Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Παύονται από τις θέσεις τους η διοικήτρια και ο υποδιοικητής του «Αλεξάνδρα»

Photo for this article
H διοικήτρια και ο υποδιοικητής του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» παύονται από τις θέσεις τους, καθώς το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας τούς επιρρίπτει ευθύνες για την προσωρινή αναστολή των εφημεριών, με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχαν κλίνες και διαθέσιμα υλικά.
Η απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διενεργήθηκε για το θέμα της διακοπής εφημεριών με τη δικαιολογία της ανεπάρκειας κλινών και υλικών.
Σύμφωνα με το πόρισμα δεν έγινε ορθή αξιολόγηση της κατάστασης και δεν λήφθηκαν υπόψη οι επιπτώσεις που απορρέουν από το αναστολή της εφημερίας.
Την περασμένη εβδομάδα το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων σε υλικά.
Ο Νίκος Φαλδαμής, διοικητής του Νοσοκομείου Έλενα, αναλαμβάνει τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε σε γκρεμό μαζεύοντας χόρτα



Επιχείρηση της ΕΜΑΚ είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, προκειμένου να διασωθεί ένας άτυχος περιπατητής στην Κρήτη.
Ο νεαρός περιπατητής, σύμφωνα με το flashnews είχε πάει να μαζέψει χόρτα στην περιοχή Λυγαριά του Ηρακλείου.
Ωστόσο σε κάποιο σημείο δεν πρόσεξε, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει σε απόκρημνη περιοχή με βράχια. Στο σημείο βρίσκονται τώρα 6 άνδρες της ΕΜΑΚ με 2 οχήματα, προσπαθώντας να διασώσουν τον νεαρό άνδρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατέβασε τους επιβάτες για να κάνει διάλειμμα


Οδηγός της ΕΘΕΛ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, έπειτα από την …
ιδέα του να κατεβάσει τους επιβάτες της γραμμής 201 προς μετρό Αγίου Δημητρίου.
Ο λόγος που κατέβασε τους επιβάτες στον Άγιο Τρύφωνα, ήταν πως θέλησε να κάνει το διάλειμμά του. Ωστόσο, η απόφασή του αυτή δεν άρεσε καθόλου στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, ο οποίος σήμερα τον έθεσε σε διαθεσιμότητα, ενώ ήδη έχει κληθεί σε απολογία από τον Διευθυντή του Πειθαρχικού.
newsbomb 

Διαβάστε Περισσότερα »

ANAΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ



Αλίαρτος 19-04-2011
Δήμος Αλιάρτου
Τηλ:2268350211
Φαξ:2268022690
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου στην συνεδρίασή του ,την Δευτέρα 18-4-2011, έκανε δεκτή ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου κου Ντασιώτη Γεωργίου «περί ανακηρύξεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,σε επίτιμο Δημότη του Δήμου μας» με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στην έδρα του Δήμου,για τα εγκαίνια του «ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ» στις 29-4-2011.Ο χώρος αυτός βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Δήμαρχος
Αλίαρτος 15-4-2011
Προς:Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ: «Περί ανακηρύξεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ως επίτιμο Δημότη Αλιάρτου »
Κύριε Πρόεδρε
Κατόπιν επισήμου ενημερώσεως από την ΙΜΘΛ, στις 29-04-2011,θα γίνουν στην έδρα του Δήμου τα εγκαίνια του «ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ» τα οποία θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος.
Η επίσκεψη του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας.
Με την ευκαιρία αυτή προτείνω την ανακήρυξη του Μακαριωτάτου, ως επιτίμου Δημότη του Δήμου Αλιάρτου , σε αναγνώριση της εξέχουσας προσωπικότητας του αλλά και της προσφοράς του στον Δήμο μας.
Κατόπιν τούτου παρακαλώ να τεθεί το θέμα υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου αυτό να εγκρίνει: Την ανακήρυξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ως επιτίμου Δημότη του Δήμου Αλιάρτου και την απονομή χρυσού μεταλίου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
0 σχόλια
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασθενής σεισμική δόνηση κοντά στα Καλάβρυτα


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα κοντά στα Καλάβρυτα.Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει πως το μέγεθος του σεισμού είναι 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο 28 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας και 12 χιλιόμετρα νότια του Αιγίου.

Σε λίγο αναμένονται ανακοινώσεις για το μέγεθος και το ακριβές επίκεντρο από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το χταπόδι «είπε» Ρεάλ


http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/d35cac94855e99a5c78d66ba205a984a_L.jpg?timestamp=943912800Άλλη μία πρόβλεψη έγινε από το χταπόδι «Ικέρ» για το προσεχές «el Classico», το γνωστό μαλάκιο...
αυτή την φορά πρόβλεψε την νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης και το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε αν θα έχει μαντέψει σωστά.

Για άλλη μία φορά οι Ισπανοί ακολούθησαν την συγκεκριμένη διαδικασία, με το χταπόδι αυτή την φορά να επιλέγει το κουτάκι με το λογότυπο της Ρεάλ Μαδρίτης.
Να σημειώσουμε ότι στο προηγούμενο «el Classico» τα δύο χταπόδια είχαν προβλέψει την ισοπαλία των δύο ομάδων, πρόβλεψη η οποία επιβεβαιώθηκε.




Διαβάστε Περισσότερα »

Υπέρογκα ποσά για τις μετακινήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ...



Την ώρα που το Δημόσιο βουλιάζει και λεφτά δεν υπάρχουν, έρχονται στο φως της δημοσιότητας έγγραφα, τα οποία δείχνουν ότι συνδικαλιστές - εργαζόμενοι λάμβαναν υπέρογκα ποσά μόνο και μόνο, για να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ και του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Το έγγραφο, που δημοσίευσε το kozan.gr, δείχνει ότι ... συγκεκριμένα άτομα πήραν για το χρονικό διάστημα 01/10/2008 - 31/12/2010, ποσά που φτάνουν στην χειρότερη περίπτωση τα 58.933 και στην καλύτερη τα 130.000 ευρώ!

Και δεν συμβαίνουν μόνο στην ΔΕΗ! Στην ΕΘΕΛ αποκαλύφθηκε κύκλωμα, που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά αιμοδοσίας σε υπαλλήλους με τα οποία πήραν 3.000 ημέρες άδεια!

Όπως διαπίστωσε το πειθαρχικό συμβούλιο, περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν τα πλαστά έγγραφα για να πάρουν άδεια, ενώ επισήμως η επιχείρηση «τιμώρησε» τους 19 από αυτούς με αργία που ξεκινούν από 6 ημέρες και φτάνουν το πολύ τις 30!Σύμφωνα με τις έρευνες, τις άδειες χορηγούσε διοικητικός υπάλληλος της επιχείρησης έναντι αμοιβής!!

Κομπίνα χιλιάδων ευρώ ξεσκεπάστηκε και στην ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάλληλοι του ταμείου ασφάλισης των σωμάτων ασφαλείας κατηγορούνται για απάτη και υπεξαίρεση. Οι υπάλληλοι έπαιρναν τα χρήματα από συντάξεις με τη χρήση δικαιολογητικών, καταρτίζοντας διπλά και τριπλά παραστατικά για την απόδοση των χρημάτων συνταξιούχων από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο άλλο Ταμείο, με τα οποία οι εμπλεκόμενοι έκαναν εκταμιεύσεις!
star.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκηνικό... Ταχρίρ στη Συρία

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν καταλάβει το κέντρο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, Χομς ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν για άλλη μια φορά πυρ εναντίον τους, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία. Οι συριακές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα τους θανάτους τριών αξιωματικών και τριών παιδιών από αληθινά πυρά, χθες, στη Χομς.
Σύμφωνα με δηλώσεις ακτιβιστή στο πρακτορείο Reuters, αστυνομικός της Ασφάλειας χρησιμοποιώντας μεγάφωνο, ζήτησε από τους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία να φύγουν. Μετά την άρνησή τους, οι δυνάμεις Ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας παλαιμάχων-νέων στο Νεοχώρι


 Μ.Παρασκευή, 22 Απρίλιος · 4:30 μ.μ. - 7:00 μ.μ.


ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ-ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ''Ο ΗΣΙΟΔΟΣ''................









Διαβάστε Περισσότερα »

Σε δέκα χώρες πουλήθηκε «Το Νησί»



Χαμός γίνεται με τη σειρά του MEGA «Το Νησί», το οποίο έχει πουληθεί ήδη σε δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Τουρκία, η Ρωσία, η Κροατία, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, τα Σκόπια και... το Κουβέιτ.

Μάλιστα, το MEGA έθεσε ως προϋπόθεση η σειρά να μη μεταδοθεί νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2011, καθώς αρκετά κανάλια κυρίως από την Τουρκία δεν θα είχαν πρόβλημα να την προβάλουν σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί νωρίτερα και από ό,τι στο MEGA και να διαρρεύσουν σκηνές και να χαθούν πολύτιμα ποσοστά τηλεθέασης.

Σύμφωνα με την «Πρωινή Μελέτη», στοιχεία και κανάλια δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς οι τελικές υπογραφές θα μπουν μετά και το «ok» της Βικτώριας Χίσλοπ, η οποία, με τη σειρά της, έχει να εγκρίνει τοπικές μεταφράσεις του… βιβλίου της!

Εικάζεται πως μόνο στην Τουρκία η σειρά έφτασε να πωλείται έως και 12 χιλιάδες ευρώ ανά επεισόδιο, ενώ το ίδιο ποσό περίπου κατέβαλαν και οι Ρώσοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλέφτες με... άδεια στομάχια!


Έκλεψαν την κατσαρόλα με τη φασολάδα

Οι δράστες εισέβαλαν στο φτωχικό κατάλυμα και έκλεψαν την κυνηγετική καραμπίνα, την τηλεόραση και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ από την οικογένεια που διέμενε εκεί.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντιλήφθηκαν ότι έλειπε και η κατσαρόλα με τη φασολάδα μέσα από το ψυγείο!
Διαβάστε Περισσότερα »

“Δεν είπα τεμπέληδες τους Έλληνες”

Σε διάψευση των δηλώσεων που δημοσίευσε η Χουριέτ προχώρησε αργά τη νύχτα το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, έπειτα από... τον σάλο και την δριμεία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που προκάλεσε το περιεχόμενό τους....

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι όσο οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν, γι αυτό άλλωστε και η Χουριέτ τιτλοφορεί το άρθρο της «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας»!

Κατά την επίσκεψή του στη Κωνσταντινούπολη ο κ. Πάγκαλος είπε μεταξύ άλλων στον δημοσιογράφο της Χουριέτ: «Οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες, γι’ αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν, εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης».

Ο αντιπρόεδρος που συνέχισε να ρίχνει βέλη προς πάσα κατεύθυνση αναφερόμενος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είπε: «Μετά την αγορά της Finansbank, κάποιοι εθνικιστές στην Ελλάδα ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα η Finansbank είναι μία από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις. Οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες, αν πάρουν ως παράδειγμα τις τουρκικές θα συμμαζευτούν».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ