Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Το Viotiashop sto Nεοχώρι

Η ομάδα του Viotiashop ξεναγήθηκε στο Νεοχώρι για να βιντεοσκοπίσει τις ομορφιές του χωριού μας και κάποιες ζεστές γωνιές

Το Viotiashop στην Zωοδόχο Πηγή.Ο Βαγγέλης και η Αννα μαθαίνουν απο την μοναχή Αρσενία το ιστορικό της Μονής.

Ο Βαγγέλης στην μεγάλη βρύση του χωριού μας και κάτω απο τον πλάτανο απολαμβάνει και αποθανατίζει την καταπληκτική θέα και την πυκνή βλάστηση στου χωριού μας!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα



Ηφαιστειακοί κεραυνοί

Ηφαιστειακοί κεραυνοί (AP Photo)
Εάν μία ηφαιστειακή έκρηξη δεν είναι αρκετά εντυπωσιακή από μόνη της, προσπαθήστε να την παρακολουθήσετε όταν εμπλέκονται και κεραυνοί. Συνήθως η στάχτη και η σκόνη έχουν ουδέτερο ηλεκτρισμό.

Ωστόσο, όταν δύο υλικά απορρέουν από ένα ηφαίστειο είναι (προφανώς) πολύ καυτά, και μπορεί να έχουν θετικά και αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Αυτά κατά σειρά προκαλούν ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία, με το αποτέλεσμα να είναι πως τα θετικά και τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα αποχωρίζεται το ένα από το άλλο. Αυτή η διαδικασία, μπορεί τότε να προσθέσει έντονους κεραυνούς σ' ένα σύννεφο ηφαιστειογενής τέφρας.

Παρήλιον

Παρήλιον (AP Photo)
Το παρήλιον δημιουργεί ένα λαμπερό δαχτυλίδι ή φωτοστέφανο γύρω από τον ήλιο και συμβαίνει όταν ο ήλιος είναι χαμηλά και το φως του περνάει μέσα από τα παγωμένα σύννεφα. Όπως το ουράνιο τόξο, το φως διαθλάται μέσα από κρυστάλλους πάγου. Το κοντινότερο μέρος στον ήλιο αναδεικνύει σημεία που αλλάζουν από κόκκινα σε πορτοκαλί, πριν το παρήλιον πάρει τελικά μπλε χρώματα.

Βόρειο Σέλας

Βόρειο Σέλας (AP Photo)
Παρά τη φήμη του, οι περισσότεροι άνθρωποι το έχουν δει μόνο στις φωτογραφίες. Συμβαίνει μόνο στα πλέον βόρεια σημεία του γης σε μέρη όπως η Αλάσκα και η Βόρεια Σκανδιναβία, και εκτός αυτού μπορεί να το δει κάποιος μόνο σε πολύ καθαρές νύχτες στη μέση του χειμώνα. Όχι ακριβώς ο χώρος και ο χρόνος που θα ήθελες να βρίσκεσαι έξω.
Συμβαίνει όταν ο ήλιος στέλνει φορτισμένα μόρια στο διάστημα. Όταν αυτά φτάσουν στο μαγνητικό πεδίο της Γης, το κύμα διαθλάται γύρω από τον Βόρειο και το Νότιο πόλο. Στις ανώτερες βαθμίδες της ατμόσφαιρας, τα ηλιακά μόρια συγκρούονται. Ορισμένη από αυτή την ενέργεια ακτινοβολεί σε υψόμετρο 80 και 100 χιλιομέτρων και στη μορφή πολύχρωμων auroras.
Εκείνοι που αντέχουν τον πάγο και το κρύο και είναι αρκετά τυχεροί να βρίσκονται έξω σε μία καθαρή νύχτα ίσως και να δουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα που έχει να προσφέρει η φύση.

Ο ήλιος του μεσονυχτίου

Ο ήλιος του μεσονυχτίου (AP Photo)
Ο ήλιος του μεσονυχτίου συμβαίνει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στο πιο βόρειο ή στο πιο νότιο του πλανήτη. Εδώ ο ήλιος παραμένει τη νύχτα πάνω από τον ορίζοντα, έτσι υπάρχει φως 24 ώρες την ημέρα.
Τις σκοτεινές ημέρες του χειμώνα οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν το φως, και αυτό αληθεύει ιδιαίτερα για εκείνους που ζουν στα πιο βόρεια μέρη, όπου το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, ο ήλιος με τα βίας εμφανίζεται. Για εκείνους, ο ήλιος του μεσονυχτίου είναι ένας καλός λόγος για να κάνουν πάρτι και γι' αυτό οι κάτοικοι πάντα προσμένουν το ετήσιο Midsummer Festival.

Το ουράνιο τόξο του φεγγαριού

Το ουράνιο τόξο του φεγγαριού (Getty Images)
Το ουράνιο τόξο του φεγγαριού όσο σπάνιο είναι άλλο τόσο εντυπωσιακό είναι. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει όταν το φεγγάρι είναι λαμπερό και όχι τόσο ψηλά στον ουρανό και όταν βρέχει στην αντίθετη πλευρά του ουρανού από το φεγγάρι. Το ουράνιο τόξο τότε δημιουργείται από φως που αντανακλάται από την επιφάνεια του φεγγαριού, και όχι του ήλιου.
Με γυμνό μάτι είναι δύσκολο να δει κανείς ένα τέτοιο ουράνιο τόξο επειδή το φως από το φεγγάρι είναι συχνά πολύ αδύναμο. Εάν είστε αρκετά τυχεροί και το δείτε, η καμπύλη είναι συνήθως λευκή. Τα χρώματα έχουν φανεί σε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με πολύ αργές ταχύτητες σε κλείστρο και διάφραγμα.

Σύννεφο supercell

Σύννεφο supercell (Getty Images)
Είναι σίγουρα ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς όλων των καταιγίδων. Το φαινόμενο συμβαίνει όταν υπάρχει ένα βαθύ, συνεχόμενα περιστρεφόμενο ανοδικό κύμα αέρα, επίσης γνωστό και ως mesocylone. Ζεστά και κρύα ρεύματα αέρα υψώνονται το ένα εναντίον του άλλου, αλλά παραμένουν χωρισμένα, επιτρέποντας στην καταιγία να συνεχίσει για πολλές ώρες.

Πράσινη αναλαμπή

Πράσινη αναλαμπή (Mila Zinkova/Creative Commons)
Σε αντίθεση με ότι μπορεί να πιστεύετε, η πράσινη αναλαμπή δεν είναι κάτι που συμβαίνει στα έργα. Το φως υπάρχει στην πραγματικότητα και εμφανίζεται πριν την ανατολή και τη δύση, διαρκώντας συνήθως μόλις δύο δευτερόλεπτα. Ενώ οι πράσινες αναλαμπές είναι θεωρητικά ορατές παντού, θα έχετε την καλύτερη ευκαιρία να τις δείτε εάν σταθείτε στην ακτή κοιτάζοντας προς τη θάλασσα.
Συμβαίνει όταν το φως του ήλιου "σκάει" στην ατμόσφαιρα, όπως περίπου ένα φως λάμπει μέσα από ένα πρίσμα. Οι ακτίνες του φωτός ακολουθούν την καμπυλότητα της γης και τα χαμηλής συχνότητας χρώματα όπως το κόκκινο και το πορτοκαλί διασκορπίζονται νωρίτερα από εκείνα που έχουν υψηλότερη, όπως είναι το πράσινο και το μπλε. Αποτέλεσμα είναι τα τελικά χρώματα να είναι ορατά όταν τα άλλα έχουν εξαφανιστεί πίσω από τον ορίζοντα, δημιουργώντας αυτό που αποκαλούμε πράσινη αναλαμπή.
Ομολογουμένως, αυτό είναι μέσες άκρες μία ελαφρώς απλοϊκή εξήγηση ενός φυσικού φαινομένου που σου κόβει την ανάσα.

Έκλειψη ηλίου

Έκλειψη ηλίου (AP Images)
Πολλοί από εμάς είναι χαρούμενοι να δουν μία μερική έκλειψη ηλίου, όμως η σπάνια ευκαιρία να δεις μία ολική προκαλεί άκρατο ενθουσιασμό ανάμεσα στους παρατηρητές του ουρανού. Το θέαμα συμβαίνει όταν η τροχιά του φεγγαριού φαίνεται πως μπλοκάρει εντελώς εκείνη του ήλιου, όπως φαίνεται τουλάχιστον από ορισμένα σημεία της Γης. Μία ηλιακή έκλειψη προσφέρει μία σπουδαία ευκαιρία να ερευνήσουμε το φωτοστέφανο γύρω από τον ήλιο και να παρατηρήσουμε τις ηλιακές καταιγίδες.

Ηλιακός πυλώνας

Ηλιακός πυλώνας (Getty Images)
Ένας ηλιακός πυλώνας συμβαίνει όταν οι κρύσταλλοι πάγου που κρέμονται στην ατμόσφαιρα αντανακλούν φως. Γι' αυτό το φαινόμενο είναι ορατό μόνο κατά την διάρκεια εξαιρετικά κρύου καιρού, κατά της ανατολής και της δύσης. Το φως πέφτει από τα σύννεφα και δημιουργεί εντυπωσιακούς πυλώνας από φως.

Νυχτερινά νέφη



Νυχτερινά νέφη (AP Photo)
Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει σε πολύ υψηλά υψόμετρα, περίπου 75 με 80 χιλιόμετρα (συνήθως τα σύννεφα τα συναντούμε στα 20 χλμ). Τα νυχτερινά νέφη συμβαίνουν στα υψηλότερα επίπεδα της ατμόσφαιρας, όταν οι παγωμένοι κρύσταλλοι σχηματίζονται σε πολύ μικρά σωματίδια. Ο πάγος αντανακλά τον ήλιο και δίνει στα σύννεφα μία πλούσια, λεπτή ασημί γυαλάδα. Είναι δύσκολο να προβλεφθούν, συνήθως όμως είναι ορατά το καλοκαίρι όταν υπάρχει περισσότερο φως. Ωστόσο, πρέπει να είστε γρήγοροι, εάν θέλετε να τα δείτε, επειδή τα δυνατά ρεύματα αέρα -μερικές φορές από 500 μέχρι 700 χιλιόμετρα την ώρα- εξασφαλίζουν πως εξαφανίζονται το ίδιο γρήγορα όπως εμφανίζονται.


msn
http://grizosgatos.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τον Ιούλιο φτάνουν τα χρήματα για το Δημόσιο


Μέχρι τις 18 Ιουλίου επαρκούν τα χρήματα των Δημόσιων Ταμείων, εάν δεν εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου, για την οποία απαιτείται η προέγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που συζητείται την ερχόμενη Δευτέρα (23/05) στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η “Καθημερινή της Κυριακής”, η τρόικα μάλιστα, θέτει ως όρο μια αποκρατικοποίηση μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ στα χρήματα που είναι διαθέσιμα την παρούσα περίοδο, έχει προβλεφθεί ειδικό κονδύλι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012 – 2013, ενώ εκπρόσωποι της Τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στα μέσα της άλλης εβδομάδας, οπότε και θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία" (21/05), μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η ανασκευή του συστήματος των αποδείξεων, η επιβολή πλαφόν στο μπόνους του φόρου ή μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 10.000 ευρώ για το σύνολο των φορολογουμένων, η κατάργηση του αφορολογήτου για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, καθώς και η μείωση του αφορολόγητου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται επίσης, να συζητηθεί και το πλαίσιο της συζήτησης του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι κατ' ιδίαν συναντήσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Τρίτη (24/05), ενώ ήδη η κα Παπαρήγα έχει αρνηθεί.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ συνοδευόμενος από τους κ.κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Δρούτσα, όπου αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών της χθεσινής αιματηρής ληστείας!

alt
Οξύ κατηγορώ εναντίον του κράτους που αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών..
Το έχουμε γράψει επανειλημμένα και θα το επαναλαμβάνουμε ! Σικάγο έγινε η Ελλάδα, κατά κοινή αποδοχή, εξαιρουμένων των κυβερνώντων, που αδιαφορούν εκ του ασφαλούς….

Στόχος ήταν για άλλη μια φορά η Θήβα, με θρασύτατη ληστεία, που έγινε στο κέντρο της πόλης, γεμάτο με καταστήματα, κόσμο και μέσα στην πιάτσα των ταξί…..
Ώρα 20.40 το βράδυ της Πέμπτης, ένα κυπαρισσί τζιπ ΝΙΣΑΝ, κοκάλωσε στην γωνία Πινδάρου και Αντιγόνης ..
Ο οδηγός μένει στην θέση του και τέσσερα άτομα οπλισμένα, με μαύρα ρούχα και κουκούλες, πλησιάζουν το χρυσοχοείο…
Οι δυο μπαίνουν μέσα και οι άλλοι δυο τους περιμένουν να τελειώσουν την «δουλειά»…
Ο ιδιοκτήτης του χρυσοχοείου σπρώχνει τον πάγκο με δύναμη και αρχίζουν να παλεύουν, όταν ο ένας ληστής, που κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, μισανοίγει την πόρτα και πυροβολεί τον ιδιοκτήτη….
Πρόλαβαν να πάρουν μια δερμάτινη θήκη με κοσμήματα και πυροβολώντας πολλές φορές στον αέρα επιβιβάστηκαν στο τζιπ με κατεύθυνση τον Πούρο…
Ο ιδιοκτήτης φέρει διαμπερές τραύμα στο αριστερό πόδι, αλλά και δεύτερο με την σφαίρα σφηνωμένη στο κόκαλο, ενώ με σπασμένο χέρι είναι περαστικός πολίτης, τον οποίο έσπρωξαν οι ληστές κατά την διαφυγή τους….
Το τζιπ βρέθηκε μια ώρα αργότερα παρατημένο σε περιοχή μεταξύ του ΧΥΤΑ και Μοσχοποδίου….
Οι συγκεντρωμένοι πολίτες πάντως, αντέδρασαν έντονα, με οξύ «κατηγορώ» εναντίον του κράτους, που αδιαφορεί για την ασφάλεια τους, τόσο με την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των αλλοδαπών, κυρίως όμως για την τακτική υποβάθμισης της ΕΛ.ΑΣ στην Θήβα και την περιοχή της, που αποτελεί χώρο «υποδοχής» της εγκληματικότητας…
Να σημειωθεί, πως η αιματηρή ληστεία έγινε μόλις 6 ημέρες μετά την κρίσιμη συνάντηση των φορέων με τον Γενικό Επιθεωρητή της ΕΛ.ΑΣ στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Βοιωτίας…
.insterea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την "τσάκωσαν" πριν...τσακώσει το πορτοφόλι!

alt
Μια νεαρή Ρουμάνα συνελήφθη νωρίς το μεσημέρι σε κατάστημα της Θήβας λίγο πριν βουτήξει το πορτοφόλι απο την τσάντα πελάτισσας.

Η Ρουμάνα μπήκε στο εμπορικό κατάστημα δήθεν για να ψωνίσει όμως, όπως αποδείχθηκε το μοναδικό πράγμα που ήθελε να.... "ψωνίσει" ήταν πορτοφόλια και ότι άλλο θα ήταν εύκολο για κλοπή.
Την δράστιδα αντιλήφθηκε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος η οποία αμέσως κλείδωσε την πόρτα και ειδοποίησε την αστυνομία.
Εναντίον της Ρουμάνας υποβλήθηκε μήνυση και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ασφάλειας Θηβών για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
insterea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

H Γερμανία έχει βγάλει έως τώρα 10 δις από την Ελλάδα! “Πείτε την αλήθεια στον γερμανικό λαό” λέει η Financial times Deutschland!!!

Να πεί την αλήθεια στον Γερμανικό λαό για την Ελλάδα, καλεί η γερμανική έκδοση των Financial Times τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε!
Ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής των Financial Times Deutschland στο άρθρο του έχει τίτλο ”Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει” και υπότιτλο ” Περίεργο, αλλά αληθινό: Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά τόσο πολύ από την κρίση όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός με αυτά τα περίπου 10 δις Ευρώ να καθησυχαστούν οι αμφισβητίες”.
Μάλιστα, επιτίθεται και στην εφημερίδα Bild, που στρέφει τα βέλη της συνεχώς προς την Ελλάδα, συχνά με προσβλητικούς και προκλητικές φωτογραφίες. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα η Bild, είχε σε φωτογραφία ένα ακέφαλο άγαλμα μπροστά από τoν Παρθενώνα, με τίτλο “Πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;”
Χαρακτηριστικά το άρθρο αναφέρει:
«Μπορεί οι Έλληνες να γνωρίζουν καλά το θέατρο, όμως και οι Γερμανοί δεν πάνε πίσω, ειδικά όταν πρέπει να γκρινιάξουν για το πόσα χρήματα χάνει ο Γερμανός φορολογούμενος. Και οι Γερμανοί βουλευτές διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν άλλο να συναινούν στην παροχή βοήθειας, καθώς έχουν φτάσει στο όριό τους.
Ωστόσο, μέχρι τώρα μόνον οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμα τίποτα. Αντίθετα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της “Bild” χωριστά και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών».
Οι υπολογισμοί του αρθρογράφου κάνουν λόγο για σημαντικά κέρδη της Γερμανίας από την πώληση ομολόγων προς την Ελλάδα κατ’ εντολήν της γερμανικής κυβέρνησης ξεπερνάνε τα 500 εκατομύρια ευρώ!
Όμως, όπως αναφέρει τα τεράστια γερμανικά κέρδη προκύπτουν από αλλού: Οι επενδυτές προτιμούν τα γερμανικά ομόλογα λόγω του φόβου που έχει καλλιεργηθεί για τα αντίστοιχα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης ενώ με αυτό τον τρόπο ταυτόχρονα μειώνεται και το γερμανικό χρέος.
Μάλιστα, εξηγεί και τα κέρδη που βγάζει η Γερμανία όταν η ΕΚΤ πουλάει ομόλογα στην Ελλάδα!
Με άλλα λόγια, η κρίση στην Ελλάδα ασκεί πιέσεις στο ευρώ κάνοντάς το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό έναντι των άλλων νομισμάτων – κυρίως του δολαρίου – “απογειώνοντας” τις γερμανικές εξαγωγές!
Κάνοντας την πρόσθεση όλων αυτών προκύπτουν για την Γερμανία κέρδη 10 δισεκατομυρίων ευρώ από την Ελλάδα!
Πολύ σημαντική είναι και η διαπίστωση πως τα 22 δις ευρώ με τα οποία η Γερμανία συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης δεν είναι πραγματικά χρήματα αλλά λογιστική αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων και το χειρότερο είναι πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει πραγματικά τότε η Γερμανία και θα ικανοποιηθεί προνομιακά ως πιστωτής και θα έχει βγάλει και κέρδος.
Και ο επίλογος του άρθρου;
” Η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας τα χρήματα που κέρδισε από την ελληνική κρίση”.
Εμείς να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες, η Άγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, κόβοντας παράλληλα διακοπές και αργίες!
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρηξη βίας και λεηλασίες βλέπει η CIA στην Ελλάδα

“Οδηγία” των μυστικών υπηρεσιών για τις επενδύσεις
Για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό "τύπου Αργεντινής" στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA, που προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές για σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητος γίνονται όλο και πιο σκληρά. 

Μπορεί το ΔΝΤ να ασκεί οικονομική διπλωματία και να προβαίνει σε ενθαρρυντικές προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ... ίσως να μη θέσει σε κίνδυνο τα κεφάλαια που έδωσε δανεικά στην Ελλάδα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όμως προειδοποιούν ευθέως όσους ενδιαφέρονται ή έχουν βάλει και κεφάλαια στην χώρα μας, πως "τα δύσκολα είναι μπροστά" και ότι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν τεράστιες αντιστάσεις, που απειλούν να "μπλοκάρουν" το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να οδηγήσουν ακόμα και σε αιματηρά επεισόδια ή και λεηλασίες. 

Στην έκθεσή της για την κατάσταση στην Ελλάδα, η CIA μοιάζει περίπου έκπληκτη για το γεγονός ότι δεν έχουν ήδη ξεσπάσει ακόμα χειρότερα επεισόδια και συγκρούσεις στη χώρα, μετά τα αιματηρά γεγονότα του Μαΐου πέρυσι. 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι συντάκτες της εκθέσεως που αναρτήθηκε στο επίσημο site της αμερικανικής υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών, η κυβέρνηση της Αθήνας "αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις για να περάσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει την ηχηρή αντίδραση από ισχυρά συνδικάτα της χώρας και των εργαζομένων γενικά".  
Τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα, σύμφωνα με την έκθεση, έχουν αντιδράσει στα νέα μέτρα λιτότητας "αλλά οι απεργίες μέχρι τώρα είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις".  

"Κόκκινος συναγερμός" για την Ελλάδα

Η έκθεση της  CIA για την κατάσταση στην Ελλάδα, "στέκεται" ιδιαίτερα στην άνοδο της ανησυχίας που "θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ταραχές ή βία".  

Με τον τρόπο  αυτόν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες  στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στους αμερικανούς  –και όχι μόνο- επενδυτές που θα έδειχναν ενδιαφέρον για να τοποθετήσουν στη χώρα μας τα κεφάλαια, τα οποία θα ήθελε η κυβέρνηση να προσελκύσει –με τις διαδικασίες του fast track μάλιστα- για να βάλει την Ελλάδα ξανά στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων.  
Φαίνεται έτσι όμως και πόσο εύθραυστη είναι η προσπάθεια για να φιλοτεχνηθεί ένα νέο προφίλ για τη χώρα σύμφωνα με το οποίο, αν και δυσφημίστηκε διεθνώς πριν ένα χρόνο ως σύγχρονος «Τιτανικός», θα μπορούσε τώρα να αποδείξει πως είναι ένας φιλικός και ασφαλής προορισμός για τα ξένα κεφάλαια.  

Στην έκθεση της CIA προβάλλεται ιδιαίτερα η δυσκολία που ενέχει η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων, σε συνθήκες κρίσης και σαρωτικών ανατροπών. Το οξύμωρο ίσως είναι πως, ενώ οι "θυσίες" οδηγούν σε βία που τρομάζει τους επενδυτές, θεωρούνται ταυτόχρονα και το τίμημα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.  Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι "σε αντάλλαγμα για το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που δόθηκε ποτέ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα τριών ετών, πέρα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη ληφθεί".  


"Κρατικός  καπιταλισμός" 

Περιγράφοντας το ελληνικό ζήτημα, οι συντάκτες της  έκθεσης κάνουν λόγο για "μια καπιταλιστική οικονομία, με ένα δημόσιο τομέα που αντιστοιχούσε στο 40% του ΑΕΠ και με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα δύο τρίτα των κορυφαίων οικονομιών της ζώνης του ευρώ". 

Υπό την έντονη πίεση από την ΕΕ και από διεθνείς παράγοντες της αγοράς, τονίζεται στην έκθεση, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας που περιλαμβάνει μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα, μείωση της φοροδιαφυγής, μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και των συνταξιοδοτικών συστημάτων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας και προϊόντων.  

"Ζοφερό  μέλλον" 

Τα χειρότερα  έρχονται. Σύμφωνα με την έκθεση της CIA, oι δανειστές της Ελλάδας απαιτούν από την Αθήνα να εντείνει τις προσπάθειές της το 2011 για αύξηση της είσπραξης των φόρων, μετοχοποιήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και  τη συγκράτηση των δαπανών υγείας, ενώ σκοπεύουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του δανείου από το την ΕΕ και ΔΝΤ.  
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε  εισάγοντας μείζονες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά "οι επενδυτές εξακολουθούν να αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει  τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής απέναντι σε μια ζοφερή  οικονομική προοπτική και στη λαϊκή δυσαρέσκεια".
Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά και σε όσα προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης. Υπερτονίζεται το «μαγείρεμα» των αριθμών και η απώλεια της αξιοπιστίας ενώ ουσιαστικά, στην έκθεση αυτή δικαιώνονται και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης για τις απανωτές υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στις οποίες προέβησαν.

Επικρίνονται  τέλος συλλήβδην οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 και εξής «για την αποτυχία τους να ελέγξουν την αύξηση των ελλειμμάτων», εξαιτίας της ανικανότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γέφυρα της Αγάπης, της στοργής και της ανθρωπιάς!


Συνεχίζει να στηρίζει τα ορφανά παιδιά της Κριμαίας αλλά και όλης της Ανατολικής Ευρώπης (Ουκρανία – Ρωσία - Σιβηρία) το Κέντρο Νεότητας Θηβών της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.
Η «Γέφυρα Αγάπης» που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 9 χρόνια έχει βοηθήσει σημαντικά χιλιάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά που η ζωή τους έδειξε από πολύ νωρίς το σκληρό της πρόσωπο.Πρωτεργάτης της δράσης αυτής, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος που μαζί με τα μέλη του Κέντρου Νεότητας Θήβας έχουν θέσει εαυτούς στην ενίσχυση αυτών των παιδιών τόσο υλικά όσο και πνευματικά!
Μάλιστα ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι με έξοδα της Μονής πολλά από αυτά τα παιδιά σπουδάζουν στην Ελλάδα.
Το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο «Μπαρμπαγιάννης» στο Μοσχοπόδι, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την φιλοξενία των ορφανών παιδιών από την Ουκρανία.
«Μέχρι τώρα έχουμε φιλοξενήσει 3000 παιδιά, έχουμε δώσει υποτροφία σε 16 από αυτά και σχεδιάζουμε και σε ακόμη 5» είπε σε δηλώσεις του ο π. Νεκτάριος ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι παρά την οικονομική κρίση «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με την βοήθεια του Θεού και την συμπαράσταση των ανθρώπων».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΘ Ηλία Πέτραινα αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ Αλέκο Στάϊκο.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη τον π. Νεκτάριο και τους συνεργάτες του για την εκδήλωση αλλά κυρίως για το φιλανθρωπικό τους έργο χαρακτηρίζοντας το «θεάρεστο» δηλώνοντας παράλληλα συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας.
Παρούσα και η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου η οποία μεταξύ άλλων εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του π. Νεκτάριου.
«Συμπαραστεκόμαστε σε αυτές τις πρωτοβουλίες του και ήρθε η ώρα να δείξουμε τα αποθέματα αγάπης που πιστεύω ότι υπάρχουν σε όλους μέσα μας» είπε χαρακτηριστικά.
Στην εκδήλωση «τα παιδιά του πουθενά και του κανένα», όπως χαρακτηρίζονται, τραγούδησαν ένα κλασσικό Ρωσικό τραγούδι αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων αλλά κυρίως την αγάπη, τη στοργή και τη ζεστασιά που τους προσφέρουν απλόχερα κάποιοι συνάνθρωποι μας...
Να σημειώσουμε ότι το κέντρο Νεότητας Θηβών έχει προχωρήσει στην έκδοση αρκετών βιβλίων με ιστορίες των παιδιών τα οποία αφηγούνται το δράμα που έζησαν.Τα βιβλία μπορείτε να προμηθευτείτε στο Κ.Ν Θηβν. Τηλ: 22620 25526
Διαβάστε Περισσότερα »

Το δικό του ιστολόγιο απέκτησε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας


Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός "Βοιωτική Εκκλησία 99,2" της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, που εκπέμπει απο τη Θήβα, δημιούργησε το δικό του ιστολόγιο. Στους διαχειριστές του, ευχόμαστε "Καλή Επιτυχία" ... Δείτε εδω
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κυρία υπουργός δεν άφησε και πολλά περιθώρια για το μέλλον του Πανεπιστημίου Στερεάς...




Ούτε λίγο ούτε πολύ, ξεκαθάρισε ότι όσοι ονειρεύονται νέες σχολές να τις ξεχάσουν και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και διοικητικές αλλαγές και στο πανεπιστήμιο Στερεάς, που μάλλον θα γίνει παράρτημα Αθηναϊκού ή Θεσσαλικού Πανεπιστημίου...

Δεν είδε ούτε τον περιφερειάρχη, ούτε κανένα άλλο θεσμικό παράγοντα. Αλήθεια τις συσκέψεις για το πανεπιστήμιο γιατί τις κάνετε???...Και φυσικά δεν άνοιξε ρουθούνι...πάνω απ΄όλα η κομματική πειθαρχεία..

Κατά τα άλλα η κ. Άννα Διαμαντοπούλου είπε ότι <<Δίνουμε αγώνα ζωής ή θανάτου>> για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο...Υπήρξαν κάποιες ελάχιστες φωνές αντίδρασης για την κυβερνητική πολιτική και πολλοί ψίθυροι....όχι καρδιάς!


lamiareport.g
Διαβάστε Περισσότερα »

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες της Θήβας:"Κάντε κάτι ΣΗΜΕΡΑ"

 


-Οι κακοποιοί έχουν αποθρασυνθεί και κάνουν επίδειξη δύναμης
-Λύση στο πρόβλημα της αστυνόμευσης ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ζητούν οι επαγγελματίες της Θήβας
-Αφήστε τις φωτογραφίες με τους Υπουργούς και κάντε ουσιαστική παρέμβαση, λένε στους βουλευτές του νομού

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες της Θήβας, μετά την προχθεσινή αιματηρή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης, που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή του ιδιοκτήτη, που δέχθηκε 2 σφαίρες στο πόδι και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.
Ο εμπορικός κόσμος αλλά και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής Θηβών έχουν φτάσει στα όριά τους και ζητούν καλύτερη αστυνόμευση εδώ και τώρα.
Δείτε τι αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θήβας:

<<Το Δ/Σ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θήβας, σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα 20/05/2011 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Δίρκης 20, καταδικάζει ομόφωνα την εγκληματική αυτή ενέργεια και την χαρακτηρίζει άκρως ανησυχητική και προκλητική. Συμπαρίσταται στον άτυχο συνάδελφο επιχειρηματία και του εύχεται καλή ανάρρωση.
Απευθύνεται στους Βουλευτές του Νομού μας και τους ζητά άμεση και ουσιαστική παρέμβαση ( αφήνοντας την πολιτική των site και τις φωτογραφίες με τους εκάστοτε υπουργούς ) για να λυθεί το πρόβλημα της κίνησης της αστυνομίας ( καύσιμα – περιπολικά – ανθρώπινο δυναμικό ) ΣΗΜΕΡΑ !!!!!!
Απευθύνεται στον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΜΠΑΛΑΚΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ, στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφ. Στερεάς Ελλάδος κ. ΚΑΣΚΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ και τους ζητεί να κάνουν πράξεις τις υποσχέσεις τους για ενδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών εάν είναι δυνατό και ΣΗΜΕΡΑ.
Απευθύνεται στο Δήμαρχο Θήβας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΟ και παρακαλεί αυτόν για την άμεση σύγκληση Έκτακτου Συμβουλίου με συμμετοχή των αρχών και των φορέων της Πόλης ώστε να ληφθούν αποφάσεις άμεσης αντίδρασης με γνώμονα την ασφάλεια και την τόνωση του ηθικού τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων>>.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ