Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Θανάσης Βέγγος: Στην Αμοργό η ταφή του

 
Θανάσης Βέγγος: Στην Αμοργό η ταφή του



Τέλος στο θρίλερ σχετικά με το που έγινε η ταφή του Θανάση Βέγγου.  

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο του μεγάλου ηθοποιού, η ταφή του έγινε στην Αμοργό, περιοχή από όπου καταγόταν η μητέρα του αλλά και η γιαγιά του.

Η οικογένεια του Θανάση Βέγγου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου του Star, είναι δυσαρεστημένη με τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ήθελε να μεταφερθεί η σορός του ηθοποιού στην Βουλγαρία.

newsport.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήττα του Μπολάνου στη Χειμάρρα με συμβολισμούς, συνέπειες και παρασκήνιο


Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Μια ήττα με εξαιρετικά μεγάλη συμβολική σημασία για τους Ομογενείς στην Αλβανία και με απροσδιόριστες συνέπειες γνώρισε στη Χειμάρρα ο υποψήφιος της Ομόνοιας (ΚΕΑΔ) Βασίλης Μπολάνος, ο οποίος έχασε τη θέση του δημάρχου από τον υποψήφιο με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας Γκέργκι Γκόρο και διευθυντή της ALPHA BANK στην πόλη της Χειμάρρας μόλις για μερικές δεκάδες ψήφους. Να υπενθυμιστεί ότι ο Γκόρο ήταν ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας εναντίον πέντε κατοίκων της Χειμάρρας για τη δράση που είχαν αναπτύξει στην διάρκεια ων εκλογών το 2003.
Ο Βασίλης Μπολάνος είχε κερδίσει τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το 2003 και το 2007 και ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της φθοράς του, πληροφορίες κάνουν λόγο για παρέμβαση συμφερόντων τα οποία σχετίζονται με τις παραθαλάσσιες εκτάσεις γης στην Αλβανία, αλλά και για συντονισμένες προσπάθειες διάσπασης της μειονότητας.
Ιδιαίτερη αξία έχει η συμμετοχή του μειονοτικού κόμματος MEGA, το οποίο όπως λέγεται διαδραμάτισε διασπαστικό ρόλο. Δεδομένου του γεγονότος ότι ο Βασίλης Μπολάνος έχασε την δημαρχία στη Χειμάρρα μόλις για 100 ψήφους, ιδιαίτερη μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι το MEGA, το οποίο ελέγχεται από το «βαθύ αλβανικό κράτος» έλαβε 144 ψήφους μόλις, γεγονός, ωστόσο, το οποίο συνέβαλε στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος σε βάρος του Βασίλη Μπολάνου.
Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι η Ομόνοια είναι πρώτη σε συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο της Χειμάρρας. Όπως επίσης σημειώνουν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές «Σημαντικός υπήρξε ο ρόλος, τον οποίο διαδραμάτισαν κύκλοι από την Αθήνα, τοποθετώντας το κομματικό συμφέρον ή τις κομματικές γραμμές, πάνω από το εθνικό συμφέρον».
newscode
Διαβάστε Περισσότερα »

Έσπασε το πόδι του ο Αρχιεπίσκοπος στο Αγρίνιο.Επιχείρηση της ΠΑ για τη μεταφορά του.

Αεροσκάφος της ΠΑ έχει τεθεί σε ετοιμότητα για να μεταφέρει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμος από το Αγρίνιο στην Αθήνα. Ο Αρχιεπίσκοπος έσπασε το πόδι του κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη περιοχή και η μεταφορά του στην Αθήνα κρίθηκε απαραίτητη. Πριν από λίγο υπήρξε επικοινωνία της Αρχιεπισκοπής με τον αναπληρωτή ΥΕΘΑ και ζητήθηκε η συνδρομή της ΠΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση των κρουσμάτων βίας στα σχολεία


Ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, δημιουργώντας προβλήματα στη ζωή χιλιάδων μαθητών.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες το 10 – 15% των μαθητών έχουν πέσει θύματα...
συστηματικής βίας από συμμαθητές τους. Ένας ποσοστό άνω του 5% έχει δεχθεί μια κάποια μορφή ενδοσχολικής βίας, ενώ στη συντριπτική τους πλειονότητα οι μαθητές δηλώνουν ότι έχουν γίνει μάρτυρες επεισοδίων ενδοσχολικής βίας.

Το φαινόμενο ήταν άγνωστο μέχρι πριν λίγα χρόνια στην Ελλάδα, ωστόσο ο Συνήγορος του Παιδιού, επισημαίνει στην ετήσια έκθεσή του τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων και στη χώρα μας.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), κ. Ι. Τσιάντης: «Το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) ή θυματοποίησης (victimization) αποτελεί μορφή επιθετικής συμπεριφοράς, που εμφανίζεται κυρίως στη σχολική πραγματικότητα, με σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου και τη διαδικασία της μάθησης».

Το πρόβλημα όμως είναι παγκόσμιο καθώς περίπου 200 εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον πλανήτη, έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού ή και κακοποίησης από τους συνομηλίκους τους.

Ωστόσο, η Πολιτεία δεν μένει αδιάφορη μπροστά στο πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας και τις διαστάσεις που λαμβάνει. Τον Απρίλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με εκπροσώπους της οργάνωσης «Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο».

Το «Δίκτυο» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία διάφορων φορέων, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Παιδείας, ο Συνήγορος του Παιδιού, η Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και η Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», με στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, με μεθόδους πρόληψης της ενδοσχολικής βίας, την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, για την κατανόηση και την αντιμετώπιση του προβλήματος, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να εντοπίσουν και να θεραπεύσουν το πρόβλημα στην σχολική κοινότητα.

/greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

48.811 νέοι ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό

Τον πληθυσμό μιας μικρής πόλης φτάνουν οι νέοι που επιθυμούν να εργαστούν σε χώρες του εξωτερικού. Δεν είναι κάτι πρωτοφανές -η Ελλάδα έχει παράδοση στην εξαγωγή ανθρώπινου δυναμικού-, η αναζήτηση εργασίας όμως παρουσιάζει, όπως δείχνουν τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σταθερά ανοδική πορεία και οι τελειόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων (και όχι μόνον αυτοί) που θέλουν να μεταναστεύσουν πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.
Την περασμένη χρονιά 48.811 νέοι Ελληνες έστειλαν βιογραφικά σημειώματα στην ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη αναζήτησης εργασίας Europass, ζητώντας εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό.
Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης κατάταξης και ο αριθμός κρίνεται ιδιαίτερα υψηλός, αν συγκρίνει κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας με τον αντίστοιχο της Ιταλίας, της Ισπανίας ή της Γαλλίας, που προηγούνται σε απόλυτο αριθμό αιτήσεων. Ακόμη κι αν η Ελλάδα ήταν πάντοτε μια πλούσια πηγή στελέχωσης εταιρειών ή πανεπιστημίων και οι Ελληνες επιστήμονες αλλά και οι εργάτες διέπρεπαν στην εργασία τους, είναι τέτοια η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που η τάση φυγής των νέων δεν μπορεί παρά να προκαλεί απογοήτευση.
Στις Βρυξέλλες
«Ακόμη κι αν ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, οι πιθανότητες να βρω δουλειά είναι ισχνές», λέει ο Λευτέρης Ξενάκης, τελοιόφοιτος της σχολής Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού έκανε τη στρατιωτική του θητεία, βρέθηκε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές και αμέσως μετά «μετανάστευσε» στις Βρυξέλλες όπου βρήκε θέση ασκούμενου σε ιδιωτική εταιρεία. «Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, θα προτιμήσω να συνεχίσω εδώ» λέει. «Οσο και αν οι Βρυξέλλες αποτελούν "μαγνήτη" για όσους αναζητούν εργασία στις πολιτικές και νομικές επιστήμες και υπάρχει σχετικός συνωστισμός, υπάρχουν οι υποδομές» λέει.
Η Ολγα Τόκη, τελειόφοιτη Νομικής Αθηνών και μεταπτυχιακών στο Εμπορικό Δίκαιο και στο Δίκαιο Ανταγωνισμού στο Humbolt του Βερολίνου, είναι έτοιμη για μετανάστευση. «Ισως στη Γερμανία, ίσως αλλού».
«Στην Ελλάδα, εκτός από υπερπληθυσμό δικηγόρων, παρατηρούμε μια γενικότερη απαξίωση του νομικού -τα γραφεία προσφέρουν δουλειά αγγαρείας για μισθούς πείνας, αλλιώς απαιτούν σημαντική προϋπηρεσία» τονίζει. «Ο τελειόφοιτος βρίσκεται σε αυτό το μεταίχμιο και σχεδόν "υποχρεώνεται" να ψάξει για δουλειά έξω». Για τη νεαρή δικηγόρο η Ευρώπη ίσως είναι εξίσου ή και περισσότερο ακριβή από την Ελλάδα, αλλά «οι μισθοί είναι ανάλογοι και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με την Ελλάδα».
Στις ΗΠΑ
Κάποιοι άλλοι «τραβάνε» για ακόμη παραπέρα. Ο Μάνος Χ., που τελείωσε δύο σχολές στην Αθήνα (Νομική και Πολιτικές Επιστήμες), δοκίμασε τις δυνάμεις του σε πρόγραμμα stage στο Βέλγιο. Τώρα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία και δεν θα διστάσει να περάσει τον Ατλαντικό για μεταπτυχιακές σπουδές στο Berkley. «Αν και προέρχομαι από οικογένεια που υπόσχεται επαγελματική "συνέχεια", έτσι όπως βλέπω τα πράγματα θα προτιμήσω να ρισκάρω στις ΗΠΑ», τονίζει. «Εκεί, παρ' όλα τα μειονεκτήματα, η εργασία ανταμείβεται, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει εδώ, και η αξιοκρατία εξακολουθεί να λειτουργεί σε σημαντικό βαθμό» συμπληρώνει.
Οι παραπάνω τρεις περιπτώσεις αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πως η χώρα αδυνατεί να συγκρατήσει το «βαρύ» πυροβολικό της. Νέους ανθρώπους με σημαντικές σπουδές και δίψα για διάκριση. Η πολιτεία παρακολουθεί με αμηχανία. Μήπως όμως, όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανικολάου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την αναζήτηση εργασίας μέσω της διαδικτυακής πύλης Europass από νέους των χωρών της Ευρώπης, «χρειάζονται πολιτικές συγκράτησης, ευκαιριών και επένδυσης του ειδικευμένου δυναμικού της χώρας;». Το ζήτημα είναι πότε θα εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές και το κυριότερο, από ποιον... *
enet.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέταξαν αυτοκίνητο στα σκουπίδια

Απίστευτη μυϊκή δύναμη πρέπει να διέθετε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου Opel Corsa στη Θεσσαλονίκη, καθώς αποφάσισε αντί να απευθυνθεί σε κάποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων για να αποσύρει το παλιό του αυτοκίνητο... να το πετάξει κυριολεκτικά στα σκουπίδια.

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας, αντικρίζοντας το θέαμα το πρωί της Δευτέρας, στην οδό Κούσκουρα, ενώ αρκετοί από αυτούς έσπευσαν στο σημείο, απαθανατίζοντας την περίεργη πρωτοβουλία του συντοπίτη τους.









Πηγή :http://news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2011»




Τα οινοποιεία όλης της Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους στις 14 & 15 Μαΐου και σας προσκαλούν σε ένα μεθυστικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων. Ξενάγηση στο αμπέλι, στο χώρο παραγωγής, στην κάβα, γευστική δοκιμή των κρασιών, εκδηλώσεις είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν ανά οινοποιείο.
Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) θα συμμετέχει στην εκδήλωση ‘Ανοιχτές Πόρτες 2011’ και καλεί όλους τους οινόφιλους να επισκεφτούν τα μέλη της, να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν τα ξεχωριστά κρασιά της Κεντρικής Ελλάδος.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στους Δρόμους του Κρασιού της Κεντρικής Ελλάδας, να ξεναγηθεί στις ομορφιές των επισκέψιμων οινοποιείων της και να χαρεί το ελληνικό κρασί στον φυσικό του χώρο.


Τα μέλη που θα συμμετάσχουν είναι :

Ø Δρόμοι του Κρασιού της Θεσσαλίας

Οινοποιία Ελασσόνας Γ.ΛΟΛΑΣ – Γ. ΦΤΙΚΑΣ Ο.Ε. τηλ. 2493024942

Ø Δρόμοι του Κρασιού της Κοιλάδας Αταλάντης

Κτήματα Χατζημιχάλη τηλ. 22330 80324

Ø Δρόμοι του Κρασιού του Παρνασσού

Argyriou Winery - Αμπελώνες Παρνασσού τηλ. 2234051667

Ø Δρόμοι του Κρασιού του Ελικώνα

Κτήμα Μουσών - Αθ. Ζαχαρίας τηλ. 2262067290

Θηβαϊκή Γη τηλ. 2262062246

Σαμαρτζής Wines τηλ. 6936921231

Ø Δρόμοι του Κρασιού της Ριτσώνας

Αμπελώνες Τζιβάνη BIO WINES τηλ. 6992533000

Ø Δρόμοι του Κρασιού της Δίρφης

Κτήμα Αβαντίς τηλ. 2221055350 LYKOS WINERY τηλ. 2229068222

Ø Δρόμοι του κρασιού του Τελεθρίου

VRINIOTI WINERY τηλ.2226032429

Ø Δρόμοι του Κρασιού των Αγράφων

Οινοποιείο Καραμήτρου τηλ. 6937153183
Ø Δρόμοι του Κρασιού των Μετεώρων

Κτήμα Θεόπετρα τηλ. 2431085885
Ø Δρόμοι του Κρασιού της Αναβύσσου
Κατώγι – Στροφιλιά, Οινοποιείο Αναβύσσου , 2291041650 
/sterea-news.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και ο Αρσένης στη λίστα για τα αναδρομικά - Η Λούκα τι λέει;


Στη λίστα της πρόκλησης των 800 και βάλε βουλευτών που ζητάνε να τους καταβληθούν αναδρομικά ποσά, συγκαταλέγεται και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και σύζυγος της υπουργού Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης!
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο ζητάει αναδρομικά χρήματα την ώρα που ο λαός ζει σε περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας, αλλά έχει υποβάλλει για το σκοπό αυτό τρεις φορές σχετικό αίτημα!
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, την πρώτη φορά το αίτημα απορρίφθηκε, τη δεύτερη έγινε δεκτό αλλά αναιρέθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ το τρίτο αίτημα εκκρεμεί.
Και τίθεται πλέον το εξής ερώτημα: το αίτημα για τα αναδρομικά είναι νόμιμο, είναι όμως και ηθικό; Τη στιγμή που ζούμε υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόϊκας και μεγάλο μέρος του λαού αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, ένας από τους πιο προβεβλημένους πολιτικούς και οι συν αυτώ, να ζητάνε αναδρομικά χρήματα;
Και βέβαια πως προτίθεται η κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα με την υπουργό Εργασίας της;
Μπορεί οι κκ. Παπακωνσταντίνου, Πεταλωτής και Σαχινίδης να έχουν ταχθεί κατά της διεκδίκησης, για την κ. Λούκα Κατσέλη όμως τίθεται πολιτικό ζήτημα.
Η ίδια η υπουργός Εργασίας δεν εμπλέκεται άμεσα στο θέμα και πρόκειται για υπόθεση του συζύγου της, ο οποίος είχε προβεί στη εν λόγω ενέργεια όταν η κ. Κατσέλη δεν ήταν υπουργός.
Δεν θα έπρεπε ωστόσο ο πρώην υπουργός, υπό το βάρος των πιέσεων που δέχεται η χώρα να διαφοροποιήσει τη στάση του;
Δεν το έκανε, όπως δεν το έκανε και η αδελφή της υπουργού Εργασίας, κ. Νόρα Κατσέλη, η οποία παραδέχθηκε από τηλεοράσεως ότι θέλει τα αναδρομικά.
Προφανώς το περί δικαίου αίσθημα δεν τους αγγίζει…
.newsbomb.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ






Εν αναμονή τουλάχιστον 4 νέων ενταλμάτων σύλληψης βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, προκειμένου να συπληρωθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του το παζλ των ύποπτων που φέρονται να στελεχώνουν τη μεγάλη οργανωμένη εγκληματική συμμορία, που διέπραττε μαζικές κλοπές αυτοκινήτων και προμήθευε με μεταφορικά μέσα άλλες σπείρες, ενώ άλλα μέλη της, πραγματοποιούσαν ληστείες και κλοπές.
Μεταξύ τους, όπως αποκάλυψε το bloko.gr συγκαταλέγεται ο απόστρατος (επιτέλους διευκρινίστηκε) αστυνομικός που υπηρετούσε στην Οικονομική Επιθεώρηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος ...

παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη σπείρα και μάλιστα, όχι μόνο στον οργανωτικό, αλλά και στον επιχειρησιακό βραχίονα της.
Σύμφωνα με όσα φέρεται να λέει, αποκάλυψε ότι συμμετείχε και στις μαζικές κλοπές των αυτοκινήτων που έβαζαν στο στόχαστρο κι αφαιρούσαν μέσα από μάντρες και πάρκινγκ εκθέσεων ΙΧ.
Μάλιστα, είπε επίσης, πως λίγες ώρες μετά το μακελειό του Ρέντη και την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο ηρωικών παιδιών της ΔΙΑΣ που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπεσαν από τα φονικά πυρά του καλάσνικοφ που κρατούσε ο 36χρονος ομογενής, κατάλαβε ότι οι δράστες του μακελειού είχαν χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο το οποίο είχαν κλέψει τις προηγούμενες ημέρες από μάντρα της Νέας Ερυθραίας, χωρίς ωστόσο όπως δήλωσε να ξέρει σε ποιων τα χέρια είχε καταλήξει.
Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι σε κάποιο σημείο της εξέτασης του, ακούγοντας σχόλιο "συναδέλφου" του, πως ήταν στη θέση του θα πήγαινε να φουντάρει, φέρεται να είπε πως αυτό σκοπεύει να κάνει κάποια στιγμή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Σεξουαλική επίθεση σε 17χρονη μαθήτρια από 2 αλλοδαπούς

 


Η 17χρονη χτύπησε τον έναν από τους 2 και κατάφερε να ξεφύγει..


Το συμβάν έγινε το νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, μέσα στη Λαμία και κοντά στο σπίτι της κοπέλας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport, η ώρα ήταν 21:15 και η 17χρονη περπατούσε στην οδό Καραΐσκάκη μιλώντας στο κινητό της. Λίγο πριν το γήπεδο, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι την ακολουθούν κάποιοι, ξαφνικά δέχεται την επίθεση 2 αγνώστων.
Την άρπαξαν με βία,την κόλλησαν σ΄ένα τοίχο, που υπάρχει στο σημείο, της έκλεισαν το στόμα και άρχισαν να τη φιλούν και να τη δαγκώνουν στο λαιμό. Η κοπέλα αντέδρασε και κατάφερε να χτυπήσει με το γόνατο, τον έναν από τους δύο, βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να ξεφύγει τρέχοντας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν υπεβλήθη μήνυση. Η 17χρονη έκανε λόγο για αλλοδαπούς, αδύνατους και ψηλούς που όμως δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά τους, αφού όλα έγιναν τόσο γρήγορα και μέσα στο σκοτάδι.

Εντύπωση προκαλεί το θράσος των 2 "επίδοξων βιαστών", αφού η οδός Καραΐσκάκη είναι ένας κεντρικός δρόμος με αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα και σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 9 Μα'ί'ου...

Γεγονoτα
1908: Φρικιαστικό έγκλημα στον Πειραιά. Η Μαρία Παπαδάκη τεμαχίζει το νόθο παιδί της κόρης της, ενώ αυτή βρίσκεται στο κρεβάτι του τοκετού, το βάζει στο τσουκάλι, το βράζει κι έπειτα το πετά.

1927: Πραγματοποιούνται οι πρώτες Δελφικές Γιορτές, με πρωτοβουλία του ποιητή Άγγελου Σικελιανού.

1936: Η Χωροφυλακή διαλύει βίαια συγκέντρωση απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη. 12 νεκροί και 32 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των φονικών συγκρούσεων. Την ίδια εποχή, ο Γιάννης Ρίτσος γράφει το ποίημά του «Επιτάφιος», εμπνευσμένο από τους νεκρούς καπνεργάτες, το οποίο μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

1950: Ο Ρομπέρ Σουμάν παρουσιάζει την πρότασή του για τη δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης. Η πρότασή του αυτή, που έμεινε στην ιστορία ως «Διακήρυξη Σουμάν» θεωρείται ότι συνεισέφερε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1956: Μαχητικό συλλαλητήριο υπέρ της Κύπρου στην Αθήνα, καταλήγει σε αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία.

2000: Ο Κώστας Καραμανλής διαγράφει από τη ΝΔ τον βουλευτή Γιώργο Καρατζαφέρη. Αφορμή, οι σκληρές δηλώσεις του τόσο για τον πρόεδρο της ΝΔ, όσο και για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Γεννησεις
1837: Άνταμ Όπελ, γερμανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας. [θαν. 1895]

1860: Τζέιμς Μπάρι, ο δημιουργός του Πίτερ Παν. [θαν. 19/6/1937]

1921: Σόφι Σολ, γερμανίδα ηρωίδα της αντίστασης κατά των γερμανών («Λευκό Ρόδο»). [θαν. 22/2/1943]

Θανατοι
1805: Φρίντριχ Σίλερ, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. («Ωδή της Χαράς») [γεν. 10/11/1759]

1850: Γκέι Λουσάκ, γάλλος χημικός, που διακρίθηκε για τις μελέτες του στα αέρια. Το 1805 ανακάλυψε τη σχέση 2 προς 1 του υδρογόνου με το οξυγόνο που αποτελούν το νερό. [γεν. 6/12/1778]

1978: Άλντο Μόρο, ιταλός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, που διετέλεσε και πρωθυπουργός. Δολοφονήθηκε από τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες», μετά την απαγωγή του στις 16 Μαρτίου. [γεν. 23/9/1916]
zoo-m
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι μακελάρηδες που δολοφόνησαν τους αστυνομικούς



Δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ο Ιωάννης Σαββίδης και ο Ανδρέας Ποφίδης ήταν αυτοί που πήδησαν από το Volvo και περίμεναν τους άνδρες της Ομάδας Δίας να πλησιάσουν.

Στο πίσω κάθισμα του κλεμμένου αυτοκινήτου κάθονταν άλλα δύο άτομα. Ο Σαββίδης είναι αυτός που πυροβόλησε με το καλάσνικοφ και σκότωσε τους δύο αστυνομικούς αλλά και τραυμάτισε άλλους δύο.

Ένα από τα δύο άτομα που κάθονταν στο πίσω κάθισμα τραυματίστηκε κατά την βραχείας διάρκειας ανταλλαγής πυρών. Από το αίμα που βρέθηκε στο Vοlvo η αστυνομία γνωρίζει το DNA του. Τώρα καταζητείται καθώς και ο γιατρός από τα Δυτικά προάστια ο οποίος και τον περιέθαλψε. Στο Καλάσνικοφ που οι κακοποιοί εγκατέλειψαν στο κλεμμένο Volvo όταν είχε πια τελειώσει το μακελειό, η αστυνομία εντόπισε δύο διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα.

Αυτό της σκανδάλης ανήκει στον Ιωάννη Σαββίδη. Το άλλο στον Ανδρέα Ποφίδη, συνοδηγό και οδηγό αντίστοιχα του Vοlvo. Και οι δύο είναι στα χέρια της αστυνομίας. Ο Ιωάννης Σαββίδης είναι αυτός με την κόκκινη μπλούζα. Ο Ποφίδης είναι αυτός στην δεύτερη φωτογραφία.

Δείτε τις φωτογραφίες



 

 
 Φωτό 1: O Ιωάννης Σαββίδης
 Φωτό 2: O Ανδρέας Ποφίδης

Τα ονόματα των κακοποιών οι οποίοι συνελήφθησαν και ήδη παρουσιάστηκαν στον Εισαγγελέα ως άμεσα εμπλεκόμενοι στο φονικό στον Άγιο Ιωάννη τον Ρέντη είναι τα κάτωθι:

Ιωάννης Σαββίδης του Νικολάου γεννηθείς το 1975

Ανδρέας Ποφίδης του Νικολάου γεννηθείς το 1985

Δημήτρης Σταυρόπουλος του Γεωργίου γεννηθείς το 1980

Ανδρέας Δρακάκης του Αντωνίου γεννηθείς το 1980

Γεώργιος Μουρατίδης του Παναγιώτη γεννηθείς το 1975

Ελένα Ανφέροβα του Ανατόλι γεννηθείσα το 1980

Nexa Jashar έτος γεννήσεως 1980

Zoja Blebar έτος γεννήσεως 1980

Γεώργιος Μαρκόπουλος του Ιωάννη γεννηθείς 1989

Alzian Aliaz έτος γεννήσεως 1983

Ανανιάν Ραφαέλ έτος γεννήσεως 1980

Βιτάλι Αγνώστων λοιπών στοιχείων (καταζητείται)

Γιούρα Αγνώστων λοιπών στοιχείων (καταζητείται)

Άγνωστος Γιατρός στα δυτικά προάστια (καταζητείται).

Δύο από εκείνους που καταζητούνται έχουν εντοπιστεί μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων οι οποίες και καταδεικνύουν πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Μετά τις πρώτες συλλήψεις, το απόγευμα της Κυριακής, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής και ο τρίτος από τους τέσσερις ομογενείς από τη Ρωσία, που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη.

Πρόκειται για έναν 24χρόνο σεσημασμένο για ληστείες, ο οποίος μετά από έρευνες και πληροφορίες εντοπίστηκε στο Μενίδι και συνελήφθη ενώ βάδιζε στο δρόμο.
Aπο Ζοugla.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

9-13 Μαΐου 2011, πραγματοποιείται μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση!

Ένα από τα σπανιότερα αστρολογικά φαινόμενα και πιο ευοίωνα είναι η πλανητική ευθυγράμμιση που συμβαίνει τον Μάιο του 2011!
Ο Ήλιος βρίσκεται στο κέντρο του Ηλιακού Συστήματος. Γύρω από αυτόν είναι οι πλανήτες, με τον Ερμή πλησιέστερο, στη συνέχεια είναι η Αφροδίτη, που ακολουθείται από τη Γη, τον Άρη και τον Δία. Όλοι αυτοί οι πλανήτες θα φαίνονται με γυμνό μάτι!

Κάθε ένας από αυτούς τους πλανήτες κάνει κάτι δικό του στη δική του τροχιά, με τον Άρη και τον Δία, που είχαν χρόνια να κάνουν την τροχιά αυτή (δηλ να πάει δεξιά γύρω από τη Γη ενώ η Αφροδίτη και ο Ερμής θα βρίσκονται από την άλλη πλευρά), και δεν είναι περισσότερο από ένα τέταρτο του ουρανού μακριά από τον Ήλιο.

Ωστόσο, από τις 9 Μαΐου έως στις 13 Μαΐου του 2011, μια πολύ σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση πραγματοποιείται.. Οι τέσσερις αυτοί εσωτερικοί πλανήτες, (εκτός από τη Γη), θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι, και θα φαίνονται σαν φωτεινά άστρα, αποτελώντας ένα απίστευτο θέαμα του ορίζοντα της Ανατολικής πλευράς. Η τελευταία φορά που αυτοί οι τέσσερις πλανήτες βρίσκονταν σε τόσο στενή ευθυγράμμιση ήταν περίπου στις 29 Οκτωβρίου του 1910, πάνω από 100 χρόνια πριν. Αξίζει λοιπόν να τους αναζητήσετε με το βλέμμα σας τις ερχόμενες μέρες...





Πηγή :http://himaira.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ