Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Παρακαλώ Έλληνες διαβάστε!.Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας.



Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: . 
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.
Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι' ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι' επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι' εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι' έχετε δίκιο.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι' από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
 
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι' όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.
Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.
Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι' αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.
Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:
α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.
γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.
δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.
ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).
στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.
Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !
Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.
Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θάχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω . και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, . είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση . αλλά εσείς βρε Walτer, . τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
Πες μου σε παρακαλώ . έχω απορία: εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι' απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών !
Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, . δεν μπορούν και δεν πρέπει ! . Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε !
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, . αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου !

Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ


Μας το έστειλε ο φίλος Tasos K. 



http://xsefoto.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Προκήρυξη για 4.000 θέσεις πυροσβεστών

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επαγγελματική αποκατάσταση των εποχικών πυροσβεστών ανακοίνωσε σήμερα από τα Χανιά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέλιος Στεφανίδης κάνοντας γνωστό ότι... τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει την προκήρυξη για κάλυψη από αυτούς 3.400 θέσεων στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "το φετινό καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο που θα απασχοληθούν ως εποχικοί. Μετά την επαγγελματική τους αποκατάσταση, που θα γίνει με κριτήρια που ορίζει η προκήρυξη, θα δουλεύουν όλο το χρόνο, θα έχουν ασφάλιση, θα προσφέρουν όπως και οι μόνιμοι πυροσβέστες όλοι μαζί πλέον, θα λυθεί το εργασιακό και θα έχομε μια ειρήνη στο προσωπικό ώστε να είναι απερίσπαστοι και να έχομε αποτελέσματα σαν υπηρεσία".

Σημειώνεται ότι οι εποχικοί πυροσβέστες είναι 5.375. Η προκήρυξη προβλέπει την πρόσληψη 3.400 από αυτούς καθώς και 600 πολιτών.

Ο κ. Στεφανίδης επανέλαβε επίσης ότι και φέτος από την Κρήτη θα επιχειρούν δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα κατά την αντιπυρική περίοδο. "Θα είναι στην ώρα τους εδώ. Έχουμε καταφέρει με τις εταιρείες που τα διαθέτουν και δεν αυξήσαμε τις τιμές. Είναι παγωμένες οι τιμές λόγω της οικονομικής κατάστασης. Μαζί με την πολιτική μας ηγεσία μιλήσαμε με τους προμηθευτές και κράτησαν τις τιμές σταθερές" σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Ηλικιωμένη ήρθε στα χέρια με το ληστή...

 

<<Αν πάθαινε κάτι η μάνα μου, θα τους έγδερνα ζωντανούς>>, είπε στο LamiaReport ο γιος της

Όταν ο ιδιοκτήτης περιπτέρου χθες νωρίς το βράδυ, άφησε για λίγα λεπτά "στο πόδι του" την 70χρονη μητέρα του, για να πάει να πάρει κάποια πράγματα, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα πέσει θύμα ληστείας. Άλλωστε ήταν λίγο μετά τις 20:00 και ακριβώς στο απέναντι πεζοδρόμιο πολύς κόσμος που έπινε καφέ.

<<Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, εδώ που φτάσαμε. Ειλικρινά σας λέω αν πάθαινε κάτι η μάνα μου, όχι θα τους σκότωνα, αλλά θα τους έγδερνα ζωντανούς>>, είπε φορτισμένος χθες βράδυ αμέσως μετά το συμβάν στο LamiaReport ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου και συνέχισε:<<Η μόνη λύση είναι να το κλείσουμε ή να πάρουμε όπλο για να προστατευτούμε>>.

Πως έγινε το συμβάν:
Στις 20:15  ένα λευκό αγροτικό Toyota σταμάτησε απ΄έξω και κατέβηκαν δύο γυναίκες ρομά και αγόρασαν κάτι. Μπήκαν στο αυτοκίνητο ο οδηγός ξεκίνησε, αλλά μόλις έκανε λίγα μέτρα, έβαλε όπισθεν, ήρθε πάλι μπροστά στο περίπτερο και αυτή τη φορά κατέβηκε ο οδηγός όχι όμως για ψώνια.
Χωρίς να πει κουβέντα σπρώχνει και ρίχνει κάτω την ηλικιωμένη, η οποία ήταν όρθια ακριβώς στην είσοδο του περιπτέρου και πάει κατευθείαν στο κουτί με το ταμείο και αρπάζει τα χρήματα. Η 70χρονη αν και έχει χτυπήσει στο γόνατο, από την πτώση, τον αρπάζει και προσπαθεί να του πάρει τα χρήματα..
Μερικά από τα χρήματα πέφτουν στο πάτωμα, ενώ ο δράστης που έχει αιφνιδιαστεί από την αντίδραση της ηλικιωμένης, φεύγει με όσα χρήματα έμειναν στο κουτί και μπαίνει στο αυτοκίνητο. Μάλιστα μέσα στο περίπτερο έμειναν και τις παντόφλες που φορούσε ο δράστης.(κάτω φωτογραφία).
Κάποιος που κατάλαβε τι έγινε προσπάθησε να τον σταματήσει, πιάνοντας την πόρτα του λευκού αγροτικού, αλλά δεν τα κατάφερε.
Ενημέρωσε άμεσα όμως την αστυνομία, η οποία εντόπισε το αυτοκίνητο , την ώρα που έμπαινε στον καταυλισμό των ρομά στα "Νταμάρια".

Αμέσως οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση από την αστυνομία η οποία μπήκε στον καταυλισμό βρήκε το αυτοκίνητο όχι όμως και τον δράστη, αφού κανείς δεν μιλούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport μετά από πολλές προσαγωγές που έγιναν, οι αστυνομικοί γνωρίζουν πλέον ποιος είναι ο δράστης και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε το μωρό της «βαποράκι»


Έκανε το μωρό της «βαποράκι»Να μητέρα, να… μάλαμα! Το ίδιο της το μωρό έκανε «βαποράκι» για να μεταφέρει τα ναρκωτικά που είχε μόλις αγοράσει για προσωπική της χρήση μια τοξικομανής μάνα στο Μεσολόγγι! Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που την σταμάτησαν μόλις βγήκε από το σπίτι του προμηθευτή της, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν βρήκαν την ηρωίνη κρυμμένη μέσα στην… πάνα του παιδιού!
Το μόλις δυο χρόνων παιδάκι παρακολουθούσε με έκπληξη τους αστυνομικούς να ψάχνουν την τσάντα και τα ρούχα της μαμάς του, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν πάνω της αυτά που περίμεναν. Όταν, όμως, άρχισαν να ψάχνουν και το ίδιο, έβαλε –όπως ήταν φυσικό- τα κλάματα! Αυτό, ωστόσο, δεν σταμάτησε την έρευνα που αποκάλυψε ότι η… στοργική μητέρα είχε κρύψει μέσα στην πάνα ποσότητα ηρωίνης και χασίς και μερικά ναρκωτικά χάπια!
Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου., μαζί με τον 55χρονο πρόσφατα αποφυλακισμένο προμηθευτή της, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τρία κιλά χασίς, μικροποσότητες ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας και άλλα σύνεργα.
*Ακόμη και σε ανηλίκους πωλούσαν χασίς σε «φούντα» δύο Αφγανοί μετανάστες που συνελήφθησαν στη Σπάρτη και στο Βλαχιώτη Λακωνίας! Η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν μέσα σε… σπιρτόκουτα και, κατά τον έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν πάνω τους 52 (!) από αυτά, τα οποία περιείχαν κάνναβη συνολικού καθαρού βάρους 156 γραμμαρίων! Μαζί τους είχαν και μια νάιλον σακούλα με ακατέργαστο χασίς βάρους 158 γραμμαρίων, 105 ευρώ και 35 δολάρια που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών.
Πηγή: protothema.g
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθολική και άνευ όρων παράδοση της περιουσίας για το νέο δάνειο

Οι επικεφαλής της τρόικας χθες είχαν την πρώτη μακράς διάρκειας συνάντηση με τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών.
Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα  Ξεσκονίζοντας από την περασμένη Τετάρτη την πορεία των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνουν αποκλίσεις από τους όρους του Μνημονίου και «φουσκώνουν» τα μέτρα:
1 Το πακέτο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση από τα 26 δισ. ευρώ φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αυξάνει στα 28-30 δισ. ευρώ, καθώς η νεότερη πρόβλεψη των τεχνικών κλιμακίων για έλλειμμα 9,5% φέτος απαιτεί μεγαλύτερο πακέτο προσαρμογής 6-7 δισ. ευρώ -ίσως και κάτι παραπάνω (δημοσίευμα «Ε» περασμένης Τρίτης 10 Μαΐου) αντί των 3 δισ. ευρώ αρχικά, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 7,4%, ήτοι 3,1% χαμηλότερο από το 10,5% που έκλεισε (προσωρινά στοιχεία) το έλλειμμα του 2010.
Επικουρικές και... αναψυκτικά
Τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων για άμεση εφαρμογή αφορούν την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά, την επιβολή ενός έκτακτου φόρου έναντι όσων πιάνονται στο «πόθεν έσχες», το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων για τους ασφαλισμένους όλων των προβληματικών Ταμείων και τη δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου με έμφαση στην κατάργηση -συγχώνευση φορέων.
Και πέραν των 50 δισ.
2 Διεύρυνση του πακέτου της δημόσιας περιουσίας με την ένταξη όχι μόνο του συνόλου των δημόσιων επιχειρήσεων και των ακινήτων, αλλά και άνευ όρων.
Στελέχη της τρόικας εκτιμούν ότι το πακέτο των εισπράξεων από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να αυξηθεί πέραν των 50 δισ. ευρώ, καθώς η συνολική αξία της υπολογίζεται σε πάνω από 280 δισ. ευρώ.
Εχουν γίνει ακόμα και προτάσεις για την εξ ολοκλήρου πώληση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ. Πάντως, η ελληνική πλευρά φαίνεται να εμμένει στη διατήρηση τουλάχιστον ενός ελάχιστου ποσοστού 5%, που θα δίνει στο κράτος το δικαίωμα άσκησης βέτο κατά τη λήψη των αποφάσεων κάθε επιχείρησης.
Η επίτευξη νέας συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, που δεν αποκλείεται να κλείσει την ερχόμενη Τετάρτη, θα συνοδευτεί από την έγκριση και εκταμίευση της πέμπτης δόσης των 12 δισ. ευρώ, την οποία η τρόικα φαίνεται να χρησιμοποιεί ως απειλή για να πείσει τους συνομιλητές της (απειλούν με μηνιαία καθυστέρηση), καθώς και την περαιτέρω δανειακή διευκόλυνση με 50-60 δισ. ευρώ κατά την κρίσιμη διετία 2012 -2013.
Σκληρότεροι όροι
Το νέο δάνειο, πάντως, θα συνοδευτεί και από νέο Μνημόνιο με νέους σκληρότερους όρους, κατά πώς έχουν ξεκαθαρίσει επανειλημμένως την τελευταία εβδομάδα οι ανά την Ευρώπη και τις ΗΠΑ δανειστές μας, χωρίς να αποκλείουν και χρονική επιμήκυνση τόσο για την αποπληρωμή όσο και για την επίτευξη των στόχων.
Το πακέτο των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου και τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημόσια περιουσία αναμένεται να θέσει ενώπιον του κρισιμότερου Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη Δευτέρα (σ.σ. θα υπάρξει παρασκηνιακή ενημέρωση και στο Ecofin της Τρίτης).
Το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων είναι αυτό που αναμένεται να συγκεντρώσει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η τρόικα το έχει ξεκαθαρίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο πως πρέπει να πουληθούν τα πάντα (τότε άφηνε έξω μόνο την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας) προκειμένου να περιοριστεί το χρέος. Τότε ο στόχος ήταν να συγκρατηθεί στο 156% το 2015.
enet.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην εντατική 55χρονη από την επίθεση με μολότωφ στο Α.Τ Εξαρχείων και στη Λαική Αγορά

ΔΕΙΤΕ τις νεότερες εξελίξεις
- Με σοβαρά εγκαύματα στο 16% του σώματος της γυναίκα ανθοπώλης - Ανατινάχτηκε στον πάγκο της μοτοσυκλέττα
- Συνολικά τρία τα άτομα που νοσηλεύονται - Μάχη με μολότωφ στη Λαική Αγορά
- Ομάδα 30 κουκουλοφόρων πυρπόλησε με δεκάδες μολότωφ το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων
- Σε εξέλιξη κλεφτοπόλεμος στα Εξάρχεια - Κάηκαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα


Πόλεμος στα Εξάρχεια με τραυματίες ανυποψίαστους πολίτες που δούλευαν και ψώνιζαν στη λαική αγορά, δίπλα από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων που πυρπόλησαν κουκουλοφόροι.

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στη μία περίπου το μεσημέρι όταν περίπου 30 κουκουλοφόροι πέταξαν δεκάδες μολότωφ κατά του αστυνομικού τμήματος στην οδό Καλλιδρομίου.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και προσπάθησαν να συλλάβουν τους δράστες οι οποίοι διέφυγαν προς τη λαϊκή. Τους καταδίωξαν άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά σε μηχανάκια ωστόσο οι κουκουλοφόροι τους εντόπισαν και τους έριξαν μολότοφ.

Οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν τα δίτροχα και διέφυγαν ωστόσο το ντεπόζιτο μίας μηχανής εξερράγη με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά διπλανός πάγκος ανθοπώλη και να τραυματιστεί σοβαρά η 55χρονη γυναίκα του που μεταφέρθηκε στο “Γεννηματάς” με εγκαύματα στο 16% του σώματος.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και άλλοι δύο άνδρες από 40 ως 50 ετών με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο.



Επίσης έχουν πάθει ζημιές τρία αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην περιοχή ενώ ακόμα είναι σε εξέλιξη κυνηγητό στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων με μικρό αριθμό προσαχθέντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνικό «όχι» στην πρόταση των Σκοπίων


Η Αθήνα επιμένει στο γεωγραφικό προσδιορισμό της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση που διατύπωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Ιβάνοφ, να ονομαστούν «Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια».

Το ξεκαθάρισε ,ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας καλώντας την κυβέρνηση των Σκοπίων που...
θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές «να κρατήσει εποικοδομητική στάση, η οποία θα επιτρέψει να έχουμε πρόοδο».

Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, χαρακτήρισε θετική την αυξημένη συμμετοχή της ελληνικής μειονότητας, ενώ διείδε καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. «Η ομαλοποίηση του πολιτικού βίου», σχολίασε, «είναι απαραίτητη συνθήκη προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Αλβανία, ώστε να έχουμε μια επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, που η Ελλάδα επιθυμεί να υποστηρίξει σθεναρά».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ο κ. Δελαβέκουρας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το κόστος της αποστολής, αλλά και για τους Ελληνες διπλωμάτες οι οποίοι θα εγκατασταθούν στη Βεγγάζη προκειμένου να βρίσκονται σε επαφή με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.
-salonika.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ-TEΛΟΣ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Υπέρ της προσωρινής άρσης της Συνθήκης του Σένγκεν ετάχθησαν χθες με ευρεία συναίνεση οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ, στη σύνοδο που πραγματοποίησαν σε περίπτωση απότομης και μεγάλης αύξησης κύματος μεταναστών προς της Ευρώπη καθώς και σε περίπτωση που μια χώρα-μέλος της Ε.Ε. αδυνατεί να ελέγξει τα σύνορά της με χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.
Συγκεκριμένα οι 15 εκ των 27 υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. υποστήριξαν τη συγκεκριμένη πρόταση. Ανάμεσά τους και η Γαλλία και η Ιταλία.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Ε.Ε. που διατηρούν την ανωνυμία τους, η Κύπρος ήταν η μόνη χώρα που εξέφρασε σαφώς την αντίθεσή της, ενώ το....
Βέλγιο, η Ισπανία και η Μάλτα εξέφρασαν επιφυλάξεις.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, υπεραμύνθηκε της Συνθήκης του Σένγκεν τονίζοντας ότι «η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών είναι ένα αγαθό που δεν μπορούμε να θυσιάσουμε για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους».

Η Δανία, η οποία προχτές δήλωσε ότι θα ξεκινήσει, το συντομότερο δυνατόν, ελέγχους στα μεθοριακά της περάσματα, προκαλώντας αντιδράσεις, υποχώρησε λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να παραβιάσει τη Συνθήκη του Σένγκεν επισημαίνοντας ότι δεν επιδιώκει να επανεισαγάγει τους ελέγχους διαβατηρίων, αλλά ενισχυμένους τελωνειακούς ελέγχους με απώτερο σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας.

Στις 24 Ιουνίου η τελική απόφαση
 Η πρόταση της συνόδου θα συζητηθεί και στις 24 Ιουνίου, ημέρα λήψης αποφάσεων.
Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι απλά μια τυπική διαδικασία,μιας και οι χώρες που θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης είναι περισσότερες.

Η Ελλάδα μέσω του υπουργού  Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, επεσήμανε ότι η υποστηρίζει κάθε πρόταση που ενισχύει τη Συνθήκη του Σένγκεν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των κρατών-μελών για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Ο Ούγγρος υπουργός Εσωτερικών Σαντόρ Πίντερ, ο οποίος προεδρεύει της Ε.Ε, δήλωσε ότι καθένας εκ των 27 υπουργών ήταν σαφής ως προς την άποψή του ότι η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών αποτελεί ένα από τα μείζονα επιτεύγματα της Ε.Ε., το οποίο θα πρέπει να διαφυλαχθεί.
Και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, διαβεβαίωσε ότι «υπήρχε ομοφωνία ότι η Συνθήκη του Σένγκεν είναι κάτι που πρέπει να υπερασπιστούμε», προσθέτοντας όμως ότι χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τους σχετικούς κανόνες και τις διαδικασίες, ώστε να αποφεύγονται οι μονομερείς και μη συντονισμένες αποφάσεις από χώρες-μέλη, αναφερόμενη στη Δανία.
Στη Δανία αναφέρθηκε και ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, δήλωσε ότι οι Δανοί θα πρέπει να πάψουν να διαμαρτύρονται γιατί θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν βίζα όταν ταξιδεύουν εντός της Ζώνης Σένγκεν.
eglimatikotita.g
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Νέα Υόρκη καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Η Πολιτειακή Βουλή και η Πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης εξέδωσαν ψηφίσματα-επιστολές προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον με τα οποία καλούν την Άγκυρα να σεβαστεί τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να επιτρέψει την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.
Στη συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Μανχάταν, μίλησαν για την πρωτοβουλία των δυο νομοθετικών σωμάτων της Νέας Υόρκης ελληνικής καταγωγής πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές, όπως επίσης ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και στελέχη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Και τα 62 μέλη της Γερουσίας της Νέας Υόρκης και 144 μέλη της Βουλής (96%) υπέγραψαν τις επιστολές, με τις οποίες διαμαρτύρονται για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της "Άγιας Έδρας", για τα εκατομμύρια των Ορθοδόξων Χριστιανών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σ' όλο τον κόσμο, ζητώντας παράλληλα από την τουρκική ηγεσία να σεβαστεί χωρίς "καμία διάκριση" τα "αναφαίρετα δικαιώματα" του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τις θρησκευτικές ελευθερίες και να προχωρήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.
Η πρωτοβουλία για την έγκριση των σχετικών ψηφισμάτων-επιστολών σε Γερουσία και Βουλή της Νέας Υόρκης ανήκει στους ομογενείς γερουσιαστές Ντιν Σκέλος και Μιχάλη Γιάνναρη και στις βουλευτές Αραβέλλα Σιμωτά και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Και οι τέσσερις τους παρέστησαν και μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου. Μαζί τους, εκτός από τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, ήταν οι άρχοντες του Τάγματος του Πατριαρχείου Δρ. Αντώνης Λυμπεράκης (πρόεδρος), Τζον Κατσιματίδης και Νικηφόρος Μάθιους.
Newscode με πηγές ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατονομάστηκε ο Α. Τσοχατζόπουλος από το κατηγορητήριο της εισαγγελίας του Μονάχου!

Το κατηγορητήριο της εισαγγελίας του Μονάχου για την υπόθεση Ferostaal κατονομάζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη, μαζί με άλλα, άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, των χρηματικών ωφελημάτων των προμηθειών που... διέθεσε η Ferostaal για την ανάθεση της σύμβασης κατασκευής των υποβρυχίων τύπου «214».

Το συμπέρασμα αυτό του εισαγγελέα στηρίζεται σε καταθέσεις πρώην στελεχών της Ferostaal, Χάουν και Μιούλεμπεκ που είναι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.

Από την πλευρά του κ. Τσοχατζόπουλου, πάντως, επισημαίνεται με αναφορά στις καταθέσεις των ίδιων προσώπων, ότι αυτοί υποθέτουν πως μέρος των προμηθειών δόθηκε σε παράγοντες που λάμβαναν αποφάσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν συγκεκριμένη γνώση σε ποιόν -και αν - έγιναν πληρωμές.
greece-salonika.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γερμανία επιστρέφει στην Τουρκία τη σφίγγα της Χαττούσα


Yπέκυψε το Βερολίνο στις πιέσεις και απειλές της Άγκυρας

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιστρέψει στην Τουρκία το ανεκτίμητο άγαλμα της Σφίγγας που σήμερα φυλάσσεται στο Μουσείο της Περγάμου, στο Βερολίνο, επισημαίνοντας όμως ότι η...
κίνηση αυτή δεν αποτελεί προηγούμενο προκειμένου και άλλες χώρες να ζητήσουν την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών τους.

Η Σφίγγα, με σώμα λιονταριού και ανθρώπινο κεφάλι, είναι ηλικίας 3.300 ετών και πρόκειται για μία από τις δύο που βρέθηκαν το 1915 στα ερείπια της Χαττούσα, της αρχαίας πρωτεύουσας των Χετταίων, ενός λαού που άκμασε στις πεδιάδες της Μικράς Ασίας.

«Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι η περίπτωση της Σφίγγας είναι μοναδική και δεν αφορά άλλες περιπτώσεις», είπε ο Μπερντ Νόιμαν, ο σύμβουλος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για θέματα πολιτισμού. Η επιστροφή του αγάλματος είναι «μια χειρονομία φιλίας μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας», πρόσθεσε. Η Σφίγγα της Χαττούσα θα επιστρέψει στο σπίτι της αεροπορικώς στις 28 Νοεμβρίου. Η ημερομηνία αυτή συμπίμπτει με την 25η επέτειο αφότου η UNESCO αναγνώρισε τη Χαττούσα ως τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το Βερολίνο έχει κατ' επανάληψη απορρίψει το αίτημα της Αιγύπτου να επιστρέψει την προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης που σήμερα φυλάσσεται στο Νέο Μουσείο. Υποστηρίζει ότι η προτομή δόθηκε σε Γερμανούς αρχαιολόγους σε μια καθ' όλα σύννομη συναλλαγή. Οι γερμανικές αρχές ωστόσο παραδέχτηκαν ότι δεν ίσχυε το ίδιο και για τη Σφίγγα. Οι δύο Σφίγγες βρέθηκαν σπασμένες το 1907 και μεταφέρθηκαν το 1915 στη Γερμανία προκειμένου να αποκατασταθούν. Όμως οι Γερμανοί το 1924 έστειλαν στην Κωνσταντινούπολη μόνο τη μία από τις δύο. Έφτιαξαν μάλιστα ένα αντίγραφο και τοποθέτησαν το «ζευγάρι» στο Μουσείο της Περγάμου, στην καρδιά του Βερολίνου.

Η Τουρκία απείλησε φέτος ότι θα σταματήσει τις ανασκαφές που κάνουν Γερμανοί αρχαιολόγοι στη Χαττούσα, ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια του Βερολίνου, αν δεν επιστρεφόταν το άγαλμα. Η αυτοκρατορία των Χετταίων περιλάμβανε μεγάλο μέρος της Μικράς Ασίας, τη βορειοδυτική Συρία και τη Μεσοποταμία και έφτασε στην ακμή της περίπου το 14ο αιώνα προ Χριστού.

salonika.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μνημόσυνο για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού


ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΗΒΑΣ

«Ο Πόντος»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 09:00 π.μ στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών θα τελεστεί μνημόσυνο για την Σφαγή των Ποντίων, με αφορμή την 19η Μαΐου η οποία έχει ορισθεί ως ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Με τιμή

Το Δ.Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνική πρωτιά για τα αγροχημικά στη Χαιρώνεια


Ευρωπαϊκή πρωτιά κατόρθωσε να εξασφαλίσει η χώρα μας, αφού με το πρόγραμμα ECOPEST, που πραγματοποιείται πιλοτικά στην περιοχή Χαιρωνείας στη Βοιωτία, θα δώσει στη Γηραιά Ήπειρο τα πρώτα αποτελέσματα σχετικά με τη χρήση αγροχημικών κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων στη Θεσσαλονίκη, Ανδρέας Παναγόπουλους.
Στόχος του προγράμματος, όπως εξήγησε στο περιθώριο του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου ESSC (European Society for Soil Conservation), είναι να αναπτυχθεί μια μεθοδολογία που θα καλύψει το νομοθετικό κενό που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την ορθή χρήση των αγροχημικών στην γεωργία. Υπάρχει μεν σαφής και αυστηρότατη νομοθεσία για το πριν και το μετά την εφαρμογή των αγροχημικών στις καλλιέργειες, αλλά κανείς στην Ευρώπη δεν έχει διαπιστώσει τι γίνεται κατά τη διάρκειά της.
Το πρόγραμμα ECOPEST, αφορά στον στρατηγικό σχεδιασμό για την προσαρμογή και εφαρμογή των αρχών της ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σε ένα ευάλωτο οικοσύστημα. Ξεκίνησε στη χώρα μας αποκλειστικά πριν από δυόμισι χρόνια και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2012.
Σε αυτό συμμετέχουν ερευνητικοί φορείς της χώρας μας, όπως μεταξύ άλλων το ΕΘΙΑΓΕ και η εταιρία Αειφορική, αλλά και ομάδες παραγωγών, όπου και εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα. Επιπλέον συμμετέχουν γεωπόνοι και γεωτεχνικοί- που συμβουλεύουν τους παραγωγούς, προμηθεύοντάς τους με τα αγροχημικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν- και συντονιστής του προγράμματος ECOPEST είναι το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
Η έκταση που βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο των ερευνητών είναι περί τα 15.000 στρέμματα και οι βασικές καλλιέργειες αφορούν σε καλαμπόκι, βιομηχανική ντομάτα και βαμβάκι. Αυτές άλλωστε οι καλλιέργειες αποτελούν και τις τρεις βασικότερες στην περιοχή, και έχουν σημασία κοινωνικοοικονομική, αλλά και περιβαλλοντική, καθώς δέχονται αρκετές εφαρμογές λιπασμάτων και αγροχημικών. Το ύψος του προγράμματος είναι 2,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 50% από την ΕΕ και το υπόλοιπο ποσοστό είναι ίδια συμμετοχή της χώρας και συγκεκριμένα των ερευνητικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν σε αυτό.
Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ECOPEST, έφερε στο φως και ένα άλλο πολύ σημαντικό εύρημα, ότι «για όλα τα κακά που συμβαίνουν στα εδάφη και στο περιβάλλον, δεν φταίνε πάντα οι παραγωγοί», επεσήμανε ο κ. Παναγόπουλους. Όπως εξήγησε, υπάρχουν ευρήματα που μαρτυρούν ότι κάποια από τα φαινόμενα επιβάρυνσης των υπόγειων και επιφανειακών νερών με βαρέα μέταλλα στην περιοχή, δεν είναι αποτέλεσμα κακής πρακτικής, αλλά οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη γεωλογική δομή της.
Source: www.siriosfm.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόφαση Δ.Α.Ο.Λ. χωρίς Δ.Α.Ο.Λ.

Δεχθήκαμε καταγγελία, από αγανακτισμένους συμπολίτες μας, σχετικά με την ανακοίνωση για αποκλεισμό εισόδου στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς, όσων επιθυμούν να αθλούνται από το πρωί έως το μεσημέρι.

Όπως διαπιστώσαμε όντως έχουν θυροκολλήσει ανακοίνωση που από την 1η Μάη επιβεβαίωνε την καταγγελία, όσον αφορά το απαγορευτικό τμήμα της. Ωστόσο, αν κάποιος εξετάσει προσεκτικά την ανακοίνωση θα διαπιστώσει πως δεν φέρει σφραγίδα του φορέα ούτε και υπογραφή υπευθύνου, ενώ επικαλείται ότι η απαγόρευση είναι απόφαση που λήφθηκε από το Δ.Σ.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι, όπως μας ενημέρωσαν, δεν κλήθηκε το Δ.Σ. του Δ.Α.Ο.Λ. προκειμένου να συζητήσει και να πάρει αυτή την απόφαση που «κοσμεί» την είσοδο του Δημοτικού Σταδίου.

Ρωτάμε λοιπόν:

1) Έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση ανύπαρκτων αποφάσεων του Δ.Σ. ΔΑΟΛ, και ποιοι;

2) Μπορούν οι αποφάσεις που δημοσιοποιούνται, να μη φέρουν σφραγίδα και υπογραφή υπευθύνου;

3) Υπάρχει θέμα επιβολής τιμωρίας για διασπορά παραπλανητικών ανακοινώσεων και κακής ενημέρωσης των πολιτών;

4) Ποιος ο λόγος που τελικά έκαναν απαγόρευση εισόδου κατά τις πρωινές ώρες στο δημοτικό στάδιο.

Ποιος είχε και έχει την όλη ευθύνη για την καλή λειτουργία του ΔΑΟΛ;

*Και επειδή έως σήμερα δεν διαπιστώσαμε να έχουν ξεκινήσει οι "εργασίες" που αναφέρει η ανακοίνωση, ας μας πουν πότε και από ποιόν πρόκειται να γίνουν και τί αφορούν ακριβώς.
/boeotian-culture
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστημονικές προειδοποιήσεις για νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

 
Θεσσαλονίκη
Το κουδουνάκι της αφύπνισης «χτυπούν» οι ειδικοί για τον ιό του Δυτικού Νείλου αφού, όπως επισημαίνουν, τα μολυσμένα με τον ιό έντομα, που έπεσαν πέρσι σε χειμερία νάρκη στην Κεντρική Μακεδονία, ετοιμάζονται να ξυπνήσουν και να αρχίσουν να αναπαράγονται.

Τα κουνούπια αυτά βρίσκονται ήδη στο αστικό περιβάλλον και είναι οικόσιτα, όπως διαπιστώθηκε πέρσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι κρούσματα του ιού είχαν εντοπιστεί τότε σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης όπως η Εγνατία, η Τούμπα, η περιοχή της παραλίας. Μάλιστα υπήρξε περίπτωση εκδήλωσης τριών κρουσμάτων στον ίδιο δρόμο.

Εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν να διατηρούν λιμνάζοντα νερά στα μπαλκόνια, τις βεράντες και τις αυλές των σπιτιών τους αλλά και σε βαρέλια, δοχεία και κουβάδες με νερό, σημεία συσσώρευσης υγρών λυμάτων, φρεάτια, στέρνες, κανάλια και πισίνες.

Στην Ιταλία, χώρα που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με την Ελλάδα λόγω καιρικών συνθηκών και μεταφοράς του ιού με αποδημητικά πουλιά από τη Ρουμανία, «επιστρατεύτηκαν» δημοτικοί αστυνομικοί που πραγματοποιούν ελέγχους σε σπίτια, αγρούς και επιχειρήσεις. Μέτρα ελήφθησαν ακόμη και στα νεκροταφεία όπου όσοι έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα υποχρεώθηκαν να τοποθετούν συνθετικά λουλούδια την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μόνο ένας νεκρός κατά τη διάρκεια του 2010, τη στιγμή που τα θύματα στην Ελλάδα ήταν 37 και οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν 261.

Η υγειονομική αυτή κρίση στην Κεντρική Μακεδονία, που στοίχισε 2.760.000 ευρώ, σε ό,τι αφορά το κόστος της νοσηλείας, των ελέγχων και του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει χαρακτηριστεί ως η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά τη Ρουμανία, το 1996. Ποσοστό 1% όσων νόσησαν εκδήλωσε συμπτώματα εγκεφαλίτιδας ή μηνιγγίτιδας ενώ από αυτούς, το 10% κατέληξε.

«Το πρόβλημα προέρχεται από μολυσμένα κουνούπια που υπάρχουν στα σπίτια μας. Η κατάσταση αυτή μπορεί και θα αντιμετωπιστεί με τα προγράμματα ψεκασμών που θα γίνουν από τους δήμους, τις παρεμβάσεις ακόμη και στον πολεοδομικό ιστό της πόλης και τα μέτρα που θα λάβουμε εμείς οι ίδιοι για την προφύλαξη του σπιτιού μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υγειονομικός Διευθυντής της Γ' Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος, Παναγιώτης Νάνος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων που συγκάλεσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσθεσε δε ότι η λήψη των απαραίτητων μέτρων δεν αφορά μόνο τον ιό του Δυτικού Νείλου αλλά και άλλες ασθένειες. «Το κουνούπι δεν είναι φορέας μόνο του ιού του Δυτικού Νείλου. Μπορεί να μεταφέρει και άλλες μολυσματικές ασθένειες όπως ο Δάγγειος πυρετός και δεν γνωρίζουμε τι προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Μοιάζει με μια πυρκαγιά που φέτος ο αέρας μπορεί να γυρίσει από την άλλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Νάνος.

Σε ό,τι αφορά τους ψεκασμούς, αυτοί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, γεγονός που δεν φαίνεται να ανησυχεί τους ειδικούς, λόγω του καιρού. «Ο καιρός είναι ευνοϊκός για μας. Είμαστε τυχεροί γιατί τα κουνούπια θέλουν πάνω από 24 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία για να ξυπνήσουν, να πετάξουν και να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται. Συνεπώς και να θέλαμε να ψεκάσουμε δεν θα γινόταν. Πρέπει όμως οι ψεκασμοί να γίνουν πριν την αναπαραγωγή των κουνουπιών. Αλλιώς θα έχουμε χάσει το παιχνίδι» ανέφερε ο Υγειονομικός Διευθυντής της Γ' Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος.

Για τη διενέργεια των ψεκασμών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης έχει διαθέσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 1.990.000 ευρώ, ενώ αναμένεται η απεμπλοκή της διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να συναφθούν οι προγραμματικές συμβάσεις.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης διευκρίνισε, πάντως, ότι με βάση τα δεδομένα, οι ψεκασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου.

Στην υλοποίηση του προγράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών καλούνται να συμβάλλουν ενεργά και οι δήμοι, οι οποίοι πέρσι δεν ανταποκρίθηκαν στο βαθμό που έπρεπε. Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, η γιατρός δημόσιας υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στέλλα Πράπα, μόνο 14 από τους 44 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης ενεργοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης το 2010.
health.in.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γ Ι Α Ρ Ν Τ Ι Μ οι φλόγες της Ανατολής" τη Δευτέρα 16-5-2011 στη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ


Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και οι ΕΚΔΟΣΕIΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου

του γιατρού και συγγραφέα ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΑΟΥΜ

Γ Ι Α Ρ Ν Τ Ι Μ
Οι φλόγες της Ανατολής


τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 και ώρα 8.15 μ.μ.

στο χώρο του βιβλιοπωλείου.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

ΑΝΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ, συγγραφέας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ, συγγραφέας - κριτικός λογοτεχνίας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ Παράγουμε προιόντα υψηλής ποιότητας

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή 15 Μαϊου η επέτειος μνήμης στον Καρακόλιθο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τα Παραρτήματα Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε. Λιβαδειάς και Κοκκινιάς σας προσκαλούν στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, που θα γίνει την Κυριακή 15 του Μάη στις 11 το πρωί, για τους 134 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές, στις 24 του Απρίλη του 1944, στον ΚΑΡΑΚΟΛΙΘΟ Διστόμου.

ΥΓ: Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 10.30 το πρωί από την πλατεία Β. Μπούσγου (1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς)
Διαβάστε Περισσότερα »

1-6 Ιουνίου: Εβδομάδα για τον Ασωπό, για το Καθαρό Νερό, για τη Ζωή


Αγαπητοί φίλοι,
Το Κέντρο Ελικώνα συνεχίζει την προσπάθεια για τη διάσωση του ποταμού Ασωπού.
Το περασμένο χρόνο κάναμε την αρχή, με ένα πρώτο κάλεσμα στις όχθες του ποταμού. Τα καρποφόρα αποτελέσματά αυτής της συνάντησης μάς δημιουργούν την ανάγκη και την ευθύνη να επαναλάβουμε και να συνεχίσουμε τις συναντήσεις για τη σωτηρία και τη προστασία του Ασωπού. Σκοπός είναι να προλάβουμε την ανεπανόρθωτη καταστροφή - κάθε Ασωπού.
Καλούμε όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται και ανησυχούν για το περιβάλλον να στηρίξουν έμπρακτα το τωρινό μας εγχείρημα με τη παρουσία τους και τη συμβολή τους.
Για τον Ασωπό υπάρχει ελπίδα, είμαστε Εμείς. Εμείς που συμπάσχουμε μαζί του και θα αγωνιστούμε να ξαναπάρει το σκήπτρο του ώστε να ορίζει τα καθαρά νερά των ποταμών όπως του αρμόζει.
Αν σωθεί ο Ασωπός υπάρχει ελπίδα.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα είναι έτοιμο την Κυριακή
Παρακαλούμε προωθήστε το μήνυμα σε φορείς που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ομάδα συντονισμού Κέντρου Ελικώνα

Την Κυριακή 15 Μαΐου 12:00 το μεσημέρι θα κάνουμε μια συνάντηση με συλλόγους της περιοχής, στο Δημαρχείο στο Σχηματάρι. Σας περιμένουμε!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ