Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ο Αρμαγεδων πλησιαζει αλλα δεν θα μας ακουμπησει...προς το παρον


Ενας αστεροειδής, αναμένεται να φτάσει κοντά στην Γη στις 8 Νοεμβρίου και να περάσει "ξυστά" από τον πλανήτη μας χωρίς να μας απειλήσει, σύμφωνα με τους επιστήμονες.   Ο YU55, όπως ονομάζεται, έχει διάμετρο 400 μέτρα, ζυγίζει 55 εκατομμύρια τόνους και στις 8 Νοεμβρίου θα πλησιάσει την Γη σε απόσταση περίπου 340 χιλιάδων χιλιομέτρων. Πρόκειται για την κοντινότερη σε μας απόσταση που έχει βρεθεί ένα τέτοιου μεγέθους διαστημικό σώμα.
  Ο συγκεκριμένος αστεροειδής, είναι ένα από περίπου 900 διαστημικά αντικείμενα που θεωρούνται πιθανές απειλές για την Γη με τον αριθμό αυτών των αντικειμένων να αυξάνεται καθώς τα επίγεια και διαστημικά παρατηρητήρια εντοπίζουν συνεχώς και άλλα.
  Ο YU55, που ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή του Ήλιου κάθε 14 έτη, ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 από τα στελέχη του προγράμματος παρατήρησης του διαστήματος «SpaceWatch Program» της NASA.
  Τον Απρίλιο του 2010 ερευνητές στο Αστεροσκοπείο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο τον εντόπισαν και τον φωτογράφισαν όταν ο αστεροειδής βρισκόταν σε απόσταση περίπου 2.300.000 χιλιομέτρων από τη Γη. Οι επιστήμονες προετοιμάζονται για την έλευση του ώστε να τον παρατηρήσουν καλύτερα και να τραβήξουν φωτογραφίες του.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, δεν υπάρχει περίπτωση ο αστεροειδής να γίνει απειλητικός για την Γη ούτε τώρα ούτε στις επόμενες επισκέψεις του τα επόμενα 100 έτη αλλά δεν κάνουν εκτιμήσεις για το απώτερο μέλλον.
  Αν πάντως ο YU55 λοξοδρομήσει κάποια στιγμή και πέσει στον πλανήτη μας ο κρατήρας που θα δημιουργηθεί θα έχει βάθος 750 μέτρων και η πρόσκρουση θα έχει ισχύ ισοδύναμη με 65 χιλιάδες ατομικές βόμβες!

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστική εκδήλωση για την σπουδαία "Γέφυρα Αγάπης"!


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΘΗΒΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΑγαπητοί μας,
όπως ίσως θα γνωρίζετε, η νεανική μας συντροφιά ήλθε αντιμέτωπη με τη φτώχεια, την ανέχεια και την εγκατάλειψη πολλών παιδιών από την Ανατολική Ευρώπη. Με τις φτωχές μας δυνάμεις μα με πολλή θέληση και αγάπη και τη βοήθεια πολλών φίλων καταφέραμε να κτίσουμε μια «ΓΕΦΥΡΑ ΑΓΑΠΗΣ».
Για το σκοπό αυτό την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και ώρα : 7:30 μ.μ. διοργανώνουμε ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ στο Εξοχικό Κέντρο «Μπαρμπα-Γιάννης», Άλσος Μοσχοποδίου Θηβών, με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια!
Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την φιλοξενία των ορφανών παιδιών από την Ουκρανία.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η «ΓΕΦΥΡΑ ΑΓΑΠΗΣ» ΑΝΟΙΧΤΗ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

4% μπροστά το ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση της MARC


Για την ακρίβεια 3,8% είναι η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση της MARC για το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με..
 24% έναντι 20,2% της ΝΔ.
το ΚΚΕ 7,8%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,9%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,6% και οι Οικολόγοι 2,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος, μαζί με την αποχή, φτάνει στο 27%.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ Μαθητής Λυκείου πάλεψε με διαρρήκτη, που κρατούσε κατσαβίδι...

Ο 16χρονος τον έπιασε την ώρα που άνοιγε την πόρτα του σπιτιού του...
Το συμβάν έγινε το βράδυ της Παρασκευής στον Ορχομενό Βοιωτίας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε συγγενικό πρόσωπο του μαθητή στο LamiaReport, η ώρα ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ και ο 16χρονος επέστρεφε στο σπίτι του, από το οποίο απουσίαζε η οικογένειά του.

Ξαφνικά βλέπει κάποιον με κατσαβίδι στα χέρια να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα. Ο 16χρονος του φώναξε "τι κάνεις εκεί" και αμέσως ήρθαν στα χέρια...

Ο δράστης, πιθανότατα αλλοδαπός, προσπάθησε να χτυπήσει το μαθητή με το κατσαβίδι.
Ευτυχώς το παιδί κατάφερε να αποφύγει το χτύπημα και τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ- ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΩΠΕΙΑΣ ΣΠΕΙΡΑΣ














Μια απίστευτη πτυχή κρύβει η έρευνα της Ασφάλειας γύρω από όλους όσοι φέρονται να συγκαταλέγονται μεταξύ των αρχηγικών στελεχών της κυκλώπειας συμμορίας, 4 μέλη της οποίας φέρονται ως οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας με ριπές καλάσνικοφ των ηρωικών αστυνομικών της ΔΙΑΣ.
Το άτομο που πιάστηκε στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη είναι απότακτος αστυνομικός, ο οποίος μέχρι και πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε στο...

αρχηγείο της αστυνομίας! Πρόκειται για 40χρονο ο οποίος εκδιώχτηκε από το Σώμα, μετά από κατηγορίες για απανωτές υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, στους οποίους παρουσιάζονταν ως μεγαλοπαράγοντας του υπουργείου και υπόσχονταν στα θύματα εξυπηρετήσεις και διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων τους.
Φανταστείτε την φρίκη των αστυνομικών της Ασφάλειας που διαλεύκαναν την απ' όποια όψη κι αν την δεις ανατριχιαστική υπόθεση, όταν έβαλαν απέναντι τους τον μέχρι πρότινο "συνάδελφο" τους, ο οποίος όπως πιστεύεται ήξερε τα πάντα γύρω από την τρομερή υπόθεση του Ρέντη.
Το επίορκο απόστημα, διέμενε σε διόροφη παραλιακή βίλα του Πόρτο Ράφτη, όπου και συνελήφθη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωταθλήτρια Ελλάδος η ΑΕΚ


Η ΑΕΚ με απίστευτη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα πήρε τη νίκη με 23-22 από τον ΠΑΟΚ και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της στο χάντμπολ.
Η ΑΕΚ πανηγυρίζει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της στο χάντμπολ, μετά τη νίκη με 23-22 επί του ΠΑΟΚ στην Α1 Εθνική.
Οι παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στα τελευταία δευτερόλεπτα και με το γκολ του Χριστόφορου Μπακαούκα, μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας και να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ αν και ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας μάλιστα σε πολλή καλή ημέρα τον Κόμινεκ, έδειξε να τα έχει χαμένα στο τέλος και να γνωρίζει τελικά την ήττα.
Πρωταγωνιστής του αγώνα για μία ακόμα φορά ο πορτιέρο της Ένωσης, Δημήτρης Καφφάτος ενώ σε πολύ καλοί ήταν ο Μάνιτς και ο Μπακαούκας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσέλαβαν ως συμβούλους τους δικηγόρους της Siemens

HOGAN LOVELLS: ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες νομικών συμβουλών στον κόσμο, με γραφεία σε 40 χώρες του πλανήτη, είναι η HOGAN LOVELLS, την οποία επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση -όπως ανακοίνωσε προχθές στη Βουλή ο υπ. Επικρατείας Χ. Παμπούκης- για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις αξιώσεις της ενάντια στη Siemens σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο με τις μίζες.

Η εταιρεία αυτή παρέχει νομικές συμβουλές σε δεκάδες επιχειρηματικούς κολοσσούς του κόσμου, ακόμη και ...
σε κυβερνήσεις, και έχει ένα πολύ μεγάλο πελατολόγιο, το οποίο θα ζήλευε οποιοδήποτε ανάλογο δικηγορικό γραφείο.

Μόνο που σ' αυτό το ζηλευτό πελατολόγιο με τα τρανταχτά ονόματα ανήκει και η ίδια η Siemens κατά της οποίας στρέφεται το ελληνικό κράτος. Μάλιστα κάτι τέτοιο έχει γίνει σχετικά πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, η ίδια η HOGAN LOVELLS με επίσημη ανακοίνωσή της στις 11.02.2011 ενημερώνει ότι αναλαμβάνει την εκπροσώπηση του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens (του ίδιου τμήματος που έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο με τις μίζες), στην προσπάθεια εξαγοράς της εταιρείας πολυμέσων και τηλεπικοινωνιών FAST VIEWER GMBH. Στην ομάδα της HOGAN LOVELLS που ανέλαβε την υπόθεση αυτή συμμετέχουν μεταξύ άλλων δικηγόροι όπως οι Φόλκερ Γκαϊχάλτερ, Νίκολας Ζίρνγιμπλ, Βόλφγκανγκ Κίρχερ κ.ά.

Η ίδια εταιρεία φέρεται στο παρελθόν να έχει συνεργαστεί στενά με το τμήμα διαφάνειας της Siemens, ενώ στις 2.9.2010 έγινε και μια αλλαγή πλευράς ενός στελέχους της HOGAN LOVELLS. Ο συνεργάτης της δρ Γιοχάνες Σούλτε παραιτήθηκε από την εταιρεία νομικών συμβουλών και πέρασε στη Siemens, λέγοντας ότι: «Ηθελα να κάνω κάτι διαφορετικό στη ζωή μου».

Η πολυεθνική εταιρεία νομικών συμβουλών έχει ειδικό τμήμα, το οποίο ειδικεύεται σε θέματα διαφθοράς και διαφάνειας, και μάλιστα στις 15 Μαΐου διοργανώνει συνέδριο με το θέμα αυτό στο Μόναχο, με κεντρικό ομιλητή το διευθυντή του τμήματος διαφάνειας της εταιρείας βαρέων οχημάτων ΜΑΝ, Ολαφ Σνάιντερ. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ», η HOGAN LOVELLS είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες νομικών συμβουλών του πλανήτη.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ από enet
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμήκυνση του χρέους κατά 5 χρόνια και νέο δάνειο 35- 40 δις ευρώ από την Τρόικα διεκδικεί η Ελλάδα - Όλο το παρασκήνιο των επαφών στο Λουξεμβούργο


Νέα παράταση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δις. ευρώ κατά πέντε χρόνια αλλά και νέο δάνειο από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ διεκδικεί η Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε σε έκτακτη συνάντηση που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του
Σαββάτου.

Στη σύσκεψη, που αρχικώς επιχειρήθηκε να μείνει κρυφή από την ελληνική κυβέρνηση, εξετάστηκε η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήγε στο Λουξεμβούργο αποσκοπώντας σε μία νέα παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις. ευρώ (επιμήκυνση) με χαμηλότερα όμως επιτόκιο.
Η παράταση θα συνδυασθεί και από μία νέα χρηματική βοήθεια από την τρόικα των δανειστών από την στιγμή που οι συνθήκες κρίνονται απαγορευτικές για την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο δάνειο ύψους 35 - 40 δις. ευρώ που θα επιτρέψει στην Αθήνα να καλύψει τα χρεολύσια που την «πνίγουν» το 2012.
Να σημειωθεί ότι το ύψος των χρεολυσίων που θα πρέπει να καλύψει η Ελλάδα το νέο έτος φθάνουν τα 46 δις. ευρώ εκ των οποίων τα μισά χρεολύσια θα χρηματοδοτηθούν από το διεθνές δάνειο των 110 δισ. ευρώ.
Τα υπόλοιπα, περίπου 27 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα αντλήσει από τη αγορές των ομολόγων.
Όμως, τα τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού που θα πρέπει να καταβάλει η χώρα μας σε όσους αγοράσουν τους ελληνικούς τίτλους την υποχρεώνουν να μην κάνει ούτε ένα βήμα παραέξω από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Υπενθυμίζεται ότι θέμα βελτίωσης των όρων δανεισμού για το πακέτο των 110 δις. ευρώ είχε θέσει πρόσφατα και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ειδικά μετά το «ελαφρύτερο» Μνημόνιο της Πορτογαλίας.
Ο χρόνος εξόφλησης του υφιστάμενου δανείου έχει φθάσει στα 10 έτη ( από πέντε που προέβλεπε το αρχικό Μνημόνιο) μετά τη συμφωνία του Μαρτίου στις Βρυξέλλες.
Δηλαδή τα 3 χρόνια της περιόδου χάριτος και τα 2 χρόνια αποπληρωμής του πρώτου κειμένου της Συμφωνίας , αυξήθηκαν σε 4,5 και 5,5 χρόνια αντίστοιχα.
Σύμφωνα με αυτά που ισχύουν τώρα την πρώτη δόση (20 δις. ευρώ) που πήραμε τον Ιούνιο του 2010 θα την εξοφλήσουμε το 2020 και την τελευταία δόση του 2013 θα την εξοφλήσουμε το 2023.
Η Ελλάδα βέβαια επιδιώκει νέα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 5 ακόμη χρόνια.
Η παράταση του χρόνου αποπληρωμής καταρχήν μπορεί να σημαίνει και περαιτέρω επιβάρυνση από τόκους.
Βέβαια το επιτόκιο με το οποίο σήμερα η Ελλάδα εξοφλεί τις υφιστάμενες δόσεις του δανείου είναι κυμαινόμενο που για την ώρα φθάνει στο 4,02%.
Οπότε μπορεί να έχουμε μείωση του επιτοκίου και κάτω από αυτό το επίπεδο.
Βάσει του Μνημονίου έχουμε δανειστεί με περιθώριο 3% την πρώτη τριετία και 4% για τα επόμενα χρόνια πλέον του euribor.
Η χρονική επέκταση του ελληνικού δανείου των 110 δις. ευρώ σηματοδοτεί ένα νέο Μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα για την χώρα μας που έρχονται ως απόρροια των νέων εξελίξεων για την χώρα μας.
Η τρόικας θα συνεχίσει να έχει τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να μην υπάρχουν αποκλίσεις και κυρίως να αποφευχθεί ο κίνδυνος μη εξόφλησης.
Ουδείς μπορεί να αποκλείσει ακόμα και την επιβολή νέων εξοντωτικών μέτρων στην πορεία αυτών των ετών.
Με ανακοίνωση που βγήκε αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο έκτακτο Eurogroup και κυρίως περί «ανταλλαγής απόψεων σχετικά και με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα».
Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονταν ποιές μπορεί να είναι αυτές οι οικονομικές εξελίξεις που οδηγούν σε έκτακτες συναντήσεις και συζητήσεις, οι οποίες επέτειναν τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.
Νωρίτερα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοση του μετέδιδε για έκτακτη κρυφή σύσκεψη στο Λουξεμβούργο, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, τονίζοντας ότι εξετάζονται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελλάδας.
Το δεύτερο σημείο, περί εξόδου από το ευρώ, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον προέδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ακολούθησαν οι διαψεύσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία, που εστίαζαν στο ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ανάλογη ήταν και η ανακοίνωση της Αθήνας, που βγήκε με αρκετή καθυστέρηση.
Με την επισήμανση ότι πρόκειται για προβοκάτσια και υπονόμευση της προσπάθειας που γίνεται στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη, που εξυπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια, στη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση τονίζεται ότι «το δημοσίευμα περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με αδιανόητη ελαφρότητα παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει διαψευστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και από τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ».
Το στοιχείο αυτό διαψεύστηκε και με τη δεύτερη μεταμεσονύχτια ανακοίνωση όπου αναφέρονταν «Είναι απολύτως προφανές ότι, στη συζήτηση αυτή ούτε συζητήθηκε ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης».
Αυτό όμως που λησμόνησε να διαψεύσει το Υπουργείο Οικονομικών ήταν τα σενάρια περί απομείωσης της αξίας των ελληνικών ομολόγων (haircut) αλλά και επιμήκυνσης του συνόλου του ελληνικού χρέους τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιτότητα για τους πολλούς, πάρτι για τους βουλευτές

Πάρτι αποδοχών για τους ανώτατους άρχοντες και συντάξεων για τους «ευνοημένους» τους, εργαζόμενους της Βουλής, γίνεται σε καιρούς λιτότητας.
Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο τη μείωση κατά 12% των εξόδων παράστασης όταν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κόπηκαν οριζόντια 20% (πλέον των Δώρων και επιδόματος αδείας που κόπηκαν σε όλους ανεξαιρέτως).
Κοντά σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ευνοημένοι» είναι και οι πέριξ αυτών υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι εκτός του ότι διατήρησαν 16 μισθούς εισπράττουν παχυλά εφάπαξ -κατά μέσον όρο 250.000 ευρώ -και υψηλές συντάξεις. Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί και η κατοχύρωση δύο συντάξεων για τους βουλευτές.
Σε εποχές οικονομικής κρίσης, με τους εργαζόμενους να βιώνουν καθημερινά την άμεση (κόψιμο μισθών, καταργήσεις Δώρων και επιδόματος αδείας) ή έμμεση (αυξήσεις φόρων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων για τον ιδιωτικό τομέα) μείωση των εισοδημάτων τους, δεν έχουμε μόνο φαινόμενα απαίτησης αναδρομικών από περίπου 800 βουλευτές του παρελθόντος (ανάλογα αυτών που έλαβαν οι δικαστικοί), αλλά ανεπίσημα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα προνόμια που συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι 300 του Κοινοβουλίου και οι πέριξ αυτών:
Οι περικοπές
1 Καταρχήν το Μνημόνιο έφερε την περικοπή κατά 12% των εξόδων παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του προέδρου της Βουλής, των υπουργών και των υφυπουργών. Δηλαδή, μια μηνιαία περικοπή της τάξης των περίπου 1.000 ευρώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και 190 ευρώ κατά μέσον όρο για τους υπόλοιπους.
2 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει περίπου 360.000 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 565/18.3.1977 του παρέχεται μηνιαία χορηγία ίση με το τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης (7.000 ευρώ) ήτοι 28.000 ευρώ, τα οποία περιορίζονται σε περίπου 22.000 ευρώ μετά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20%. Συμπληρωματικά καταβάλλονται μηνιαία ως έξοδα παράστασης ίσα με το 1/3 της χορηγίας -και μάλιστα χωρίς κρατήσεις ήτοι 9.300 ευρώ, τα οποία μετά τη μείωση του 12% περιορίστηκαν σε περίπου 8.200 ευρώ. Μηνιαίως εισπράττει περίπου 30.000 ευρώ ή κοντά 360.000 ευρώ ετησίως.
3 Ο πρωθυπουργός παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.800 ευρώ ή περίπου 2.460 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνολικά λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
4 Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.100 ευρώ και 1.400 ευρώ αντίστοιχα. Μετά την περικοπή 12% τα ποσά αυτά μειώνονται σε 1.900 ευρώ και 1.230 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ (προ φόρου) ετησίως. Ο αντιπρόεδρος λαμβάνει 8.900 ευρώ μηνιαίως ή περίπου 106.800 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
Το υπουργικό
5 Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ και το 50% των εξόδων παράστασης των υπουργών -βουλευτών ήτοι 700 ευρώ, τα οποία περιορίστηκαν σε 610 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνεπώς μηνιαίως λαμβάνουν 7.610 ευρώ ή περίπου 91.320 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
6 Οι βουλευτές εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης 7.000 ευρώ (κάθε χρόνο από το 2009, ο πρόεδρος της Βουλής εισηγείται τη μείωση της αποζημίωσης στην ολομέλεια, η οποία την εγκρίνει) εισπράττουν και έξοδα παράστασης 1.400 ευρώ ή περίπου 1.230 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Μηνιαίως λαμβάνουν (προ φόρου) 8.230 ευρώ ή 98.760 ευρώ ετησίως.
7 Αξίζει να καταγραφεί ότι οι βουλευτές έχουν λαμβάνειν και από τις συμμετοχές τους στις Επιτροπές -δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει τις περισσότερες φορές τον τελευταίο χρόνο, ώστε να αναπληρώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαμένα από τις περικοπές του Μνημονίου. Επιπροσθέτως λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, επίδομα κίνησης αναλόγως του τόπου εκλογής, αυτοκίνητα, και μεταξύ άλλων η Βουλή τούς πληρώνει και τους λογαριασμούς τηλεφώνου.
Δύο συντάξεις
8 Καταστρατηγείται πρωτίστως από τους βουλευτές ο βασικός κανόνας του ενός κύριου φορέα σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους. Οι βουλευτές λαμβάνουν δύο κύριες συντάξεις και χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν από άλλο ασφαλιστικό ή συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης. Από το 1993 και μετά το σύνολο των ασφαλισμένων λαμβάνει μόνο μια κύρια σύνταξη, ενώ το προνόμιο των δύο κύριων συντάξεων διατηρήθηκε μόνο για ασφαλισμένους προ του 1993. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και ο διπλασιασμός του χρόνου της βουλευτικής θητείας από 4 σε 8 έτη από το 2008 δεν αφορούσε τους παλιούς, αλλά τους νέους βουλευτές.
9 Σε όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας που έχουν αποχωρήσει παρέχεται ισόβια μηνιαία αποζημίωση λόγω εξόδων παράστασης ίση με το 50% της μηνιαίας χορηγίας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας ήτοι 11.000 ευρώ (μετά τον παρακρατούμενο φόρο 20%) ή ετησίως 132.000 ευρώ.
Οι υπάλληλοι
10 Προκλητικό είναι το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και η πληθώρα επιδομάτων, προσαυξήσεων, αποζημιώσεων και εφάπαξ παροχών. Ενδεικτικές είναι οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς για το προσωπικό της Βουλής. Οπως η προσαύξηση κατά 25% του βασικού μισθού, η περαιτέρω προσαύξηση κατά 15% με την αποχώρησή τους λόγω συνταξιοδότησης και η λήψη πλήρους σύνταξης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
11 Οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας για τον υπολογισμό της κύριας σύνταξης, καθώς αυτή υπολογίζεται με 28,5 έτη στο 100% των προσαυξημένων κατά το μήνα εξόδου αποδοχών τους, όταν για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης, η οποία υπολογίζεται με 35 έτη υπηρεσίας στο 80% των αποδοχών τους. Και μάλιστα όταν πληρώνουν αμφότεροι τις ίδιες κρατήσεις 6,67% για κύρια σύνταξη. Ο υπολογισμός της σύνταξης βάσει του ίδιου καθεστώτος, που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και το οποίο νομοθετήθηκε πέρυσι λόγω Μνημονίου, αφορά μόνο όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 2010 και μετά, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 3865. Αλλά ακόμα και αυτοί που θα βγουν στη σύνταξη με το 80% των αποδοχών τους, όπως και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, τυγχάνουν της προσαύξησης 25% των αποδοχών τους. Συνεπώς, οι παλαιοί υπάλληλοι της Βουλής βγαίνουν στη σύνταξη με το ευνοϊκό καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2009.
12 Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, γενικός διευθυντής της Βουλής με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει κύρια σύνταξη 5.169 ευρώ όταν του προέδρου του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με 28,5 έτη είναι 4.785 ευρώ και με 35 έτη 5.906 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (πτέραρχος) με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει σύνταξη 2.937 ευρώ και με 35 έτη 3.619 ευρώ. Ο γενικός διευθυντής υπουργείου δε, παίρνει σύνταξη 2.306 ευρώ με 28,5 έτη υπηρεσίας και 2.782 ευρώ με 35 έτη υπηρεσίας.
Εφάπαξ 58 μισθοί
13 Οι υπάλληλοι της Βουλής κατά την αποχώρησή τους από την εργασία λαμβάνουν εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ) πέραν του ποσού που λαμβάνουν από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Το εφάπαξ του ΤΑΥΒ ισούται με 2 μισθούς ανά έτος ασφάλισης, δηλαδή με 28,5 έτη λαμβάνουν 58 μισθούς ή κατά μέσον όρο 200.000 ευρώ. Οσο δε για το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ υπολογίζεται σε περίπου 50.000 ευρώ. Συνολικά, με τη αποχώρησή τους λαμβάνουν κοντά 250.000 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΤΑΥΒ, εκτός από την εισφορά 5% των υπαλλήλων, επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό της Βουλής με τουλάχιστον 10%, 4% επί προμηθειών και εργασιών Βουλής, ενοίκια καφενείων και άλλων χώρων Βουλής, καθώς και από ποσά εκποίησης άχρηστου υλικού, χάρτου κ.λπ. της Βουλής και της Βιβλιοθήκης της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργολάβοι κόβουν δέντρα στην πλαγιά του Κιθαιρώνα


Σε κοπή και ξερίζωμα μεγάλου αριθμού ελάτων προχώρησε εργολάβος  μεγάλο αριθμό δέντρων, από έλατα και πεύκα έκοψαν  τις τελευταίες ημέρες στην πλαγιά του Κιθαιρώνα προκειμένου να ανοιχτεί δρόμος για αιολικό πάρκο.
Υποστηρίζουν ότι διαθέτουν άδεια από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έχει κατατεθεί περιβαλλοντική μελέτη.
Φορείς της Βοιωτίας είχαν καταφέρει το 2008 να ακυρώσουν με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου ωστόσο από την περιφέρεια εξασφαλίστηκαν νέες άδειες.
Σημειώνεται ότι στην κορυφή του βουνού υπάρχει δίκτυο από ασφαλτόδρομους και χωματόδρομους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.      skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνουν τον γιατρό και τους άλλους δύο δράστες


 
Μπορεί ο 36χρονος που πάτησε την σκανδάλη του καλάσνικοφ και ο 28χρονος συνεργός του να βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, ωστόσο oι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στην αναζήτηση του γιατρού που περιέθαλψε τον τραυματία αμέσως μετά την δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, αλλά και στον εντοπισμό των δυο άλλων δραστών που επέβαιναν στο κλεμμένο VOLVO…

Όπως προέκυψε από  την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν, επίσης, δύο ημεδαποί, ηλικίας τριάντα ενός ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου ως βοηθητικά μέλη (τσιλιαδόροι).

Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό  σημείο της περιοχής, βοηθώντας στη διαφυγή τους.

Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας τριάντα ενός ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα. Επίσης, από τους προσαχθέντες, συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών

Ποιος είναι ο δολοφόνος


Όταν το απόγευμα της 1ης Μαρτίου, ο 36χρονος ομογενής από τη Ρωσία, τράβηξε χειρόφρενο στο κλεμμένο Volvo, άνοιξε το παράθυρο και πάτησε τη σκανδάλη για να σπείρει το θάνατο στου Ρέντη, μπήκε αμέσως στην κορυφή της κόκκινης λίστας των αστυνομικών.

Ο σκληρός άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι και τα σκληρά χαρακτηριστικά και τις 65 ημέρες που  ήταν καταζητούμενος σαν να μη συμβαίνει  τίποτα, συνήθιζε να κυκλοφορεί με την  πανάκριβη BMW στα μπαράκια του Μενιδίου, ενώ παράλληλα αναζητούσε πλαστογράφο για να εκδώσει τα έγγραφα που θα τον βοηθούσαν να «πετάξει» στο εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο «Γιάννης» (αυτό είναι το ελληνοποιημένο όνομα του)  γεννήθηκε στην παγωμένη Ρωσία και έφθασε στη χώρα μας  πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία. Ποτέ δεν δούλεψε γιατί συνήθιζε να βγάζει λεφτά από ημιπαράνομες και βρώμικες δουλειές της νύχτας.
 
Ο δεύτερος που σύμφωνα  με την Αστυνομία φέρεται να συμμετείχε στην άγρια δολοφονία των δύο  αστυνομικών είναι ένας 28χρονος που έμενε με την οικογένεια του στο Πέραμα. Και αυτός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη μακρινή Ρωσία, όμως υπόκυψε στις πιέσεις των αστυνομικών και τους έδωσε τον 36χρονο ομοεθνή του ως τον άνθρωπο που σήκωσε το καλάζνικοφ και «πήρε» τη ζωή των νεαρών αστυνομικών στου Ρέντη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύσκολες ώρες για την Πετζετάκις...

7.5.11Ενα βήμα πριν από την πτώχευση βρίσκεται η άλλοτε κραταιά βιομηχανία Πετζετάκις, αφού οι υποσχέσεις της εταιρείας Javes Services Inc για χρηματοδότηση της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ ώστε να επαναλειτουργήσουν οι ... μονάδες..δεν έχουν υλοποιηθεί..

Εδώ και περίπου έναν χρόνο ο στρατηγικός επενδυτής «στέλνει» λεφτά αλλά ποτέ δεν φθάνουν στα ταμεία της εταιρείας. Η τελευταία ενημέρωση της Javes ανέφερε τα εξής: «Εντός των επόμενων 20 ημερών, ήτοι έως και την 20η Απριλίου 2011, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας, με την εισροή του ποσού των 25 εκατ. ευρώ, με σκοπό να αντιμετωπιστούν άμεσες λειτουργικές ανάγκες τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και σε επίπεδο ομίλου».

Η εταιρεία έχει πλέον όλα τα ομολογιακά της δάνεια ληξιπρόθεσμα (το κοινό εξασφαλισμένο ομολογιακό δάνειο ύψους 80.336.323 καθώς και το ομολογιακό δάνειο κεφαλαίου 24.077.800 ευρώ), οι εργαζόμενοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, τα εργοστάσια υπολειτουργούν, ο όμιλος το 2010 εμφάνισε ζημίες 43,3 εκατ. ευρώ και η διαπραγμάτευση της μετοχής έχει ανασταλεί στο Χρηματιστήριο.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι εκτός από την επίσχεση εργασίας και τις καταλήψεις στα εργοστάσια υπέβαλαν και μήνυση επειδή δεν τους έχει καταβληθεί το δώρο του Πάσχα.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2010 η James, ενόψει της χρηματοδότησης, είχε διορίσει δικό της διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία και ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με 24% και γιος του ιδρυτή του ομίλου κ. Γ. Πετζετάκις είχε περιοριστεί στον ρόλο του προέδρου με μη εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πετζετάκις ζήτησετην παραίτηση της διοίκησης θεωρώντας την υπεύθυνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Η διοίκηση αρνήθηκε να παραιτηθεί υποστηρίζοντας πως η χρηματοδότηση θα υλοποιηθεί.

Ο κ Πετζετάκις εικάζεται ότι θα ασκήσει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και θα συγκαλέσει γενική συνέλευση με θέμα την αλλαγή ΔΣ. Με αυτή την εξέλιξη φαίνεται να συμφωνούν και οι ομολογιούχοι-δανειστές της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην εταιρεία εργάζονταν 267 άτομα και συνολικά στον όμιλο (διαθέτει εργοστάσιο στη Ν. Αφρική) περίπου 1.100.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 7 Μαΐου...


558: Ο θόλος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη καταρρέει από σεισμό. Ο Ιουστινιανός διατάσει την άμεση ανακατασκευή του.

1824: Η 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.

1895: Ο ρώσος φυσικός Αλέξανδρος Ποπόφ παρουσιάζει στην Αγία Πετρούπολη τον πρώτο ραδιοφωνικό δέκτη.

1945: Οι Γερμανοί υπογράφουν την παράδοσή τους στο στρατηγείο του Αϊζενχάουερ, στην πόλη Ρεμς. Τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

1953: Ιδρύεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), η οποία τη δεκαετία του 1980 θα μετονομαστεί σε Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

1975: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ ανακοινώνει και επισήμως το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ.


Γεννησεις

1833: Γιοχάνες Μπραμς, γερμανός μουσουργός, από τους κυριότερους εκπροσώπους του ρομαντισμού. [θαν. 3/4/1897]

1892: Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, ηγέτης της μεταπολεμικής Γιουγκοσλαβίας. [θαν. 4/5/1980]

1919: Εβίτα Περόν, η πρώτη κυρία της Αργεντινής, που παραμένει σύμβολο της χώρας της ακόμα και σήμερα. [θαν. 26/7/1952]


Θανατοι

973: Όθων Α' ο Μέγας, πρώτος αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. [γεν. 23/11/912]

1825: Αντόνιο Σαλιέρι, ιταλός συνθέτης, αντίζηλος του Μότσαρτ. [γεν. 1750]

2006: Δημήτρης Καρυστινός, μία από τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνορωμαϊκής πάλης και στη συνέχεια του κατς. [γεν. 1932]

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς διοργανώνει το 1ο Θερινό Σχολείο με θέμα "Δίκαιο & Οικονομία του Αθλητισμού



 
altΤο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το 1ο Θερινό Σχολείο (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σεμιναρίων) με θέμα “Δίκαιο και Οικονομία του Αθλητισμού”.

Το 1ο Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες:
ΣΑ 25 – ΚΥ 26 Ιουνίου 2011 Λιβαδειά
ΣΑ 09 – ΚΥ 10 Ιουλίου 2011 Δελφοί
ΣΑ 16 – ΚΥ 17 Ιουλίου 2011 Ιτέα
Οι διαλέξεις του Θερινού Σχολείου είναι οργανωμένες σε έναν Γενικό Κύκλο, όπου παρουσιάζονται γενικά τα γνωστικά πεδία και δύο Ειδικούς Κύκλους, όπου παρουσιάζονται πιο εξειδικευμένα θέματα.
Οι θεματικές περιοχές που θα καλυφθούν στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου περιλαμβά­νουν:
Αθλητικό Δίκαιο
Οικονομική του Αθλητισμού
Διεθνές Αθλητικό Δίκαιο
Διοίκηση και διαχείριση του αθλητισμού
Αθλητική Δικαιοδοσία
Πολιτική οικονομία του Αθλητισμού
Εργασιακές Σχέσεις στον Αθλητισμό
Αθλητισμός και οικονομική ανάπτυξη
Ειδικά θέματα Αθλητικού Δικαίου (ενδεικτικά: Sponsoring, Συμβάσεις Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, Έλεγχος Επιχορηγήσεων Αθλητικών Φορέων)
Ειδικά Θέματα Οικονομικής του Αθλητισμού (ενδεικτικά: Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία στον Αθλητισμό, Ηθική & Αθλητισμός, Αθλητικά Δρώμενα και Περιφερειακή Ανάπτυξη)

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε αποφοίτους, Νομικής, Οικονομικής Επιστήμης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΤΕΦΑΑ, και συναφών Τμημάτων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Απευθύνεται επίσης σε ενδιαφερόμενους με αποδεδειγμένη μακροχρόνια εργασιακή εμπειρία στο χώρο του δικαίου, των οικονομικών, ή διοίκησης του αθλητισμού. Η γλώσσα εργασίας του Θερινού Σχολείου είναι η Ελληνική. Το κόστος συμμετοχής στο Θερινό Σχολείο ανέρχεται σε 200 ευρώ. Το κόστος καλύπτει τα ακόλουθα:
Πρόγραμμα Διδασκαλίας
Φάκελο με διδακτικό υλικό
Τρία διαλείμματα με αναψυκτικά, καφέ και σνακ
Πιστοποιητικό παρακολούθησης
Δεν καλύπτονται έξοδα μεταφοράς και διαμονής. Θα ανακοινωθεί κατάλογος με ξενοδοχεία της περιοχής με τα οποία θα γίνει προσπάθεια ειδικής συμφωνίας ώστε οι συμμετέχοντες να λάβουν ευνοϊκότερες της αγοράς τιμές. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στο Θερινό Σχολείο υποβάλλοντας συμπληρωμένο το Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέ­ροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση elke@ucg.gr έως την 5-6-2011. Πληροφορίες για το Θερινό Σχολείο καθώς και το έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση του ΕΛΚΕ: http://elke.ucg.gr/ > Ανακοινώσεις, και στη διεύθυνση του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης : http://www.poa.ucg.gr/ > Ανακοινώσεις. Τα ανωτέρω έντυπα και όλες οι σχετικές πληροφορίες θα αναρτώνται στη διεύθυνση του Θερινού Σχολείου που είναι http://www.poa.ucg/ss2011. Μετά την επιλογή τους, οι συμμετέχοντες εξασφαλί­ζουν τη συμμετοχή τους καταβάλλοντας το ποσό συμμετοχής τους στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό (με την ένδειξη “Έργο Θερινό Σχολείο”): ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR 1101721510005151019168871 - ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μετά την πληρωμή το αποδεικτικό κατάθεσης ή το email επιβεβαίωσης συναλλαγής μέσω web banking θα πρέπει να αποσταλεί στον ΕΛΚΕ μέσω ενός από τους παρακάτω τρόπους:
στο fax του Ειδικού Λογαριασμού: 22310 66709 μέσω email στη διεύθυνση elke@ucg.gr (με την ένδειξη “Θερινό Σχολείο ΠΟΑ”). Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Θερινού Σχολείου:
Μ. Πατρίκου / Χ. Γενιτσαρόπουλος: Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος. Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας. Παπασιοπούλου 2-4 351 00 Λαμία. Τηλ: 22310 66702-3 Fax: 22310 66709e-mail: elke@ucg.gr
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος
Έως 05.06.2011
Αξιολόγηση αιτήσεων & Ενημέρωση Συμμετεχόντων
Έως 15.06.2011
Καταβολή οικονομικής συμμετοχής
Έως 15.06.2011
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
Δημ. Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Ερευνών


Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι θεατής στα ζητήματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης"τόνισε ο Μακαριώτατος



 
alt
Πραγματοποιήθηκε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή με πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ημερίδα με θέμα «Προοπτικές αναβαθμίσεως της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως».

Ο Μακαριώτατος στην σύντομη εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στη σημασία της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας πως "πέρασαν 150 χρόνια από τότε που συζητείται το θέμα των σχολείων εκκλησιαστικής εκπαίδευσης κι από τότε έχουμε κάνει μόνο μερικά βήματα". "Ο ένας νόμος ανατρέπει τον άλλο. Διακρίνει κανείς τα ιδεολογικά ρεύματα και τις διάφορες τοποθετήσεις που υπάρχουν επί του θέματος" είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε μάλιστα πως δεν "είναι δυνατόν να μένει έξω από την εκκλησιαστική εκπαίδευση η Εκκλησία. "Το βάρος της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και της στελέχωσης της Εκκλησίας θα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με την Πολιτεία. Αλλά δε μπορεί να είναι σε αυτά τα ζητήματα η Εκκλησία θεατής" σημείωσε. "Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα πάντα σε συνεργασία με την Πολιτεία. Από την πλευρά της η Εκκλησία θα πρέπει να δει πως θέλει να είναι οι ιερείς του 2020 και να τους προετοιμάσει κατάλληλα".
"Δε θα πάψουμε", κατέληξε, "να παλεύουμε για ότι το καλύτερο στην εκκλησιαστική εκπαίδευση. Πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει το καθήκον του. Αλλά και να μην είμαστε μαξιμαλιστές. Να καταλάβουμε ότι υπάρχουν όρια και από την πλευρά της Πολιτείας γι’ αυτά τα θέματα".
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, πολλοί ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Γ. Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Β. Κουλαϊδης, ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Ευ. Γιαλεσάκης, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης κ. Τζουμάκας και διευθυντές και καθηγητές από ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες, από τη δευτεροβάθμια εκκλησιαστική εκπαίδευση και από τα Ιερατικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρεμβάσεις Βοιωτίας: Το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ



  

alt
Οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Βοιωτίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ θα γίνουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011
Για την ψηφοφορία θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά τμήματα:

1ο) στη Λιβαδειά, στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς στην Κρύα και
2ο) στη Θήβα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.
Ώρες ψηφοφορίας: 8:30΄- 17.00΄
Οι συνάδελφοι μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα διευκολύνονται.

Οι υποψήφιοι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ είναι:
Ανδρέου Μαρία – ΠΕ 02 - Γυμνάσιο Σχηματαρίου
Κοτρίκλα Βίκυ – ΠΕ 02 - Γυμνάσιο Βαγίων
Παπαγεωργίου Γιώργος - ΠΕ 19 - ΕΠΑΛ Λιβαδειάς
Παπαδόπουλος Θανάσης – ΠΕ 07 – 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς
Περλεπέ Βάσω - ΠΕ 02 – Γυμνάσιο Αλιάρτου
Σερβετάς Γιώργος - ΠΕ 19 -2ο Λύκειο Θήβας, ΕΠΑΛ Θήβας
Χαλιμούρδα Αντιγόνη – ΠΕ 03- Γυμνάσιο Αλιάρτου
Χρυσαφόπουλος Κώστας - ΠΕ 04- Λύκειο Αράχωβας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ 2012:Τιμή για τη Βοιωτία η συμμετοχή του Σπύρου Λεμπέση

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε τους 54 αθλητές και αθλήτριες του Στίβου, οι οποίοι θα αποτελέσουν την Προολυμπιακή Ομάδα, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο αθλητής Σπύρος Λεμπέσης της ΑΓΕ Βοιωτίας, που πέτυχε το 2010 βολή 82,90 μ. στον Ακοντισμό, την 2η καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις καλλιέργειες

Οι αγρότες σε όλο τον πλανήτη έχουν παράγει λιγότερα τρόφιμα κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, από όσο θα είχαν παράγει αν δεν υπήρχε η επίδραση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά εκτιμά ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στη διαχρονική άνοδο της θερμοκρασίας και στις αποδόσεις των αγροτικών καλλιεργειών.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η μελέτη συμπεραίνει ότι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας μετά το 1980 έχει μειώσει ιδιαίτερα τις αποδόσεις σε κρίσιμες για τη διατροφική ασφάλεια καλλιέργειες, όπως του καλαμποκιού, αντισταθμίζοντας, έτσι, τα κέρδη από τη σταδιακή βελτίωση των γεωργικών πρακτικών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών ερευνητών, μια άνοδος της θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό Κελσίου, τείνει να μειώνει τις γεωργικές αποδόσεις σε ποσοστό 5%, κατά μέσο όρο (ποσοστό που διαφέρει από χώρα σε χώρα).
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια και του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με το «Nature» και το «New Scientist», επισημαίνουν ότι ναι μεν διεθνώς αυξήθηκαν οι σοδειές κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, σε μικρότερο βαθμό, από ό,τι θα είχε συμβεί αν δεν τις «φρέναρε» η κλιματική αλλαγή.
Οι επιστήμονες υπολόγισαν τις ετήσιες αποδόσεις του καλαμποκιού, του σταριού, του ρυζιού και της σόγιας (μαζί αποτελούν περίπου το 75% της ενέργειας που μας παρέχει η τροφή, δηλαδή των θερμίδων που καταναλώνει ο πληθυσμός της Γης) για όλες τις χώρες του κόσμου μετά το 1980, ενώ παράλληλα μελέτησαν τις κλιματικές μεταβολές.

Με τη βοήθεια στατιστικών μοντέλων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αποδόσεις καλαμποκιού ήσαν κατά 3,8% χαμηλότερες και του σταριού κατά 5,5% χαμηλότερες από ό,τι αν η θερμοκρασία και οι βροχοπτώσεις είχαν παραμείνει στα επίπεδα του 1980. Καλύτερη είναι η εικόνα για τις καλλιέργειες ρυζιού και σόγιας (αύξηση 2,9% και 1,3% αντίστοιχα).
Όμως, δεν έχουν πειστεί όλοι οι επιστήμονες, όπως π.χ. ο Τζον Ράιλι του ΜΙΤ, ότι πράγματι η κλιματική αλλαγή, διαχρονικά, μειώνει τις αποδόσεις των καλλιεργειών, καθώς οι νέες εκτιμήσεις βασίστηκαν σε στατιστικά μοντέλα, που μπορεί να μην είναι ακριβή. Εξάλλου, οι επίσημες προβλέψεις της διεθνούς επιστημονικής επιτροπής για την κλιματική αλλαγή (IPCC) είναι ότι μελλοντικά η παγκόσμια αγροτική παραγωγή θα αυξηθεί, καθώς θα συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και η άνοδος της θερμοκρασίας γενικά θα ευνοεί την ανάπτυξη των φυτών.
Όμως, οι συντάκτες της νέας έκθεσης ανταπαντούν ότι τα όποια πλεονεκτήματα, ήδη, φαίνεται να εξανεμίζονται, καθώς η υπερθέρμανση μάλλον κάνει κακό στα φυτά, αφού εμποδίζει την ανάπτυξή τους, ενώ παράλληλα μειώνει το διαθέσιμο νερό για άρδευση (πτώση υδροφόρου ορίζοντα) και επίσης ευνοεί την ανάπτυξη καταστροφικών εντόμων και παρασίτων.
Από την άλλη, η απόδοση των καλλιεργειών εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, πέρα από τον καιρό, όπως οι διακυμάνσεις της προσφοράς και ζήτησης στην αγορά, οι τιμές των λιπασμάτων, οι διαθέσιμες αγροτικές τεχνολογίες κά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι κατά τόπους αγρότες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. για να αναπροσαρμόζουν τις γεωργικές μεθόδους τους ανάλογα με τις διάφορες μεταβολές - αρνητικές ή θετικές
prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ