Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η μεγάλη καρδιά της μητέρας


 

Ένα σπάνιο στα παγκόσμια χρονικά περιστατικό συνέβη στην Ελλάδα. Γυναίκα που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι
Πριν επτά χρόνια είχε περάσει μια σκληρή δοκιμασία και αφού βγήκε νικήτρια, τη Δευτέρα (18/04) έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι.
Ο λόγος για μια 38χρονη γυναίκα, η οποία είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς και στις 8 το πρωί γέννησε στο Μαιευτήριο "ΡΕΑ". Το νεογνό έχει βάρος 2.800 γραμμάρια.
"Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα και από τις σπάνιες στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά. Η ευτυχισμένη μητέρα αποτελεί το πρώτο περιστατικό του οποίου όλη η διαδικασία (μεταμόσχευση καρδιάς, κύηση και τοκετός) έγινε στην Ελλάδα", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.



Η μητέρα υπεβλήθη σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς το 2004 στο "Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο" με ιστορικό διατατικής μυοκαρδιοπάθειας και βαρείας καρδιακής ανεπάρκειας.

Πηγή: News247
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ινδιάνος της Ελληνικής μουσικής σκηνής έφυγε Καλό Ταξίδι σε ευχαριστούμε..



Αποχαιρέτησαν το μεγάλο τραγουδοποιό«Κανείς εδώ δεν τραγουδά, κανένας δεν χορεύει, ακούνε μόνο την πενιά κι ο νους τους ταξιδεύει…», τραγούδησαν οι χιλιάδες των Θεσσαλονικέων κατευοδώνοντας τη σορό του Νίκου Παπάζογλου σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Θεράποντα της Τούμπας.

Εν μέσω κοσμοπλημμύρας που συνέρευσε σήμερα το απόγευμα, υπό βροχή, στον ιερό ναό του Αγίου Θεράποντα της Τούμπας παίχτηκαν οι τελευταίες νότες της ζωής του τραγουδοποιού που επέλεξε να ζήσει και να δημιουργήσει στη γενέθλια πόλη του επί 45 συνεχή χρόνια

Την ώρα της κηδείας του Νίκου Παπάζογλου, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίαζε κανονικά, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις από δημοτικούς συμβούλους να δοθεί το όνομα του σε κεντρική οδό της πόλης . Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε επίσης να δοθεί το όνομα του Νίκου Παπάζογλου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας ή στο Δημοτικό Ωδείο.












Διαβάστε Περισσότερα »

Η απεργία των τεχνικών νεκρώνει για δύο μέρες την τηλεοπτική ενημέρωση...



Χωρίς ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων θα είναι οι τηλεθεατές αύριο και μεθαύριο.

Η 48ωρη απεργία των τεχνικών νεκρώνει την τηλεοπτική ενημέρωση τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για πιθανή απεργία των δημοσιογράφων από τις ... 6-9 Μαΐου, η σχετική απόφαση πάντως θα ληφθεί εντός των επομένων ημερών και είναι βέβαιο ότι θα βρει πολλές αντιδράσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έμπορος ναρκωτικών κρατούσε φυλακισμένη ανήλικη!


Επί τρεις μήνες, ένας έμπορος του «λευκού» θανάτου κρατούσε φυλακισμένο ένα ανήλικο κορίτσι το οποίο είχε δραπετεύσει από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων! Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που έκαναν έφοδο στο σπίτι του στην Καβάλα, έμειναν άφωνοι όταν βρήκαν την άτυχη κοπέλα κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν στενά τον 34χρονο γιατί είχαν πληροφορίες ότι προμηθεύεται ναρκωτικά από την Θεσσαλονίκη και τα διακινεί σε τοξικομανείς της Καβάλας. Κατά την άφιξή του από την συμπρωτεύουσα, έκαναν έφοδο και τον συνέλαβαν. Πάνω του βρήκαν 34,9 γραμμάρια ηρωίνης και μικροποσότητα χασίς. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του υπόπτου, όπου κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά και δύο τηλεκάρτες με ίχνη ηρωίνης.

Όμως, σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που ήταν κλειδωμένο, ανακάλυψαν το 16χρονο κορίτσι που το είχε σκάσει στις 21 Ιανουαρίου από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων, στο οποίο επέστρεψε με εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καβάλας, η οποία άσκησε δίωξη στον 34χρονο και διέταξε την κράτησή του ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «άγνωστος» πρατηριούχος και η …αμνησία Ψωμιάδη


Ο ευνοηθείς πρατηριούχος ήταν γνωστό στέλεχος της ΝΔ!
Ο Ψωμιάδης όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε- το είπε και στο δικαστήριο που τον καταδίκασε – τον πρατηριούχο που του μείωσε το πρόστιμο…



Ποια είναι όμως η αλήθεια; Καταρχήν αυτό που δεν λέει, για ευνόητους λόγους, η πλευρά Ψωμιάδη είναι ότι στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης αναφέρεται επ’ αυτού το εξής αποκαλυπτικό: «Απορριπτέος επίσης κρίνεται και ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι δεν γνώριζε τον ευνοηθέντα Χρήστο Καραγιαννίδη, καθόσον από την προεκτεθείσα συνολική συμπεριφορά αυτού το δικαστήριο οδηγείται στην ακριβώς αντίθεση κρίση».

Το δεύτερο στοιχείο που και γι΄ αυτό χρειάζεται κάποια απάντηση από τον λαλίστατο κατά τα άλλα Παναγιώτη Ψωμιάδη, είναι ότι ο ευνοηθείς πρατηριούχος (σ.σ.: είχε συλληφθεί να νοθεύει καύσιμα) ήταν γνωστό στέλεχος της ΝΔ και υπήρξε ενεργό μέλος της διοίκησης της ΝΟΔΕ δυτικού τομέα Θεσσαλονίκης. Θα ήταν λοιπόν αν μη τι άλλο αξιοσημείωτο να μην γνωρίζονται… Μάλιστα όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Θ» καθ’ όλη τη διάρκεια της νομαρχιακής θητείας του κ. Ψωμιάδη «ο Χρ. Καραγιαννίδης ήταν συχνός θαμώνας της νομαρχίας. Συνδεόταν στενά με το διατελέσαντα αντινομάρχη Γιώργο Τσαμασλή, καθώς και με τον Διονύση Ψωμιάδη, τον οποίο γνώριζε από το χώρο του αθλητισμού, καθώς είχε διατελέσει υπεύθυνος στο αθλητικό κέντρο του δήμου Ευόσμου. Σημειώνεται ότι ο κ. Τσαμασλής ήταν εκείνος ο οποίος πίεζε αφόρητα τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Εμπορίου Ηλία Τυχαλάκη να μειώσει τα επιβληθέντα πρόστιμα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε ο Αντεφέμι!

Ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Ο παίκτης της Ξάνθης είχε πάρει άδεια για να πάει να παντρευτεί στην πατρίδα του, αλλά ....τράκαρε στην Εγνατία οδό χάνοντας τη ζωή του.Η Σούπερ Λιγκ ολοκληρώθηκε χθες και ο Νιγηριανός άσος είχε πάρει σχετική άδεια από την ακριτική ομάδα για να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου και θα παντρευόταν την εκλεκτή της καρδιάς του.

Ομως, η μοίρα του έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι και την ώρα που οδηγούσε στην Εγνατία οδό, σήμερα το πρωί, είχε τροχαίο δυστύχημα και πέθανε σε ηλικία μόλις 26 ετών
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγό «επιβίωσης» για τις γυναίκες εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.


Συμβουλές προστασίας προς τους πολίτες δίνει η Ελληνική Αστυνομία με έγγραφα που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Η αστυνομία δίνει ειδικές οδηγίες στις γυναίκες, στους κατόχους κινητών και γενικές οδηγίες σε περίπτωση ληστείας.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ συμβουλεύει τις γυναίκες:

Σε περίπτωση αρπαγής τσάντας

-Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.

-Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.

-Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα.

-Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφθείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.

-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.

-Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ασφάλεια στο σπίτι

-Η περιοχή έξω από την κύρια είσοδο της κατοικίας σας πρέπει να είναι φωτισµένη σωστά ώστε να µην υπάρχουν σκοτεινές σκιές όπου θα μπορούσε κάποιος να κρυφτεί.

-Βεβαιωθείτε ότι στην κύρια πόρτα υπάρχει 'µατάκι' έτσι ώστε να βλέπετε ποιος είναι στην πόρτα σας πριν ανοίξετε .

-Να έχετε κλειστές τις κουρτίνες, ώστε οι άνθρωποι να µην βλέπουν µέσα το σπίτι σας, ιδιαίτερα τη νύχτα.

-Να µην εισέρχεστε σε ένα ασανσέρ µε κάποιον που δεν γνωρίζετε.

-Εάν το κάνετε φροντίσετε να παραμείνετε κοντά στην πόρτα του ασανσέρ και εντός εμβελείας του πίνακα ελέγχου.

Όταν βρίσκεστε µακριά από το σπίτι µόνη

-Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς που είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση.

-Ποτέ µην δεχθείτε να σας µεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop

Όταν εισέρχεστε στο αυτοκίνητό σας.

-Να κρατάτε ήδη το κλειδί στο χέρι σας, έτσι ώστε να µη χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το κλειδί.

Όταν περπατάτε στο δρόµο

-Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήρια .

-Να φροντίστε να µείνετε µακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους.

-Να µην πηγαίνετε µε τα πόδια σας µετά τη δύση του ηλίου. Πάρτε ένα ταξί ή ζητήστε από ένα φίλο να σας µεταφέρει.


Συμβουλές για την ασφάλεια κλοπή, ληστεία, απώλεια κινητών τηλεφώνων.


-Διατήρησε το κινητό σου τηλέφωνο αθέατο στην τσέπη σου ή την τσάντα σου όταν δεν το χρησιμοποιείς.

-Μη χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνό σου όταν βρίσκεσαι σε μέρη που δεν αισθάνεσαι ασφαλής.

- Στο σπίτι, μην αφήνεις το κινητό σου τηλέφωνο κοντά σε ανοικτά παράθυρα ή πάνω σε τραπέζια στην αυλή, κοντά στο δρόμο.

-Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο, μη διακινδυνεύεις τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα, για να διατηρήσεις στη κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο.

Συμβουλές σε περίπτωση ληστείας

-Αποφεύγετε να διατηρείτε µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο χώρο εργασίας σας.

-Μην µεταφέρετε µεγάλα χρηµατικά ποσά. Αν δεν γίνεται αλλιώς µεταφέρετέ τα τµηµατικά.

-Πραγµατοποιήστε τις συναλλαγές σας µε διακριτικότητα.

-Ενεργοποιήστε το συναγερµό µε µυστικότητα και ήρεµες κινήσεις.

-Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε στη διάρκεια µιας ληστείας.

-Μην επιχειρήσετε ηρωισµούς.

-Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των κλεφτών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.

-Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν διαρρηκτικά εργαλεία ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα



Το “τρελό σχέδιο” του Ερντογάν για να μεταφέρει από την Άγκυρα την τουρκική πρωτεύουσα.

Τι σκέφτεται ο τούρκος πρωθυπουργός...
Φήμες ότι ο Ερντογάν σκέφτεται να μεταφέρει τη τουρκική πρωτεύουσα από την Άγκυρα στη Κωνσταντινούπολη!

Η συζήτηση που ξεκίνησε έχει να κάνει με την ανακοίνωση του τούρκου πρωθυπουργού για τη περιφερειακή διχοτόμηση της Πόλης, σε Ευρωπαϊκή και σε Ανατολική.

Ο Ερντογάν δήλωσε οτι τις λεπτομέρειες του σχεδίου θα τις ανακοινώσει τις επόμενες εβδομάδες και επίσης οτι θα ανακοινώσει και ενα " τρελό σχέδιο" σχετικά με την Κωνσταντινούπολη.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχεις 2 αγελάδες... ;;;;

 
 
 
 
 
 
 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δινεις τη μία στο γειτονά σου.  
-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες,η κυβέρνηση σου παίρνει και τις 2 και σου δίνει λίγο γάλα.  
-ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες η κυβέρνηση σου παίρνει και τις 2 και σου πουλά λίγο γάλα.  
-ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και το κράτος σου τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας!  
-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες,το κράτος τις παίρνει και τις 2,σκοτώνει τη μία ,αρμέγει την άλλη και μετά πετά το γάλα!  

-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες,πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε τέσσερις αγελάδες.Αργότερα προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για ν' αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή!  
-ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς γιατί θέλεις τρεις.  
-ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδεςκαι τις ανασχεδιάζεις να έχουν το 1/10 του μεγέθους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα.Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν το ονομάζεις<< CΟWΚΕΜΟΝ>> και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.  
-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις ώστε να ζουν 100 χρόνια,να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.  
-ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες,αλλά δεν ξέρεις που είναι και κάνεις διάλειμμα για φαγητό!  
-ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες,τις μετράς και μαθαίνεις ότι είναι 5,τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι είναι 42.Την 3η φορά μαθαίνεις ότι έχεις ξανά 2!Μετά σταματάς και ανοίγεις ακόμη 1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΒΟΤΚΑ!  
-ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες,300 ανθρώπους να τις αρμέγουν,ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.  
-ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απλά τις λατρεύεις(ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ).  
-ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και είναι και οι 2 τρελές!  
-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες τις πουλάς όσο όσο.Με τα λίγα χρήματα που παίρνεις δίνεις προκαταβολή για ν' αγοράσεις αυτοκίνητο το οποίο αποπληρώνεις σε 7,083 δόσεις!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ