Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Τραγικός και φέτος ο απολογισμός από τα βεγγαλικά

Δύο νεκροί και ένας 7χρονος σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο θλιβερός απολογισμός από την χρήση των βεγγαλικών


Κατά τη διάρκεια της τελετής της Αναστάσεως σε Ενοριακό Ναό της Μητρόπολης Χαλκίδας, ο 25χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου συνδεδεμένη με αλεξίπτωτο, η οποία κατέληξε στο χώρο της κύριας εισόδου του Ναού όπου και εξερράγη, τραυματίζοντας βαριά 7χρονο αγόρι και προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Ο 7χρονος διεκομίσθη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ ο 25χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δύο νεαροί από το Μαντρικό της Ρόδου έχασαν την ζωή τους το Μ. Σάββατο, όταν σημειώθηκε έκρηξη κατά την κατασκευή βεγγαλικών. Πρόκειται για έναν 39χρονο αγρότη και έναν 30χρονο χειριστή βαρέων μηχανημάτων, οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έφθασαν επιτόπου, βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνθρωπος με το μισό κρανίο!!

Αυτός ο κύριος ήταν ένας διακινητής ναρκωτικών και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου κατά την διάρκεια καταδίωξης απο την αστυνομία στο Σικάγο.
Οι γιατροί κατάφεραν και του έσωσαν την ζωή, αλλά δυστυχώς έχασε το μισό κρανίο του!!
Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι που κατάφερε να επιβιώσει μετά απο αυτό!!
Βλέποντας τις φωτογραφίες και εμείς το ίδιο!!





Διαβάστε Περισσότερα »

Αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν ζητεί η Γαλλία


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Απριλίου 2011, 22:25
«Η Γαλλία δεν θέλει να αναστείλει τη Σένγκεν, τη συμφωνία για την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων στην Ευρώπη, αλλά να επανεξετάσει τους όρους διασφάλισης σε ιδιαίτερες συνθήκες», δήλωσε ο Henri Guenot, ειδικός σύμβουλος του προέδρου, Nicolas Sarkozy.

«Είναι θέμα λογικής. Δεν μπορούμε να υποδεχόμαστε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Guenot στην τηλεοπτική εκπομπή «Dimanche soir politique», μια συμπαραγωγή του TFI, της εφημερίδας Le Monde και του πρακτορείου Daily Motion.

Επικαλούμενος χώρες όπως η Τυνησία όπου συνέβησαν εξεγέρσεις εναντίον απολυταρχικών καθεστώτων, ο σύμβουλος είπε: «Το διακύβευμα, είναι να τους βοηθήσουμε στο δρόμο της δημοκρατίας, όχι να τους βοηθήσουμε να αδειάσουν από τις ζωντανές τους δυνάμεις, μια αναφορά σε περίπου 20.000 Τυνήσιους που έφθασαν παράνομα στις ακτές της Ιταλίας από τον Ιανουάριο».

«Το αποτέλεσμα όλων αυτών δεν μπορεί να είναι η μαζική μετανάστευση από το Νότο προς το Βορρά», επέμεινε ο Guenot.

Είπε πως «ο χώρος Σένγκεν, είναι να εμπιστεύεσαι στον καθένα την προστασία των εξωτερικών συνόρων (της Ευρώπης). Πρέπει να επανέλθουμε στο πνεύμα των συμφωνιών αυτών και να φροντίσουμε, ώστε οι ροές να διευθετηθούν».

«Η Γαλλία δεν θέλει να αναστείλει τη Σένγκεν», διαβεβαίωσε ο Guenot, προσθέτοντας πως «το Παρίσι θέλει να επανεξετάσει τους όρους διασφάλισης με τρόπο ώστε να μπορούμε, σε ιδιαίτερες καταστάσεις, να εγκαταστήσουμε ελέγχους στα εθνικά σύνορα όταν υπάρχουν εξαιρετικές καταστάσεις. Αυτή η λύση είναι λογική».

«Για να τεθεί σε λειτουργία αυτή η αναθεώρηση, θα χρειαστεί μια ευρωπαϊκή συμφωνία», διευκρίνισε.

Εκτίμησε πως «την προηγούμενη Παρασκευή υπήρξε εκ μέρους της γαλλικής προεδρίας μία ερμηνεία λίγο πρόχειρη, η οποία στη συνέχεια παρερμηνεύθηκε».

Την Παρασκευή, η Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Sarkozy σκέπτεται το ενδεχόμενο να επιτρέψει μια προσωρινή αναστολή της συμφωνίας Σένγκεν, εκτιμώντας πως η διακυβέρνησή της είναι αδύναμη απέναντι στη συρροή στην Ευρώπη πλήθους μεταναστών προερχόμενων κυρίως από την Τυνησία μέσω Ιταλίας.

Η Γαλλία έχει εξοργιστεί από τη στάση της Ιταλίας, η οποία αποφάσισε να παραχωρήσει άδεια παραμονής έξι μηνών στους Τυνήσιους που φθάνουν στις ακτές της ώστε να μπορέσουν να επανενωθούν με φίλους και συγγενείς στη Γαλλία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρώμη μια γαλλο-ιταλική Σύνοδος Κορυφής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγωνιώδεις έρευνες για μισοβυθισμένο σκάφος στην Πύλο

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πύλου όπου εντοπίστηκε ένα μικρό καταμαράν αναποδογυρισμένο
Για το σκάφος ενημέρωσε το πρωί τις λιμενικές αρχές Νορβηγικό φορτηγό πλοίο, που έπλεε κοντά στις Μεσσηνιακές ακτές.
Αργότερα γύρω στις 13:30 αεροσκάφος της Frontex ενημέρωσε για σωσίβια σχεδία 30 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου.
Στις έρευνες για την ανεύρεση τυχόν ναυαγών συμμετέχουν ελικόπτερα Agusta Bell από την Καλαμάτα ενώ στην περιοχή σπεύδει και  ναυαγοσωστικό σκάφος από το Κατάκολο.
Έρευνες γίνονται και στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων σκαφών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

«Oσες φορές το γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, στο πασχαλινό μήνυμά του.Και προτρέπει τους ανθρώπους να...
μη φοβούνται καμία αδικία, ασθένεια, δυσκολία της καθημερινής ζωής, οικονομική κρίση ή αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά να γίνουν «άνθρωποι της Ανάστασης».
«Κάτω από το ανέσπερο φως της Αναστάσεως, τα ψεύδη, η υποκρισία και οι απόπειρες παραπλάνησής μας από τα οργανωμένα συμφέροντα, που γεννούν κρίσεις και δοκιμασίες, χλωμιάζουν και αποδυναμώνονται» αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος. «Ο Χριστός αναστήθηκε. Ο θάνατος νικήθηκε» προσθέτει.
«Κανείς δεν μπορεί πια να μας στερήσει την ελπίδα. Οι Έλληνες το γνωρίζουμε αυτό καλύτερα από όλους» συμπληρώνει.
«Όσες φορές το Γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα τής Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο» αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος.
«Ας επαναλάβω, λοιπόν, και εγώ αυτό που είπε ο Αναστημένος Χριστός στις μυροφόρες: «Μη φοβείσθε». Καμία αδικία, καμία ασθένεια, καμία δυσκολία της καθημερινότητας, καμία οικονομική κρίση, καμία αβεβαιότητα για το μέλλον δεν πρέπει να μας φοβίζει. Οι χριστιανοί είναι οι άνθρωποι της
Αναστάσεως [...] Μη φοβάστε, λοιπόν, αλλά γίνετε άνθρωποι της Αναστάσεως. Ελάτε να πορευθούμε με θάρρος και ελπίδα στην καινούργια ζωή που μας χάρισε ο αναστημένος Κύριος» συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος.
*Τηλεφωνική επικοινωνία, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα είχαν το Μ. Σάββατο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και αντάλλαξαν αναστάσιμες ευχές.
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε κουράγιο στον πρωθυπουργό και ευόδωση των προσπαθειών του, ενώ συμφώνησαν να έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνες απο Πάσχα στο Νεοχώρι την δεκαετία του 1950


Διαβάστε Περισσότερα »

Alco: Παραμένει 2,1% μπροστά το ΠΑΣΟΚ...

Προβάδισμα 2,1 μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάζει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Η ΝΔ εμφανίζεται να χάνει δυνάμεις, ενώ ανοδική είναι η πορεία για ΚΚΕ ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, η ΝΔ 19,4%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, ενώ Δημοκρατική Συμμαχία με 1,7% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3% δεν πιάνουν το όριο του 3% για...
 την είσοδο στη Βουλή.
Η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ μόλις που ξεπερνά το 51%, ενώ δείχνει να χάνει ψηφοφόρους προς όλα τα κόμματα και ειδικά προς την Αριστερά. Στη ΝΔ η συσπείρωση φτάνει το 61,3% έχοντας περιορίσει τις απώλειες προς ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία.
Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, το 14% απάντησε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση ενώ καλύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από κυβέρνηση της ΝΔ βλέπει το 8% .
Σε ερώτηση εάν συμφωνούν με τα φαινόμενα βίαιης αποδοκιμασίας προς τα πρόσωπα πολιτικών το 56% απαντά ότι διαφωνεί, ενώ το 40% απαντά ότι συμφωνεί.
Το 47 % πιστεύει ότι θα γίνει τελικά αναδιάρθρωση του χρέους ενώ το 59 % χαρακτηρίζει «ξεπούλημα» την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ