Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Δήλωση Σταμάτη Χαλβατζή για τις εκλογές στη ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ως μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, προερχόμενοι από τον ευρύτερο ριζοσπαστικό και προοδευτικό χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιθυμούμε να προσδιορίσουμε και να οριοθετήσουμε την δική μας θέση, τόσο ως προς την εκλογική διαδικασία όσο και ως προς τη συμμετοχή μας στα θεσμοθετημένα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την παρακάτω δήλωση :
Η αντιδημοκρατική παρέμβαση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, με την αντισυνταγματική εκτροπή του ν. 4623/2019 και τις υπόλοιπες νομοθετικές ρυθμίσεις και εγκυκλίους που ακολούθησαν, αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, ανατρέποντας την έννοια της πλειοψηφίας στην λήψη των αποφάσεων εντός των Δημοτικών Συμβουλίων, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες δημαρχιακές πλειοψηφίες σε όργανα και επιτροπές του Δήμου, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ρύθμιση του άρθρου 179, του αναπτυξιακού νόμου – σκούπα, που δίνει τη δυνατότητα με πλασματική απαρτία επι των παρόντων, χωρίς προηγούμενη μελέτη και τεκμηρίωση, να αναθέτει ο Δήμαρχος τις υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε ιδιώτες.
Τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ,ΚΕΔΕ) οφείλουν να απαντήσουν άμεσα και συντεταγμένα τόσο στον θεσμικό αυταρχισμό (νομοθέτηση χωρίς διαβούλευση) όσο και στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που καταλήγουν εις βάρος των πολλών, αυτούς που πραγματικά πρέπει και έχει την ευθύνη να στηρίξει ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, απαιτεί τις ευρύτερες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες και αυτό έπρεπε και πρέπει να αποτυπωθεί στην εκλογή των συλλογικών οργάνων της .
Με αυτές τις σκέψεις προκρίθηκε η συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο της “Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Στερεάς”, στα πλαίσια της δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου με σαφές κοινωνικό και αντι-νεοφιλελεύθερο πρόσημο.
Αυτό άλλωστε επιτάσσει και η πολιτική μας αντίληψη για την δημιουργία πλειοψηφούσας άποψης στην κοινωνία γενικότερα, απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη, της σημερινής διακυβέρνησης.
Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας
εκλεγμένο Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ