Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το Αναστάσιμο Φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο!...



Με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα, μέσα σε ζητωκραυγές πλήθους πιστών ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' έφερε, όπως κάθε χρόνο, το Αναστάσιμο Φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων.

Νωρίτερα, ο τάφος είχε σφραγιστεί με κερί ενώ... εκπρόσωποι των δογμάτων αλλά και η αστυνομία είχαν ελέγξει προσεκτικά το χώρο για να αποκλείσουν την ύπαρξη εστίας φωτιάς. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Πατριάρχης στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Λίγα λεπτά αργότερα το θαύμα έγινε. Το άγιο φως ήρθε και πάλι στη γη ενώ το πλήθος των προσκυνητών δεν συγκρατούσε τον ενθουσιασμό του ξεσπώντας σε χειροκροτήματα. Όταν βγήκε ο Πατριάρχης από το Ναό του Τάφου με τις δάδες των 33 κεριών, όλοι έσπευσαν να πάρουν το φως από τα χέρια του, μέσα σ΄ένα κλίμα κατάνυξης.

Λίγο αργότερο ο Πατριάρχης Θεόφιλος παραδίδοντας το Άγιο Φως στην ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και στους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας τόνισε ότι "αυτό το Φως, το Φως του Χριστού που ελάβαμε πάντα να αγιάζει, να φωτίζει, και να ενισχύει το νου και να θερμαίνει την καρδιά των κυβερνώντων".

Ο Πατριάρχης εξέφρασε τις θερμές πασχάλιες ευχαριστίες του στην ελληνική κυβέρνηση και τον εκπρόσωπο αυτής, υφυπουργό κ. Δ. Δόλλη και επεσήμανε ότι "η ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία της απογοήτευσης, της σύγχυσης και της απελπισίας εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας".

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης στην αντιφώνησή του είπε : "Για άλλη μία φορά εφέτος στον Πανάγιο αυτό χώρο η πίστη όλων των χριστιανών ανταμείφθηκε και πάλι με την ευλογία του κυρίου. Και πρόσθεσε ότι "με την μέριμνα της Ελλάδας το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε πάμπολλες εστίες Χριστιανών Ορθοδόξων φέροντας το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας. Ο κ. Δόλλης ανέφερε επίσης ότι "αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να παραλάβω σήμερα εκ μέρους του ευσεβούς ελληνικού λαού και της κυβέρνησης της Ελλάδας το ανέσπερο και άγιο φως της Ανάστασης από τα χέρια του μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ΄". Ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.

Το Άγιο Φως μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Θάνου και εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Τιμές αρχηγού κράτους θα αποδοθούν κατά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Ελευθέριος Βενιζέλος γύρω στις 7 το απόγευμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟΧΩΡΙ Με θρησκευτική κατάνυξη έγινε η περιφορά του Επιταφίου



Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια είναι η ακριβής ώρα Ανάστασης Του Ιησού;


Η ακριβής ώρα που έγινε η Ανάσταση του Ιησού...

αποτελεί ένα σημείο προβληματισμού και διαφωνίας μεταξύ των μελετητών, αφού κανένας από τους Ευαγγελιστές δε κάνει σαφή αναφορά σε αυτήν.

Ο Ματθαίος αναφέρει 'Οψέ Σάββατων τη επιφωσκούση εις μί­αν σαββάτων', προσδιορίζοντάς την μέχρι την ανατολή του η­λίου, την πρώτη ημέρα της εβδο­μάδος, εννοώντας την Κυριακή.

Ο Λουκάς επίσης αναφέρεται στη πρώτη ημέρα της εβδομάδας, τα βαθιά χαράματα: 'Τη δε μια των σαββάτων, όρθρου βαθέως ήλθον επί το μνήμα'.

O Ιωάννης γράφει όταν πέρασε η ημέρα του Σαββάτου, κατά την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, όταν ήταν ακόμα σκοτάδι: 'Έρχεται πρωί σκοτίας έτι ούσης εις το μνημείον'.

Και ο Μάρ­κος , συμφωνεί ως προς την ημέρα και προσδιορίζει το χρόνο μετά τη δύση του ηλί­ου. 'Λίαν πρωί της μιας σαββάτων έρχονται επί το μνημείον ανατείλαντος του ηλίου'.

Γιατί γιορτάζουμε την Ανάσταση στις 12.00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Είναι φανερό πως όλοι συμφωνούν ως προς την ημέρα, Κυριακή, αλλά δίνουν διαφορετικές εκδοχές ως προς την ώρα της Αναστάσεως. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει γιατί δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερως η ώρα αλλά θεωρούν καθοριστικής σημασίας την επιβεβαίωση της ημέρας. Κι αυτό γιατί θέλουν να τονίσουν πως έγινε ακριβώς όπως το είχε πει ο Ιησούς.

Ο Χριστός είχε δηλώσει στους μαθητές Του 'αποκτανθήναι και τη τρίτη ημέρα εγερθήναι', δηλαδή ότι θα καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά την τρίτη ημέρα θα αναστηθεί. Αυτό λοιπόν που επιθυμούν όλοι οι ευαγγελιστες είναι να γίνει σαφές ότι πράγματι, αναστήθηκε ο Ιησούς την τρίτη ημέρα!

Ο Ιησούς Χριστός πεθαίνει το μεσημέρι της Παρασκευής. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, είναι η πρώτη μέρα, μέχρι τα μεσάνυχτα Σαββάτου είναι η δεύτερη μέρα, οπότε ο Ιησούς πρέπει να ααστήθηκε από τις 00.01 την νύχτα της Κυριακής μέχρι και τις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Γι αυτό το λόγο η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ορίσει ως ώρα της Ανάστασης, ακριβώς τη στιγμή που ξεκινάει η τρίτη ημέρα, με το σκεπτικό πως όποτε κι αν αναστήθηκε ο Χριστός, η σωστή ώρα περιέχεται μέσα στην Κυριακή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα βραβευτεί με «Χρυσό Κρίνο» η Χαρούλα Αλεξίου

Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα

«Για την πορεία της στον χώρο της μουσικής, την ευρύτερη προσφορά της στον ευρωπαϊκό πολιτισμό , αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την ιταλική μουσική» βραβεύει την Ελληνίδα τραγουδίστρια η Ιταλία προσφέροντας μεγάλη τιμή στην τραγουδίστρια αλλά και στην Ελλάδα.

Την πρόσκληση για να παραλάβει το βραβείο της η «πιο μεγάλη τραγουδίστρια της Ελλάδας», όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί, παρέδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ιδρύματος, Αλφόνσο ντε Βιργκίλις
.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου θα βραβευτεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής, Εμανουέλ Μπαρόζο, προσδίδοντας, έτσι, ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα στο βραβείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο σπίτι για την ηρωίδα με τα δέκα παιδιά

Όρμησε μέσα στις φλόγες για να σώσει τα παιδιά της!

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Μια οικογένεια που πάλεψε με σεισμούς και πυρκαγιές αποκτά σύντομα το δικό της σπίτι και, όπως όλα δείχνουν, ο Γολγοθάς της θα έχει αίσιο τέλος!

Πρόκειται για την ιστορία της 30χρονης Μαρίας Διαμαντοπούλου, η οποία συγκλόνισε το Πανελλήνιο με την τόλμη και την αυτοθυσία της, όταν πριν από τέσσερις μήνες, εγκυμονούσα στο δέκατο παιδί της, όρμησε στις φλόγες προκειμένου να σώσει τρία από τα αγγελούδια της για να μην καούν από τη φωτιά! Η ηρωίδα μάνα από τη Βάλμη Πηνείας της Ηλείας, μέσα στον επόμενο μήνα θα αποκτήσει το δικό της σπιτικό.

Τη συγκλονιστική ιστορία είχε φέρει στο φως η Espresso, και είχε συγκινήσει μεταξύ άλλων και τους ιθύνοντες του ANT1. Πρόθεση τους ήταν να φτιάξουν ένα ολοκαίνουργιο σπιτικό, μέσω της εκπομπής «Με το δεξί» .

«Όλο αυτό το διάστημα οι άνθρωποι της εκπομπής, το κανάλι και οι χορηγοί, προσπαθούσαμε να συντονίσουμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε στην εφημερίδα ο Σπύρος Σούλης, ο οποίος εργάζεται πυρετωδώς για την αποστολή σωτηρίας στην Πελοπόννησο.
Διαβάστε Περισσότερα »

«H Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές της Ελλάδας και της Κύπρου»

Η Τουρκία «δοκιμάζει» τις αντοχές τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας καθώς και τις διεθνείς αντιδράσεις, σύμφωνα με... δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος", λόγω των σχεδιαζόμενων επιχειρήσεων για διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες σε περιοχές που εμπίπτουν στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Ελλάδας.

Η εφημερίδα που επικαλείται πηγές χωρίς να τις αναφέρει ονομαστικά, επισημαίνει ότι η Τουρκία αλλάζει τους χάρτες των θαλασσίων "οικοπέδων" ανάλογα με τις πιέσεις ή αντιδράσεις που αντιμετωπίζει, ενώ ζήτησε την εκδήλωση διεθνούς ενδιαφέροντος για 11 "οικόπεδα" στον κόλπο της Αττάλειας, που εκτείνονται μέχρι και το δυτικό άκρο της Κύπρου.

Παράλληλα κήρυξε διαδοχικά προσφορές ενδιαφέροντος για δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμολογικές έρευνες και επαναξιολόγηση ερευνών που έγιναν στο παρελθόν. Στόχος, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι ο έρευνες να γίνουν το καλοκαίρι.

Επίσης γράφει ότι προηγουμένως, λόγω πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία άλλαξε το χάρτη των οικοπέδων που είχε δημοσιεύσει το 2008 με άλλο το 2009, αφαιρώντας "οικόπεδα" που διεκδικεί μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Όμως διατήρησε ένα δυτικά της Πάφου, για το οποίο ζήτησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Επίσης -σύμφωνα πάντα με το "Φιλελεύθερο"- διατηρεί στους χάρτες της ένα ακόμα "οικόπεδο" νοτιοδυτικά της Πάφου, που περιλαμβάνει μέρος των "οικοπέδων" 6 και 7 της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο όμως δεν περιέλαβε σ' αυτά για τα οποία ζήτησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την "Εκθεση Προόδου της Τουρκίας 2010" προβλέπει την υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), το οποίο η Τουρκία αρνείται ή κωλυσιεργεί να πράξει.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις στους δέκα εγκρίνουν το γιαούρτωμα πολιτικών

Την απογοήτευση και την απαισιοδοξία των Ελλήνων πολιτών καταγράφει μία ακόμα δημοσκόπηση, ένα χρόνο από τη μέρα που... ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.

Παράλληλα, διαπιστώνεται η οργή του ελληνικού λαού, που όχι μόνο θεωρεί ότι τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα, αλλά σε ένα σημαντικό ποσοστό εγκρίνει τις βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών!

Σύμφωνα με έρευνα της ALCO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το 40% των πολιτών πιστεύει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση.

Το ίδιο ακριβώς ποσοστό (τέσσερις στους δέκα) συμφωνεί με τις αποδοκιμασίες και τα γιαουρτώματα των πολιτικών. Το 56% δηλώνει ότι διαφωνεί, ωστόσο αυτοί που συμφωνούν αυξάνονται διαρκώς, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει που μπορεί να οδηγήσει η λαϊκή δυσαρέσκεια στο άμεσο μέλλον.

Σε ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση, μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση το 74% απαντά αρνητικά.

Μάλιστα το 44% θεωρεί ότι ο ανασχηματισμός είναι λύση πρώτης ανάγκης, αλλά ακόμα και αν γίνει δεν σημαίνει ότι θα φέρει αποτέλεσμα.

Σχεδόν ένας στους δύο (47%) πιστεύει ότι τελικά ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Σε ερώτηση για την αναδιάρθρωση χρέους, το 47% απαντά ότι παρά τις συνεχείς διαψεύσεις θα γίνει κάποιο είδος αναδιάρθρωσης και το 24% ότι τελικά η Ελλάδα θα τη γλυτώσει.

Σύμφωνα με την έρευνα της ALCO, οι πολίτες δεν έχουν πειστεί για τα περί "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας, με το 59% να θεωρεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ως "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας.

Μικρό προβάδισμα για το ΠΑΣΟΚ

Ως προς την πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε πτώση.

Πάντως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να καρπώνεται τη φθορά της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ανεβάζουν τα ποσοστά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο κόμματα εξουσίας μαζί ξεπερνούν με το ζόρι το 40%.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,5%, η Νέα Δημοκρατία 19,4%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεβε την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου. Του επιτέθηκαν οι πιστοί


Έκλεβε καρέκλες από ταβέρνα και δέχθηκε την επίθεση των πιστών που συμμετείχαν στην περιφορά του επιταφίου...
Δράστης ήταν ένας Ρουμάνος που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την απουσία των πιστών, έγινε όμως αντιληπτός και δέχθηκε την επίθεσή τους.

Ο αλλοδαπός, που είχε κατασκηνώσει στην περιοχή των λουτρών είχε πάει στην ταβέρνα, στις Θερμοπύλες μαζί με την σύζυγό του και τα δύο μικρά παιδιά τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι τον είδαν να κλέβει, τον πλησίασαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Προκάλεσαν φθορές στο όχημά του και ενημέρωσαν την αστυνομία. Στο μεταξύ η γυναίκα και τα παιδιά είχαν κλειστεί μέσα στο αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας πήγαν στις Θερμοπύλες και προσήγαγαν τον δράστη στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας. Για αρκετή ώρα μετά, στο δημοτικό διαμέρισμα της Λαμίας υπήρχε αναστάτωση, ανάμεσα στους ντόπιους και άλλους αλλοδαπούς που κατοικούν στην περιοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασφαλιστικά μέτρα για τον Γαϊτάνο - Του απαγόρευαν να ψάλλει ψαλμούς


της Μαρίας Γιαχνάκη
Το δικό του Γολγοθά πέρασε πρόσφατα ο γνωστός ερμηνευτής Πέτρος Γαϊτάνος.
Η μη κυβερνητική οργάνωση ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ του απαγόρευσε με ασφαλιστικά μέτρα να συνεχίσει να ψάλει βυζαντινούς ύμνους και τροπάρια. Τα ασφαλιστικά μέτρα αυτά μάλιστα ήρθαν τη στιγμή που ο Πέτρος Γαϊτάνος ολοκλήρωνε την καινούρια του δουλειά λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.
Το περίεργο είναι ότι του απαγόρευσαν να ψάλλει ύμνους, τους οποίους έτσι κι αλλιώς όλοι οι Έλληνες αλλά και διάφοροι ερμηνευτές έχουν ψάλλει κατά καιρούς λόγω των ημερών.
Είναι λογικό και όλοι κατανοούμε ότι οι ύμνοι της εκκλησίας ανήκουν σε όλους μας.Το μεγάλο ερωτηματικό λοιπόν της υπόθεσης είναι πως μπορεί μια εταιρεία και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα να αξιώνει την απαγόρευση ψαλμωδιών από το στόμα ερμηνευτών όταν πρόκειται μάλιστα για μια πνευματική περιουσία στην οποία ανήκουν τα κείμενα της Καινής Διαθήκης και της Αγίας Γραφής. Ποιος εξουσιοδοτεί ποιον τελικά για την χρήση αυτών των ύμνων και έχει άραγε κανείς το δικαίωμα να επιτρέπει ή να απαγορεύει σε κάποιον να χρησιμοποιήσει ή να ψάλλει αυτούς τους ύμνους;
Τελικά η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια σύμφωνα με την δικηγόρο του Έλλη Ρούσου, όπου τελικά δικαιώθηκε ο ερμηνευτής. O ίδιος πάντως ο Πέτρος Γαϊτάνος αν και του στοίχισε ψυχικά αυτή η διαδικασία τελικά δεν πτοήθηκε από την απρόσμενη αντίδραση της μη κυβερβητική οργάνωσης .
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν έχει καταβάλει ούτε το δώρο Πάσχα η «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ»

Για εννιά μήνες απλήρωτοι παραμένουν οι 350 εργαζόμενοι στον όμιλο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ (με έδρα την Αθήνα και εργοστάσιο στη Θήβα καθώς και στη Μακεδονία) και η εργοδοσία, με τις πλάτες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) του Σωματείου, συνεχίζει τον εμπαιγμό. Μέχρι και χτες αργά το απόγευμα, η εργοδοσία δεν είχε καταβάλλει καν το δώρο Πάσχα, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας ακόμη δεν έχει απαντήσει στο αίτημα των εργαζομένων για έκτακτη ενίσχυση.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει και αυτό το όριο της εξαθλίωσης, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα – από τα τρέχοντα έξοδα μέχρι τους απλήρωτους λογαριασμούς. Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η άρνηση της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ στο σωματείο να διεκδικήσει δεδουλευμένα. Ετσι, ακόμη ανέστειλε και την πρόσφατη κατάληψη των κεντρικών γραφείων της εργοδοσίας, δήθεν γιατί πείστηκε για τις καλές προθέσεις… Φυσικά, η εργοδοσία ακόμη και τώρα αθέτησε άλλη μια υπόσχεσή της ότι θα κατέβαλε το δώρο μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.
Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Μηνάς Σιμηστήρας, μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θήβας και στέλεχος του ΠΑΜΕ, πρόταση της «Ταξικής Ενότητας» ήταν η συνέχιση της κατάληψης και «η κλιμάκωση του αγώνα μας», με δεδομένο ότι όσες υποσχέσεις ή δεσμεύσεις έχει πάρει η εταιρεία, καμία δεν έχει υλοποιηθεί.

exeisminima.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαινιάζεται το "Φίλιππος Β'" στα Σκόπια..‏.


Μέρος των μεγαλεπήβολων σχεδίων του κ. Γκρουέφσκι που αφορούν τη ... "μακεδονοποίηση" της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ με την ανέγερση δεκάδων νέων μνημείων, τοποθέτηση αγαλμάτων,μετονομασία οδών κλπ αποτελούσε και η ανακατασκευή του Εθνικού Σταδίου των Σκοπίων με την μετονομασία του σε "Φίλιππος Β' της Μακεδονίας".
Το στάδιο είναι πλέον έτοιμο, οι ταμπέλες με το όνομα του Φιλίππου έχουν τοποθετηθεί και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή του Πάσχα παρουσία 32.000 θεατών -σύμφωνα με όσα...
 λένε κάποιες πληροφορίες που έφτασαν στα .."μεγάλα αυτιά" του Greece Salonika- δίνοντας την ευκαιρία στον κ.Γκρουέφσκι για ένα δυνατό ξεκίνημα στην προεκλογική του εκστρατεία.
Το ότι η νέα ονομασία του σταδίου θα αναφέρεται πλέον σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις από τα διεθνή αθλητικά ΜΜΕ δεν νομίζουμε να απασχολεί κανέναν στην μακρυνή ...Αθήνα.
Άλλωστε δεν παραβιάζεται καμία ενδιάμεση συμφωνία.Ή μήπως όχι..;
Πηγή http://greece-salonika.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνος στο κάδρο...



Την ερχόμενη Πέμπτη η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, σε ειδική συνεδρίαση, πρόκειται να αποφασίσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ζητήσει να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου για τις αξιόποινες πράξεις της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η πρόταση της κυβερνητικής παράταξης βρίσκει σύμφωνη τη Ν.Δ., ενώ και τα κόμματα της Αριστεράς και ο ΛΑΟΣ αναμένεται να συμπλεύσουν.

Ερώτημα παραμένει πάντως αν... στη συνεδρίαση θα παραστεί και θα μιλήσει ο κ. Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώην κυβερνητικό στέλεχος θα κάνει χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής και θα πάρει το λόγο.

Τι θα πει; Θα μιλήσει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, για «επιλεκτική στοχοποίηση», θα υπενθυμίσει ότι οι σχετικές αποφάσεις για την αγορά των υποβρυχίων ελήφθησαν στο ΚΥΣΕΑ και θα επιμείνει ότι, αν και την περιβόητη σύμβαση «έτρεξαν» και οι μετέπειτα υπουργοί Εθνικής Αμυνας, εντούτοις μόνο αυτός βρίσκεται στο «κάδρο».
Α.Ν.Γ. (Πολιτικά Παρασκήνια από την Ελευθεροτυπία)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ