Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Οι "βεράντες" των ΦΙλιππίνων - Το 8ο θαύμα του κόσμου!



Οι καλλιέργειες ρυζιού Banaue Ρύζι υπάρχουν εδώ και 2000 χρόνια τουλάχιστον και βρίσκονται στα βουνά της Ιφουγκάο στις Φιλιππίνες από τους προγόνους των πολύ παλαιών πληθυσμών. Οι καλλιέργειες αυτές χαρακτηρίζονται ως το «όγδοο θαύμα του κόσμου ». Είναι γνωστό ότι οι καλλιέργειες αυτές χτίστηκαν με ελάχιστο εξοπλισμό, σε μεγάλο βαθμόμε το χέρι. Οι "βεράντες" όπως χαρακτηρίζονται βρίσκονται περίπου 1500 μέτρα (5000 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και να καλύπτει 10.360 τετραγωνικά χιλιόμετρα (περίπου 4000 τετραγωνικά μίλια) της βουνοπλαγιάς. Ποτίζονται από ένα αρχαίο σύστημα άρδευσηςαπό τα τροπικά δάση πάνω από τις καλλιέργειες.


 
Οι "βεράντες" Banaue αποτελούν μέρος των αρχαίων κατασκευών στιςΦιλιππίνες και χρονολογούνται από 2.000 έως 6.000 ετών. Βρίσκονταιστις επαρχίες Καλίνγκα, Apayao, Benguet, Mountain και Ιφουγκάο, και είναι μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.




http://xsefoto.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

«Άρωμα» τρομοκρατίας στη συμπλοκή της Πεύκης


Ένοπλη συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών και τρεις τραυματίες σημειώθηκε το απόγευμα στη συμβολή Αιόλου και Επικούρου στην Πεύκη.
Τραυματίες είναι δύο αστυνομικοί και ένας άνδρας, ο οποίος δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν είναι ένας από τους δύο δράστες, που άνοιξαν πυρ εναντίον του περιπολικού.
Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, παρόλο που δεν εφημέρευε καθώς ήταν το πλησιέστερο νοσοκομείο και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο ένας που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση υποβάλλεται σε χειρουργικό καθαρισμό, καθώς δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στήθος αλλά τον έσωσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, ο ένας αστυνομικός αναγνώρισε τον ένα δράστη, τονίζοντας πως είναι γνωστό πρόσωπο στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Οι αστυνομικοί είναι ηλικίας 24 και 26 ετών. Ο ένας έφερε τραύματα στο θώρακα, ενώ ο άλλος στην κοιλιά. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι αστυνομικοί διέφυγαν τον κίνδυνο.
Ο τραυματισμένος άνδρας, στον οποίο βρέθηκε ένα μπιτόνι βενζίνης, μεταφέρθηκε στον "Ερυθρό Σταυρό".
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Μνήμης για τους Ελληνες του Πόντου στη Λιβαδειά

viotia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

"Τουρκία έχεις ταλέντο"! Ανήμερα της γενοκτονίας των Ποντίων,οι Τούρκοι κάνουν show στη Κομοτηνή!


Το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΤRT θα αναζητήσει "ταλέντα" στη Δυτική Θράκη! Η τηλεοπτική εκπομπή ". Η εκπομπή που θα αναζητήσει τα ταλέντα ονομάζεται "Το αστέρι μας είσαι εσύ" είναι η παρόμοια εκπομπή του " Ελλάδα έχεις ταλέντο".

Μόνο που οι υπεύθυνοι του κρατικού καναλιού επέλεξαν να έρθουν στην Κομοτηνή για να διαλέξουν τους πιο ταλαντούχους "Τούρκους" όπως τους αποκαλούν οι γείτονες μας τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.


Οι διαγωνιζόμενοι θα τραγουδήσουν "διάφορα τουρκικά τραγούδια" και μια επιτροπή που αποτελείται απο διακεκριμένους καλλιτέχνες θα επιλέξει τους πιο ταλαντούχους.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Φιλία στην Κομοτηνή.

Μπορεί η συγκεκριμένη εκπομπή να κάνει παρόμοιες διοργανώσεις και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης και των Βαλκανίων όπως τα Σκόπια, το Βερολίνο αλλά η αναζήτηση "τουρκικών ταλέντων" απο το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ίσως ήθελε περισσότερη προσοχή απο τις ελληνικές αρχές που τους έδωσαν την άδεια.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 19 Μαϊου, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Κάποιοι γραφειοκράτες φαίνεται οτι δεν θυμούνται καν την ημέρα αυτή.

 himaira.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΡΙΑΣ ΑΓΑΤΣΑ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ

Παρεμβάσεις για θέματα αθλητισμού έκανε η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα στον αντίστοιχο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ,όπου είναι αν. εισηγήτρια, και στην Επιτροπή Αθλητισμού της Βουλής.

Στη σύσκεψη στον Τομέα Αθλητισμού , όπου οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών), Κώστας Θάνος (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης) και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, η κυρία Αγάτσα , τόνισε πως είναι πολύ θετικό που σπουδαίοι αθλητές βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις και προσπάθούν να προσφέρουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Η βουλευτής Βοιωτίας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η Πολιτεία οφείλει να δώσει βάρος στο σχολικό αθλητισμό που συνδέεται άμεσα με την υγεία των παιδιών, καθώς στην Ελλάδα τα στατιστικά στοιχεία είναι επιβαρυντικά (παχυσαρκία, έλλειψη εκγύμνασης κλπ).Παρεμβαίνοντας ο Πύρρος Δήμας είπε χαρακτηριστικά ότι πράγματι πρέπει να διερωτηθούμε πόσα παιδια σήμερα έχουν ...σκαρφαλώσει σε δέντρο! Και συμπλήρωσε πως η κατάργηση των κινήτρων για εισαγωγή σε σχολές και επαγγελματική αποκατάσταση έκανε κακό στον ελληνικό αθλητισμό.

Για το ντόπιγκ που έχει πλήξει ηθικά το αθλητικό οικοδόμημα η βουλευτής Βοιωτίας τόνισε πως έχει έρθει ο καιρός να άνοιξουν κάποια στόματα για να μην κατηγορείται μόνο η χώρα μας.

Η Αρ. Αγάτσα υπεραμύνθηκε του μαζικού αθλητισμού, εφόσον υπάρχει οικονομική δυνατότητα.Τόνισε πάντως πως θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού να κατανοήσουν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με σύνεση να κάνουν υπομονή μέχρι να βελτιωθει η οικονομική κατάσταση.

Η βουλευτής Βοιωτίας πήρε το λόγο και στην Επιτροπή Αθλητισμού , όπου καλεσμένος ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο, τονίζοντας πρωτίστως το θέμα της διαφάνειας καλώντας τον κύριο Πιλάβιο να πάρει πρωτοβουλίες ώστε ν' αποκτήσει το ποδόσφαιρο τη χαμένη αξιοπιστία του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαββόπουλος: Στείλτε στα νησιά τοξικομανείς και αλλοδαπούς

Ηρθε η ώρα να αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις..

Σαββόπουλος: Στείλτε στα νησιά τοξικομανείς και αλλοδαπούς
Σε δηλώσεις που θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις προχώρησε ο τραγουδοποιός, Διονύσης Σαββόπουλος, αφού έφτασε σε σημείο να ζητήσει «τον καθαρισμό της πόλης από τοξικομανείς και μετανάστες και τη μεταφορά τους σε νησιά με χαμηλό πληθυσμό»!

Μιλώντας σε κοινή εκπομπή με θέμα τη βία, που οργάνωσαν την Τετάρτη οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πρωτεύουσας, πρότεινε, παράλληλα, να «κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Οι δηλώσεις του συνθέτη, που τα τελευταία χρόνια έχει κατηγορηθεί από τους παλιούς του συντρόφους για μια ριζική μεταστροφή προς συντηρητικές απόψεις, προκάλεσαν ερωτηματικά στους δημοσιογράφους της εκπομπής, οι οποίοι τον ρώτησαν αν τα νησιά με χαμηλό πληθυσμό θυμίζουν τα ξερονήσια της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός δεν δίστασε να απαντήσει με την παράφραση ενός στίχου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η ώρα να αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις».

Αναφορικά με την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε ότι η Αθήνα υποφέρει από την τρομοκρατία και τη βία.
newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η αγγελία πώλησης της Ακρόπολης, κατά την Bild


ΠΩΛΕΙΤΑΙ λόγω ΔΝΤ και επιθυμίας γερμανικής εφημερίδας Bild, αρχαίο κτιριακό συγκρότημα, υπερυψωμένο, σε κορυφή λόφου, με απεριόριστη θέα, βλέπει και στο Θησείο. Πλήρως διαμπερές , ανακαινισμένο πρόσφατα και με πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις. Δυνατότητες υψώσεως πανό και παρουσίας ΜΑΤ . Μοναδική θέση, πλησίον οικίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Άνετη...
πρόσβαση, Προπύλαια. Πολλά εξτρά , Παρθενώνας, Ναός της Αθηνάς Νίκης και Ερέχθειο στα μπετά . Δυνατότητες πανωσηκώματος. Μάρμαρα παντού, δυνατότητα επιστροφής Ελγινείων από Αγγλία. Δυνατότητες πισίνας με μάρμαρα. Συγκοινωνία Μετρό Συντάγματος, ηλεκτρικός Θησείου, λεωφορείο Φιλοπάππου - Τρεις Γέφυρες, δύο βήματα από την Πλάκα, greek salad, ξενοδοχεια- καμαριέρες .. Διασκέδαση, Ηρώδειο δίπλα, μεγάλες ξένες ορχήστρες και Άννα Βίσση. Μεγάλο γκαράζ στην πλατεία , περίπτερο. Θάλασσα κοντά, 25 χιλιόμετρα από αεροδρόμιο. Πληροφορίες , Iκτίνος και Καλλικράτης, γνωστός από τις ομώνυμες περιφερειακές εκλογές.Τιμή, η τιμή τιμή δεν έχει.

//pamelouketo.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταρρέει το κράτος: Χωρίς κονδύλια ούτε καύσιμα αστυνομία και πυροσβεστική

Του Μανώλη Κυπραίου



«Κραυγή αγωνίας» εκφράζουν πλέον οι άνδρες και οι γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κατάσταση είναι τραγική.

Οι περιπολίες των περιπολικών έχουν μειωθεί πάνω από 50% λόγω της έλλειψης καυσίμων. Ηδη σε αστυνομικά τμήματα οι ίδιοι αστυνομικοί βάζουν χρήματα από τη τσέπη τους για να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων περιπολίας. Μάλιστα σε αστυνομικά τμήματα στα νότια Προάστια, αστυνομικοί αναγκάζονται να αγοράζουν αυτοί γραφίτη και χαρτί εκτυπώσεως Α4, ενώ σε περιπτώσεις όπου κάποια τυπική διαδικασία μπορεί να.......

γίνει από ΚΕΠ, οι πολίτες αποστέλλονται εκεί, για να γλυτώσουν αναλώσιμα!

Το ίδιο συμβαίνει και με τα μηχανοκίνητα μέσα της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» αλλά και της ομάδας «Ζ» και «Δ». Παράλληλα οι αστυνομικοί που βρίσκονται στα τρεις αυτές ομάδες, αναγκάζονται να αγοράζουν σφαίρες με δικά τους χρήματα-μιας και οι σφαίρες που τους έχουν διατεθεί έχουν λήξει(!)-να συντηρούν μόνοι τους τις μοτοσικλέτες, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα έχουν παρουσιαστεί βλάβες στους ασυρμάτους τους, τους οποίους επισκεύασαν με δικά τους έξοδα σε καταστήματα επισκευής ηλεκτρονικών.

Επίσης υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των υπερωριών και των ρεπό, ενώ οι διοικητές αστυνομικών τμημάτων στέλνουν συνεχώς επιστολές προς τις κεντρικές υπηρεσίες για την καταβολή δεδουλευμένων των υφισταμένων τους, τα οποία απαντούνται: «Δεν υπάρχει ακόμα έγκριση από το ΥΠ.ΟΙΚ.»

Τεράστιο είναι και το πρόβλημα όμως στον τομέα της εκπαίδευσης. «Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην εκπαίδευση των αστυνομικών όπου λόγω του Μνημονίου, έχουν περικοπεί μεγάλα κονδύλια για την εκπαίδευση, με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών να έχουν να εκτελέσουν βολές ακόμα και επί σειρά ετών», όπως δήλωσε ανώτατος στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., προειδοποιώντας ότι: «υπό αυτές τις συνθήκες είναι αναπόφευκτο πως η εγκληματικότητα θα αυξηθεί σε βαθμό που μετά δεν θα μπορεί να ελεγχθεί», κάνοντας παράλληλα έκκληση προς την πολιτεία να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για την ανάκαμψη της αστυνομικής επιτήρησης-ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο-πριν να είναι αργά.



«Διαλυμένη» η Πυροσβεστική και το Λιμενικό



Η κατάσταση του τεχνολογικού και επιχειρησιακού εξοπλισμού και της Πυροσβεστικής αλλά και του Λιμενικού Σώματος, βρίσκεται επίσης στην όχι καλύτερη κατάσταση, με αξιωματικό της Πυροσβεστικής να ομολογεί πως: «κάνουμε αυτοσχέδιες πατέντες για να λειτουργούν τα οχήματα και σε αρκετές περιπτώσεις κανιβαλίζουμε παλαιότερα οχήματα για να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καινούργια γίνεται», συμπληρώνοντας: «ακόμα και πετρέλαιο βάζουμε από την τσέπη μας».

Αυτό όμως που τρομάζει ακόμα περισσότερο τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι πως ενώ τυπικά έχουμε εισέλθη στην αντιπυρική περίοδο, η κατάσταση των μέσω του Π.Σ. βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο Λιμενικό Σώμα, του οποίου οι περιπολίες έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω έλλειψης καυσίμων. Έτσι κακοποιοί, λαθρέμποροι και «έμποροι» λαθρομεταναστών μπορούν πολύ πιο εύκολα να εκτελούν τις άνομες πράξεις τους, όπως μας ομολόγησαν αξιωματικοί του Λιμενικού.

Κοινή ομολογία όλων είναι πως τα Σώματα Ασφαλείας στη χώρα μας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, λόγω της έλλειψης κονδυλίων και των απαιτήσεων της Τρόικα για μείωση της ροής χρημάτων για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας.

Και όσο μεγαλώνει η κρίση, τόσο θα αυξάνεται το ποσοστό των ανθρώπων που εισέρχονται στο φάσμα της εξαθλίωσης και της φτώχειας στη χώρα μας, με αναπόδραστο αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

Και τότε στυγνές δολοφονίες όπως η χθεσινή με τον άτυχο 44χρόνο,  θα πολλαπλασιαστούν και θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο, με ότι συνεπάγεται. Και την απόλυτη ευθύνη θα την έχουν οι πολιτικοί άρχοντες που σήμερα «σφυρούν αδιάφορα»…
kafeneio-gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγνωστη ως σήμερα βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ απείλησε Γερμανούς συναδέλφους της,




Γερμανοί και Γάλλοι βουλευτές βρέθηκαν, σε διαφορετικές ομάδες στη Βουλή και τα «άκουσαν» από Έλληνες βουλευτές, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές από τη Γαλλία, επιχείρησαν να «ενοχοποιήσουν» τους... Γερμανούς για την επίθεση που δέχθηκε η χώρα μας για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

«Εάν δεν στηρίξετε την Ελλάδα, θα πάθετε αυτά που πάθατε στην Κρήτη»
, είπε η βουλευτής Ηρακλείου του ΠαΣοΚ κυρία Μαρία Σκραφνάκη σε μία ομάδα Γερμανών βουλευτών, μέλη της ομάδας φιλίας Γερμανίας_ Ελλάδας, που επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο. Οι Γερμανοί βουλευτές κοίταζαν έκπληκτοι την Ελληνίδα βουλευτή, η οποία συνέχισε την επίθεση: «Η Ελλάδα είναι μία μικρή νησιωτική χώρα, όχι μεγαλύτερη από το Παρίσι, πέρασε από δύο παγκόσμιους πολέμους, από έναν εμφύλιο και αυτό δεν το λαμβάνετε υπόψη», είπε. Και ενώ οι Γερμανοί προσπάθησαν κάτι να πουν, η κυρία Σκραφνάκη συνέχισε λέγοντάς τους ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει όλη η Ευρώπη και η Γερμανία αφού «το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών εξοπλισμών είναι από τη Γερμανία, υπάρχουν τόσες πολλές Μερτσέντες στην Ελλάδα», τους είπε

Και πριν προλάβουν να συνέλθουν από την έκπληξη η κυρία Σκραφνάκη τους είπε ότι εάν καταρρεύσει η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, δεν θα εφαρμοσθεί το μνημόνιο γιατί, όπως είπε «η ΝΔ δεν πρόκειται να πάρει σκληρά μέτρα» και ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές να στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία.

Τον λόγο πήρε αμέσως ο επικεφαλής της Επιτροπής Φιλίας Γερμανίας - Ελλάδας, βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Μαγκούφης, ο οποίος ζήτησε από τους ευρωπαίους εταίρους μας «να αναθεωρήσουν τη πολύ σκληρή τους στάση έναντι της χώρας μας και παράλληλα να θωρακίσουν το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων».

Οι Γερμανοί βουλευτές ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς εφαρμόζεται το μνημόνιο, ορισμένοι ζήτησαν πιστή εφαρμογή, ένας μάλιστα απαντώντας στην κυρία Σκραφνάκη την ρώτησε ποιες εγγυήσεις έχει ένας τουρίστας όταν έρχεται στην Ελλάδα, αφού δεν γνωρίζει (λόγω απεργιών) πότε θα φύγει, πότε θα ταξιδέψει με πλοίο ή με λεωφορείο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, με τον οποίο συναντήθηκαν οι Γερμανοί βουλευτές επεσήμανε ότι συχνά ορισμένα ξένα ΜΜΕ καλλιεργούν αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα μεταφέροντας διαστρεβλωμένη την ελληνική πραγματικότητα, ενώ, όπως είπε «εδώ γίνεται μία τεράστια προσπάθεια».

Με τους Γάλλους τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού από την αρχή της συνάντησης των Γάλλων βουλευτών με τους Έλληνες συναδέλφους τους, ειπώθηκε ότι πάντοτε η Γαλλία στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδος. Μόνον που ένας Γάλλος βουλευτής, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Γαλλίας_Ελλάδας βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δ. Κρεμμαστινός, επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στους Γερμανούς ευρωβουλευτές για το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα: «Η στάση των Γερμανών είναι η ίδια γραμμή που ακολουθεί η Bild», μας είπε ο Γάλλος.

Στις επίσημες επαφές τους οι Γάλλοι απέφυγαν να σχολιάσουν την υπόθεση με τον κ. Στρος Καν, αλλά στις φιλικές συζητήσεις το χαρακτήρισαν «περίεργο θέμα», που δεν γνωρίζουν που θα οδηγήσει και περιμένουν και αυτοί τι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι ήταν οι επόμενοι επισκέπτες της Βουλής και όπως τους τονίσθηκε και από τους Έλληνες βουλευτές, αλλά και από τον Πρόεδρο της Βουλής «η Ελλάδα δίνει μεγάλο αγώνα να βγει από την κρίση και θα βγει. Είναι μακρύς ο δρόμος, θα χρειασθούν και άλλα μέτρα και αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες, αλλά απόλυτα αναγκαίες για να βγει η χώρα από την κρίση». Και βεβαίως ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχασε την ευκαιρία να τους υπενθυμίσει τον πρόσφατο απεγκλωβισμό 13.952 Κινέζων από τη Λιβύη, μετά από στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων.
.tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η τελευταία των κατσικών: Οι φρικτές δολοφονίες κατσικιών σε Βρετανικό χωριό παραπέμπουν σε σατανιστικές τελετές

Τέσσερις κατσίκες έχουν σφαγεί με φρικτό τρόπο σε ένα χωριό, αυξάνοντας τους φόβους για «σατανιστικά τελετουργικά».Τα ζώα θανατώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, είτε με το κεφάλι γυρισμένο προς τα πίσω ή με τους λαιμούς κομμένους.
Η κερασφόρα κατσίκα είναι ένα σύμβολο του αποκρυφισμού, που προορίζεται να γελοιοποιήσει την εικόνα του Ιησού ως «Αμνού», ο οποίος πέθανε για τις αμαρτίες του ανθρώπου, ενώ όπως αναφέρει η Αγία Γραφή, τα υπάκουα πρόβατα διαχωρίζονται από τα απείθαρχα – άπιστα - κατσίκια.



Φώτο: Ο 66χρονος Jimmy Small, απεικονίζεται με το τελευταίο του κατσίκι

Ο συνταξιούχος αγρότης Jimmy Small, 66 ετών, ο οποίος έχασε δύο από τις κατσίκες του στο Tipton St John του Devon, δήλωσε: «Όλο το χωριό είναι επί ποδός πολέμου για αυτό που συμβαίνει.

«Όλοι μιλούν γι 'αυτό και οι ντόπιοι κρατούν τα μάτια τους ανοιχτά. Αναγνωρίζω ότι μπορεί να έχει σχέση με τον αποκρυφισμό. Τι είδους άνθρωποι θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό;»

Ο κ. Small ζει μόνος του και κρατώντας σαν κατοικίδια ζώα τις δύο κατσίκες του στις οποίες έχει δώσει τα ονόματα ‘Blacky’ και ‘Anita’, για περίπου επτά χρόνια.

Λέει: «Βρήκα την Blacky νεκρή πρώτα με το λαιμό της στριμμένα πίσω, λίγο πριν το Πάσχα. Στη συνέχεια, δύο ημέρες αργότερα η Anita κείτονταν νεκρή στο ίδιο ακριβώς σημείο.

"Πρέπει να είναι κάποιο είδος τελετουργικού, ειδάλλως είναι πάρα πολύ για να είναι σύμπτωση. Ποιος θα μπορούσε να σκοτώσει ένα ανυπεράσπιστο ζώο;

"Ήταν υπέροχα ζώα και μου λείπουν τόσο πολύ. Πονάει η καρδιά μου. Έχω μια κατσίκα που έχει απομείνει τώρα, και την έχω μεταφέρει σε ένα σωστό χώρο έξω από το σπίτι μου ώστε να μπορώ να την παρακολουθώ. Έχουμε σαφώς ένα μανιακό εδώ γύρω".


Ο κ. Small ζει στο Tipton St John όλη του τη ζωή και είπε ότι δεν είχε δει ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Οι άλλες δολοφονίες έγιναν σε μια μικρή γεωργική εκμετάλλευση 300 μέτρα μακριά.

Ο ιδιοκτήτης της, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε: «Βρήκα δύο από τις κατσίκες μου νεκρές μέσα σε 48 ώρες διαφορά την μία από την άλλη.

«Όταν το ανέφερα στον κτηνίατρό μου, μου συνέστησε να διαβάσω ένα βιβλίο σχετικά με τον αποκρυφισμό. Φαίνεται ότι σκέφτηκε τον τρόπο με τον οποίον σκοτώθηκαν οι κατσίκες και επειδή έχουν κέρατα, μπορεί να έχει κάποια σχέση με σατανικό τελετουργικό.

«Το πρώτο ζώο που έχασα ήταν ο Gremlin, που τον βρήκα με το κεφάλι του στριμμένα πίσω.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα παράξενο ατύχημα. Στην συνέχεια σειρά είχε η μητέρα, Gladys. Την βρήκαμε την επόμενη ημέρα μετά τη Δευτέρα του Πάσχα με το λαιμό κομμένο από αυτί σε αυτί.

«Το σώμα είχε συρθεί στο ίδιο σημείο όπου βρέθηκε η άλλη κατσίκα. Έπρεπε να μετακινήσω την μόνη που κατσίκα που απέμεινε, την Goblin, σε μια μυστική τοποθεσία μετά τον θάνατο της μητέρας και του αδελφού της.

«Είμαι συντετριμμένος. Ήταν τόσο αξιολάτρευτες, τα παιδιά ερχόντουσαν και έπαιζαν μαζί τους σαν κατοικίδια ζώα, αλλά από τότε που έγινε το περιστατικό όταν πηγαίνω για ύπνο κάθε βράδυ τις σκέφτομαι.

«Είναι ένα σατανικό πράγμα, είμαι σίγουρος γι 'αυτό. Αυτό το πράγμα έχει χαλάσει τη ζωή μας».

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ερευνούν τις δολοφονίες.

Πηγή:/zoo-m.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιπολίες και στις παραλίες για να φυλάνε τις βάρκες τους

 

Οι ψαράδες με τις καραμπίνες στα χέρια αποφάσισαν να κάνουν περιπολίες στον Δήμο Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου

Μετά τις Ράχες και το Αχλάδι οι νυχτερινοί "επισκέπτες" που έχουν αδυναμία στις μηχανές από τις βάρκες και τα σκάφη, αυτή τη φορά χτύπησαν στο λιμανάκι του Καινούριου δίπλα στα Καμένα Βούρλα.

Οι δράστες και σ΄αυτή τη περίπτωση ακολούθησαν τη γνωστή τακτική τους. Έλυσαν τις βάρκες και βγήκαν στα ανοιχτά. Πήραν τις μηχανές και τις άφησαν ξυλάρμενες στο Μαλιακό. Προσπάθησαν να πάρουν και τις μηχανές από άλλες δύο, αλλά δεν τα κατάφεραν, αφαίρεσαν όμως μηχανικά μέρη και προξένησαν ζημιές.

Οι περισσότερες απ΄αυτές βγαίνουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα από καλά οργανωμένες σπείρες αλλοδαπών, κυρίως Ρουμάνων.

Οι ψαράδες της περιοχής έχουν αγανακτήσει και όπως έλεγαν στο LamiaReport, δεν πάει άλλο με αυτή τη κατάσταση και ότι θα οργανώσουν βραδυνές περιπολίες για να φυλάνε τις βάρκες και τα καΐκια τους.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ Λεβαδέων για την υποβάθμιση του νοσοκομείου

altΤην έκτακτη σύγκλιση του Δ. Σ Λεβαδέων,τη Δευτέρα 23 Μαίου ,με θέμα την πρόταση για υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής , μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για σχέδια επί χάρτου και πλασματικά στοιχεία , που επιστρατεύθηκαν στη λογική των ισορροπιών μεταξύ Λιβαδειάς και Θήβας , αφήνοντας να εννοηθεί, οτι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, πίσω απο τη διαφαινόμενη υποβάθμιση .
Αποκάλυψε οτι μετά το θόρυβο και τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώνονται δέχθηκε «ενοχλήσεις» ώστε να πέσουν οι τόνοι. Κατηγορηματικά δήλωσε οτι οι τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση του νοσοκομείου. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ θα κληθούν και οι τοπικοί φορείς.

Πηγή http://www.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΑΛΚΙΔΑ Κάθε μέρα διαμαρτύρονται για την παιδική πορνογραφία

Aνάστατο είναι ένα χωριό έξω από την Χαλκίδα ύστερα από την σύλληψη ενός 36χρονου με την κατηγορία της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Από την μέρα που έγινε γνωστή η είδηση και μέχρι σήμερα κάνουν πορείες με σύνθημα "Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας". Η είδηση της σύλληψης του 36χρονου τους έχει αναστατώσει ενώ ετοιμάζονται να κάνουν και άλλες διαμαρτυρίες στο μέλλον.
evianews
Διαβάστε Περισσότερα »

1ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου ,22 Μαΐου 2011

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις της Ι.Μ Σαγματά για την μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την κοίμηση του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.
Το… «σπίτι» του στην Ελλάδα, η Ιερά Μονή Σαγματά, θα διοργανώσει αρκετές εκδηλώσεις για αυτήν την εκπληκτική μορφή που αγαπήθηκε πολύ και τιμάται πλέον η μνήμη του παντού.
Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός γεννήθηκε το 1877 και κοιμήθηκε το 1961.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Κυριακή 22 Μαίου ώρα 7:00 μ.μ.
Εορταστική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.
Θα περιλαμβάνει:
-Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με ύμνους από την ακολουθία του Αγίου.
-Ομιλία, Προβολή, παρουσίαση νέων εκδόσεων για τη ζωή και τα θαύματα του Αγίου (Θα παρευρίσκεται και η εγγονή του Αγίου).
Ακολουθίες στην Ιερά Μονή Σαγματά: Παρασκευή 4 Ιουνίου ώρα 9:00 μ.μ Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Σαγματά
5-9 Ιουνίου: Θα τελείται καθημερινά στις 6:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά
Παρασκευή 10 Ιουνίου, ώρα 6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
Σάββατο 11 Ιουνίου: ώρα 07:30 π.μ Όρθρος και θεία λειτουργία
Ώρα 6:00 μ.μ. Εσπερινός-Παράκληση
6-11 Ιουνίου
Εκδρομή στην Κριμαία και συμμετοχή στην πανήγυρι του Αγίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Συμφερουπόλεως. Οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους σημαντικότερους τόπους, μνημεία και προσκυνήματα της Κριμαϊκής Χερσονήσου.
Η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί με πτήση τσάρτερ και οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Τηλ: 210 4118602, 4118640.
11-12 Νοεμβρίου 2011: Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στη ζωή, τη διακονία και το επιστημονικό έργο του Αγίου Λουκά.
Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από όλα τα μέρη στα οποία έζησε, εργάστηκε ή εξορίστηκε ο Άγιος Λουκάς.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Πολεμικό Μουσείο) και το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.
Ιερά Μονή Σαγματά
2261097122, 2261097156
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κραυγή απόγνωσης κατοίκων από τις Πλαταιές Θήβας


Κα Μπιρμπίλη τι έχεις να πεις γι' αυτό το έγκλημα;
Κόβουν καθημερινά εντελώς παράνομα έλατα από την περιοχή "Κιθαιρώνας" λαδώνοντας όλο το σύμπαν, για να τοποθετήσουν...ανεμογεννήτριες. Μάλιστα όταν....
αντέδρασαν κάτοικοι, που τους πέρνουν το οξυγόνο μέσα από την "αυλή" τους, δέχθηκαν απειλές
. Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν για έναν και μοναδικό σκοπό. Για τις τσέπες των λίγων. Αν αναλογιστεί κάποιος το μέγεθος της καταστροφής, μιας και θεωρείται πνεύμονας οξυγόνου για την Βοιωτία και την Αττική, τότε μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Γέφυρα Αγάπης» για τα ορφανά παιδιά

Συντάχθηκε απο την Ευγενία Βενιζέλου

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στη Θήβα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη φιλοξενία των ορφανών παιδιών από την Ουκρανία, στα πλαίσια της ιεραποστολικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας «Γέφυρα Αγάπης», με επικεφαλής τον Πατέρα Νεκτάριο, ηγούμενο της Μονής Σαγματά.
Χιλιάδες παιδιά στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης βρίσκονται σε ιδρύματα εγκαταλελειμμένων παιδιών. Κοινό στοιχείο τους η δυστυχία, η εγκατάλειψη, η κακοποίηση, η έλλειψη μητρικής στοργής και ο φόβος προς την κοινωνία. Ο πατέρας Νεκτάριος συγκίνησε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, αναφερόμενος στην ιστορία ενός εγκαταλελειμμένου, μέσα σ’ ένα τρένο, παιδιού, που μεγάλωσε σε τρία ιδρύματα χωρίς ποτέ του να έχει γνωρίσει τι θα πει οικογένεια, χωρίς ποτέ του να φωνάξει τις λέξεις μητέρα και πατέρα, χωρίς να μάθει ποτέ που γεννήθηκε. Κατάφερε όμως με τη βοήθεια των ανθρώπων στα ιδρύματα να σπουδάσει σε τεχνική σχολή και πλέον εργάζεται και στέκεται με αισιοδοξία απέναντι στη ζωή. Η παρουσίαση του πατέρα Νεκτάριου, συγκίνησε τους παρευρισκομένους, δίνοντας τους να καταλάβουν την αγάπη για τον συνάνθρωπο και πόσο σημαντική είναι η προσφορά του κέντρου νεότητας της Μητροπόλεως που με τη βοήθεια του Θεού και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων από το 1988 στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης σε ιδρύματα της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ενώ τα τελευταία 9 χρόνια έχουν κτίσει μια «Γέφυρα Αγάπης» ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ορφανών παιδιών στην Ελλάδα. Πηγή http://www.lamiastar.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γιάννα Λάμπρου παρουσιάζει το βιβλίο της ΑΝΕΠΙΣΤΡΟΦΟΝ τη Δευτέρα 23 - 5 - 2011


Στο βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Γιάννας Λάμπρου που φέρει τον τίτλο" Ανεπίστροφον".

Πρόκειται για μια σειρά σκέψεων και επεισοδίων που καταγράφονται από τη συγγραφέα με κινηματογραφικό τρόπο ή άλλοτε με την τεχνική του εσωτερικού μονολόγου σε μια αλληλοδιαδοχή εικόνων και συναισθημάτων που αποκαλύπτουν βαθιές πληγές και περαστικές απουσίες.
Ο τρόπος της αφήγησης αποτελεί ο ίδιος ένα δοκίμιο πάνω στις κατακερματισμένες σύγχρονες σχέσεις, οι οποίες βιώνονται άλλοτε ως υπαρκτά δράματα κι άλλοτε ως θεατρικά μονόπρακτα, στα οποία η συμμετοχή του υποκειμένου είναι υποχρεωτική αλλά όχι απαραιτήτως αυτοπροσδιοριζόμενη.
Η ίδια η πολύπλοκη σύγχρονη πραγματικότητα είναι γεγονός ότι έχει εγκαταλείψει τις κοινωνικές βεβαιότητες και θέτει νέα διλήμματα, στα οποία η Γιάννα Λάμπρου δεν απαντά μεν αλλά με ένα τρόπο κατάφασης: Δεν είναι ότι δεν υποψιάζεται την απάντηση, αλλά πως δεν εμπιστεύεται την ερώτηση.
Έτσι μια καινούργια ταυτότητα αναδύεται χωρίς παρελθόν και χωρίς μέλλον. Το συντριπτικό παρόν κυριαρχεί σε μια ουτοπία που δεν βιώνεται και που εσωτερικεύει αντιδράσεις κυρίως παρά συνειδητές επιλογές ή πράξεις. Όπως το θέτει η Γιάννα Λάμπρου:
«….».
Η Γιάννα Λάμπρου κάνει την πρώτη της εμφάνιση στα γράμματα με το βιβλίο Ανεπίστροφον. Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, υπηρετεί τη Θέμιδα στη Λιβαδειά περίπου 20 χρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ




Ο στίβος Αλιάρτου με την συμμετοχή της 
Α.Γ.Ε. Βοιωτίας διακρίθηκε ιδιαίτερα το διήμερο 
που πέρασε 14 & 15-5/2011.

Στην Τρίπολη στις 14-5-2011 στο 
«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΙΨΕΩΝ» 

συμμετείχε με 5 αθλητές- αθλήτριες ...



Ηλίας Κων/νος              2ος     Ακόντιο

Ζιώγας Κων/νος            5ος    Ακόντιο

Ξυδώνας Γεώργιος         8ος   Ακόντιο

Δέδε Ασπασία                         Ακόντιο

Μεγάλη διάκριση του Καρανάσου Αλέξανδρου στην δισκοβολία Ανδρών ο οποίος κατετάγη 3ος με επίδοση 44,76  που αν και Έφηβος αγωνίστηκε στην κατηγορία Ανδρών.

Σχηματάρι 15-5-2011 Διασυλλογικό πρωτάθλημα Παμπαίδων & Παγκορασίδων Β’  (για αγόρια και κορίτσια 12-13 χρονών).
Η Α.Γ.Ε.Βοιωτίας συμμετείχε με 10 αθλητές-αθλήτριες

Διακρίθηκαν: 

1η Ξυδώνα Νίκη τρίαθλο (Ύψος – 150μ- Μπαλάκι) Μεγάλη επίδοση στο ύψος 1,56 για την αθλήτρια της Α.Γ.Ε.Β
6oς Τσιώλης Φώτιος (Υψος-150μ-Μπαλάκι).


Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Α.Γ.Ε.Β συγχαίρει τους αθλητές και τους εύχεται καλή συνέχεια
aliartos-city.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

"Απαράδεκτη κάθε απόφαση αποδόμησης του νοσοκομείου Λιβαδειάς



Γράφει ο Άκης Βαγιάκος*

Οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα είναι αρνητικές. Το δημόσιο έλλειμμα είναι υψηλό και είναι γενικότερα αποδεκτό πως χρειάζονται μέτρα μείωσης του. Ωστόσο στην επιλεγείσα πολιτική περικοπών υπάρχουν και όρια. Ένα από τα θεμελιώδη όρια είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η εξασφάλιση για κάθε Έλληνα φορολογούμενο πολίτη ενός ανεκτού επιπέδου νοσοκομειακής και υγειονομικής περίθαλψης. Η δημόσια υγεία στην Ελλάδα δεν χωλαίνει από τον αριθμό των υφιστάμενων νοσοκομείων στη χώρα αλλά από τις προμήθειες υλικών και νοσοκομειακού εξοπλισμού σε εξωφρενικές τιμές και από τη δράση υπόλογων στον όρκο τους γιατρών.
Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων στην υγεία, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να προχωρήσει στη συγχώνευση νοσοκομείων και κλινικών. Στην περιοχή μας προβλέπεται να λειτουργήσει ως βασικό νοσοκομείο αυτό της Χαλκίδας και σε αυτό να ενταχθούν ακόμη τα νοσοκομεία Λιβαδειάς,, Θήβας, Καρύστου και Κύμης, τα οποία αλλάζουν χρήση. Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς προβλέπεται να υπάρξει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων με διακοπή λειτουργίας σε κλινικές, όπως η χειρουργική που είχε 67% πληρότητα το 2010, αλλά και η ορθοπεδική και η οφθαλμολογική. Το νοσοκομείο Θήβας θα γίνει Τραυματολογικό κέντρο.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας. Υπονομεύει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Νομό μας και δημιουργεί κενό υγείας, το οποίο ευνοεί τους ιδιώτες γιατρούς. Το νοσοκομείο Λιβαδειάς λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια αποτελεσματικά, με σταθερά υψηλή πληρότητα και ανταποκρίνεται στο ρόλο του, καλύπτοντας τις ανάγκες της Βοιωτίας, αλλά και της νότιας Φθιώτιδας. Το 2010 είχε πληρότητα κλινών 74%, ποσοστό υψηλό για περιφερειακό νοσοκομείο, γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα του για την περιοχή μας. Το νοσοκομείο Θήβας εξυπηρετεί επίσης αυξημένο όγκο κατοίκων, εργαζόμενους της Βιομηχανικής Ζώνης,τις ανάγκες της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και 500 κρατουμένων. Κάθε σκέψη για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή της Θήβας.
Η αποδόμηση των δυο νοσοκομείων είναι ενέργεια εχθρική απέναντι στη Λιβαδειά, τη Θήβα και τη Βοιωτία συνολικά. Καλώ το Υπουργείο να αναθεωρήσει τα σχέδια του και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση τους, διότι σε διαφορετική περίπτωση προσφέρει κακές υπηρεσίες στον τόπο μας. Η διατήρηση όλων των κλινικών του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και η πλήρης στελέχωση του υπολειτουργούντος σήμερα Νοσοκομείου Θήβας, αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη για τη Βοιωτία.
Η υγεία των πολιτών της Βοιωτίας δεν διαπραγματεύεται.

*ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 18 Μαΐου...
1821: Νίκη του Νικηταρά επί των Τούρκων στα Δολιανά Κυνουρίας.

1828: Η μάχη στο Φραγκοκάστελλο Χανίων μεταξύ Οθωμανών και Κρητών επαναστατών. («Δροσουλίτες»)

1897: Το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ «Δράκουλας» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία του Λονδίνου.

1913: Με τη συνθήκη του Λονδίνου, λήγει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα που κερδίζει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η Αλβανία που γίνεται ανεξάρτητο κράτος.

1960: Η Ρεάλ Μαδρίτης νικά την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 7-3 και κατακτά το 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Τον αγώνα, που διεξάγεται στη Γλασκόβη, παρακολουθούν 127.621 θεατές.

1974: Η Ινδία μπαίνει στο πυρηνικό κλαμπ και γίνεται η 6η χώρα που κατέχει πυρηνική βόμβα.


Γεννησεις

1048: Ομάρ Καγιάμ, πέρσης μαθηματικός και αστρονόμος, γνωστός για το έργο του «Ρουμπαγιάτ». [θαν. 4/12/1131]

1883: Βάλτερ Γκρόπιους, γερμανός αρχιτέκτονας. Έργο του, η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα. [θαν. 5/7/1969]

1920: Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, κατά κόσμον Κάρολος Βοϊτίλα. [θαν. 2/4/2005]


Θανατοι

1909: Ισαάκ Αλμπένιθ, ισπανός μουσουργός. Έγραψε έργα για πιάνο που βασίζονται στην ισπανική λαϊκή παράδοση. [γεν. 29/5/1860]

1911: Γκούσταβ Μάλερ, αυστριακός μουσουργός και διευθυντής ορχήστρας. («Συμφωνία αρ.1», «Τιτάν») [γεν. 7/7/1860]

1980: Ίαν Κέρτις, μέλος του συγκροτήματος «Joy Division». (αυτοκτόνησε) («Love will tear us apart») [γεν. 15/7/1956]












Πηγή :http://www.sansimera.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ