Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ελληνικές επιχειρήσεις μεταναστεύουν... στην Κύπρο

Περίπου 1.500 εταιρίες μετέφεραν την έδρα τους

Περίπου 1500 εταιρίες, ελληνικών συμφερόντων, μετέφεραν την έδρα τους στη Κύπρο τους τελευταίους 18 μήνες, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, όπως αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι οι Ελληνικές επενδύσεις στην Κύπρο το 2009 ήταν της τάξεως των 710,2 εκατ. ευρώ (κυρίως σύσταση κυπριακών εταιριών ελληνικών συμφερόντων).

Τομείς στους οποίους παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικών επενδύσεων, όπως αναφέρεται, είναι ο χρηματοπιστωτικός τομέας, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών το εμπόριο, οι κατασκευές κ.ά.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται, οι κυπριακές επενδύσεις στην Ελλάδα φθίνουν συνεχώς και δεν αφορούν άμεσες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά επαναπατρισθέντα κέρδη κλπ θυγατρικών ελληνικών εταιριών στη Κύπρο (μετά από τη φορολόγηση τους στη Κύπρο). Το 2009 περιορίσθηκαν στο ποσό των 1,9 εκατ. ευρώ. Παραδοσιακά, το μεγαλύτερο ποσοστό των άμεσων κυπριακών επενδύσεων κατευθύνθηκε στους τομείς τραπεζών (48,%), κατασκευών (35%) και μεταφορών/επικοινωνιών (13%).

Κατά την τελευταία πενταετία οι συνολικές Κυπριακές επενδύσεις στην Ελλάδα υπερέβησαν το 1,5 δισ. ευρώ. Ακόμα αναφέρεται ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Κύπρου είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος και υπάρχει ισχυρή παρουσία Ελληνικών τραπεζών. Οι πέντε Ελληνικές τράπεζες (ΕΤΕ, ALPHA, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, EUROBANK) που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο έχουν ανοδική πορεία στον κύκλο εργασιών τους και τα τελευταία χρόνια κατέχουν μερίδια αγοράς σε χορηγήσεις και καταθέσεις της τάξης του 15% και 12% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, το σύνολο των ελληνικών τραπεζών στη Κύπρο κάλυψε, κατά το έτος 2010, το 1/3 των χορηγήσεων (32,96%) και καταθέσεων (30,96%) του τοπικού τραπεζικού συστήματος. Όσον αφορά τις καταθέσεις Ελλήνων, μη κατοίκων Κύπρου, παρότι δεν υπάρχουν πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις σχετικά υπερβολικές φήμες ως προς το ύψος τους. Μεταξύ των ετών 2005 και 2010 οι καταθέσεις κατοίκων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθαν στο ποσό των 3.822 εκατ. ευρώ, ενώ των κατοίκων τρίτων χωρών (κυρίως Ρώσων) σε 20.731 εκατ. ευρώ και των Κυπρίων σε 44.117 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Είστε μεθυσμένος...δεν ξεκινάω

Την τοποθέτηση συστημάτων που θα εμποδίζουν την εκκίνηση του αυτοκινήτου σε περίπτωση που ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, όπως μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

Τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελας Μέρκελ πρότειναν από κοινού την εξέταση αυτού του μέτρου από το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με την εφημερίδα Saarbrücker Zeitung.

Σύμφωνα με την πρόταση, όσοι οδηγοί καταναλώνουν αλκοόλ θα μπορούν να κρατούν την άδεια οδήγησής τους αν συμφωνήσουν στην τοποθέτηση αυτού του μηχανισμού ο οποίος μέσω της ανίχνευσης της αναπνοής θα επιτρέπει να ξεκινήσει η μηχανή ή όχι.

Παρόμοια μέτρα έχουν προταθεί στην Σουηδία και την Αυστρία, ενώ συζητιούνται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Μιχάλη Γιαννάκη


Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα του Δημάρχου Αλιάρτου Κου Ντασιώτη Γεωργίου για το Πάσχα


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα μας και φυσικά και για τον Δήμο μας. Η οικονομική κρίση ,η ανεργία και η ανέχεια που μαστίζουν τον τόπο, μοιάζουν με έναν Γολγοθά που  τον ανεβαίνει,  ως Εσταυρωμένος ,ο λαός μας.
 Το παρήγορο μήνυμα της χριστιανοσύνης πως, μετά τα Πάθη και  την Σταύρωση, ακολουθεί η Ανάσταση, μπορεί να δώσει την ελπίδα που λείπει.
 Στο ομιχλώδες τοπίο που ζούμε, η Δημοτική αρχή καταβάλει κάθε προσπάθεια να επιλύσει προβλήματα και να βάλει τον Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης. Κυρίως όμως να σταθεί δίπλα στους πολίτες, να τους ακούσει και όπου μπορεί να ανταποκριθεί.
 Εύχομαι το φετινό Πάσχα να είναι το τελευταίο δύσκολο για όλους. Επίσης σε όλες και όλους εύχομαι υγεία και πρόοδο.
Καλή Ανάσταση
    
 Ο Δήμαρχος Αλιάρτου
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα πρόκληση των Σκοπιανών - Αντέγραψαν την Καμάρα της Θεσσαλονίκης!


Δημόσια κτίρια και μνημεία αρχιτεκτονικής που παραπέμπει στον Βυζαντινό-Μακεδονικό πολιτισμό, χτίζονται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα στα Σκόπια, με αποκορύφωμα την «Καμάρα», πιστό αντίγραφο της γνωστής Καμάρας της Θεσσαλονίκης.

Τα Σκόπια έχουν μετατραπεί, σύμφωνα με το tsantiri.gr, σε ένα ατελείωτο εργοτάξιο με προφανή την πρόθεση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι να …ελληνοποιηθεί η όψη της, αφού δεν διαθέτει μνημείο και χρώμα που να παραπέμπει στους πολιτισμούς που θέλει να οικειοποιηθεί.

Το αντίγραφο της Καμάρας της Θεσσαλονίκης, κατά κόσμον Αψίδας του Θριάμβου των Σκοπίων, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, κοντά στην κεντρική πλατεία και το μεγάλο Εμπορικό Κέντρο των Σκοπίων, μέσα στο οποίο υπάρχει και υποκατάστημα γνωστής ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι Σκοπιανοί προχωράνε στην κατασκευή πολλών ακόμη κτιρίων και μνημείων που να παραπέμπουν στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.

Αναμένουμε δηλαδή σκοπιανό Παρθενώνα, σκοπιανό Λευκό Πύργο και πάει λέγοντας…

Πηγή: http://zoo-
Διαβάστε Περισσότερα »

Φεύγετε διακοπές;; Μην το ποστάρετε στο Facebook


Πολλοί χρήστες του Facebook, έχουν την συνήθεια να ποστάρουν όλες τους τις δραστηριότητες.. Αν ανεβάσετε όμως ποστ ότι βρίσκεστε διακοπές, είναι πολύ πιθανόν οι ληστές να μάθουν την διεύθυνση σας σε λιγότερο από ένα λεπτό με το που θα ανεβάσετε το ποστ, να εντοπίσουν την διεύθυνσή σας και να κάνουν το σπίτι σας...καλοκαιρινό..


Διαβάστε Περισσότερα »

Προμήθεια μαμούθ ελικοπτέρων από την Τουρκία




Στην αγορά 109 αμερικανικών ελικοπτέρων sikorsky, προχώρησε η Τουρκία, όπως... μεταδίδουν τα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η προμήθεια αυτή έχει ύψος 4 δις δολάρια ενώ τα ελικόπτερα θα διατεθούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στην αστυνομία και στη γενική διεύθυνση δασών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι εργαζόμενοι κατέβασαν το διακόπτη στο Alter..



Ξεκινάει η επίσχεση εργασίας στο Alter , το κανάλι κατεβάζει ουσιαστικά ρολά δεδομένου ότι δεν έχουν μπει χρήματα στην Αγροτική από όπου και πληρώνονται οι τεχνικοί, αλλά ούτε και στη Marfin που είναι για μερικούς δημοσιογράφους. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος και ανάστατος όπως είναι φυσικό, ενώ έχει προγραμματιστεί για την... Τρίτη του Πάσχα στις 3 το μεσημέρι νέα γενική συνέλευση προκειμένου να δρομολογήσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Στα αξιοσημείωτα την επίσχεση έχουν υπογράψει μεταξύ άλλων και παρουσιαστές και αρχισυντάκτες.
enimerosi24
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Λονδίνο εντοπίστηκε ο εγκέφαλος του κερδοσκοπικού κόλπου...


Ο άνθρωπος που αναστάτωσε τη χώρα διασπείροντας φήμες με ένα "μαϊμού" email, εντοπίστηκε μετά από σήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Ιντερπόλ στο Λονδίνο. Πρόκειται για...αλλοδαπό (τα αρχικά του ονόματος του είναι P.M.)που ήδη έχει ζητηθεί η έκδοση του στη χώρα μας...
Διαβάστε Περισσότερα »

44η επέτειος της χούντας των συνταγματαρχών...

Το πρωί της 21ης Απριλίου 1967 οι Έλληνες ξύπνησαν με εμβατήρια στο ραδιόφωνο και τανκς στους δρόμους. Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης. Στις 3.30 οι πραξικοπηματίες Γ. Παπαδόπουλος, Στ. Παττακός, και Ν. Μακαρέζος είχαν επικρατήσει αναίμακτα εφαρμόζοντας το νατοϊκό σχέδιο “Προμηθεύς” για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου. Το σκοτάδι που άπλωσε στη χώρα η ... χούντα των συνταγματαρχών έμελλε να διαρκέσει 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν οι συλλήψεις επωνύμων και ανωνύμων, φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια έγιναν καθημερινότητα, αλλά το ίδιο άμεση ήταν και η συγκρότηση αντιστασιακών οργανώσεων.


Διαβάστε Περισσότερα »

“Τσουνάμι” εκδρομέων για το φετινό Πάσχα!


Μουσική στο cd player και καλή παρέα είναι τα εφόδια που πρέπει να έχουν οι εκδρομείς που θα αφήσουν πίσω τα μεγάλα αστικά κέντρα για να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μεγαλύτερος όγκος των εκδρομέων αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, ενώ κίνηση θα παρουσιάσουν οι εθνικοί οδοί τη Δευτέρα του Πάσχα όπου θα σημειωθεί η μεγάλη επιστροφή.
Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές και οι τοπικοί φορείς προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδος, που παρά την οικονομική κρίση αναμένεται να ξεπεράσει τα περσινά δεδομένα.
Το υπουργείο Υποδομών προειδοποιεί τους οδηγούς ότι αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων:
- Κατά την έξοδο κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη (21.04.2011) από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ (15:00-23:00) και τη Μεγάλη Παρασκευή (22.04.2011) από τα ξημερώματα έως το απόγευμα (05:00-17:00).
- Κατά την επιστροφή, κυρίως τη Δευτέρα του Πάσχα (25.04.2011) αλλά και την Τρίτη 26.04.2011 από 10:00-24:00.
Όπως αναφέρει, δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας, κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι τη Λαμία, Ελευσίνα-Κόρινθος και Κόρινθος-Τρίπολη έως τα Παραδείσια.
Παράλληλα, στην νέα εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα κατασκευής, υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας, κατά μήκος των 17 εργοταξίων που βρίσκονται σε λειτουργία και αναμένονται καθυστερήσεις.
Σχετικά με την κυκλοφορία των φορτηγών σε τμήματα των εθνικών οδών θα υπάρξουν απαγορεύσεις:
- Μ. Πέμπτη από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
- Μ. Παρασκευή από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου)
- Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)
- Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
- Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου).
- Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)
Αλλαγή τροχιάς σε δρομολόγια!
Έκτακτα δρομολόγια στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της μεγάλης εξόδου που παρατηρείται τις συγκεκριμένες ημέρες.
Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα και αεροπλάνα, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%.
Ενημέρωση οδηγών στη Θεσσαλονίκη
Ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια με χρήσιμες συμβουλές για συνετή οδήγηση θα μοιράσουν τις δύο ημέρες στους οδηγούς οι άνδρες της τροχαίας στη Θεσσαλονίκη.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00-18:00 σήμερα και αύριο στις οδούς Κ. Καραμανλή και Βούλγαρη και στα διόδια Μαλγάρων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Θεία Πάθη - η Σταύρωση

Κατά τη Μ. Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου. Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. Της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του, αλλά και Tης προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα. Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει σ' όλους ότι δεν πρέπει να επιζητούμε τα πρωτεία. Μετά τη νίψη των ποδιών λέγει: «όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος απ' όλους».
Πρώτα πήγε στον Ιούδα και μετά στo Πέτρο, ο οποίος ήταν ο πιο ορμητικός απ' όλους και στην αρχή σταματάει το Διδάσκαλο, αλλά ύστερα όταν τον έλεγξε, υποχωρεί με τη καρδιά του. Αφού έπλυνε τα πόδια όλων, πήρε τα ιμάτιά Του και ξανά κάθισε.
’ρχισε κατόπιν να τους νουθετεί να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να μη επιζητούν το ποιος θα είναι πρώτος. Στη συνέχεια τους μίλησε για την προδοσία και επειδή θορυβήθηκαν, στρέφεται με ήρεμο τρόπο στον Ιωάννη και τον υπέδειξε.
Κατόπιν πήρε ψωμί στα χέρια Του και είπε: «Λάβετε φάγετε». Το ίδιο έκανε και με το ποτήρι του κρασιού λέγοντας: «Πιέστε απ' αυτό όλοι, γιατί αυτό είναι το αίμα Μου, της νέας Συμφωνίας. Αυτό να κάνετε για να Με θυμάστε». Μετά από αυτή τη στιγμή ο Ιούδας, μόλις έφαγε τον άρτο έφυγε και συμφώνησε με τους αρχιερείς να τους Τον παραδώσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαύρη μέρα για την ΑΕΚ: Υποβιβάστηκε η ομάδα μπάσκετ στην Α2


Μαύρη μέρα η 20η Απριλίου για την ΑΕΚ και την ομάδα μπάσκετ. Υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 και σκόρπισε την θλίψη και απογοήτευση στον κόσμο της. Η νίκη της ΑΕΚ με 76-68 επί του Πανιωνίου, στο φινάλε της κανονικής περιόδου, δεν στάθηκε αρκετή για την “Ένωση”, καθώς την ίδια στιγμή κέρδισε στη Ρόδο (58-49) τον Κολοσσό ο Ηλυσιακός που εξασφάλισε την παραμονή του στην Α1.
H AEK ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα μπάσκετ που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο. Το 1968 κέρδισε μπροστά σε 80.000 κόσμο στο Παναθηναϊκό Στάδιο την Σλάβια Πράγας στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Κατέκτησε επίσης 8 πρωταθλήματα (1958, 63, 64, 65, 66, 68, 70, 2002), 3 κύπελλα (1981, 2000, 2001), ένα Κύπελλο Σαπόρτα (2000, κέρδισε στον τελικό την Κίντερ Μπολόνια με προπονητή τον Ίβκοβιτς). Επίσης με κόουτς τον Γιάννη Ιωαννίδη, πήρε μέρος στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το 1998. Έχασε τότε στον τελικό με 58-44 από την Κίντερ στη Βαρκελώνη. Στο τελευταίο πρωτάθλημα του 2002 προπονητής της ομάδας ήταν ο Ντράγκαν Σάκοτα και αστέρια οι Μιχάλης Κακιούζης, Νίκος Χατζής, Νίκος Ζήσης, Δήμος Ντικούδης, Βασίλης Κικίλιας, Χρήστος Ταπούτος και ακόμη οι Χόλντεν, Μπετς και για λίγο ο Κόμαζετς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα χάλια μας σε βίντεο κάνουν το γύρο στα ΜΜΕ...


Οι συμπλοκές Σομαλών λαθρομεταναστών
 με καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας
Το βίντεο που παίχτηκε σήμερα στον ΣΚΑΙ έκανε απόψε παγκόσμιο  γύρο  τηλεοπτικών σταθμών και είναι σα να προειδοποιεί τουρίστες μη πάτε εφέτος στην Ελλάδα, γιατί έχει κατακλυστεί από λαθρομετανάστες, που έχουν καταλάβει ακόμη και το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας και επιτίθενται εξαγριωμένοι κατά των κατοίκων της. Πεινασμένοι, αρπάζουν τσάντες γυναικών, αποσπούν σταυρούς από το λαιμό τους,  ληστεύουν περαστικούς και αρκετοί πουλάνε φανερά ναρκωτικά...Ακόμη, σχολιάζουν ότι...
 και τα πανέμορφα νησιά της  χώρας έχουν πλημμυρίσει από  πεινασμένους και άστεγους  οικονομικούς μετανάστες. Ήδη έχουν συλληφθεί κάποιες εκατοντάδες, κυρίως Σομαλοί, Αλγερινοι, Μαροκινοί και ανάμεσά τους έγχρωμες που εκπορνεύονται στους δρόμους και στα πάρκα, αλλά καθημερινά εισέρχονται περισσότεροι λαθρομετανάστες...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ