Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Δήμος Λεβαδέων:Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Μέχρι 15 Μαΐου οι αιτήσεις

 Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
O Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι με την την αριθμ. Δ.11/ οικ.10643/359/ (ΦΕΚ 779/Β΄/2020) ΚΥΑ και τη διόρθωση σφάλματος (ΦΕΚ 1002/Β΄/2020) καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως καθορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ και τροποποιήθηκε μερικά με την οδηγία 93/66/ΕΟΚ.
Όσον αφορά στο Δήμο Λεβαδέων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ανήκουν οι οικισμοί Ελικώνος, Ανάληψης και Τσουκαλάδων, η δημοτική κοινότητα Κυριακίου και οι τοπικές κοινότητες Αγίας Άννας, Αγίας Τριάδας, Κορωνείας, Αγίου Βλασίου, Δαύλειας, Μαυρονερίου και Λαφυστίου.
Συγκεκριμένα το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται:
A) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή το φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή. Για τον υπολογισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των προαναφερόμενων εισοδημάτων όλων των μελών της οικογένειας, όπως αναγράφεται στην πράξη διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού εισοδήματος του προηγούμενου φορολογικού έτους για το οποίο ζητείται η εισοδηματική ενίσχυση.
Συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ