Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Τα ονόματα και φωτογραφίες των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν,


Φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας των τριών συλληφθέντων –για χρηματισμό- υπαλλήλων του ΣΔΟΕ δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία.

Πρόκειται για τους:



• ΣΕΡΛΗ Κωνσταντίνο του Μιχαήλ και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1963 στην Αυστραλία











• ΤΣΙΚΝΑΚΗ Γεώργιο του Εμμανουήλ και της Ζαμπίας, που γεννήθηκε το 1963 στην Άνω Μουλία Ηρακλείου










• ΜΑΛΙΑΓΚΑ Δημήτριο του Νικολάου και της Αλεξάνδρας, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα




Σήμερα (17.0.2011) το πρωί, οι τρεις (3) συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος, αφού άσκησε ποινική δίωξη, παρήγγειλλε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην κ. Ανακρίτρια του 27ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος.
.zougla.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλύφθηκε χύτρα ταχύτητας 2.700 ετών!


Στο Κιλκίς και δη στο νεκροταφείο της Αξιούπολης βρέθηκε η πρώτη πλήρως σωζόμενη «χύτρα ταχύτητας» ηλικίας 2.700 ετών η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί σε συνέδριο για την Κεραμική της Αρχαϊκής εποχής που ξεκινά την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
Το συγκεκριμένο σκεύος που ονομάζεται αρχαίος πύραυνος, εντόπισε η αρχαιολόγος της 16ης Εφορίας Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, Θ. Σαββοπούλου. Οι πύραυνοι είναι μεγάλα αγγεία με ειδική κατασκευή , απαραίτητα για την παρασκευή του φαγητού.
Η κατασκευή είναι εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι το ύψος του αγγείου είναι 0,38 μέτρα, το βάρος 14 κιλά, ενώ η χωρητικότητα του είναι περίπου 20 λίτρα.

Συνολικά, ανακαλύφθηκαν πέντε αρχαία σκεύη, ωστόσο μόλις ένα ήταν σε κατάσταση που θα μπορούσε να αποκατασταθεί η αρχική του εικόνα και να συντηρηθεί, αποτελώντας το πιο ολοκληρωμένο παράδειγμα αυτού του τύπου μαγειρικών σκευών.





http://leukomanikhta.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρησαν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι στο Αιγαίο


Του Μανώλη Κυπραίου
Κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» αποφεύχθηκε την Δευτέρα «θερμό επεισόδιο» πάνω από τον ουρανό του Αιγαίου. Με προκλητικό τρόπο τουλάχιστον 36 τουρκικά μαχητικά, δέκα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο από το βορρά έως τον νότο, εκμεταλλευόμενοι τη διενέργεια δύο αεροναυτικών ασκήσεων, την «Θαλασσόλυκο» (Deniz Kurtu) μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και την «Εφές» (Efes). Σε όλες τις περιπτώσεις μαχητικά της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, F-16 και Mirage 2000 βρέθηκαν στις περιοχές όπου είχαν κυριολεκτικά εισβάλλει οι Τούρκοι και έδωσαν σε αρκετές περιπτώσεις σκληρές αερομαχίες κλειστού τύπου (dogfights) για να τους αναγκάσουν να φύγουν από την ελληνικό εναέριο χώρο.
Η προκλητικότερη όμως πράξη της τουρκικής αεροπορίας (Türk Hava Kuvvetleri), η οποία βάσει των κανόνων εμπλοκής θεωρείται «εχθρική ενέργεια», ήταν πως τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου της τουρκικής αεροπορίας, προσπάθησαν να «τυφλώσουν» τα ελληνικά μαχητικά (electronic measures) , τα οποία ενεργοποίησαν τα ηλεκτρονικά αντίμετρα (electronic counter-measures) για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ραντάρ και οι επικοινωνίες των Ελλήνων χειριστών με τους συναδέλφους τους και τα επίγεια ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, έδωσε εντολή στους πιλότους μας κατά τη διάρκεια των εμπλοκών να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, ενώ βρισκόταν σε «κόκκινο συναγερμό» έτσι ώστε να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο όπου οι Τούρκοι είχαν αποφασίσει κλιμάκωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
«Σε επιχειρησιακό επίπεδο, οι Τούρκοι στρατιωτικοί όπως φαίνεται, προσπάθησαν να ελέγξουν το σύστημα άμυνας ηλεκτρονικού πολέμου των ελληνικών μαχητικών και την ανθεκτικότητά του στα αντίμετρα, κίνηση η οποία δεν είναι μόνο ασυνήθιστη αλλά και ύποπτη», όπως μας τόνισαν αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας.
Είναι καιρός τώρα, στρατιωτικοί και διπλωμάτες ανησυχούν πως λόγω της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας αλλά και των επερχόμενων εθνικών εκλογών τον ερχόμενο μήνα, οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσουν «θερμό επεισόδιο» για να πλήξουν όχι μόνο τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά και την Ελλάδα, σε διπλωματικό αλλά και οικονομικό επίπεδο, με κύριο στόχο τον τουρισμό.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λίστα με ... υπό κατάληψη κτίρια!!!

dscn1545Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση του κ. Παπουτσή, σε ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Θάνου Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα και υπό κατάληψη κτίρια στην Αθήνα. Ο κ. Παπουτσής έστειλε έναν ... κατάλογο στον οποίο αναφέρονται τα κατηλειμμένα και εγκαταλελειμένα κτήρια στο κέντρο των Αθηνών. Αυτό που αξίζει να δούμε είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων αυτών των κτηρίων, για να καταλάβουμε ποιός είναι αυτός που "πριμοδοτεί" στην χώρα μας. Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε αυτόν τον ... κατάλογο. Ο διαχωρισμός τους, έχει γίνει με βάση το Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο ανήκει κάθε κτήριο.
Α.Τ. Πετραλώνων
Υπό κατάληψη κτίρια:
Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ασυρμάτου Πετραλώνων, που βρίσκεται στην οδό Ευγενίου Αντωνιάδη, αρ. 28, το οποίο ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ιπποκράτειο" και από 06-04-2009 τελεί υπό κατάληψη.
Α.Τ. Αμπελοκήπων
Εγκαταλειμμένα κτήρια: 4 εκ των οποίων 3 ανήκουν σε ιδιώτες, ενώ 1 είναι αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Υπό κατάληψη κτίρια: 17 δημόσια διαμερίσματα (ΚΕΔ - ΥΠΕΚΑ) από το σύνολο των 228 του συγκροτήματος των πρώην προσφυγικών κατοικιών.
Α.Τ. Ακροπόλεως: Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 30, έξια από τα οποία είναι δημόσια.
Υπό κατάληψη κτίρια: Επί της οδού Τομπάζη , αρ. 3 (αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος)
Επί της συμβολής των οδών Αγ. Ασωμάτων αρ.20 και Ψαρομιλίγκου (ιδιοκτησίας Ο.Σ.Κ.)
Α.Τ. Ν. Κόσμου
Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 12 αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Υπό κατάληψη κτίρια: Φοιτητική Εστία Παντείου Πανεπιστημίου, υπό κατάληψη περίπου 4 χρόνια.
Α.Τ. Αγ. Πανταλεήμονα
Υπό Κατάληψη: Η γνωστή Βίλλα Αμαλίας, υπό κατάληψη από το 1990 (Ιδιοκτησία Ο.Σ.Κ.) αλλά και ένα ακόμη διώροφο στην συμβολή Φερρών και Φυλή (Πλ. Βικτωρίας) ιδιοκτησίας και αυτό του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).
Α.Τ. Ομονοίας
Εγκαταλειμμένα κτίρια:121, 4 από τα οποία είναι δημόσια.
Υπό κατάληψη: Επί της Πατησίων, αρ. 61 (ιδιοκτησίας ΝΑΤ), επί της Ιλίου 17 (αγνώστου ιδιοκτήτη), επί της Πατησίων 49 (ιδιοκτησία ΝΑΤ).
Α.Τ. Κυψέλης
Εγκαταλειμμένα κτίρια: 3 κτίρια, ένα ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα της Εκκλησίας και ένα του Γηροκομείου αθηνών.
Υπό κατάληψη κτίρια: Η δημοτική αγορά της Κυψέλης, από τον Δεκέμβριου του 2006, αλλά και μία τετραόροφη μονοκατοικία στην συμβολή τωνοδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου,υπό κατάληψη από 1998, που είναι δωρεά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αλλά και αυτοδιαχειριζόμενος χώρος της ΑΣΟΕΕ - αίθουσα δίπλα στο υπόγειο της Σχολής δίπλα στο κυλικείο, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη από το 1996.
Α.Τ. Κολωνού
Εγκαταλειμμένα κτίρια
18 αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος
Α.Τ. Πατησίων
Υπό κατάληψη: Μονοκατοικία επί της συμβολής των οδών Νάξου και Κρασσα, υπό κατάληψη από το 1996. Ανήκει σε ιδιώτη.
Κτίριο, στην συμβολή των οδών Πάτμου και Ευγ. Καραβία, υπό κατάληψη από το 1998, ιδιοκτησίας του ΟΣΚ.
Α.Τ. Εξαρχείων
Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 17, ένα από τα οποία ανήκει στο δημόσιο.
Υπό κατάληψη κτίρια: Κτίριο επί της οδού Τσαμαδού 15, ιδιοκτησίας του Δρομοκαϊτειου, υπό κατάληψη από διετίας.
Κτίριο επί της Ζαϊμη, ιδιοκτησίας της Ένωσης Συντακτών.
Α.Τ. Παγκρατίου
Εγκαταλελειμμένα κτίρια: 13 ιδιόκτητα
Α.Τ. Βύρωνα
Υπό κατάληψη κτίρια: επί της οδού Κύπρου 43, αγνώστου ιδιοκτήτη.

Πρωταθλητής ο ΟΣΚ
Πρωταθλητής των υπό κατάληψη κτιρίων - αυτών τουλάχιστον που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα του κ. Παπουτσή, διότι υπάρχουν και άλλα - είναι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων και ακολουθούν - φυσικά - διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, και τρίτο το ΝΑΤ. Μόνο που εμείς έχουμε μία ερώτηση να κάνουμε στον κ. Παπουτσή. Την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και λοιπά, αυτών των "υπό κατάληψη" κτιρίων, ποιός την πληρώνει;
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Χέλμουτ Κολ υπέρ της αλληλεγγύης στην Ελλάδα


Ένας απ΄τους τελευταίους πραγματικά μεγάλους Ευρωπαίους ηγέτες,ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, προειδοποίησε για τις τάσεις επανεθνικοποίησης που εμφανίζονται στην Ευρώπη και ζήτησε να επιδειχθεί αλληλεγγύη σε πληττόμενες χώρες όπως η Ελλάδα.

«Όποιος λέει ότι πρέπει να τα...
καταργήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή, πλανάται», είπε ο κ. Κολ σύμφωνα με το πρακτορείο reuters. Η τοποθέτηση αυτή εκλαμβάνεται ως απάντηση του κ. Κολ σε μέλη του κόμματός του, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU, τα οποία επιχειρηματολογούν υπέρ του αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο, όσο δύσκολος και αν είναι», η Γερμανία είχε πάντα επιτυχία όταν ήταν παρούσα για τους άλλους, είπε ο κ. Κολ κατά τη χθεσινοβραδινή τελετή βράβευσής του με το βραβείου «Χένρι Κίσινγκερ» που πραγματοποιήθηκε στην American Academy στο Βερολίνο.

Το βραβείο απένειμε στον κ. Κολ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Παρούσα ήταν και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε για τη «συνέχεια» της γερμανικής πολιτικής

/greece-salonika.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ"7 Ιουνίου ορίσθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας


<b>Πετζετάκις </b><br>Ληξιπρόθεσμα όλα τα ομολογιακά δάνεια της εταιρείας
 
Στις οικονομικές εφημερίδες είδε το φως της δημοσιότητας η εξής είδηση:

" Στις 7 Ιουνίου ορίσθηκε τελικά να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας Πετζετάκις με βασικό θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.
Τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης απαίτησε ο κ. Γ. Πετζετάκις, μη εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ και μέτοχος του 24% της εταιρείας κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος και η σχετική απόφαση ελήφθη στη χθεσινή συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της πολυπαθούς εταιρείας"
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο κ. Πετζετάκις μαζί με άλλα μέλη του ΔΣ αλλά και οι ομολογιούχοι της εταιρείας επιθυμούν την αλλαγή του ΔΣ και κυρίως των μελών που έχει ορίσει από τον Ιούλιο του 2010 η εταιρεία James ενόψει της χρηματοδότησης της εταιρείας με 25 εκατ. ευρώ. Από τότε, ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με 24% και γιος του ιδρυτή του ομίλου κ. Γ. Πετζετάκις είχε περιοριστεί στο ρόλο του προέδρου με μη εκτελεστικές αρμοδιότητες.
Επειδή όμως η χρηματοδότηση μέχρι σήμερα -παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της James- δεν έχει υλοποιηθεί και η οι μονάδες της εταιρείες έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να αντιδράσουν ζητώντας την αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου κ. Alex Reinhart και του Γενικού Διευθυντή κ. Σπ. Δοντά.

Η κρυφή εξέλιξη...

ΤΟ "ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ', ΟΜΩΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΛΑΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΗΜΙ-ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΨΗΛΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.
Το συγκεκριμένο στέλεχος ταλαιπωρείται με προβλήματα που ανέκυψαν κατά την περίοδο που ήταν μέλος του δ.σ και, τώρα, έχει ζητήσει κυβερνητική παρέμβαση για να τα επιλύσει!

Κι αυτό διότι ...φοβάται!


Άλλου τύπου βοήθεια ζήτησε και για υπόθεση με δική του εταιρεία, η οποία εάν έσκαγε θα προκαλούσε προβλήματα στο προφίλ του. Αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν φίλοι.

Παρά το γεγονός πως εκείνος ενίοτε τους ξεχνά. Όπως συνηθίζει, άλλωστε...
http://anatropi2020.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

TΙΘΩΡΕΑ σκότωσε τη μάνα του και παραδόθηκε


Άγριο φονικό σημειώθηκε πριν λίγο, στο χωριό Τιθωρέα στη Φθιώτιδα. Ένας άνδρας ηλικίας 50 χρονών, σκότωσε την μητέρα του με καραμπίνα.
Η 75χρονη βρισκόταν στο σπίτι τους και κοιμόταν, όταν ο γιος της με καραμπίνα την πυροβόλησε. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, λέγοντας «Ελάτε να με συλλάβετε. Μόλις πυροβόλησα τη μητέρα μου».
Σε επικοινωνία του Newsbomb, με αξιωματικό του τμήματος Φθιώτιδας, μας είπε πως ο 50χρονος κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί πολλές φορές σε κλινική, αφού αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ επιβεβαίωσε πως ο ίδιος πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει..δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις!!!

“Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. Τάδε έφη η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κα Έλενα Παναρίτη στη ΝΕΤ fm.
 
Επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί κάποια ανερυθρίαστα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγηθήκαμε να ψάξουμε το βιογραφικό της κας Παναρίτη.  Και googl-άροντας βρήκαμε το εξής:


«Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα ...
εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.

Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1995).

«Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999). «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.

Δεν γνωρίζουμε πόσο συνέβαλε στο οικονομικό θαύμα του Περού, όπως γράφει η ίδια, πάντως το θαύμα, που χειροκροτήθηκε θερμότατα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και όλους τους στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.τ.λ.), αποδείχθηκε τεράστιο σκάνδαλο που οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων του Περού και τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, που περίφημου «Fujishock». Μέχρι την ανακήρυξή της ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ ήταν επικεφαλής της «Panel Group», εταιρείας real estate”.
Κάθε άλλο περιττεύει... 
Από newpost
Διαβάστε Περισσότερα »

"Αναρχικοί" κατέλαβαν το ελληνικό Προξενείο στο Μόντρεαλ...

Oμάδα ατόμων, που δήλωναν αναρχικοί, εισέβαλε χθες στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ και άφησε προκήρυξη, στα γαλλικά και τα αγγλικά, με την οποία εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στους αναρχικούς της Ελλάδας και τους μετανάστες.
Η προκήρυξη αναφέρεται στα πρόσφατα γεγονότα της 11ης Μαΐου στην Αθήνα, ενώ καταδικάζεται και η πολιτική, τόσο της Ελλάδας όσο και του Καναδά, κατά των μεταναστών, καθώς και...
τα μέτρα λιτότητας που όπως αναφέρουν οι συντάκτες της  "προκαλούν συγκρούσεις ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις".
Τους «εισβολείς» κατάφεραν να απομακρύνουν άμεσα και χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, υπάλληλοι του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόντρεαλ.
Διαβάστε Περισσότερα »

1ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση της Άριας Αγάτσα στη Βουλή, προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου για τη συγχώνευση ΔOΥ Θηβών

aria.jpg


Η Αριάδνη Αγάτσα κατάθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, για τη συγχώνευση της ΔOΥ Θηβών με την ΔOY Λιβαδειάς Ν. Βοιωτίας.
Η βουλευτής Βοιωτίας επισημαίνει, μεταξύ άλλων τα προβλήματα που θα επιφέρει μια πιθανή συγχώνευση των δύο ΔΟY και την ανάγκη  διατήρησης των Εφοριών και των δύο πόλεων, Θήβας και Λιβαδειάς.
Η Ερώτηση της Αριάδνης Αγάτσα στη Βουλή, έχει αναλυτικά ως εξή

 Συγχώνευση ΔΟY Θηβών με την ΔΟY Λιβαδειάς Ν. Βοιωτίας
Κύριε Υπουργέ,
με το Ν 3493/2011 περί Φοροδιαφυγής, ΚΦΣ, Φορολογίας Κεφαλαίου, Φ.Π.Α και άλλων θεμάτων, προτείνεται από το Υπουργείο Σας η κατάργηση σε πανελλαδική βάση Εφοριών Β΄ Τάξης και η συγχώνευσή τους με αυτές που λειτουργούν στις πρωτεύουσες των Νομών. Βέβαια η αναδιάρθρωση των Οικονομικών Υπηρεσιών της χώρας θα βοηθήσει σε επίπεδο μείωσης των κρατικών δαπανών και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο των φορολογουμένων.
            Η τοπική κοινωνία της Θήβας αντιδρά στο ενδεχόμενο να κλείσει η οικεία ΔΟΥ, καθώς στον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων και στην ευρύτερη επαρχία Θηβών, στεγάζονται εκατοντάδες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες, οι οποίες με την σειρά τους απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους. Επίσης, σημαντικός είναι και ο αριθμός των γεωργών της περιοχής, οι οποίοι μαζί με τις επιχειρήσεις, αποτελούν τον κυριότερο εκφραστή της οικονομικής δραστηριότητας της Επαρχίας Θηβών. Γίνεται αντιληπτό, ότι το κλείσιμο της ΔΟΥ της Θήβας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, (συμβολαιογράφων, μηχανικών, δικηγόρων κ.α.), λαμβανομένου υπ’ όψη, ότι οι πληθυσμοί της Θήβας και Λιβαδειάς είναι ισοδύναμοι. Προκύπτει λοιπόν η  ανάγκη  διατήρησης των Εφοριών και των δύο πόλεων, Θήβας και Λιβαδειάς.
Ερωτάται ο  Υπουργός Οικονομικών 
1. Υπάρχει πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει η ΔΟΥ της Θήβας;
            2. Θα ληφθεί υπ’ όψη το κριτήριο για την διατήρηση της ΔΟΥ της Θήβας, η αυξημένη, έναντι άλλων πόλεων της γεωργικής παραγωγής της περιοχής και της μεγάλης βιοτεχνικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στην επαρχία Θηβών; 
            3. Ο πληθυσμός της Θήβας, ο οποίος είναι ισοδύναμος με αυτός της Λιβαδειάς, αποτελεί κριτήριο για την διατήρηση της ΔΟΥ Θηβών;
Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής Ν. Βοιωτίας
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κροκοδείλια δάκρυα για την χαμένη F1 Ορχομενού


 
2__378_Υπόλογοι κυβέρνηση - ντόπιοι πολιτικοί - αυτοδιοικητικοί για το αυτοκινητοδρόμιο που χάθηκε
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όλους όσους, στην καλύτερη περίπτωση, αμέλησαν να δράσουν εδώ και 20 χρόνια, για την κατασκευή πίστας F1 στον Ορχομενό.
Σήμερα και για άλλη μία φορά γίνεται κατανοητό σε όλους τους Βοιωτούς, ότι κυβέρνηση, ντόπιοι πολιτικοί αλλά και αυτοδιοικητικοί αδράνησαν σε βαθμό «κακουργήματος», αφήνοντας να χαθεί ένα έργο μεγαλόπνοο, έργο ζωής και ανάπτυξης, που θα μπορούσε να «ξελασπώσει», όχι μόνο τον αγροτικό πληθυσμό του βοιωτικού κάμπου αλλά και ολόκληρης της χώρας.
 Και είναι βέβαιο, ότι οι πολίτες του νομού, θα ζητήσουν να απολογηθούν για τις πράξεις και τα μη έργα όλοι οι  εμπλεκομένοι στην υπόθεση του "χαμένου αυτοκινητοδρομίου", δίνοντάς τους  σύντομα την απάντηση, όπως αυτοί γνωρίζουν.
Ας περιορίσουν λοιπόν όλοι τώρα, «επικήδειους» και ... κροκοδείλια δάκρυα, γιατί δεν θα γίνουν πιστευτοί, ούτε πως προσπάθησαν να αποτρέψουν προειλημμένες αποφάσεις -τουλάχιστον όσο μπορούσαν- ούτε ότι ήθελαν το αυτοκινητοδρόμιο να γίνει στη Βοιωτία με όποιο  κόστος,ακόμα και προσωπικό τους!
.tharrosvioton.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προχωρούν τα αποχετευτικά δίκτυα Αλιάρτου - Θεσπιών

alt
Σε νέα εποχή περνάει ο καλλικρατικός Δήμος Αλιάρτου,καθώς δύο μεγάλα έργα που αφορούν:

• ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΛΙΑΡΤΟΥ συνολικής δημόσιας δαπάνης 9.526.350,00 €
• ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ)» συνολικής δημόσιας δαπάνης 12.134.320,00 €
έλαβαν θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης και προχωρά η διαδικασία ένταξης τους στο ΕΠΠΕΡΑΑ.
Πρόκειται για έργα ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αναβαθμίζουν περιβαλλοντικά, αισθητικά και γενικότερα από άποψη υποδομών τον Δήμο μας.
Η υποβολή της αίτησης ένταξης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν από τις πρώτες ενέργειες της νέας Δημοτικής αρχής, στα μέσα του Ιανουαρίου του 2011 και αντιμετώπισε την έντονη δυσπιστία από την αντιπολίτευση ,ως προς την επιτυχή της έκβαση.
Αξιοποιώντας ότι υπήρχε, χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους συμβούλους και δουλεύοντας δυναμικά και αθόρυβα, σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη και χρηματοδότηση των έργων.
Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, τα έργα αυτά δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης.
Η νέα Δημοτική αρχή με επίπονη και μεθοδική εργασία υπόσχεται κι άλλες τέτοιες επιτυχίες.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου
Γεώργιος Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 22χρονος σε τροχαίο στην Αταλάντη


Ένας νεκρός, δύο σοβαρά και δύο ελαφρά τραυματίες ο τραγικός απολογισμός...

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αταλάντης-Κυπαρισσίου, όταν το αγροτικό, που οδηγούσε 77χρονος από την Τραγάνα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ., στο οποίο επέβαινε 4μελής οικογένεια Βουλγάρων, που διέμεναν στο Μέγα Πλάτανο Αταλάντης.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ανασύρθηκε νεκρός ένας 22χρονος Βουλγαρικής υπηκοότητας από το Ι.Χ., ενώ σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας ο οδηγός του αγροτικού και ένα ακόμη άτομο από το Ι.Χ..

Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν οι δυο ακόμη επιβάτες του Ι.Χ.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέχουμε για το Συνοικισμό :


Σάββατο 21 Μαΐου στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας για τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης διοργανώνεται αγώνας δρόμου 3χλμ γύρω από τους δρόμους τους Συνοικισμού και μίνι διαδρομή για μικρούς αθλητές.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι μικροί αθλητές του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ και οι Δρομείς Υγείας και Μαραθωνοδρόμοι Θήβας δίνουν με τη συμμετοχή τους σε δύο αγώνες στους δρόμους του Συνοικισμού το μήνυμα της ανάπτυξης και της προοπτικής της γειτονιάς.

Ωρα εκκίνησης 11:30 πλατεία Συνοικισμού. /boeotian-culture
Διαβάστε Περισσότερα »

Special Olympics Αθήνα 2011 - Η "Φλόγα της Ελπίδας" περνάει από την Αλίαρτο στις 10 Ιουνίου


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της το 1990, ενέκρινε τη διάθεση του Ολυμπιακού κατόπτρου στα Special Olympics Ελλάς για την Αφή της Φλόγας της Ελπίδας. Η Αφή της Φλόγας της Ελπίδας πραγματοποιείται στον Ιερό Λόφο της Πνύκας για τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες ενώ στο Περιστύλιο του Ζαππείου για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες.

Η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 θα πραγματοποιηθεί κατά τα πρότυπα Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων. Η «Φλόγα της Ελπίδας» θα ταξιδέψει στις 5 Ηπείρους μεταφέροντας το μήνυμα των Αγώνων και θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να ανάψει τον βωμό στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και να σημάνει την επίσημη Έναρξη των Αγώνων. 
www.scoop.it/t/boeotian-culture
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΙΚΩΝΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ "ΑΣΩΠΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ"


Στις 15 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τανάγρας στο Σχηματάρι, μετά από κάλεσμα του Κέντρου Ελικώνας συναντήθηκαν οι ακόλουθοι φορείς: Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου – ΕΔΥΣ, Πολίτες για την Αειφορία, Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης και πολιτισμού, Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο Δηλεσίου, Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγ.Θωμά, ‘‘ΩΕΡΟΗ’’ Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών, Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτουφίου, Get in Life – Εκδόσεις για να σχεδιάσουν και οργανώσουν στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας Περιβάλλοντος δράσεις για την απορρύπανση και την προοπτική του Ασωπού.
Από πλευράς του Κέντρου, παρουσιάστηκε η περσινή δράση, όπου μετά από κάλεσμα της Θέσπιας, συναντήθηκαν οι κόρες του Ασωπού (πόλεις που φέρουν τα ονόματα από τις κόρες του). Ένα πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Ασωπός υπάρχει ελπίδα» το οποίο στηρίχθηκε από πολλούς φορείς της περιοχής και ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας. Στους στόχους που τέθηκαν από την αρχή ήταν ο αποχαρακτηρισμός του ποταμού απο αγωγό βιομηχανικών λημμάτων όπως και έγινε με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Η εκτίμηση όλων των ανωτέρων φορέων είναι ότι η παρούσα κατάσταση πλήττει κατάφορα την υγεία και την αγροτική οικονομική δραστηριότητα. Η κοινή δράση είναι μονόδρομος για την αποκατάσταση του Ασωπού και την απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.
Διατηρώντας το γενικό τίτλο «Ασωπός: Υπάρχει Ελπίδα», σχεδιάζουμε για το 2011 ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις πηγές ως την εκβολή .
Οι πηγές – Πλαταιές – προσδιορίζονται από τον Κιθαιρώνα, το βουνό του Διονύσου, τόπος όπου έλαβε χώρα η μάχη των Πλαταιών.
Ο κορμός του ποταμού – Οινόφυτα – η άναρχη βιομηχανική ανάπτυξη και η έλλειψη ελέγχων μετέτρεψε τον ποταμό σε αγωγό απεξέργαστων βιομηχανικών λημμάτων.
Η εκβολή, το Δέλτα του Ωρωπού, ένας μοναδικός υδροβιότοπος για το οικοσύστημα. της Αττικοβοιωτίας.
Παρουσιάσεις, συζητήσεις, προβολές, χορευτικά, μουσικοθεατρικές παραστάσεις θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το τελικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται και θα παρουσιαστεί ως το τέλος της εβδομάδας.
Καλούμε κάθε φορέα της περιοχής να συνδράμει στην υλοποίηση του προγράμματος Ασωπός Υπάρχει Ελπίδα. Σκοπός μας είναι ο Ασωπός να ξαναπάρει το σκήπτρο του Θεού των Ποταμών και του Καθαρού Νερού, όπως του αρμόζει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγεύει την Ευρώπη η Χαρούλα


Έπειτα από το σημαντικό βραβείο που παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες η μοναδική ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης Φλωρεντία (Χρυσό Κρίνο), ξεκίνησε την περιοδεία της ανά την Ευρώπη, η οποία θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Η πρώτη συναυλία δόθηκε ήδη στις 15 Μαΐου στο Ελσίνκι, όπου η Χαρούλα αποθεώθηκε από το κοινό. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια συνεχίζει το μουσικό της ταξίδι ανά την Ευρώπη με δεύτερη στάση τη Βιέννη (29/5).
Ακολουθούν: Μόναχο (31/5), Στουτγάρδη (1/6), Ζυρίχη (2/6), Φρανκφούρτη (4/6), Ντίσελντορφ (5/6), Βρυξέλλες (7/6) και Παρίσι (9/6).

Τελευταίος σταθμός των συναυλιών της ερμηνεύτριας, που αγαπήθηκε από το κοινό όσο καμία άλλη, θα είναι η Χάγη στις 11 /6.

Πηγή: Espresso
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 17 Μαϊού...

1790: Σε νέα ναυμαχία του Λάμπρου Κατσώνη με τους Οθωμανούς ανοιχτά της Άνδρου, ο στόλος του καταστρέφεται. Η λαϊκή σοφία σκαρώνει το σκωπτικό δίστιχο «Αν σ' αρέσει μπάρμπα-Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Άνδρο».

1792: Ιδρύεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street.

1846: Ο Άντολφ Σαξ πατεντάρει το σαξόφωνο.

1890: Η δημοφιλής όπερα του Πιέτρο Μασκάνι «Καβαλερία Ρουστικάνα» κάνει πρεμιέρα στη Ρώμη.

1895: Εγκαινιάζεται ο παλιός σταθμός του σιδηροδρόμου Πειραιώς - Αθηνών (νυν ΗΣΑΠ) στην Ομόνοια, στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Αθηνάς.

1902: Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», που θεωρείται ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα.


Γεννησεις

1746: Έντουαρντ Τζένερ, άγγλος γιατρός, που ανακάλυψε το πρώτο εμβόλιο για την ευλογιά και άνοιξε το δρόμο για την επιστήμη της ανοσολογίας. [θαν. 26/1/`1923]

1961: Ένια (Μπρέναν), ιρλανδή τραγουδίστρια.

1866: Ερίκ Σατί, γάλλος συνθέτης. («Γυμνοπαιδίες») [θαν. 1/7/1925]


Θανατοι

1510: Σάντρο Μποτιτσέλι, ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης. [γεν. 1/3/1445]

1886: Τζον Ντίρι, αμερικανός σιδηρουργός, πρωτοπόρος στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων. [γεν. 7/2/1804]

1960: Ιωάννης Γεωργιάδης, πανεπιστημιακός. Αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης της σπάθης στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. [γεν. 1874]











Πηγή :http://www.sansimera.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αλιάρτου αρνούνται να απογραφούν..

δηλώνουν ότι έχουν απογραφεί στον τόπο καταγωγή τους
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔήμοςΛιβαδειάς.Οχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου..


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας, ο Δήμος Λεβαδέων κάνει κατηγορηματικά γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί την όποια υποβάθμιση του νοσοκομείου που λειτουργεί στη Λιβαδειά.
Αντίθετα είναι αποφασισμένος σε συνεργασία με όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής, να αγωνιστεί και να επιδιώξει την περεταίρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Αναλογιστικές μελέτες και σχέδια επί χάρτου με αντιφατικά στατιστικά στοιχεία, δεν θα δώσουν άλλοθι σε όσους σχεδιάζουν υγειονομικούς χάρτες και αλλαγές χρήσης στα νοσοκομεία της περιφέρειας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής.
Το νοσοκομείο της Λιβαδειάς πέρα από την πρώην επαρχία της και την ευρύτερη περιοχή, εξυπηρετεί πολίτες από την Φωκίδα και τη Λοκρίδα Φθιώτιδας παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με τις αξιέπαινες προσπάθειες του έμπειρου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που διαθέτει.
Ως απάντηση στα στατιστικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και τίθενται υπό αμφισβήτηση από το σύνολο των πολιτών και των φορέων της Βοιωτίας αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο για το έτος 2010 νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς περίπου 10.000 ασθενείς.
Αυτή είναι η αλήθεια για το νοσοκομείο μας και αυτή θα υπερασπιστούμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΑΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ( ΤΕΝΙΣ ) ΣΤΗ ΘΗΒΑ !!!


ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΘΗΒΑ 12-ΜΑΙ-2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011
Ο Ο.Α. Θήβας προκηρύσσει το εαρινό εσωτερικό πρωτάθλημα αντισφαίρισης (Τένις) το οποίο θα διεξαχθεί στα δημοτικά γήπεδα ΚΟΝΤΙΤΟΥ με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 23-ΜΑΙ-2011
Καλούνται όλα τα μέλη του συλλόγου να δηλώσουν συμμετοχή και οι φίλοι του αθλήματος, όπως και γενικότερα οι φίλοι του αθλητισμού της πόλης μας να
προσέρχονται καθημερινά τις απογευματινές ώρες για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών με στόχο τη διάκριση και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των διαγωνιζομένων στοιχείο που διακρίνει επιπρόσθετα τη όλη δομή του αθλήματος.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΑΚΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΗΡΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεριζώνουν τα έλατα του Κιθαιρώνα

για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες
 του θανάση Λεβέντη
Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς


Συστηματική προσπάθεια γίνεται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες μη ρυπαντικές πηγές, όπως ο άνεμος και ο ήλιος. Σκόπιμη επομένως και επιθυμητή η παραγωγή ενέργειας που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, το οποίο ρυπαίνεται και καταστρέφεται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις συνέπειές του.
Παραβλέπονται όμως συχνά οι παράπλευρες επιπτώσεις, όπως η καταστροφή δασών, τοπίων ιδιαίτερου φυσικού ή αισθητικού κάλλους, πολιτιστικών μνημείων κ.λπ. από τις σχετικές υποδομές, που απαιτούνται για τις εγκαταστάσεις (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά) και τη μεταφορά εκείθεν του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος. Συνέπεια να προστατεύεται το περιβάλλον από τη ρύπανση, αλλά να καταστρέφεται από τις εγκαταστάσεις και την αλόγιστη συχνά ανάπτυξή τους.
Εύλογες και οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται από ευαισθητοποιημένους πολίτες ή την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε όλη την κορυφογραμμή του Κιθαιρώνα, παρά την κατηγορηματική αντίθεση των Δήμων Θηβών-Πλαταιών και Μάνδρας-Ειδυλλίας στα γεωγραφικά όρια των οποίων περιλαμβάνεται το βουνό.
Ως γνωστόν ο Κιθαιρώνας αποτελεί ορεινό συγκρότημα στο βορειοδυτικό άκρο της Αττικής με υψηλότερη κορυφή τον Προφήτη Ηλία, ύψους 1.409 μέτρων, μόλις 4 μέτρα χαμηλότερη από την πιο ψηλή κορυφή της Πάρνηθας ύψους 1.413 μέτρων. Από τις κορυφές του Κιθαιρώνα σε ημέρες διαύγειας, μπορεί να αποθαυμάσει κανείς τον Όλυμπο, το Πήλιο, τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα, την Άνδρο και την Τήνο και ό,τι βρίσκεται ανάμεσά τους -όλη σχεδόν τη Πελοπόννησο, τη Στερεά και την Εύβοια.
thivagr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ