κρατείται στο Α.Τ. Λιβαδειάς, ενώ ερευνάται αν από το συγκεκριμένο όπλο προέρχεται το βλήμα το οποίο χτύπησε την 8χρονη στο κεφάλι.

Εφόσον αυτό αποδειχτεί, τότε αναμένεται η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη και να του απαγγελθούν ποινικές διώξεις, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Ο 54χρονος είναι κάτοικος Αθήνας και το σπίτι στο οποίο βρέθηκε στο Λεοντάρι είναι φίλων του, τους οποίους επισκέφτηκε για να περάσει το Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr. Για αυτόν τον λόγο προφανώς, η Αστυνομία πραγματοποιεί από το βράδυ της Τρίτης έρευνες και σε οικίες στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως η 8χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ οι γιατροί διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στους αστυνομικούς του Τ.Α. Λιβαδειάς
    Τώρα ήρθε η ώρα των δικαστών.
    Μετά έρχεται η ώρα της κοινωνίας: Να απομονώνουμε και να καταγγέλουμε όσους δείχνουν την "μαγκιά" τους πετώντας κροτίδες και πυροβολώντας στον βρόντο
    Τέλος η πολιτεία ας θεσπίσει ένα πολύ αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή και κυρίως΄για την εμπορία όπλων πυρομαχικών και εκρηκτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ