Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Οι Νέοι Μπροστά... στον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς

Συνδημότισσες, συνδημότες,

Βρισκόμαστε στο 2019, με τεράστιες διαρθρωτικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση σε σχέση με το παρελθόν. Όλοι σας γνωρίζετε ότι για χρόνια έχω βιώσει από κοντά την διοίκηση της κοινότητας μας, μια εκ των μεγαλύτερων κοινοτήτων του Δήμου μας.

Δεν περίμενα ποτέ, ότι έπειτα από όλα αυτά, θα έρθουν κάποιοι, που κάποτε στο μακρινό παρελθόν απέτυχαν, να έχουν το θράσος να ξαναπολιτευονται αλλά και να ζητούν και πάλι την ψήφο σας με επιμονή . Με περισσή αλαζονεία καλούν εμένα αλλά και πολλούς  συνυποψηφίους να κοιταχτούμε στον καθρέφτη για να διαπιστώσουμε αν μπορούμε να αναλάβουμε την ηγεσία της κοινότητας μας, και αν δεν μπορούμε, προφανώς για εκείνους κανείς άλλος δεν μπορεί πέρα από αυτούς, μερικοί από αυτούς μάλιστα λένε ότι συστραντεύονται και μαζί μας.
Αφού, λοιπόν, μας κάλεσαν να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, σε ό,τι με αφορά θα το κάνω, και παρακαλώ και τους άλλους συνυποψηφίους μου να πράξουν το ίδιο. Κοιτάζω λοιπόν στον πιο αληθινό καθρέφτη, που ποτέ δεν παραμορφώνει την αλήθεια… κοιτάζω στον καθρέφτη των ματιών σας και διαβάζω να μου λέτε δυνατά και καθαρά όχι μόνο σε εμένα αλλά και στον Γιάννη Ταγκαλέγκα, ότι πρέπει να προχωρήσουμε δυνατά, να πράξουμε μια Συμφωνία Προοπτικής με εσάς με τον τόπο μας, για ένα νέο μέλλον.

Συνδημότισσες, συνδημότες,

Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες, δεν έχει ανάγκη από αρχηγοκεντρικούς συνδυασμούς, δεν έχει ανάγκη από ξεπερασμένα και πεπαλαιωμένα αυτοδιοικητικά μοντέλα. Εμείς, και τονίζω το «εμείς» οραματιζόμαστε ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο, με έμπειρα αλλά και νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες. Οραματιζόμαστε, και με τη δική σας θέληση θα το κάνουμε πράξη, ένα συμμετοχικό και συλλογικό αυτοδιοικητικό μοντέλο με απαρέγκλιτη πίστη στη δημοκρατία, που θα είναι στην υπηρεσία του «εμείς» και όχι στην αλαζονική κυριαρχία του «εγώ» και της αυλής μιας κλειστής παρέας.
Το γεγονός αυτό είναι η κύρια αιτία για τα δεινά, τη μιζέρια και τον διασυρμό που υπέστη ο Δήμος μας, αλλά και η κοινότητα μας τα τελευταία χρόνια και ο κυριότερος λόγος που η σημερινή Δήμαρχος έμεινε μόνη της με τους εκλεκτούς της παρέας της ένας εξαυτον και ο σημερινός πρόεδρος.

Μια παρέα η οποία ευθύνεται για την απραξία της Δημοτικής και Κοινοτικής  Αρχής και την ανυπαρξία δημοτικών έργων γι’ αυτό και συχνά-πυκνά προσπαθούν  να καρπωθούν τα περιφερειακά έργα για να έχουν κάτι να παρουσιάσει. Μια παρέα που έθεσε και τον Σημερινό Πρόεδρο υπό κηδεμονία καθοδηγώντας τον στην εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων.

Μια παρέα που μετέτρεψε σε συγκοινωνούντα δοχεία την ιδιωτική της επαγγελματική ενασχόληση με τα αξιώματα και τις συναφείς δραστηριότητες του Δήμου. Μια παρέα που μετέτρεψε το αυτοδιοικητικό αξίωμα σε παράπλευρο επάγγελμα και έμμισθη οικονομική απολαβή.

Βέβαια, για την παρούσα Δημοτική Αρχή και την κλειστή της παρέα έφτασε η ώρα της κρίσης, έφτασε η ώρα που θα λογοδοτήσουν στον λαό. Την ίδια ώρα, όμως, κάποιοι άλλοι υποψήφιοι του τόπου μας, προκαλώντας την κοινή λογική, παραβλέπουν όλα τα παραπάνω, και όπου σταθούν και όπου βρεθούν λιβανίζουν κρυφά  την απερχόμενη Δήμαρχο, δήθεν ως πετυχημένη, που προσέφερε πολλά και δήθεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Για την υπηρεσία τους αυτή, μάλιστα, εξασφαλίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους την ασυλία και τη σιωπή της απερχόμενη Δημάρχου.

Εύλογα, λοιπόν, εμείς οι θνητοί και απλοί πολίτες, αναρωτιόμαστε: Τι συμβαίνει εδώ; Αφού θεωρούμε σε πηγαδάκια ότι η απερχόμενη Δήμαρχη τα έχει όλα καλώς καμωμένα, γιατί μας λένε ότι θέλουν να την αλλάξουν; Μήπως, γιατί έτσι ή αλλιώς, πρεσβεύουν τα ίδια πράγματα και τους ενώνει η προέλευση από το μακρινό παρελθόν;

Ή μήπως γιατί και οι ίδιοι, από τώρα ακόμη, που είναι υποψήφιοι, βρίσκονται υπό κηδεμονία από μια  κλειστή ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι μετέρχονται τις πιο πεπαλαιωμένες μεθόδους συγκρότησης του ψηφοδελτίου;
Γεννιέται, λοιπόν, το εξής πολύ απλό ερώτημα: Πώς μπορεί ένας υπό κηδεμονία υποψήφιος  σήμερα να είναι ένας ακηδεμόνευτος υποψήφιος αύριο; Αυτό είναι το όραμά τους για τη Διοίκηση του τόπου μας , αυτό είναι το νέο και οραματικό που ευαγγελίζονται. Άλλωστε σαν νέες κασσανδρες κάνουν προβλέψεις για όλους «Μου είπαν: Είσαι μικρός, αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν. Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιό μικρός.»
Αλλα θα βρεθούμε εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια τους.
Όραμα μας ο τόπος μας να γίνει και πάλι παραγωγικός. Οι άνθρωποι να μπορούν να μένουν εδώ, και όχι να φεύγουν για πιο μεγάλες πόλεις εντός του νόμου και όχι μόνο
Εμείς είμαστε εδώ για να τα συμφωνησουμε από σήμερα, ώστε ηδη από την επόμενη μέρα να ξεκινήσουμε να τα κάνουμε πράξη.
Είμαστε εδώ για να δημιουργησουμε μαζί έναν τόπο που θα αξίζει να ζούμε
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ