Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η 28η αγωνιστική της Α' Βοιωτίας

Η 28η αγωνιστική της Α' Βοιωτίας Εκτύπωση E-mail
   
Κυριακή, 17 Απρ 2011 18:57
altΓια την 28η αγωνιστική της Α' Βοιωτίας η πρωτοπόρος Ένωση ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Πελοπίδα με 1-0.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρακμή του δικομματισμού..

Public Issue: ΠΑΣΟΚ 33,5% και ΝΔ 27%...

Από την http://www.kathimerini.gr/
Tην παρακμή του δικομματισμού λόγω της απομάκρυνσης των ψηφοφόρων καταδεικνύει το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής.
Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα η κυβέρνηση, και το 6% η αξιωματική αντιπολίτευση.
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 27%, το ΚΚΕ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 8,5%, o ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι με 3%, και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%.
Ως σημαντικότερα προβλήματα οι ερωτηθέντες θεωρούν...
το οικονομικό, την ανεργία, την πολιτική των κομμάτων, τη δημόσια διοίκηση, την υγεία και τα εισοδήματα.
Στην ερώτηση ποιο κόμμα ασκεί καλύτερη αντιπολίτευση, η πλειονότητα των ερωτηθέντων άπαντα «κανένα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση στην ΕΥΔΑΠ της Επιτροπής Αγώνα Σαραντίου


Μετά το σβήσιμο των  προβολέων, το σταμάτημα των παρελάσεων  και την αποχώρηση των μεγαλόσχημων Υπουργών, Περιφερειαρχών, Βουλευτών, Δημάρχων, Γενικών Διευθυντών και άλλων  από το Σαράντι, τα προβλήματα παραμένουν  εκεί τα ίδια από την στιγμή που το κανάλι του Μόρνου έσπασε και επέφερε ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και μεγάλο κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές στον οικισμό.
Οι χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα υποσχέσεις για αποζημιώσεις και αποκατάσταση των ζημιών, η προσπάθεια απόδοσης της καταστροφής σε φυσικά αίτια [κατολισθήσεις], το άδηλο της  κατανομής του εγκεκριμένου ποσού των 370.000 ευρώ, αν θα κατανεμηθεί στους  ζημιωθέντες, στον Δήμο Θηβαίων ή στους εργολάβους, ο διαφαινόμενος εμπαιγμός από την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και από τους εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής και η παντελής έλλειψη βούλησης για μέτρα   που θα αποτρέψουν μια ενδεχόμενη μελλοντική καταστροφή από την κατάρρευση του Μόρνου, κινητοποίησαν τους κατοίκους και οικιστές του Σαραντίου.
Μετά την χθεσινή [Σάββατο] συγκέντρωσή τους στο κοινοτικό κατάστημα που έγινε με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Χωστίων  και αφού εξέλεξαν Επιτροπή Αγώνα, πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή, προειδοποιητική συγκέντρωση έξω από τα Γραφεία της ΕΥΔΑΠ Χωστίων, επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο απαίτησαν άμεση εκτέλεση των υποσχεθέντων, έθεσαν προθεσμία  και έστειλαν το μήνυμα απρόβλεπτων δυναμικών ενεργειών τους  ακόμα και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ..

.Ο Νίκος Παπάζογλου κατέληξε σήμερα το πρωί σε ηλικία 63 ετών έπειτα από άνιση μέχη με τον καρκίνο.
Σύμφωνα με το kosinfo24.blogspot.com ο μεγάλος τραγουδοποιός και καλός φίλος της Κω και της Νισύρου (όπου διατηρούσε και σπίτι στα Νικιά) Νίκος Παπάζογλου -ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλη...μα με την υγεία του...
και εκανε χημειοθεραπείες- τελικά κατέληξε σήμερα το πρωί στο σπίτι του.Τραγική ειρωνεία όταν έφυγε πριν λίγο καιρό ο καλός του φίλος Μανώλης Ρασούλης πολλοί κοινοί γνωστοί τους, που ήξεραν την κατάσταση της υγείας του Νίκου, έλεγαν ότι δεν θα αργήσουν να ανταμώσουν και πάλι οι δύο φίλοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η οικογένεια Παπακωνσταντίνου μας κόστισε 150.000 ευρώ! ...



Όπως φαίνεται η κρίση και οι περικοπές δεν ισχύουν για όλους. Λίγες μόνο ώρες από την παρουσίαση των νέων μέτρων λιτότητας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη βαλίτσα του και επιβιβάστηκε στο πολυτελέστατο Lear Jet της κυβέρνησης με προορισμό την Ουάσινγκτον. Ένα ταξίδι που θα μπορούσε να στοιχίσει πολύ λίγα χρήματα στην...περίπτωση που γινόταν με πολιτική πτήση θα ΜΑΣ κοστίσει 150.000 ευρώ, προκειμένου να ταξιδέψει με άνεση ο Γ. Παπακωνσταντίνου, οι συνεργάτες του και ο γιός του που τον συνοδεύουν στο ταξίδι.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε να βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα για τις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας τη ναυαρχίδα του VIP στολίσκου της Ελληνικής κυβέρνησης, το προεδρικό Gulfstream.

H δαπάνη αυτής της πτήσης, δεδομένου ότι το ωριαίο πτητικό κόστος αυτού του τύπου αεροσκάφους, βάσει των επίσημων στοιχείων του Πενταγώνου ανέρχεται στα 6.000 ευρώ, θα ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως στο ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης, αλλά ούτε και τα οδοιπορικά όπως επίσης και τα έξοδα διανυκτερεύσεων των μελών του πληρώματος.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως ο υπουργός Οικονομικών στο ταξίδι με το κυβερνητικό αεροσκάφος για συνομιλίες με τους επιτελείς του ΔΝΤ εκτός των συνεργατών συνοδευόταν και από τον μεγαλύτερό του γιο.

Την ίδια στιγμή το μέσο κόστος της θέσης «Business» στις πτήσεις Αθήνα-Ουάσινγκτον τιμολογείται στα 2.200 ευρώ, ενώ η οικονομική θέση κοστίζει 1.200 ευρώ.

Μια μαύρη BMW πέρασε σαν αστραπή έξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.Οι σκοποί άνοιξαν τις μπάρες και το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Γ. Παπακωνσταντίνου κατευθύνεται στην πίστα απογείωσης των κυβερνητικών αεροσκαφών. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών επιβιβάζεται στο κυβερνητικό αεροσκάφος Gulfstream V που βρίσκεται στο βάθος του αεροδρομίου.

Από νωρίς το μεσημέρι βρίσκονταν εκεί οι κυβερνήτες ο μηχανικός, ο φροντιστής και οι δύο ιπτάμενοι συνοδοί που θα φρόντιζαν την πτήση μέχρι την Ουάσιγκτον. Πέντε λεπτά μετά τις πέντε το απόγευμα ο κυβερνήτης άνοιξε τις τουρμπίνες του αεροσκάφους, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα ήλεγχε το αεροσκάφος ώστε να είναι έτοιμο για την απογείωση.

Στις πέντε και μισή ένα μαύρο αυτοκίνητο εμφανίζεται και από μέσα βγαίνουν δύο άτομα της αερονομίας οι οποίοι παίρνουν θέση μπροστά από το αεροπλάνο. Στις έξι παρά τέταρτο η μαύρη BMW φτάνει έξω από τον χώρο της VIP αίθουσας.

Από το αυτοκίνητο αποβιβάζονται ο Υπουργός Οικονομικών, ο γιός του η ιδιαιτέρα του και η στενή του συνεργάτης Λεμονιά Παπαδάκου η οποία δε λείπει από κανένα υπουργικό ταξίδι. Από ένα άλλο αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο καθηγητής Οικονομικών Γ. Ζανιάς καθώς και τα άλλα μέλη της υπουργικής συνοδείας.


Εκτός από το πλήρωμα στο αεροσκάφος επιβιβάστηκαν άλλα οκτώ άτομα το οποίο το οποίο στις έξι παρά δέκα το απόγευμα απογειώθηκε από την Ελευσίνα, για το υπερπολυτελές ταξίδι, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει μέτρα εξαθλιώνοντας την καθημερινότητα των Ελλήνων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα όρια τους οι αγρότες - Μάστιγα οι κλοπές μετασχηματιστών

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι αγρότες της πρώην επαρχίας Θήβας εξαιτίας των απανωτών κρουσμάτων κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ στις γεωτρήσεις τους.
Οι Αρχές αλλά και η ίδια η ΔΕΗ φαίνονται αδύναμες να σταματήσουν το κακό και η κατάσταση χειροτερεύει.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για οργανωμένη ομάδα ή ομάδες που καιροφυλακτούν και δεν χάνουν την ευκαιρία να ξηλώσουν τους μετασχηματιστές για να αποσπάσουν τον πολύτιμο χαλκό.
Ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο εκεί καθώς το…ενδιαφέρον τους δείχνουν για τους ηλεκτρικούς πίνακες των γεωτρήσεων αλλά και για τα καλώδια υπάρχουν μέσα σε αυτούς. Οι αγρότες μοιάζουν ανυπεράσπιστοι και μάλιστα όσο πλησιάζει ο καιρός που θα αρχίσει εντατικά η αρδευτική περίοδος τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο γι’ αυτούς καθώς οι καλλιέργειες θα μείνουν χωρίς το απαραίτητο νεράκι.
Κατά το χρονικό διάστημα 11/09/2006 – 24/03/2011 έχουν κλαπεί ή καταστραφεί 486 μετασχηματιστές ενώ έχουν παρατηρηθεί και γενικότερες ζημιές η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 3।000.000 ευρώ!!!!!

(Φωτό απο περιοχή Βαγίων)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ

Μια ακόμη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Βοιωτία αφού χορήγηθηκε από τη ΡΑΕ η άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό βιοαερίου, ισχύος 3MW στη θέση «Φλέβα» του Δήμου Αλιάρτου (πρώην Δήμου Αλίαρτου) του Νομού Βοιωτίας της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται το βιοαέριο που θα χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη θα προέρχεται από την ζύμωση οργανικών και αγροτικών αποβλήτων (κτηνοτροφικά απόβλητα, υπολείμματα επεξεργασίας τομάτας και ενσίρωμα αραβόσιτου).
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοιμάται ήσυχος;...

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Τελικά είμαστε, όντως, ένας περίεργος λαός ή απλά μας τυφλώνει η τάση αυτοκαταστροφής; Εδώ και μέρες ξεκίνησε μία συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, η οποία προκαλεί τεράστια ζημία στη χώρα, για τον απλούστατο λόγο ότι η κυβέρνηση και ειδικά το οικονομικό επιτελείο χάνουν και την ελάχιστη αξιοπιστία που τους είχε απομείνει μετά τα συνεχή ήξεις αφίξεις και ύστερα από τόσες αποτυχημένες προσπάθειες να εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Παρ’ όλα αυτά δεν σταματάμε τη συζήτηση, αντίθετα τη συντηρούμε δίνοντας τροφή για ειρωνικά σχόλια και παιγνίδια εις βάρος της πατρίδας μας.
Ακούγοντας την Τετάρτη το πρωί τον διευθυντή του τμήματος νομισματικής πολιτικής και κεφαλαιαγορών του Ταμείου, Χοζέ Βινιάλς, να λέει ότι...
από τη στιγμή που μια χώρα απωλέσει την εμπιστοσύνη των αγορών δεν μπορεί να την επανακτήσει άμεσα και πως για να συμβεί αυτό χρειάζεται χρόνος και η χώρα οφείλει στην πορεία να επιδείξει την αναγκαία αποφασιστικότητα, με κυριάρχησε θλίψη αλλά και απόγνωση. Πρόκειται για βαριές κουβέντες που ακούω καθημερινά στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά όταν τις εκστομίζει ένα μεγαλόστελεχος του ΔΝΤ και, μάλιστα, δημόσια, νοιώθεις ότι οι ξένοι έχουν ήδη διαπιστώσει πως δεν γίνεται τίποτα σωστό σ’ αυτόν τον τόπο.
Τη Δευτέρα το βράδυ δέχθηκα πρόσκληση από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο για να συζητήσουμε την κατάσταση ενόψει της εαρινής συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Την παρέα συμπλήρωσε ένας συνάδελφος της εφημερίδας Washington Post, ο οποίος γνώρισε την Ελλάδα το 1963 και από τότε την αγάπησε με πάθος. Μιλούσε για την χώρα μας με πόνο. Φεύγοντας από τον τόπο της συνάντησης επέλεξα να περπατήσω μέχρι το σπίτι μου, περισσότερο για να πάρω μία ανάσα, ώστε να μπορέσω να χωνέψω τα συμπεράσματα της συζήτησης.
Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι «δεν πάμε καλά». Αυτές οι τρεις λέξεις κρύβουν τα τραγικά λάθη που έγιναν μετά την επιβολή του Μνημονίου. Ανεξάρτητα απ’ όσα υποστηρίζουν δημόσια, τα οποία κυριαρχούνται από αισιοδοξία, στο Ταμείο θεωρούν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν εφαρμόζεται και η κρίση μεγαλώνει και επεκτείνεται και στον ιδιωτικό τομέα. Παλαιότερα άκουγα την φράση ότι «πτώχευσε το κράτος, όχι ο λαός». Η φράση άλλαξε: «πτώχευσε το κράτος, πτωχεύει και ο λαός». Παλαιότερα έλεγαν, επίσης, ότι οι Ελληνες «έχουν κομπόδεμα για ώρα ανάγκης». Τώρα ομολογούν πως και αυτό το κομπόδεμα εξαντλείται. Αρα, βρίσκεται σε κίνδυνο και η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Είναι μερικές φορές που οι δανειστές μας, ιδιαίτερα οι αξιωματούχοι του Ταμείου που όσο και αν ακούγεται περίεργο δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία, σηκώνουν τα χέρια ψηλά όταν έρχεται η συζήτηση στα θέματα που ανέλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Δεν μπορούν να αντιληφθούν την παντελή ανυπαρξία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Δεν μπορούν να εννοήσουν τους λόγους για τους οποίους ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο η ατιμωρησία είναι κανόνας. Τα δύο αυτά θέματα έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Ιδιαίτερα για τον κ. Παπανδρέου οι συνομιλητές του θυμούνται ότι όταν αντιλήφθηκε –υποτίθεται- στο Νταβός την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, τους υποσχέθηκε ότι εάν τον βοηθήσουν θα ανοίξει τις φυλακές για τους επίορκους πολιτικούς και τους φοροφυγάδες. «Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές όλοι είναι έξω,» απάντησα στον δημοσιογράφο της Washington Post που ρώτησε σχετικά, γνωρίζοντας πως στην Αμερική των αντιθέσεων και των συμφερόντων υπάρχει και κρίση και τιμωρία. Ειλικρινά, πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε την ατιμωρησία;
Από τον περασμένο Αύγουστο έχω μία απορία που μου γεννήθηκε όταν μία σημαντική πηγή στο Ταμείο ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει προσωπική υπόσχεση στον Ντομινίκ Στρος Καν ότι θα πατάξει την διαφθορά και την φοροδιαφυγή και θα τιμωρήσει όσους πόνεσαν τον λαό. Κοιμάται ήσυχος ο κ. Παπανδρέου τα βράδια; Γιατί μετά από τόσους μήνες δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του; Και είναι μία υπόσχεση που θα χαροποιούσε τον ελληνικό λαό, ο οποίος σίγουρα θα εκτιμούσε την πρωθυπουργική πράξη και θα του έδειχνε και άλλη ανοχή. Πώς είναι δυνατόν να ζητά «να βάλουν πλάτη» οι Ελληνίδες και οι Ελληνες όταν ο ίδιος δεν έχει πράξει το παραμικρό για να τιμωρηθεί έστω και ένας από τους φταίχτες;
Γιατί να ελπίζουμε κύριε πρωθυπουργέ όταν ακούμε τα τρομερά και φοβερά που συμβαίνουν στον τόπο μας; Ενοιωσα να με ρίχνουν στη γη και να με ποδοπατούν όταν πληροφορήθηκα από την πιό αξιόπιστη πηγή που έχω στην Ουάσιγκτον ότι σύζυγος πολιτικού, που διετέλεσε και υπουργός, συμβούλευσε αλλοδαπή κυρία που έχει σχέση με ντόπιους και ξένους μεγαλοτραπεζίτες να ψωνίζει μόνο από το τάδε μαγαζί στο Κολωνάκι και να μην ζητά απόδειξη για να της κάνουν έκπτωση 40%… Εσείς πώς θα νοιώθατε κύριε Παπανδρέου;
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ