Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η ιστορία της μπίρας

Ο κάθε ένας από εμάς στη ζωή του έχει τύχει να ακούσει διάφορους μύθους για διάφορα θέματα. Μύθοι, που είχαν πάντα κάτι να σου πούν, να σε διδάξουν και να σε διασκεδάσουν.


Μύθοι, που συνήθως αν δεν πρόσεχες αρκετά φάνταζαν σαν αληθινά γεγονότα που συνέβησαν κάπου, κάποια στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έτσι φαντάζει και η ιστορία ενός ποτού, τόσο παλιού, που οι άνθρωποι ξέχασαν που, πότε και πως δημιουργήθηκε. Φυσικά μιλάμε για την μπίρα, ίσως το πιο ξεχωριστό ποτό ανάμεσα σε τόσα άλλα. Ας προσπαθήσουμε όμως να προσεγγίσουμε την ιστορία της.

Όσοι έχουν μιλήσει ή έχουν γράψει για την μπίρα συμφωνούν ότι είναι από τα αρχαιότερα ποτά, που δεν εφευρέθηκε ή δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, αλλά ανακαλύφθηκε τυχαία. Αρκούσε ένα ξεχασμένο βρεγμένο καρβέλι κριθαρένιου ψωμιού για να αρχίσει μια ζύμωση την οποία οι άνθρωποι παρατήρησαν και εξέλιξαν. Είναι γνωστό ότι η μπίρα πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου 5500 με 6000 χρόνια. Οι Μεσοποτάμιοι αρχικά ανέπτυξαν τον τρόπο παρασκευής της και αργότερα οι αιγύπτιοι ήταν εκείνοι που, υπό την αιγίδα του Φαραώ, την ανέπτυξαν σε μεγάλο βαθμό και ήταν οι πρώτοι που την εξήγαγαν στα γειτονικά κράτη και στην Ευρώπη, γύρω στο 2000 π.Χ.. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ηρόδοτος και άλλοι πολλοί αρχαίοι συγγραφείς αναφέρονται σε συνταγές και μεθόδους παρασκευής του εν λόγω «οίνου από κριθάρι», όπως ονόμαζαν τον ζύθο, στην Αίγυπτο.


Αρχικά, για την παρασκευή του χρησιμοποιούσαν ακατέργαστο κριθάρι και ένα είδος σιταριού, είχε σκούρο χρώμα και ήταν ελαφριά από αλκοόλ. Οι πρώτοι ζυθοποιοί δεν γνώριζαν τίποτα γύρω από την ζύμωση, παρά μόνο από εμπειρία ήξεραν ότι τα υπολείμματα από προηγούμενες ζυθοποιήσεις, που παρέμεναν στο εσωτερικό των δοχείων που χρησιμοποιούσαν για αυτή την δουλειά, ήταν ικανά να χαλάσουν την νέα ζύμωση και το προϊόν. Γαλακτικά όξινα βακτηρίδια δίνανε έναν ελαφρύ ξινό χαρακτήρα στο ποτό. Ο λυκίσκος ήταν άγνωστος μέχρι τότε, κι έτσι δεν τον χρησιμοποιούσαν. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το 1097 μ.Χ. και από τότε είναι ένα από τα βασικά συστατικά της μπίρας, δίνοντάς της την χαρακτηριστική αυτή γεύση και οσμή.


Οι Βαβυλώνιοι χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή της μπίρας βύνη κριθαριού, πλούσια σε ζάχαρη, και ακατέργαστο σίτο, ο οποίος έδινε μία ξινή και φρουτόδη γεύση. Παρήγαγαν ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη μπίρα, ανάλογη με την ζήτηση. Πολτοποιούσαν τα υλικά ρίχνοντας τους καυτό νερό, και το αφήνανε να γίνει η πρώτη ζύμωση. Έπειτα, η πηχτή μπίρα έμπαινε σε μικρότερα δοχεία και αποθηκευόταν σε σκοτεινά και υγρά κελάρια, όπου γινόταν μια δεύτερη ζύμωση.


Από την άλλη, οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν μόνο βύνη κριθαριού και παρήγαγαν μια σκουρόχρωμη μπίρα. Πρόσθεταν αλάτι και φυτά όπως ο μανδραγόρας, για να εξισορροπήσουν την γλυκύτητα της βύνης.


Τον 8ο περίπου αιώνα μ.Χ., η τέχνη της ζυθοποίησης στην Αίγυπτο σταμάτησε μετά από τις επιδρομές των Μουσουλμάνων, και την επιβολή του Κορανίου που απαγόρευε κάθε είδους αλκοολούχου ποτού. Αλλά το μυστικό είχε ήδη μεταφερθεί στους κατοίκους της Βαυαρίας και της Βοημίας, και μετά εξαπλώθηκε στις βόρειες χώρες, αλλά και μέχρι τις Βρετανικές ακτές.


Η ζυθοποίηση στις Ευρωπαϊκές χώρες ήταν μια από τις δουλειές των γυναικών, οι οποίες παράλληλα με το ψωμί, φτιάχνανε και την μπίρα, μιας και τα υλικά ήταν τα ίδια. Συχνά, μια γυναίκα που έφτιαχνε πολύ καλή μπίρα γινόταν περιζήτητη νύφη, αποκτώντας τον σεβασμό των αντρών. Οι πρώτες μπιραρίες στην ιστορία ήταν τα σπίτια των γυναικών αυτών, όπου μαζεύονταν ο κόσμος για να πιει και για να αγοράσει μπίρα.


Στις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ. η παραγωγή της μπύρας πέρασε και στα μοναστήρια, όπου οι μοναχοί είχαν βρει ένα εξαιρετικό ποτό για να συνοδεύουν τα γεύματά τους, αλλά και για τις ημέρες της νηστείας τους, μιας και επιτρεπόταν και ήταν ιδιαίτερα θρεπτική. Λίγο αργότερα άρχισαν να την εμπορεύονται, μιας και ήταν εξαιρετικής ποιότητας, με αποτέλεσμα της γενικότερης αποδοχής. Είχαν φτάσει γύρω στις 400 με 500 μοναστηριακές ζυθοποιίες, μόνο στην Γερμανία. Μόλις όμως οι ανώτατοι άρχοντες εκείνης της εποχής διαπίστωσαν τα κέρδη της, φορολόγησαν σε τέτοιο βαθμό τις μοναστηριακές ζυθοποιίες, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των περισσοτέρων.


Εκείνη την εποχή οι Σκανδιναβοί και οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν κατά την παρασκευή της μπίρας ένα μείγμα από βότανα και φυτά, ονομασμένο “gruit” ή “grut”, και το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων γλυκάνισο, δεντρολίβανο, μούρα, σπόρους και πολλά άλλα. Κάποια από αυτά τα φυτά ήταν όμως δηλητηριώδη, δίνοντας άσχημη γεύση στην μπίρα, ή δημιουργώντας παρενέργειες σε αυτούς που την έπιναν. Έτσι, σε μια εποχή γεμάτη δεισιδαιμονίες, οι γυναίκες που τις έφτιαχναν θεωρήθηκαν μάγισσες και πολλές από αυτές κάηκαν στην πυρά, με το τελευταίο συμβάν το 1591 μ.Χ. Αυτές οι γυναίκες έμειναν στην ιστορία ως “μάγισσες της μπύρας”.


Τα παραπάνω άλλαξαν στα τέλη του 16ου αιώνα, με την ευρεία χρησιμοποίηση του λυκίσκου στην δημιουργία της μπίρας, ενώ από το 1516 ο δούκας της Βαυαρίας Wilheim IV είχε καθιερώσει με νόμο τις προδιαγραφές παρασκευής μπίρας, με κύρια συστατικά το ύδωρ, την βύνη και τον λυκίσκο.


Στην Ελλάδα το πρώτο εργοστάσιο παρασκευής ζύθου ήταν αυτό του Ιωάννη Γ. Φίξ που κατασκευάστηκε το 1864. Αργότερα ακολούθησαν σε όλη την Ελλάδα και άλλα μικρά ζυθοποιία όπως το Μάμος, Fischer, Μπερνουδιάκης, Τσοκαρόπουλος και άλλοι. Τον Ιωάννη Φίξ διαδέχθηκε ο Κάρολος Φίξ, ο οποίος επέκτεινε την επιχείρηση και το 1893 δημιούργησε ένα νέο μεγάλο εργοστάσιο στην λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα. Το 1890 στην Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε το εργοστάσιο «Όλυμπος», το οποίο λίγο μετά το 1908 ενώθηκε με το εργοστάσιο «Νάουσα». Τέλος το 1928, περίπου, ενώθηκαν και αυτά με την εταιρία του Κάρολου Φίξ.


Σήμερα, στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολλά είδη και ονόματα μπίρας, κάποιες παρασκευάζονται από ελληνικές ζυθοποιίες και άλλες που είναι ξένης προέλευσης αλλά παρασκευάζονται και διατίθενται στην αγορά από μεγάλες ελληνικές εταιρίες.



beerland

http://topeiraxtiri.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΣΤΟΜΟ Δικαίωση εξ Ιταλίας για τους συγγενείς των θυμάτων

Ευνοϊκή απόφαση για τους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου εξέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική Δικαιοσύνη φέρεται να έχει απορρίψει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η Γερμανία, κατά της απόφασης του Εφετείου της Φλωρεντίας, το οποίο είχε κρίνει ότι ακίνητα της Γερμανίας επί ιταλικού εδάφους μπορούν να κατασχεθούν και με τα χρήματα αυτά να δοθούν οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η όλη υπόθεση έχει μεταφερθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας. Μάλιστα, η ελληνική Πολιτεία έχει αποστείλει στη Χάγη στοιχεία για την υποστήριξη των νομικών θέσεων των συγγενών των θυμάτων.
protothema.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΝ.ΝΤΑΛΑΡΑ "ΣΤΟΧΟΣ" ΤΩΝ... ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ








Nέο επεισόδιο προπηλακισμού στελέχους της κυβέρνησης, αυτή τη φορά εναντίον της υφυπουργού Εργασίας, Άννας Νταλάρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στου Ζωγράφου. Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το πνευματικό κέντρο του δήμου, στην οδό Ανακρέοντος, και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα...




Κάποια στιγμή, στις 20:40, άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που ήταν στο σημείο για να μην τους επιτρέψουν να μπουν στο πνευματικό κέντρο, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με την αστυνομία- να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.




Η κυρία Νταλάρα συνέχισε την ομιλία της, μέχρι τις 21:00 οπότε και αποχώρησε, συνοδεία αστυνομικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΜΠΕΣΗΣ 2ος ΣΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ

Στην Καλαμάτα διεξήχθη στις 4-6-2011 το Διεθνές Μήτιγκ "Παπαφλέσσεια" στο οποίο διακρίθηκαν και 3 αθλητές-τριες των Συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας.

Στον Ακοντισμό ο Σπύρος Λεμπέσης της ΑΓΕ Βοιωτίας, ήταν δεύτερος με βολή 81,12 μ. που του δίνει το εισητήριο για να αγωνισθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο τέλος του Καλοκαιριού στην Ν. Κορέα.



Στο Τριπλούν Ανδρών πρώτευσε ο Σταύρος Γεωργίου του Ευβοικού με άλμα 15,86 μ. σε έναν αγώνα που ήταν κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας, που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Σμύρνη στις 18-19 Ιουνίου.


Τέλος η Κατερίνα Σύρου, του Ερμή Σχηματαρίου τερμάτισε δεύτερη στα 400 μ. με χρόνο 55.44 .
aliartos-spor.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαζύγιο με το κράτος λόγω κρίσης - Αλλαγή status ζητεί η Εκκλησία

Ο περιορισμός των διορισμών εφημερίων, η δέσμευση μεγάλου τμήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση, δίνουν αφορμή σε ορισμένους μητροπολίτες να λένε ότι «ήρθε η ώρα να χωρίσουμε τα τσανάκια μας με το κράτος».
Οι ιεράρχες μιλούν πλέον δημοσίως για την ανάγκη να θέσει η ίδια η Εκκλησία το ζήτημα του χωρισμού, αφού προηγουμένως βέβαια θα έχει προετοιμαστεί για ένα «βελούδινο» διαζύγιο...
Κατά την πρόσφατη συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπων της Εκκλησίας με τον πρωθυπουργό ελήφθη η απόφαση να συγκροτηθούν μεικτές επιτροπές που θα συζητήσουν όλες τις εκκρεμότητες. Αρκετοί μητροπολίτες εκτιμούν ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να αρχίσουν οι συζητήσεις για τις σχέσεις των δύο θεσμών. Ομως μέσα στην Ιεραρχία δεν υπάρχει ενιαία φωνή. Πολλοί δεν θέλουν να ακούσουν ούτε λέξη για αλλαγή, ενώ άλλοι, όπως ο Μεσογαίας Νικόλαος, πιστεύουν ότι όσο πιο αποδεσμευμένη είναι η Εκκλησία από το κράτος, τόσο πιο κοντά είναι στην αποστολή της.
Οταν, πριν από λίγους μήνες, ο Ιερώνυμος αποφάσισε να συγκροτηθεί επιτροπή υπό τον μητροπολίτη Φιλίππων Προκόπιο, ο οποίος διαφωνεί ριζικά με οποιαδήποτε αλλαγή του σημερινού status quo, οι ιεράρχες δεν κατάφεραν ούτε καν να αρχίσουν τη συζήτηση.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι στην έκτακτη ιεραρχία του Δεκεμβρίου ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, πρότεινε να αναλάβει τη μισθοδοσία των αρχιερέων η ίδια η Εκκλησία, καταβάλλοντας 600 ευρώ στον κάθε ιερέα, απαλλάσσοντας το Δημόσιο από ένα σημαντικό κονδύλι. Η πρόταση απερρίφθη... σιωπηλώς.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, όμως, είναι ένας από τους αρχιερείς που δημοσίως έθεσε το θέμα των σχέσεων, πριν από λίγες ημέρες, σε εκδήλωση στο Βόλο, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των πολιτικών κομμάτων. Αναφέρθηκε στην «παύση της μισθοδοσίας νέων κληρικών, που οδηγεί στον περιορισμό των χειροτονιών» και πρόσθεσε ότι «είναι ανάγκη η Εκκλησία να αποκτήσει αυτονομία και ανεξαρτησία, λειτουργώντας αδέσμευτα από την κρατική μέγκενη».
Ο μητροπολίτης μιλώντας στην «Κ.Ε.» τάσσεται υπέρ της αλλαγής των σχέσεων και της καθιέρωσης ειδικού καθεστώτος που θα απελευθερώνει την Εκκλησία από τις σημερινές δεσμεύσεις της με την πολιτεία, χωρίς να προκληθούν εντάσεις.
«Η οικονομική κρίση», λέει ο μητροπολίτης, «είναι μια ευκαιρία για την Εκκλησία να σκεφθεί και να αποσείσει από πάνω της την αίσθηση ότι αποτελεί κομμάτι της κρατικής μηχανής, με αποτέλεσμα να ταυτίζεται με την εξουσία.
Να αναλάβει το ουσιαστικό της έργο που είναι η διακονία του λαού, συνεχίζοντας να παραμένει ενοποιός δύναμη. Ταυτόχρονα η οικονομική κρίση κάνει απόλυτα φανερό ότι θα πρέπει να αποκτήσει ίδιες δυνάμεις η Εκκλησία, αξιοποιώντας στο έπακρον ό,τι της έχει απομείνει προκειμένου να συνεχίσει και το κοινωνικό της έργο. Να διαμορφωθούν, δηλαδή, νέες σχέσεις Εκκλησίας-κράτους.
»Αυτό βέβαια προϋποθέτει και συνταγματική αλλαγή, αν θέλουμε ουσιαστική παρέμβαση. Προϋποθέτει και κλίμα εμπιστοσύνης και ηρεμίας. Νομίζω όμως ότι ωριμάζει η σκέψη. Ολοι έχουν κατανοήσει ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε εχθρικό χωρισμό, ούτε και σε ένα λαϊκό κράτος, τύπου Γαλλίας. Αλλά σε αυτό που εμείς ονομάζουμε "ειδικό καθεστώς".
Αυτό θα διαφυλάξει τη συνοδικότητα, που σημαίνει ενότητα, τις σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου εγγυητής θα παραμένει το κράτος, και ταυτόχρονα η Εκκλησία θα είναι ζωντανή και ελεύθερη. Νομίζω ότι έχουμε καθυστερήσει και ότι η Εκκλησία πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να οριοθετήσει τι πραγματικά θέλει και να είναι έτοιμη ακόμη και να ζητήσει η ίδια την έναρξη του σχετικού διαλόγου».
Ενδιαφέρον έχει η παρατήρησή του ότι ριζικός ή εχθρικός χωρισμός θα καταστήσει την Εκκλησία έρμαιο των πιο συντηρητικών δυνάμεων, ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται και η εμφάνιση ενός «κόμματος της Εκκλησίας» που θα καλύψει τις ακραίες τάσεις και φωνές της ελληνικής κοινωνίας.
Αλλά και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος υποστηρίζει την ανάγκη αλλαγής του σημερινού καθεστώτος. Οπως λέει, «ο λεγόμενος χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας είναι ένα σύνθημα που πολλές φορές λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και ιδεολογικά. Γιατί, ήδη υφίσταται η διακριτότητα των ρόλων μεταξύ εκκλησιαστικής και πολιτικής διοίκησης σε πολλά θέματα όπως την καθορίζει το άρθρο 3 του Συντάγματος.
Πολλά θέματα κακώς εμπλέκονται στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, γιατί άλλα από αυτά καθορίζονται από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, όπως η μισθοδοσία του κλήρου και άλλα καθορίζονται με το άρθρο 13 του Συντάγματος που ρυθμίζει την ελευθερία της θρησκευτικής συνειδήσεως η οποία είναι απαραβίαστη.
»Εκείνο που μπορεί να γίνει, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι πρέπει να καταρτισθεί νέος Καταστατικός Χάρτης (Κ.Χ.), που θα έχει λίγα άρθρα και θα καθορίζει τη νομική προσωπικότητα της Εκκλησίας ως Νομικό Πρόσωπο Εκκλησιαστικού Δικαίου (sui generis ) και θα δίνει εξουσιοδοτήσεις ώστε η εκκλησία να αυτοδιοικείται, ελεύθερη, βάσει των ιερών κανόνων.
Σ' αυτό το θέμα υπήρξε συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας-Πολιτείας το 1988. Συγκροτήθηκε μάλιστα και σχέδιο Κ.Χ. ύστερα από 36 πολύωρες συνεδριάσεις που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ας αναζητηθεί αυτή όλη η εργασία και η συμφωνία και ας είναι η βάση των περαιτέρω συζητήσεων».
Πολλοί ιεράρχες πιστεύουν ότι πρέπει να διοικούν απερίσπαστοι, με βάση τους κανόνες και χωρίς τις παρεμβάσεις, για παράδειγμα των κοσμικών δικαστηρίων που συχνά ανατρέπουν αποφάσεις βασισμένες στους κανόνες της Εκκλησίας.
Εκείνο που η πλειοψηφία των ιεραρχών δεν συζητεί είναι να σταματήσει το κράτος να πληρώνει τους ιερείς, καθώς αυτό, όπως λένε, αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας που απορρέει από συγκεκριμένη συμφωνία, σε αντιστάθμισμα της περιουσίας που είχε προσφέρει τότε η Εκκλησία στο Δημόσιο.
Οσο για την εκκλησιαστική περιουσία, οι μητροπολίτες υποστηρίζουν ότι πρέπει να αποδεσμευθούν τα 125 ακίνητα-φιλέτα, τα οποία θα αξιοποιήσουν, όπως λένε, προς όφελος του λαού.
Ελευθεροτυπία. Μ. Παπουτσάκη
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ Τους έπιασαν την ώρα που "ξήλωναν" τις μηχανές...



Η ζημιά ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ...


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κάνοντας περιπολία, στο Ύπατο Βοιωτίας, εντόπισαν στον προαύλιο χώρο ανενεργού εργοστασίου δύο ύποπτα αυτοκίνητα.
Σε έρευνα που ακολούθησε μέσα στο εργοστάσιο, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, 2 Πακιστανούς να "ξηλώνουν" τις μηχανές του εργοστασίου, ενώ ακόμη ένας συνεργός τους εκμεταλλευόμενος την ιδιομορφία του χώρου κατόρθωσε να διαφύγει.

Οι άνδρες της Ασφάλειας στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα βρήκαν διάφορα εξαρτήματα, από μηχανές του εργοστασίου, που είχαν φορτώσει ήδη, καθώς και ολόκληρο εξοπλισμό διαρρηκτικών εργαλείων: κατσαβίδια, τανάλιες, κλειδιά γερμανοπολύγωνα και κόπτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του εργοστασίου η ζημιά ξεπερνά τις 700.000 ευρώ. Οι 2 δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ ο τρίτος αναζητείται.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανθελληνικό παραλήρημα! Γερμανική εφημερίδα μας παρομοιάζει με τους ΝΑΖΙ που διασύρουν την Ευρώπη


Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία των Αγανακτισμένων με τον αγκυλωτό σταυρό στη σημαία της Ε.Ε.
- Αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Πετσάλνικος έβρισε χυδαία τους γερμανούς βουλευτές
- Bild: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μας απείλησε ότι η Γερμανία θα πάθει ότι στον Β Παγκόσμιο στη Κρήτη
- Η φωτογραφία φέρεται να είναι του πρακτορείου Associated Press

Γερμανικά μέσα προβάλουν πλακάτ από τη συγκέντρωση "Αγανακτισμένων" στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία φέρει στο κέντρο τον αγκυλωτό σταυρό.

Φωτογραφία με το συγκεκριμένο πλακάτ, χωρίς όμως συγκεκριμένο σχολιασμό, συνοδεύει ρεπορτάζ για την κρίση στην Ελλάδα που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό "Der Spiegel". Το θέμα προβάλλει η εφημερίδα Bild στη σημερινή της έκδοση και στο σχετικό δημοσίευμα γράφει ότι "με τον αγκυλωτό σταυρό οι Έλληνες διασύρουν την Ευρώπη και παρόλα αυτά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ".

Η φωτογραφία παντως αυτή δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο ειδησεογραφικό πρακτορείο και η εφημερίδα δηλώνει πως είναι προϊόν του πρακτορείου Associated Press.

Στην ιστοσελίδα η "Bild Online" κάνει λόγο και για "ένα νέο σκάνδαλο" που έρχεται στο φως αναφορικά με περιστατικό που συνέβη κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών στην Ελλάδα στα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με τη Bild, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη απευθυνόμενη στους Γερμανούς βουλευτές είπε: "Εάν δεν στηρίξετε τη χώρα μας θα συμβεί με τους συμπατριώτες σας το ίδιο που συνέβη στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κρήτη".

Όπως δηλώνει στη Bild o χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μίχαελ Χένριχ "ο διερμηνέας δεν μετέφρασε τη συγκεκριμένη φράση", η οποία ήρθε στο φως όταν η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής μετέφρασε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" της 19ης Μαΐου.

Ο Γερμανός βουλευτής, μιλώντας στη Bild, το χαρακτήρισε "θρασύτητα" και πρόσθεσε ότι "ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μας είχε βρίσει με αντίστοιχα υπονοούμενα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, "ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε στη Bild το συμβάν, στο οποίο αναφέρονται αρκετοί συμμετέχοντες στο ταξίδι". Η συζήτηση ήταν "φιλική και εποικοδομητική", δηλώνει ο κ. Πετσάλνικος στη Bild.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων" λέει ο Γερμανός πρόξενος

Έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (6/6) Γερμανοί πολίτες, που διαμένουν στην Αθήνα, ζητώντας την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα. "Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων", ήταν η απάντηση του Γερμανού Πρόξενου στην Αθήνα.Στην συγκέντρωση παρευρέθησαν καιακτιβιστές Γερμανοί που ταξίδεψαν στη χώρα μας, αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας.
Πρόκειται για μια ομάδα Γερμανώνπου είναι μέλη της ομάδας Εργασίαςγια το Δίστομο, ενώ στις 10 Ιουνίου θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της σφαγής.
Οι Γερμανοί-μέλη της Ομάδας κάλεσαν τους Ελληνες Αγανακτισμένους να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της απόφασης τουΑνωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, η οποία δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία.
Η Ομάδα, που αποτελείται κυρίως από δικηγόρους, καταγγέλλει ότι το Βερολίνο "θέλει να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος".
Στη συγκέντρωση το "παρών" έδωσε και ο κ. Μανώλης Γλέζος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου καλωσορίζουμε τη Φλόγα στη Λιβαδειά




Την Παρασκευή 10 Ιουνίου με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε στο Δήμο Λεβαδέων τη Φλόγα της Ελπίδας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός.
Η Φλόγα της Ελπίδας μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Η Φλόγα φτάνει στην πόλη μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές Special Olympics και δικά μας παιδιά από τα ειδικά σχολεία της περιοχής μας.
Ευχαριστούμε τους Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο.
Ο Δήμος Λεβαδέων αναγνωρίζοντας την αξία της ζωής συμμετέχει ενεργά στη μεγάλη γιορτή. Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας.




Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
19:30 Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στη Χαιρώνεια
Διαδρομή από την είσοδο της πόλης έως το σημείο έμπροσθεν του Λέοντος

19:45 Έναρξη Τελετής.

20:15 Λήξη Τελετής

20:50 Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στη Λιβαδειά
Διαδρομή: Δ. Παπασπύρου – Πεζόδρομος – Κεντρική Πλατεία

21:00 Έναρξη Τελετής

22:00 Λήξη Τελετής

Αναχώρηση μέσω Καραγιαννοπούλου – Ανδρεαδάκη – Πλατεία Λ. Κατσώνη
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάνουν την Ολυμπιάδα λόγω ενδυμασίας


Το όνειρο της γυναικείας ομάδα του Ιράν να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, μάλλον θα παραμείνει … όνειρο.
Αιτία η αυστηρή ενδυμασία που έχουν οι ιρανές παίκτριες και δεν συμβαδίζουν με τους κανονισμούς της FIFA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι κανονισμοί της FIFA ορίζουν ότι οι παίκτες και τα στελέχη δεν θα επιδεικνύουν πολιτικά, θρησκευτικά, εμπορικά ή προσωπικά μηνύματα ή σλόγκαν σε καμία γλώσσα ή μορφή στις αγωνιστικές ή τις εμφανίσεις της ομάδας.
Προκειμένου να συμμορφωθούν με τον ισλαμικό κώδικα ενδυμασίας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός στη χώρα, οι παίκτριες της εθνικής ομάδας του Ιράν αγωνίζονται με ολόσωμες φόρμες και καλύμματα για το κεφάλι, τα οποία κρύβουν τα μαλλιά τους.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

50.000 απολύσεις στο Δημόσιο

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 600.000 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟ 2015 * ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ
Εως 50.000 απολύσεις από το Δημόσιο προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙ. Μάλιστα είναι το σημείο το οποίο, μαζί με τις μαζικές και τυφλές ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις, συγκεντρώνει και τη συμφωνία της Ν.Δ. η οποία λανσάρισε εξάλλου και τον (νεοφιλελεύθερο) νεολογισμό της «εργασιακής εφεδρείας».

Στόχος της τρόικας είναι η μείωση των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο κατά περίπου 170.000 άτομα, έτσι ώστε στο τέλος της περιόδου (2015) οι δημόσιοι υπάλληλοι να μειωθούν κάτω από 600.000 άτομα. Η εν λόγω δέσμευση δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και αφορά άλλους 50.000 υπαλλήλους, πέραν των περίπου 120.000 συνταξιοδοτήσεων με τα... κίνητρα που θεσπίστηκαν πέρυσι για ...
πρόωρη έξοδο από το Δημόσιο (σύνταξη με ανήλικο στους άνδρες, επέκταση του δικαιώματος συνταξιοδότησης και στους δύο τρίτεκνους συζύγους, μειωμένη σύνταξη των ανδρών στο 56ο -φέτος-, απειλές για το ύψος του εφάπαξ και των επικουρικών, ενιαίο μισθολόγιο μείωσης των αποδοχών κ.ά).

Οι εν λόγω απολύσεις θα γίνουν με τρεις τρόπους:

1. Μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες λήγουν. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 25.000 είναι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κυρίως σε Νομικά Πρόσωπα, οι οποίοι θα αποχωρήσουν μετά την ολοκλήρωση των συμβάσεών τους. Οι εν λόγω υπάλληλοι θα πάρουν και επίδομα ανεργίας. Κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στο Δημόσιο. Και αυτό, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν να καταβάλουν εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ, οι οποίες δεν αποκλείεται να φτάσουν και στο 3% επί των κρατήσεων (βασικός μισθός συν το χρονοεπίδομα)

2. Εθελούσιες αποχωρήσεις για 2-5 έτη (ακόμη και μέχρι τη συμπλήρωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης), οι οποίοι θα λαμβάνουν το 70% του βασικού μισθού - εκτός επιδομάτων. Αντιθέτως, θα παρακρατούνται στο σύνολό τους οι ασφαλιστικές εισφορές, διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη σύνταξή τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (με 35ετία για όσους προσελήφθησαν προ του 1983 και στο 58ο -ξανά με 35ετία- για τους μεταγενέστερους).

3. Οσοι προέρχονται από καταργηθέντες ή συγχωνευθέντες οργανισμούς και εν αναμονή της κρίσης τους από το ΑΣΕΠ για μετάταξη σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου - εάν και εφόσον αυτό καταστεί εφικτό. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν περίπου το 50% του βασικού μισθού. Σε περίπτωση που δεν κριθούν μετατάξιμοι, θα φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης με αυτές τις αποδοχές.

Είναι προφανές ότι με αυτά τα μέτρα επιδιώκεται οι υπάλληλοι στις υπό κατάργηση υπηρεσίες (σ.σ. ήδη ανακοινώθηκε η συγχώνευση ή κατάργηση 75 οργανισμών όπου απασχολούνται 7.500 άτομα) να επιλέξουν την εθελούσια έξοδο με το 70% του μισθού, παρά να υπαχθούν σε υποχρεωτική αργία εν όψει κρίσης για μετάταξη σε άλλη υπηρεσία και να λαμβάνουν έτσι το 50% των αποδοχών.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ από enet
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Θηβαίος Σαρακατσάνος Γιώργος Καλομοίρης στην ελληνική ομάδα Τοξοβολίας




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΠ. ΘΗΒΑΣ
Τμήμα Τοξοβολίας
Ζωοδόχου Πηγής 14 Θήβα 32200
Τηλ.-Fax: 22620 24637
e-mail info@takonakia.gr




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο αθλητής του συλλόγου μας Γιώργος Καλομοίρης καθώς στον αγώνα επιλογής για την προολυμπιακή ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση που του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην ολυμπιάδα του Λονδίνου στον αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος τοξοβολίας που θα διεξαχθεί στην Ιταλία από τις 3 -10 Ιουλίου. Η ελληνική ομάδα στους άντρες θα συμμετάσχει με τους Μιχάλη Παπαβασιλείου Στέφανο Τσερκέζη του ΣΚΟΑΠ Θεσσαλονίκης και τον Γιώργο Καλομοίρη των Σαρακατσαναίων Θήβας. Η ελληνική ομάδα των γυναικών θα συμμετάσχει με τις Αγγελική Μπουσδούνη του Πανελληνίου, Ζωή Παρασκευοπούλου του Ερμή Αθηνών και την Ελευθερία Ματιάτου της Τετραπτερυλλίδας.
Ο σύλλογος εύχεται καλή επιτυχία στις εθνικές μας ομάδες και αισιοδοξεί ότι η Ελληνική Τοξοβολία θα εκπροσωπηθεί για μια ακόμη φορά στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της υφηλίου. 
orchomenos-press.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν οι δράστες για κλοπή μετασχηματιστών Δ.Ε.Η στις περιοχές της Θήβας!!!

Εντοπίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο  88ο χλμ  της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, τρεις Πακιστανοί, ηλικίας 35, 24 και 20 ετών, κάτοικοι Ασπροπύργου Αττικής και ένας Έλληνας  ηλικίας 27 ετών, κάτοικος ομοίως, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του «νόμου περί ναρκωτικών».  
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς καθώς και της Ο.Π.Κ.Ε Φθιώτιδας, καταδίωξαν ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, επειδή οι ανωτέρω προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο στο Κάστρο Βοιωτίας, ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή.
Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην 88 χ/θ Ν.Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας και στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων ήτοι: δύο (2) κατσαβίδια, μια (1) πένσα, έντεκα (11) κλειδιά γερμανοπολύγωνα, δύο (2) γαλλικά κλειδιά, δύο (2) καστανιές με εφτά (7) κλειδιά και τριάντα (30) περίπου μέτρα τριχιά, ένας (1) μεγάλος κόφτης και μια (1) σκύλα.
Επίσης στην κατοχή του 27χρονου ημεδαπού, ανευρέθηκε και κατασχέθηκε, μια (1) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 0,1 γραμμαρίων.
Από την προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες έχοντας συστήσει ομάδα και δρώντας κατ’ επάγγελμα, προέβησαν στην κλοπή πέντε (5) μετασχηματιστών Δ.Ε.Η. από αρδευτικά στις περιοχές Θηβών, Κάστρου και Λεύκτρων Βοιωτίας κατά το χρονικό διάστημα από 01-06-2011 έως 03-06-2011
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΙΣΒΗ Ασπίδα προστασίας για το περιβάλλον



alt
Το μήνυμα για καθαρές θάλασσες και παραλίες έστειλε χθες η Δημοτική Ενότητα Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, διοργανώνοντας εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών της, Αλυκής και Αγίου Νικολάου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.
Στο καθαρισμό συμμετείχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δομβραίνας και Ξηρονομής, οι μαθητές του Γυμνασίου Δομβραίνας, τα μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, του Συλλόγου Γυναικών Ξηρονομής και του ναυτικού ομίλου Θήβας.

Ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και στις παραλίες Σαραντίου και Αγίου Ιωάννη την Κυριακή 12 Ιουνίου.

απο την Ευγενία Βενιζέλου   lamiastar.gr
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Θετική εξέλιξη για τα «αγροτικά» φωτοβολταϊκά




Την από μέρους του ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ παροχή εξουσιοδότησης προς τη ΔΕΗ ΑΕ, ως Διαχειριστή του Δικτύου, για την υπογραφή συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, οι οποίοι συνδέονται στο δίκτυο Χαμηλής Τάσης, υπό την προϋπόθεση ότι κάτω από την υπογραφή του εξουσιοδοτούμενου προς τούτο προσώπου θα αναγράφεται, για λόγους ασφάλειας των συναλλαγών, ο όρος ότι; «Επισημαίνεται ότι έναντι του συμβαλλομένου πωλητή, μόνος συμβατικά υπεύθυνος παραμένει ο ΔΕΣΜΗΕ ΑΕ», αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Περισσότερα http://www.paseges.gr/portal/
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινή ανακοίνωση των Εργατικών Κέντρων Λιβαδειάς και Θήβας για το ΙΚΑ Ορχομενού




ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ


3/6/2011

- Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Κον Γεώργιο Κουτρουμάνη
- Γενική Γραματέα Κοινωνικής Ασφάλισης
Κα Δρέττα
- Διοικητή ΙΚΑ
Κον Σπυρόπουλο


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλουν το απαράδεκτο κλείσιμο του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ στον Ορχομενό, σε μια περιοχή όπου εξυπηρετούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι τόσο από τις Βιοτεχνίες που υπάρχουν στον Καλλικρατικό Δήμο Ορχομενού, όσο και τους εργαζόμενους μίας από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες της χώρας της Λάρκο, συν τους εκατοντάδες συνταξιούχους , οι οποίοι με την περικοπή των συντάξεών τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μπορούν να πληρώνουν εισιτήρια για να επισκέπτονται άλλα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
Τα πάγια έξοδα του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορχομενού είναι ένα ευτελές ποσό
( 4.000 € το χρόνο ), που δεν αξίζει καν κόπος συζήτησης και έτσι να βάλουμε σε περιπέτειες και ταλαιπωρία όλους αυτούς τους Ασφαλισμένους.
Είναι απαίτησή μας να δώσετε άμεσα λύση, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε.



Για τα Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤ/ΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤ/ΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση Γερμανών στο κέντρο της Αθήνας υπέρ της καταβολής των αποζημιώσεων


Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στο Κολωνάκι έχουν προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι Γερμανοί πολίτες, που ζητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Στη συγκέντρωση θα μετάσχουν Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και άλλοι που ταξίδεψαν από τη χώρα τους για να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι Γερμανοί -μέλη της «Ομάδας Εργασίας για το Δίστομο»- καλούν τους Έλληνες «Αγανακτισμένους» να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της........ απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, που δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία.

Επίσης, οι Γερμανοί πολίτες θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν στις 10 Ιουνίου στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της σφαγής.

Η Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο, που αποτελείται κυρίως από δικηγόρους, καταγγέλλει ότι το Βερολίνο «θέλει να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος.

Τα μέλη της Ομάδας εκφράζουν μάλιστα την απορία τους πώς και δεν έχει αναρτηθεί πανό που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και την τρόικα με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία - Λεφτά υπάρχουν-Πάρτε τώρα απάνω από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη γαι τον Οργανισμό Κωπαίδας ζητά ο Γιαννάκης

  απο τον Θανάσης Μερτζάνης   
alt
Την άμεση συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Βοιωτίας προκειμένου να συναποφασισθεί η τύχη και το μέλλον του οργανισμού κωπαίδας ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης. Εκτιμά ότι ο οργανισμός μπορεί να βρίσκεται στη λίστα της κυβέρνησης με του οργανισμούς που θα οδηγηθούν στην κατάργηση ή την συγχώνευση. 
lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικά φταίνε οι Γερμανοί


Σε βλαστούς φασολιών από τη Γερμανία οφείλεται το ξέσπασμα E.Coli

Σε βλαστούς φασολιών από τη Γερμανία οφείλεται σύμφωνα με ανακοίνωση των γερμανικών αρχών το ξέσπασμα του βακτηριδίου E. coli που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Το υπουργείο Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας εξέδωσε προειδοποιητική ανακοίνωση στον κόσμο να....... σταματήσει να καταναλώνει τους βλαστούς φασολιών, που συνήθως χρησιμοποιούνται σε σαλάτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου οι βλαστοί είχαν καλλιεργηθεί σε φάρμα στην Κάτω Σαξονία. Ωστόσο, τόνισε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι εξίσου επιφυλακτικοί και σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ντοματών και αγγουριών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ! Πρόταση μείωσης του αφορολόγητου στα ακίνητα στις 100.000

“Εφιαλτική” μοιάζει η προοπτική, η Κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση για μείωση του αφορολογήτου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από την αντικειμενική αξία των 400.000€ στις 100.000€

Αν συμβεί αυτό από εκεί και πάνω θα επιβάλλεται κλιμακωτός συντελεστής φορολόγησης από 0,1%.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ακόμη και διαμερίσματα 70 τ.μ. σε “λαϊκές” συνοικίες, όπως το Αιγάλεω, η Καλλιθέα, η Αγ. Βαρβάρα και το Περιστέρι θα πληρώνουν φόρο...

Η άλλη πρόταση είναι να πέσει το αφορολόγητο από τα 400.000 ευρώ στα 300.000 ευρώ ή τα 250.000 ευρώ.

Τι θα σημάνει πιθανή μείωση του αφορολόγητου (στις 100.000); 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πάνε να πληρώσουν, όπως και εκείνοι που έχουν πραγματικά μεγάλη περιουσία άνω των 400.000.

Ουσιαστικά δεν θα υπάρξει ιδιοκτήτης που να μην πάει ταμείο αφού έρχονται και οι αυξήσεις στις αντικειμενικής.

Παραδείγματα
:
Αξία ακινήτου             φόρος
150.000                      50 ευρώ
200.000                     100 ευρώ
250.000                     150 ευρώ
300.000                     200 ευρώ
350.000                     250 ευρώ
400.000                     300 ευρώ
.newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα συνεδριάζει αύριο το άτυπο υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, με την ηγεσία της κυβέρνησης να καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να αρθούν οι επιφυλάξεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Την...
Τρίτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας, όπου οι βουλευτές αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών. Την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να απορροφήσει τους κραδασμούς που προκαλούν ισχυρές αντιδράσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, επιρρίπτει εύθηνες στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης: "Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επικίνδυνη παραπληροφόρηση μέσων ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες " για "ξένους επιτρόπους - ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα. Με τη συμβολή, με τις θυσίες του ελληνικού λαού δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωση τους και τα μέσα ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και την δική τους κατάρρευση. Αρκετά με την ανευθυνότητα. Τα ψέματα τελείωσαν. Η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης στρέφεται τελικώς εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι για επιτρόπους και για κατοχικές κυβερνήσεις κάνουν λόγο κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για απώλεια εθνικής κυριαρχίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δυναμικό παρόν από τους πολίτες της Θήβας απόψε στην κεντρική πλατεία της πόλης

Προσθήκη λεζάντας
Οι πολίτες της Θήβας απόψε σε μια δυναμική εκδήλωση συμπλήρωσαν ένα κομμάτι του παζλ των πόλεων της Ελλάδας, διαμαρτύρονταν για την αιμοσταγή πολιτική της κυβέρνησης.

Το συγκρότημα ορίζοντες κρατούσε μουσική συντροφιά














thiva-nikolas.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελέγχονται 30.000 Έλληνες με καταθέσεις στο εξωτερικό



Στη «τσιμπίδα» της εφορίας κινδυνεύουν να πιαστούν 30.000 Έλληνες φορολογούμενοι που είναι καταθέτες σημαντικών ποσών σε ξένες τράπεζες.Σημερινό δημοσίευμα αναφέρει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «έτρεξε» ένα νέο ειδικό πρόγραμμα το οποίο διασταυρώνει τα στοιχεία 30.000 Ελλήνων με καταθέσεις... Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Δ Σπινέλλης, στην «Καθημερινή» τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή του υπουργείου έπρεπε να ταυτοποιηθούν, δεδομένου ότι ήταν σε λατινικούς χαρακτήρες.

Το πρόγραμμα έτρεχε επί επτά μέρες και μετά από τέσσερις μήνες διασταυρώσεων και ελέγχων, το υπουργείο έχε ταυτοποιήσει πλήρως τη λίστα των 30.000 καταθετών οι οποίοι θα ελεγχθούν.

Αρχικά ο έλεγχος θα επικεντρωθεί στο εάν έχουν δηλωθεί οι τόκοι που έχουν λάβει από τις καταθέσεις στο εξωτερικό και στη συνέχεια, αν τα ποσά μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Οι πρώτοι έλεγχοι ξεκίνησαν από τη Γλυφάδα και σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία κάθε έλεγχος απέφερε κατά μέσο όρο 4600 ευρώ.

Και το ΣΔΟΕ στους ελέγχους

Από τους 30.000 καταθέτες, οι πιο «ύποπτες»περιπτώσεις έχουν σταλεί σε ειδικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ώστε να υπάρξει έλεγχος. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ θα περάσουν από επεξεργασία 14.000 περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στα 70 CD που έχει στη διάθεση του το υπουργείο οικονομικών.

Έως 2 δισ. ευρώ προσβλέπει να εισπράξει η κυβέρνηση

Το ποσό των 2 δισ. ευρώ σχεδιάζει να εισπράξει η κυβέρνηση από τη φορολόγηση των Ελλήνων πολιτών που έχουν βγάλει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Το στόχο επιβεβαίωσε εμμέσως ο Θ. Πάγκαλος που είχε προσφάτως συναντήσεις στην Ελβετία επιδιώκοντας να διασφαλίσει συμφωνία ώστε οι καταθέσεις να φορολογηθούν.
news24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσεκάρουν παίχτες στον Λεβαδειακό»

«Τσεκάρουν» παίκτες στη Λιβαδειά
Αποφασισμένη να ανεβάσει την ποιότητα της ομάδας, είναι η διοίκηση του Λεβαδειακού.

 Στην ομάδα του Λεβαδειακού είναι αισιόδοξοι πως από την νέα χρονιά η θα αγωνίζονται και πάλι στη Super League και οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν ήδη ξεκινήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό, προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στις απαιτήσεις της «μεγάλης» Εθνικής.

Μάλιστα, ο Γιάννης Παπακώστας έχει στη λίστα του αρκετά ονόματα παικτών και σε συνεργασία με τον πρόεδρο των Βοιωτών, Γιάννη Κομπότη, εξετάζουν τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.
Ωστόσο, τηρούν σιγή ιχθύος, καθώς δεν θέλουν να αποπροσανατολίζονται οι ποδοσφαιριστές, αφού πρώτο μέλημα είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης των play offs.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θα «λιώσουμε» και θα βραχούμε φέτος το καλοκαίρι



Θα «λιώσουμε» και θα βραχούμε φέτος το καλοκαίρι
Προβλέπεται καλοκαίρι με καύσωνες και καταιγίδες...


Τα πάντα όλα θα έχει το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τις παραδοσιακές προβλέψεις των πρακτικών, οι οποίοι προβλέπουν τον καιρό παρατηρώντας τη συμπεριφορά της φύσης.

Ο μετεωρολόγος Μιχάλης Γεροντής από την Κρήτη, βάζοντας κάτω τα σημάδια προβλέπει ένα καλοκαίρι με βροχές, καύσωνες και μελτέμια ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται συνήθως από 32ο C έως 35ο C.

Όπως δηλώνει ο κ. Γεροντής στον «Τύπο της Κυριακής», στο λιοπύρι θα λιώσουμε από τις 18 Ιουνίου μέχρι το τέλος του, καθώς θα σημειωθεί καύσωνας. Όσο για τον Ιούλιο, ο καύσωνας θα χτυπήσει δύο φορές, αγγίζοντας πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 40ο C.
Με τα μελτέμια να χορεύουν ως τις 20 Αυγούστου, οι τυχεροί που θα κανονίσουν τις διακοπές τους εκείνο το διάστημα φαίνεται πως δεν θα αντιμετωπίσουν πολλές ζέστες, παρόλο που ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού θα δώσει δύο καύσωνες στη διάρκεια του.

Όσο για το Σεπτέμβρη δεν αναμένονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες καθώς τα πρωτοβρόχια θα ξεκινήσουν από τις τελευταίες κιόλας μέρες του Αυγούστου.

Διαβάστε Περισσότερα »

2 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ SOCCER ACADEMY 2011 ΣΤΟ THIVA CLUB


Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
THIVA CLUB
Μέ μεγάλη επιτυχία παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε στό THIVA CLUB ιδιοκτησίας τού Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Κώστα Σταμούλη πού βρίσκεται απέναντι από τό Δημοτικό Στάδιο Θήβας τό 2 ο Τουρνουά Soccer Academy 2011 τό οποίον πραγματοποιήθηκε σέ πρώτη φάση στίς 27 έως 29 Μα'ι'ου καί ολοκληρώθηκε μέ τήν τελική φάση από τίς 3 έως τίς 5 Ιουνίου μέ τήν συμμετοχή 10 ποδοσφαιρικών ομάδων νεαρών ποδοσφαιριστών γεννηθέντων από τό 1996 έως τό 2004 από τήν Στερεά Ελλάδα .
Οί ομάδες πού συμμετείχαν ήταν :
ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ
NEVERLAND CLUB ΘΗΒΑΣ
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ
OLYMPICO CLUB ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
FAIR PLAY CLUB ΦΑΡΟΥ ΑΥΛΙΔΟΣ
ΑΙΑΝΤΑΣ CLUB ΜΑΡΤΙΝΟΥ
ΑΤΑΛΑΝΤΗ CLUB

Τά Αποτελέσματα τών Τελικών ανά κατηγορία ήταν :
( 1996 - 1997 ) ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ : 5 - 3
(1998 - 1999 ) ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ : 5 - 0
( 2000 - 2001 ) NEVERLAND CLUB ΘΗΒΑΣ - FAIR PLAY CLUB ΦΑΡΟΥ ΑΥΛΙΔΟΣ : 6 - 3
( 2002 - 2003 - 2004 ) ΑΙΑΝΤΑΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ - NEVERLAND CLUB ΘΗΒΑΣ : 10 - 5


Μετά τό πέρας τών Τελικών τιμήθηκαν από τόν Ιδιοκτήτη τού
THIVA CLUB κ. Κώστα Σταμούλη μέ αναμνηστικά Διπλώματα καί Μετάλλια : οί Διαιτητές τού Τουρνουά κ.κ. Νίκος Σοφός , Βασίλης Κώνστας , Παναγιώτης Τσακανίκας , Νίκος Γκόγκος , όπως καί η Ιατρός τού Τουρνουά κα Βιβή Κουρουτού .

Στή συνέχεια τιμήθηκαν μέ αναμνηστικά Διπλώματα , Μετάλλια καί Κύπελλα καί οί 8 ομάδες μέ τούς Προπονητές τους πού αγωνίστηκαν στούς 4 Τελικούς .
Τίς απονομές έκαναν οι κ.κ. :
Ντράγκαν Κνέζεβιτς ( Προπονητής τού FAIR PLAY CLUB ΦΑΡΟΥ ΑΥΛΙΔΟΣ ) , Βαγγέλης Τσανούλας ( Προπονητής τού ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΥ ) ,
Κώστας Γαρδικιώτης ( Προπονητής τού ΑΙΑΝΤΑ CLUB ΜΑΡΤΙΝΟΥ ) ,
Θύμιος Δέδες ( Προπονητής τής ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ) , Νίκος Μαλέρδος ( Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής τού ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ τού ΜΑΡΤΙΝΟΥ καί τού ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ,
Αγγελος Κυριάκου ( Προπονητής τού ΙΟΛΑΟΥ ΘΗΒΑΣ ) , Κώστας Ζαγαρίτης ( Προπονητής τού ΙΟΛΑΟΥ ΘΗΒΑΣ ) .

Τόν συντονισμό τής εκδήλωσης τών Απονομών έκανε ο Δημοσιογράφος Αθλητικογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής .

Κάλυψαν Δημοσιογραφικά τήν Τελική Φάση τού Τουρνουά οί Ιστοσελίδες : ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ , ΘΗΒΑALARM , καί η Εφημερίδα : Νέα τής Βοιωτίας .

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com












viotikoperiskopio.

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα λεφτά της Εκκλησίας στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Εντάσεις, διχογνωμίες αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις προκάλεσε στους κόλπους της Διοικούσης Εκκλησίας επιστολή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, ο οποίος επιστρατεύοντας έναν νόμο του 1950 ζητάει να μεταφερθούν όλα τα αποθεματικά των Ενοριών, των Μονών και των Μητροπόλεων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που ακριβώς αποσκοπούσε η κίνηση του κ. Διοικητή, αλλά γνωρίζουμε ότι θα γέμιζε τα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδος με περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ, τη στιγμή κατά την οποία κάποιες ιδιωτικές τράπεζες θα “στέγνωναν” περισσότερο από αποθεματικά.

Η επιστολή του κ. Προβόπουλου διαβάστηκε στην Ιερά Σύνοδο αλλά ποτέ δεν δόθηκε στα χέρια των Επισκόπων. “Δεν μας έδωσαν την επιστολή γιατί είναι καταγεγραμμένη στο απόρρητο πρωτόκολλο της Συνόδου” εξηγεί κορυφαίος Ιεράρχης. Η ίδια πηγή επεσήμανε οτι το ποσό με βάσει με πρόχειρους ... 
υπολογισμούς ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια ευρώ! “Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσα είναι τα αποθεματικά των Ναών, των Μονών και των Μητροπόλεων αλλά το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ που φημολογείται μπορεί να υπολείπεται κατά πολύ της πραγματικής εικόνας...” σημειώνει συνομιλητής του Αρχιεπισκόπου ο οποίος  μάλιστα έχει εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την παρέμβαση Προβόπουλου.

Η κίνηση αυτή-όπως υποστηρίζουν οικονομικοί παράγοντες της Εκκλησίας της Ελλάδος- θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα αφού τα χρήματα αυτά είναι κατατεθειμένα σε διάφορες ιδιωτικές τράπεζες. Το ζήτημα το συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, αλλά ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε κατηγορηματικά οτι γνωρίζει κάτι για την κίνηση Προβόπουλου. Παράλληλα δεν δεσμεύθηκε ότι θα επιχειρήσει να λύσει το ζήτημα.

“Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε περιθώρια να κάνουμε κάτι απο το να μην υπακούσουμε  και να αγνοήσουμε παντελώς την επιστολή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος” εισηγούνται κορυφαίοι Ιεράρχες στον Αρχιεπίσκοπο.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό οτι το ζήτημα θα τεθεί και θα συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο στις 14 Ιουνίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο λόγω της αδυναμίας μετακίνησης του κ. Ιερώνυμου.

Επίσης αρκετοί είναι οι Μητροπολίτες οι οποίοι προτίθενται να ζητήσουν απο τον Αρχιεπίσκοπο να τους ξεκαθαρίσει εάν και ποιες συμφωνίες έχει συνάψει με τον κ. Παπανδρέου σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία.

Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται οτι το γεγονός της μη πρόσληψης Ιερέων έχει αναγκάσει τον κ. Ιερώνυμο να συμφωνήσει για παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της Εκκλησιαστικής περιουσίας με αντάλλαγμα νέες προσλήψεις.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης:  το θέμα της κάρτας του πολίτη και  η υποχρεωτική δωρεά σώματος, νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των Επισκόπων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Επαγγελματίες και πολίτες της Θήβας προειδοποιούν προς κάθε κατεύθυνση…


Ν. Στρατέλος: «Τελικά και ανίκανοι είναι και επικίνδυνοι…»
Χ. Χαρατσής: «Οι κυβερνώντες είναι ανεπαρκείς, για να κυβερνήσουν την Ελλάδα …»
Οργή, αγανάκτηση και πολύ θυμός στην Θήβα μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων από όλες τις ηλικίες με κοινό χαρακτηριστικό τον όρκο για κοινό ξεσηκωμό.

Ιδιοκτήτες καφετεριών και ταβερνών χαρακτηρίζουν «παραλογισμό» την αύξηση του ΦΠΑ στις επισιτιστικές υπηρεσίες, όχι μόνο σε βάρος τους και των καταναλωτών, αλλά κυρίως σε βάρος της χώρας, που θα πάψει πλέον να αποτελεί τουριστικό προορισμό, λόγω της ακρίβειας.
Επαγγελματίες και πολίτες εκφράζουν με τα χειρότερα λόγια την αγανάκτησή τους για τους 300 της βουλής και προειδοποιούν προς κάθε κατεύθυνση …
«Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη από αυτούς που μας κυβερνούν» δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, κάνοντας λόγο για «καταστροφικά μέτρα».
«Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο κόσμος αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Αυξάνουν τα καύσιμα, δεν κερδίζουν τίποτα, αυξάνουν τα τέλη, πάλι δεν κερδίζουν τίποτα, φρόντισαν το μέτρο με τις αποδείξεις και τώρα αδυνατούν να επιστρέψουν φόρους που αναλογούν στους πολίτες. Κακώς πληρώνουμε κυβερνήσεις και βουλευτές , αφού τα μέτρα είναι εισαγόμενα, καθώς οι δικοί μας είναι ανίκανοι να λύσουν τα προβλήματά μας. Ας μείνουμε με την τρόϊκα και ας εξοικονομήσουμε τα χρήματα από αυτούς που τελικά και ανίκανοι είναι και επικίνδυνοι» τονίζει σε έντονο ύφος ο εκπρόσωπος των εμπόρων, καλώντας τους 300 να βγούν στην αγορά, πράγμα που δεν τολμούν, αφού «γνωρίζουν πως όλα αυτά που κάνουν είναι εγκλήματα» προσθέτει, προειδοποιώντας πως «θα υπάρχουν αντιδράσεις».
«Ο κόσμος, που εμείς βιώνουμε καλύτερα καθημερινά, βράζει σε καζάνι έτοιμο να εκραγεί και δυστυχώς οι συνέπειες για τους 300 θα είναι δυσάρεστες Τα όποια μέτρα έρχονται δεν ωφελούν σε τίποτα, δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν τίποτα» υπογραμμίζει, αναφερόμενος στους χιλιάδες «αργόμισθους» του δημοσίου, που παραμένουν στις θέσεις τους, εξυπηρετώντας «συγκεκριμένες καταστάσεις», σε αντίθεση με τους μικρομεσαίους, συνταξιούχους και όσους εργαζόμενους έχουν απομείνει, από τα απανωτά λουκέτα στα εργοστάσια..
«Συνεχιζόμενη και εξοντωτική» χαρακτηρίζει την πολιτική κυβέρνησης και τρόϊκα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χ Χαρατσής, μιλώντας για την απόγνωση εκατοντάδων – χιλιάδων επιχειρήσεων και 400.000 εργαζομένων σε αυτές.
«Δεν διαχειριστήκαμε την εξουσία και σαφώς δεν φέρουμε ευθύνη για το σήμερα. Αυτοί όλοι που κυβέρνησαν που διόρισαν κομματικούς φίλους που πλούτισαν παράνομα, που λήστεψαν το κράτος χωρίς καμία συνέπεια, σήμερα υποθηκεύουν το μέλλον τω ν παιδιών μας» δηλώνει ο κ. Χαρατσής, υποδεικνύοντας αλλάξει αμέσως τακτική, όπως ακριβώς έχουν κάνει οι ανταγωνίστριες χώρες στον τουρισμό (Τουρκία – Γαλλία κ.α), ορίζοντας τον ΦΠΑ στο 5-6%.
«Αυτό είναι το σοσιαλιστικό πακέτο, που έταξαν στον λαό και τον συνταξιούχο» υπογραμμίζει, υπενθυμίζοντας την επανειλημμένη βοήθεια που έχουν ζητήσει οι μικρομεσαίοι , προκειμένου να κρατηθούν ζωντανοί, για την οποία όμως όλοι αδιαφόρησαν.
«Οι κυβερνώντες είναι ανεπαρκείς, για να κυβερνήσουν την Ελλάδα» δηλώνει κατηγορηματικά, προειδοποιώντας πως ο κλάδος τους «δεν θα εμείνει απαθής».
Ήδη ετοιμάζονται για έκτακτη γενικ΄’η συνέλευση, προκειμένου να δηλώσουν «στάση πληρωμής προς το δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς και δήμους».
«Αν οι 300 αντιπροσωπεύουν μεγάλα τραστ και θέλουν να εμείς να κλείσουμε, για να πα΄ρουν εκείνοι την αγορά, τότε ορθώς πράττουν, όμως να θυμούνται πως είμαστε κι εμείς εδώ» καταλήγει, φέρνοντας εκατοντάδες παραδείγματα συναδέλφων του και συμπολιτών του, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο έλεος των τραπεζών, καθώς αδυνατούν να «βγάλουν πέρα» ακόμη και την καθημερινότητα…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ