Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

OΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΑΣΩΠΙΑΣ

3η Διεθνική Συνάντηση Eκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ YOUNGSTERS NOWADAYS. WHERE FROM, WHERE TO?
                             
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η 3η διεθνική συνάντηση εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Youngsters Nowadays. Where from, where to?” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ασωπίας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στις 10 και 11 Ιουνίου 2019.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 10 εκπαιδευτικοί από τις χώρες εταίρους, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία. Στόχος της ήταν ο απολογισμός των εργασιών του διετούς αυτού προγράμματος καθώς και τα σχέδια για τη βιωσιμότητά του.
Από τον απολογισμό αυτό προέκυψε ότι επετεύχθησαν οι στόχοι του προγράμματος που ήταν:
Να βοηθήσουν τους εμπλεκόμενους να ανακαλύψουν ποιος είναι ο Υγιεινός Τρόπος Ζωής
Να παρακινήσουν τους εμπλεκόμενους να υιοθετήσουν εποικοδομητικές και δημιουργικές δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο τους
Να βοηθήσουν τους εμπλεκόμενους να ερευνήσουν την αγορά εργασίας στην περιοχή τους, να συνδέσουν τα επαγγέλματα με την προστασία του περιβάλλοντος, να προετοιμαστούν για επαγγελματική συνέντευξη, να ετοιμάσουν το ευρωπαϊκό βιογραφικό τους και τη συστατική επιστολή.
Να κινητοποιήσουν τους εμπλεκόμενους για την προστασία του περιβάλλοντος οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε περιβαλλοντικές καμπάνιες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Να συμβάλλουν στην βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών καθώς και της ανοχής στη διαφορετικότητα.
Να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στα αγγλικά και την πληροφορική.
Να μάθουν να εργάζονται ομαδικά και να αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας.
Να ανταλλάξουν καλές πρακτικές μεταξύ των σχολείων.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και περήφανοι που μπορέσαμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να συνεργαστούν από κοντά με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες, να μάθουν, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και να πετύχουν πολλά. Αυτός είναι εξάλλου και ο στόχος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+: ανταλλαγή καλών πρακτικών, βελτίωση δεξιοτήτων, βελτίωση πνεύματος συνεργασίας, ανοχή στη διαφορετικότητα, ταξίδια,  διασκέδαση. Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διετούς αυτού προγράμματος και ευχόμαστε να έχουμε και συνέχεια.


Η Υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων
του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ασωπίας
Κώνστα Ευαγγελία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ