Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στην Ζωοδόχο Πηγή στο Νεοχώρι


Διαβάστε Περισσότερα »

Το τσάμικο του Σουφλιά με τη διαπλοκή

Το τσάμικο του Σουφλιά με τη διαπλοκή




Η απόφαση παραπομπής του Άκη Τσοχατζόπουλου σε προανακριτική, φαίνεται ότι έκανε τα στόματα να ανοίξουν και τους βουλευτές να λένε πράγματα που δύσκολα εκστόμιζαν κατά το παρελθόν.   
Για παράδειγμα, ο Πάνος Καμμένος, δεν δίστασε σήμερα να δηλώσει ότι συμφωνεί με τη διερεύνηση των προμηθειών και επί κυβερνήσεων ΝΔ αν τυχόν και υπάρχουν κάποιες υπόνοιες.

Το σημαντικότερο όμως που εκστόμισε αφορούσε στον
Γιώργο Σουφλιά. Μιλώντας (ΒΗΜΑ fm) για τη διακυβέρνηση της ΝΔ ο Π. Καμμένος δεν δίστασε να θυμίσει ότι ενώ ο Καραμανλής μίλησε για τους περίφημους “νταβατζήδες” ο Γ. Σουφλιάς επέλεξε να διατηρήσει αγαστές σχέσεις με εργολάβους οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες εφημερίδων και καναλιών. Είπε μάλιστα ότι υπάρχει και φωτογραφία (εννοούσε αυτή που βλέπετε) με τον Γ. Σουφλιά να χορεύει τσάμικο, μαζί με τον Σ. Χατζηγάκη συμπληρώνουμε εμείς,  με φόντο το όνομα κατασκευαστικής εταιρείας που ανήκει σε ιδιοκτήτη ΜΜΕ.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι, αν μη τι άλλο, ο Π.
Καμμένος δεν μασάει τα λόγια του.
Θα μπορούσαμε δε να προσθέσουμε ότι παρά τον σφοδρό πόλεμο που έγινε από τα Μέσα του συγκεκριμένου εργολάβου στην Κυβέρνηση
Καραμανλή, κριτική στον Γ. Σουφλιά ουδέποτε έγινε. Έστω και χλιαρή...  
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομία υπό διάλυση!

Αστυνομία υπό διάλυση!
Πραγματικά απίστευτες και εξωπραγματικές είναι οι ιστορίες που ακούγονται κάθε μέρα γύρω από την αποδιοργάνωση αλλά και την οικονομική δυστοκία στην οποία, προφανώς κάποιοι ανεύθυνο-υπεύθυνοι έχουν οδηγήσει την ΕΛ.ΑΣ.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό των ανδρών που υπηρετούν στις ομάδες δικυκλιστών, μετά την ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορούσε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα περιπολικά λόγο των ελλιπών service, μετά την ιστορία, που σας αποκαλύψαμε από το Newstoday, και αφορά σε άνδρες που υπηρετούν σε τμήματα εκτός Αθηνών, αλλά πηγαινοέρχονται καθημερινά από τον τόπο διαμονής τους στην Αθήνα προκειμένου να ενισχύσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες, χωρίς η ΕΛ.ΑΣ. να τους καλύπτει οδοιπορικά έξοδα, σήμερα φέρνουμε στην δημοσιότητα μια ιστορία που πραγματικά μας έβγαλε έξω από τα ρούχα μας.
Η συγκεκριμένη, έρχεται να προστεθεί στις σημερινές αποκαλύψεις που αφορούν το κυριολεκτικό «στέγνωμα» των περιπολικών της Θεσσαλονίκης από βενζίνη, μία κατάσταση που πραγματικά θυμίζει ιστορία από χώρα του τρίτου κόσμου.
Πρόκειται για την ταλαιπωρία που υφίσταται μια αστυνομικός η οποία βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα. Η συγκεκριμένη αστυνομικός η οποία σημειωτέον είναι και μητέρα ενός παιδιού, αιτήθηκε στην υπηρεσία της αν μπορεί να μεταβεί για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της άδειας κυήσεώς της στη γενέτειρα της. Η απάντηση όμως που πήρε από την ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό πως η υπηρεσία δεν έχει να της καλύψει το κόστος του φύλλου πορείας.
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης κάτι τέτοιο μπορεί να σας ακούγεται φυσιολογικό. Πιστέψτε μας όμως δεν είναι, γιατί πολύ απλά το ποσό που θα πρέπει να καλυφθεί είναι το "αστρονομικό" ποσό των 150 ευρώ. Ναι πολύ καλά διαβάσατε το ποσό που πρέπει να τις καλύψουν είναι 150 ευρώ.
Δυστυχώς στην Μνημονιακή Ελλάδα, τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη γιατί δεν έχει εγκριθεί το απαραίτητο κονδύλι από την υπηρεσία του Στρατού, και η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει 150 ευρώ να καλύψει το φύλλο πορείας μιας γυναίκας σε ενδιαφέρουσα.
Έτσι όπως πάμε σε λίγο θα μας πουν πως προκειμένου να μειωθεί το κόστος, οι αστυνομικοί θα κυνηγούν τους δράστες με τα πόδια και πως τα όπλα τους θα είναι διακοσμητικά των στολών τους. Με όλα αυτά ως δεδομένα εμείς θα πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς σε μια χώρα που δεν έχει την δυνατότητα να παρέχει στους άμεσα υπεύθυνους για την ασφάλειά μας τα βασικά προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρωσία: Βρήκαν τμήματα αρχαίας ελληνικής πόλης του 6 αιώνα π.Χ.


Ρεπορτάζ από το κρατικό κανάλι 1 της Ρώσσικης Κρατικής Τηλεόρασης προβλήθηκε στις 15/4/2011 με τίτλο : Κάλεσμα σε εθελοντές για συμμετοχή σε μοναδικές ανασκαφές !!

Στο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος αναφέρει οτι :


Στην περιοχή ΤΑΜΑΝ (σ.σ. κοντά στην πόλη Ανάπα, δημοφιλές θέρετρο στο Νότιο Ρωσία, και η οποία βρίσκεται στο Κράι Κρασνοντάρ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας) οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε μοναδική ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου την άποψη που έχουμε για την αρχαία ιστορία.

Οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει έκπληκτοι από την κατάσταση και το πλήθος των ευρημάτων και στην παρούσα φάση φωτογραφίζουν επίπεδο επίπεδο πολύ προσεκτικά προκειμένου να μην καταστρέψουν τα αρχαία τείχη.


Υποθέτουν οτι στο σημείο της ανασκαφής βρισκόταν αρχαίος ελληνικός ναός της θεάς Δήμητρας, θεάς της καρποφορίας και της γεωργίας και οι ιστορικοί που παρευρέθηκαν προσδιόρισαν ακριβώς το σημείο του βωμού. Ομως από το πλήθος των ευρημάτων μιλούν για ολόκληρη πόλη.

Το ρεπορτάζ στη συνέχεια αναφέρει οτι οι συνθήκες των ανασκαφών είναι αντίξοες γιατί το σημείο είναι απομακρυσμένο, δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό και κάνει κρύο (μέχρι -26 βαθμούς το βράδυ). Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα ο ρόλος των εθελοντών είναι πρωταρχικός.

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακατάλληλα Μανταρίνια, Γκρεϊπφρουτ, και Αβοκάντο απο Ισραήλ.


Το Υπουργείο πότε θα το ανακοινώσει;
(Ρωτάει ορθά το agroschannel)
Γκρεϊπφρουτ, και Αβοκάντο με υπολλείματα φυτοφαρμάκων εισαγωγής απο Ισραήλ δεσμεύτηκαν στις....... 19 και 20 Απριλίου λίγο πριν φτάσουν στους καταναλωτές . Όπως αναδεικνύεται στο επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται για τρία φορτία . Το ερώτημα είναι όμως γιατί το Υπουργείο δεν έκανε επίσημη ενημέρωση για τα συγκεκριμένα προϊόντα ώστε να ενημερωθούν οι καταναλωτές όπως άλλωστε έγινε πριν απο λίγους μήνες όταν βρέθηκαν λεμόνια με μορφολίνη απο την Τουρκία .

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τα σχετικά έγγραφα στο κανάλι των αγροτών το agroschannel
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανήγυρις του Αγίου Θωμά Τανάγρας


1 Μαίου 2011
Κυριακή του Θωμά
Πανηγυρίζει το εξωκλήσι του Αγίου Θωμά στο δέλτα των ποταμών Ασωπού και Λάρη, απένταντι από το λόφο της αρχαίας Τανάγρας.
Κατά τη θεία Λειτουργία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κος Γεώργιος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πνίγηκαν στο Νείλο



Συνολικά 22 άνθρωποι πνίγηκαν σήμερα στην Αίγυπτο και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε και βρίσκονταν πάνω σε ένα φέρι στο Νείλο έπεσε στο ποτάμι στην αγροτική περιοχή Μπένι Σουίφ.

Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 32 πολίτες και βυθίστηκε στο Νείλο όταν το φέρι στο οποίο βρίσκονταν κτύπησε στην αποβάθρα την ώρα που πήγαινε να δέσει, με αποτέλεσμα την ανατροπή και πτώση του λεωφορείου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από τα νερά ανασύρθηκαν ήδη 18 πτώματα ενώ 4 επιβάτες θεωρούνται αγνοούμενοι, οι υπόλοιποι σώθηκαν χάρη στην άμεση βοήθεια που πρόσφεραν κάτοικοι της περιοχής. Μεταξύ των τυχερών είναι ο οδηγός του λεωφορείου και ένας 12χρονος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσαγωγές για το φονικό εμπρησμό στη Marfin



Στην προσαγωγή δύο ατόμων οδήγησαν οι μέχρι στιγμής έρευνες για τον εμπρησμό στη Marfin Bank στη Σταδίου, όπου τρεις εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου πέρυσι στις 5 Μαΐου.
Μάλιστα, εκτιμάται πως στην υπόθεση μπορεί να εμπλέκονται άλλα δύο άτομα.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρωί οι αρμόδιοι αξιωματικοί έστειλαν στον εισαγγελέα την ογκωδέστατη δικογραφία με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα και φέρεται ότι ενοχοποιούν συγκεκριμένα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία στηρίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου, όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση στην Marfin Bank και ταυτόχρονα στο κατάστημα Ιανός, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Εκεί φαίνεται μια ομάδα που βγήκε από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και διασπάστηκε σε δυο μέρη.
Η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρίες και καταθέσεις που οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα για πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις επιθέσεις.
Ο εισαγγελέας πάντως, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, την έστειλε πίσω, δίνοντας παράταση στην προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας προσήχθησαν πριν από λίγο τρία άτομα, το ένα -ηλικίας 36 ετών- από τα οποία φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση στον Ιανό, ενώ τα άλλα δύο -32 και 21 ετών- στην επίθεση στην Marfin.
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, έγιναν κατ' οίκον έρευνες σε Κυψέλη και Εξάρχεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 15 Μαϊου οι αιτήσεις στον ΕΣΛ για το επιμορφωτικό πρόγραμμα "ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΙΤΡΙΝΑΣ"


Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (Κ.Α.ΕΛ.Ε.) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.), διοργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΙΤΡΙΝΑΣ».
Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα γίνεται, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Η διάρκειά του είναι 24 ώρες και θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 11/05/2011, στo τηλέφωνο 2261 0 24218.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εκδίδεται για τους καταρτιζόμενους Βεβαίωση Παρακολούθησης, σαν αποδεικτικό στοιχείο γνώσης των θεμάτων που αναπτύχθηκαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 στις 19:30, σε κτίριο της κεντρικής πλατείας της Αλιάρτου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Εκθεσιακού Χώρου Χριστιανικής Βοιωτίας.

Νωρίτερα, στις 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου(κενρική πλατεία Αλιάρτου), θα λάβει χώρα η τελετή ανακήρυξης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου ως επίτιμου δημότη Αλιάρτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη βάψαμε. Επικεφαλής του ΔΝΤ αναλαμβάνει από τον Ιούνιο ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, Κεμάλ Ντερβίς


kemal-dervis-3Ο Κεμάλ Ντερβίς, εβραιο-ολλανδικής καταγωγής, κλήθηκε το 2001 να εγκαταλείψει την θέση του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον και να αναλάβει εσπευσμένως την διάσωση της καταρρέουσας τουρκικής οικονομίας. Πράγματι επέστρεψε στην πατρίδα του με τους δικούς του όρους, δηλαδή:πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων και καμία παρέμβαση στο έργο του, όρους τους οποίους δέχθηκε αμέσως τότε η κυβέρνηση Ετσεβίτ.

Λίγο μετά ο Κεμάλ Ντερβίς πέτυχε την συμφωνία δανειοδότησης - σωσίβιο για την σωτηρία της τουρκικής οικονομίας, ύψους 16 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ προς την Τουρκία χωρίς φυσικά να υποτάξει τον λαό του στον όλεθρο, και μάλιστα χωρίς να λάβει ιδιαίτερα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας. Οι «ντονμέ» πράγματι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοικοδόμητη της σύγχρονης Τουρκίας και δεν διαπραγματεύονται την τύχη της χώρας τους.
Με τις υποδείξεις του Ντερβίς η τουρκική κυβέρνηση ακολούθησε μια λογική οικονομική πολιτική, μειώνοντας στο 10% την φορολογία των επιχειρήσεων, προωθώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη και προσελκύοντας νέους επενδυτές. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλαν στο σφυρί δημόσια περιουσία...

Με τέτοιους τιμονιέρηδες η Τουρκία διαολόστειλε άρον-άρον το ΔΝΤ από τη χώρα και σήμερα όλοι οι Τούρκοι είναι υπερήφανοι για την ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας τους, η οποία αναγνωρίζεται σήμερα ως η 15η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

dervisΈχοντας πλούσια εμπειρία σε θέματα παγκόσμιας οικονομίας, ο πρώην τσάρος της τουρκικής Οικονομίας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να αναλάβει την διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αμέσως μόλις ο Στρος Καν εκδήλωσε το δικό του ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την προεδρεία της Γαλλίας, απέναντι από τον Μαρί Λε Πεν.
Θεωρητικά, υπάρχει άτυπη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης ο επικεφαλής του ΔΝΤ να είναι ευρωπαίος και ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Αμερικανός. Προφανώς, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, αφού την υποψηφιότητα του Κεμάλ Ντερβίς προωθεί και η Γερμανία.



Η σύνθεση της Τρόικας όμως μέχρι τον Ιούνιο αλλάζει κατά τα δύο τρίτα. Έρχεται δηλαδή νέος επικεφαλής στο ΔΝΤ, αλλά αποχωρεί και ο φιλικός προς την Ελλάδα, Ζαν Κλοντ Τρισέ από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Μ. Ντράγκι φαίνεται να πήρε το «οκ» και από τη Γαλλία και θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, δηλαδή... Η Ελλάδα από τα χαστούκια του Ντερβίς - αν αναλάβει το ΔΝΤ - θα πέφτει στις κλωτσιές του Ντράγκι, πρώην γενικού διευθυντή της... Goldman Sachs την περίοδο 2002-2006.
Και μόνο η συζήτηση γύρω από το ενδιαφέρον του Κεμάλ Ντερβίς να αναλάβει την διεύθυνση του ΔΝΤ, βάζει σε κίνδυνο πολύ επώδυνων πιέσεων και διαπραγματεύσεων το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων. Άραγε τολμά κανείς να φαντασθεί την Ελλάδα να διαπραγματεύεται με τον Ντερβίς την διαχείριση του ελληνικού χρέους;...
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά» στην ΝΔ βάζει ο Καμμένος

.
Μετά τις κόντρες για την απογραφή τα εσωτερικά «μαχαιρώματα» στη ΝΔ συνεχίζονται με τον Πάνο Καμμένο να επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά.
«Φωτιά» στην ΝΔ βάζει ο Καμμένος
Ο Π. Καμμένος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε πως «την ώρα που η ΝΔ έδινε τη μάχη της διαφάνειας εκείνος ως υπουργός Δημοσίων Εργων χόρευε το τσάμικο της διαπλοκής».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Π. Καμμένος έλαβε αποστάσεις από την αντιπαράθεση για την απογραφή, λέγοντας πως «την ώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, η ΝΔ δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το τι έγινε 5 χρόνια πίσω».
 


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας για την Εργατική Πρωτομαγιά


Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Θήβας ώρα 10:00 π.μ

Η 1η Μαΐου είναι μια ιστορική, αλλά πάνω απ’ όλα αγωνιστική ημέρα που όπως δείχνει, κάθε χρόνο το μήνυμα της γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο.
Σήμερα η εργατική τάξη, αντί να βελτιώνει το βιοτικό της επίπεδο και τις συνθήκες εργασίας , οδηγείται προς την εποχή του 1886, αυτού του εργασιακού μεσαίωνα, τότε που στο Σικάγο ξέσπασαν μάχες, χύθηκε αίμα ώστε οι επόμενες γενεές να απολαμβάνουμε 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες μόρφωση.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας και την ελληνική κοινωνία μπροστά στην πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Καταργούνται και συνεχώς αμφισβητούνται βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
Στο όνομα της κρίσης ,για την οποία δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας που έχουν αποκτηθεί μέσα από μακρόχρονους αγώνες με θυσίες και αίμα, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις, ο περιορισμός των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, οι εργασιακές σχέσεις, η μονιμότητα στο Δημόσιο, κλπ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες, να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ και να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας την Κυριακή 1 Μαΐου και ώρα 10 π.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιομηχανία διακίνησης λαθρομεταναστών πίσω από το πολιτικό άσυλο

 
Ζητούν πολιτικό άσυλο για να δουλεύουν στην φάμπρικα διακίνησης λαθρομεταναστών χωρίς να τους ενοχλεί η Αστυνομία. 
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη εξονυχιστική έρευνα των ελληνικών αρχών ασφαλείας για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν ήδη δελτίο δελτίου αιτήσαντος ασύλου και εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών, καθώς και ατόμων που εμπλέκονται με κάθε τρόπο γύρω τους. Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον της έρευνας και για τις μαζικές αιτήσεις πολιτικού ασύλου.

Είναι τόσο μεγάλη η έκταση της έρευνας και όπως αναφέρεται «το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις... πανδημίας. Σχεδόν όλοι όσοι πιά μπαίνουν παράνομα στην χώρα, παίρνουν και ρόλο στη δουλειά για να εξοικονομήσουν τα πρώτα χρήματα που θα χρειασθούν εδώ»...

Τα άτομα αυτά εισέρχονται, όπως είναι γνωστό, παράνομα στην Ελλάδα. Εδώ συναντούν τους συνδέσμους που θα τους δείξουν τα κατατόπια και θα τους φέρουν σε επαφή με τους καθοδηγητές, τους δικηγόρους, τις οργανώσεις, κ.α.)


Για την απόκτηση πολιτικού ασύλου, ισχυρίζονται ότι διώκονται στην πατρίδα τους λόγω των πολιτικών ή θρησκευτικών τους αντιλήψεων, ζητώντας την προστασία των Ελληνικών αρχών. Αρνούνται ότι εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για οικονομικούς λόγους, διότι όπως είναι δασκαλεμένοι, αν ισχυρισθούν ότι έφυγαν από τη χώρα τους για οικονομικούς λόγους δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο. 


Μάλιστα, για να ενισχύσουν τα επιχειρήματα τους επιστρατεύουν μέχρι και τα πιο ευφάνταστα σενάρια... Καταγγέλλουν μέχρι και επιθέσεις από ανθρώπους των ισλαμικών καθεστώτων στην... Αθήνα. Σε αρκετές περιπτώσεις δηλώνουν άλλη εθνικότητα και ισχυρίζονται ότι προέρχονται από περιοχές όπου γίνεται πόλεμος, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από ποια χώρα προέρχονται...

Μπαίνουν στο κύκλωμα με το που πατάνε ελληνικό χώμα
Μια από τις πιό χαρακτηριστικές υποθέσεις που εντόπισε πρόσφατα η Αστυνομία είναι η εξής: Σύριος, κάτοχος δελτίου αιτήσαντος ασύλου παρέλαβε 5 λαθρομετανάστες από κρυψώνα στον Έβρο και τους επιβίβασε σε κλεμμένο ΙΧ από την Αθήνα. Στην διαδρομή προς Αθήνα επιχείρησε να διαφύγει του αστυνομικού ελέγχου. Λίγη ώρα αργότερα, οι 3 από τους 5 λαθρομετανάστες τους οποίους μετέφερε εντοπίσθηκαν να οδηγούν προπορευόμενο ΙΧ, κλεμμένο επίσης, από το οποίο ενημέρωναν τον Σύριο μέσω κινητού τηλεφώνου αν υπάρχουν αστυνομικά μπλόκα στην διαδρομή...

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν περισσότερες από 50.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα γάμος γίνεται


Σήμερα γάμος γίνεται στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον πρόκειται να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το 7χρονο αγγελούδι



Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του το 7χρονο αγοράκι που το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου στη Δροσιά Χαλκίδας.

Το παιδάκι έχασε τελικά τη μάχη με τον θάνατο στις 10:45 σήμερα το πρωί, έχοντας υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ο άτυχος 7χρονος βρισκόταν στο προαύλιο της εκκλησίας την ώρα της Ανάστασης, δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος είναι ιερέας, όταν ένας 25χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου συνδεδεμένη με αλεξίπτωτο, η οποία κατέληξε στον χώρο της κύριας εισόδου του ναού και εξερράγη, τραυματίζοντας βαριά το αγοράκι.

Το παιδί είχε αρχικά διακομιστεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Παίδων Αγία Σοφία, όπου και νοσηλευόταν.

Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος δράστης συνελήφθη και προφυλακίστηκε.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ