Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Φίδι τσίμπησε 16χρονο στην Κωπαίδα

Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωράφι της Κωπαίδας όπου ο 16χρονος μετανάστης και 5 ακόμη ομοεθνής του, εκτελούσαν αγροτικές εργασίες.
Το φίδι, πιθανότατα οχιά, τσίμπησε τον 16χρονο εργάτη γης στο χέρι και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς από τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος.
Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς το νοσοκομείο της Λιβαδειάς δεν διαθέτει αντιοφικό ορό.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς, το νοσηλευτικά ιδρύματα της Βοιωτίας δεν εντάσσονται στα νοσοκομεία αναφοράς που διαθέτουν αντιοφικό ορό, λόγω της τροποποίησης από το υπουργείο υγείας της Εγκυκλίου αναφορικά με την κατάταξη του αντιοφικού ορού στα νοσοκομεία, από τον «ΚΑΤΑΛΟΓΟ 2» όπου όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας υποχρεωτικά διαθέτουν αντίδοτα, στον «ΚΑΤΑΛΟΓΟ 3» όπου αντίδοτα διαθέτουν μόνο τα Νοσοκομεία Αναφοράς.
Για την περιφέρεια Στερεάς τέτοια νοσοκομεία, που διαθέτουν αντιοφικό ορό είναι αυτά της Λαμίας και της περιοχής Αθηνών.
Οι γιατροί του νοσοκομείου Λιβαδειάς σε συνεννόηση με τη διοίκηση αποφάσισαν τη μεταφορά του 16χρονου εργάτη σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Τα νοσοκομεία αναφοράς ορίζονται από τις ΔΥΠΕ και το ερώτημα που γεννάται για τη Βοιωτία είναι πως μία κυρίως αγροτική περιοχή με τον κάμπο της Κωπαίδας, με τρεις ορεινούς όγκους και χιλιάδες εργάτες στην ύπαιθρο αποκλείεται από τον κατάλογο των νοσοκομείων που διαθέτουν αντιοφικό ορό
tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ