Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εσείς θα αντέχατε;

Δείτε τι τράβηξαν οι διαγωνιζόμενοι στο Staffordshire της Αγγλίας σε έναν ετήσιο διαγωνισμό για τον πιο σκληρό άνθρωπο! Παγωμένα νερά, φωτιές, απ’ όλα έχει ο μπαχτσές!
Ο ετήσιος φιλανθρωπικός διαγωνισμός “Tough Guy Challenge” λαμβάνει χώρα σε φάρμα στο Perton του Staffordshire από το 1986, στα τέλη του Ιανουαρίου ώστε ο καιρός να είναι κρύος και να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 1/3 των διαγωνιζομένων δεν καταφέρνει να τερματίσει!
Αν είστε πάνω από 16 ετών, από του χρόνου μπορείτε να δηλώσετε κι εσείς συμμετοχή μιας και άνθρωποι ακόμα και από την Αμερική έρχονται για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Τα χρήματα που απαιτούνται για να δηλώσετε συμμετοχή ξεκινούν από 80 λίρες και φτάνουν ως 1.000. Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι κάθε χρόνο βρίσκονται εκεί!





 http://www.otherside.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 10 εκπομπές που «σάρωσαν» φέτος στην TV

Η μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή Το Νησί, η μαγειρική και η σάτιρα ήταν τα προγράμματα που κέρδισαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού για την σεζόν που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Η σειρά του mega πραγματοποίησε ρεκόρ τηλεθέασης για την τελευταία δεκατία με πάνω από 3.5 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά μέσο όρο. Συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα στα προγράμματα που εντυπωσίασαν, μαζί με τα απογευματινά σήριαλ του καναλιού Η ζωή της άλλης και τα Μυστικά της Εδέμ, το master chef, το Αλ Τσαντίρι Νιουζ και το Ράδιο Αρβύλα. Σημειώνεται, πάντως ότι πέρα από την σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου, η παρέα του Αντώνη Κανάκη πραγματοποίησε μια από τις πλέον επιτυχημένες χρονιές της με μέσο όρο περίπου 30%.

Ακολουθεί το top ten των προγραμμάτων που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις την χρονιά που φεύγει. Σημειώνεται ότι οι τηλεθεάσεις αφορούν την ημερομηνία στην οποία καταγράφηκε το μεγαλύτεορ ποσοστό τηλεθέασής τους, ενώ ο τίτλος συνοδεύεται από τον αριθμό των τηλεθεατών και το μερίδιο τηλεθέασης επί των ανοικτών δεκτών.




1.Το νησί, (18/10/2010), 3.683.000 τηλεθεατές, 61.9%.
2.Η ζωή της άλλης, (11/04/2011), 2.960.000, 58.7%.
3.Τελικός Γιουροβίζιον, (14/05/2011), 2.905.000, 68.6%.
4.Master Chef,(28/12/2010), 2.708.000, 54.6%.
5.Αλ Τσαντίρι Νιουζ, (15/02/2011), 2.668.000, 52.9%.
6.Just the two of us, (16/01/2011), 2.135.000, 41.1%.
7.Τα μυστικά της Εδέμ, (30/05/2011), 2.105.000, 45.5%.
8.Πενήντα πενήντα, (6/04/2011), 2.104.000, 39.2%.
9.Dancing with the Stars 2, (19/02/2011), 2.075.000, 45.8%.
10.Ολυμπιακός-ΠΑΟ, (Ελλην. Πρωτάθλημα-20/03/2011), 1.992.000, 41.9%.



Και ενώ το master chef αρχικά έκλεψε τις εντυπώσεις, το ριάλιτι μαγειρικής με την Ευγενία Μανωλίδου καταποντίστηκε μόλις ξεκίνησε το Dancing with the Stars 2. Ανάμεσα στα προγράμμα που όχι μόνο δεν αποτέλεσμαν την προτίμηση του κοινού, αλλά κατά πολλούς απογοήτευσαν για φέτος ήταν το μεγαλεπίβολο Big Brother, με ποσοστό μόλις 15.1%, το top chef στον Ant1 με μερίδιο 3.3% και το Dancing with the Stars Daily με ποσοστό 7.7%.













Πηγή :http://www.star.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Εξώδικο από 1380 πολίτες σε βουλευτές!

Με ένα εξώδικο εκ μέρους 1380 πολιτών στρέφονται εναντίον των βουλευτών οι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Με ένα εξώδικο στρέφονται κατά των βουλευτών του νομού Ηρακλείου 1380 (μέχρι στιγμής) πολίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού Ηρακλείου, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί με προστατεύουν.

Αναλυτικά το εξώδικο:

Των χιλίων τριακοσίων ογδόντα πολιτών του Ηρακλείου που την υπογράφουν (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)

ΠΡΟΣ

Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου

1)   Βασίλειο Κεγκέρογλου 

2)     Γιάννη Μιχελογιαννάκη

3)     Φραγκίσκο Παρασύρη  

4)     Μαρία Σκραφνάκη

5)     Μανόλη Στρατάκη

6)    Μανόλη Κεφαλογιάννη

7)    Λευτέρη Αυγενάκη

8)     Μιχάλη Κριτσωτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής


Κύριε Βουλευτά

Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.

Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,

ε) Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.

Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;

Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.

Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.

Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.

Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ' αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Ηράκλειο, 02/06/2011

Πηγή: Cretalive

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε το γράμμα των μαθητών για τον καθηγητή τους που "έφυγε"

Στην εφημερίδα Πελοπόννησος δημοσιεύεται σήμερα η επιστολή των μαθητών του καθηγητή που αυτοκτόνησε το πρωί της Πέμπτης στην Πάτρα. Η επιστολή είναι άκρως συγκινητική:

«Κύριε Διονύση,

Χθες, γυρίζοντας σπίτι απ' το σχολείο άνοιξα τον υπολογιστή κι όπως συνηθίζω ξεκίνησα να διαβάζω τα νέα της πόλης μας. Είδα έναν τίτλο: «Αυτοκτονία καθηγητή στον Ομπλό». Δε σας κρύβω πως ταράχθηκα και ενδιαφέρθηκα αμέσως να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες. Καθώς λοιπόν διάβαζα το κείμενο, σε κάποιο σημείο έγραφε: «Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Διονύση Ευσταθίου, υποδιευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου της Πάτρας». Τότε ήταν η στιγμή που ένιωσα έναν κόμπο στο στομάχι μου. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά λεπτά για να συνειδητοποιήσω το συμβάν. Διάβαζα, ξαναδιάβαζα το κείμενο μα...Εκεί, το όνομα έμενε πάντα ίδιο και τόσο γνώριμο...

Ξαφνικά άρχισε να χτυπά το τηλέφωνό μου και αν ακούω συμμαθητές, δικούς σας μαθητές να μιλούν για σας με λύπη. Πλέον είχα συνειδητοποιήσει πως ήσασταν εσείς! Εσείς που καθημερινά βλέπαμε πριν ξεκινήσουμε το μάθημα, εσείς που καθόσασταν στο γραφείο και ερχόμασταν συνεχώς να σας ενοχλήσουμε για οτιδήποτε προέκυπτε, εσείς που ήσασταν δίπλα μας πάντα, στις όμορφες στιγμές μα και στις δύσκολες...

Οι αναμνήσεις όλων μας μαζί σας αμέτρητες!

Πολλοί από εμάς δεν είχαμε την τιμή και τη χαρά να βρεθούμε στην ίδια αίθουσα μαζί σας, μα δεν μετράει αυτό. Δάσκαλος δεν είναι αυτός που μπαίνει στην τάξη και προσπαθεί απλά και μόνο να μεταγγίσει γνώσεις στους μαθητές! Δάσκαλος είναι αυτός που καταφέρνει να είναι δίπλα στον μαθητή, προστάτης και φρουρός του. Αυτό είχατε πετύχει εσείς στο μέγιστο βαθμό που μπορούσατε.

Η συμπάθεια, η αγάπη, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη όλων μας ήταν, είναι και θα είναι κτήμα σας. Θα σας συνοδεύει αιώνια στο νέο σας σπίτι.

Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας δάσκαλε, παιδαγωγέ, άνθρωπε!

Η ανάμνησή σας θα παραμείνει ζωντανή για πάντα στη μνήμη όλων μας!

Η μορφή σας, το γέλιο σας, η φωνή σας δε θα πάψουν να υπάρχουν στις καρδιές μας.

Σας ευχαριστούμε για όλα...

Ας αναπαυτεί η ψυχή σας και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίζετε να κάνατε αυτό που κάνατε πάντα ακόμα κι από εκεί ψηλά που βρίσκεστε... να μας προσέχετε!

Αντίο...

Με πολλή αγάπη, οι μαθητές σας...»
Πηγή :http://www.dete.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλη η λίστα του ξεπουλήματος της Ελλάδας....


Γενικό ξεπούλημα της Ελλάδας για “μια χούφτα” ευρώ

Aκολουθεί κατάλογος με τις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις της κυβέρνησης για την περίοδο 2011-2015, σύμφωνα με προσωρινό πίνακα που επισυνάπτεται στο κείμενο έκθεσης της τρόικας, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters αργά την Τετάρτη (8/6/2011).

Β'3ΜΗΝΟ 2011
Στόχος εσόδων: 400 εκατ. ευρώ

Προς πώληση: OTE, πώληση ποσοστού 10%

Γ' 3ΜΗΝΟ 2011
Στόχος εσόδων: 1,3 δις ευρώ

Προς πώληση: EYAΘ , πώληση τουλάχιστον 40%, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού (SPV) , Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, επέκταση σύμβασης ΟΠΑΠ , επέκταση σύμβασης
ΟΛΘ , πώληση 23,3% μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού (SPV)
Κρατικά λαχεία, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Δ' 3ΜΗΝΟ 2011
Στόχος εσόδων: 3,3 δις ευρώ

Προς πώληση:
- Eλληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), πώληση ποσοστού 99,8% ή/και περιουσιακών στοιχείων
- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πώληση ποσοστού 34%
- ΔΕΠΑ, πώληση ποσοστού 55%
- ΔΕΣΦΑ, πώληση ποσοστού 31%
- ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πώληση ποσοστού 100%
- ΛΑΡΚΟ, πώληση ποσοστού 55,2%
- Αlpha Bank , πώληση ποσοστού 0,6%
- Εθνική Τράπεζα , πώληση ποσοστού 1,2%
- ΟΔΙΕ, πώληση ποσοστού 100%
- Άδειες κινητής τηλεφωνίας
- Καζίνο Πάρνηθας, πώληση ποσοστού 49%
- ΕΛΒΟ, πώληση ποσοστού 72,6%
- ΟΠΑΠ , πώληση ποσοστού 34%
- Ελληνικό 1, πώληση μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- 4 Airbus της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας
- Κρατική ακίνητη περιουσία 1, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Α' 3ΜΗΝΟ 2012
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ

Προς πώληση: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, πώληση τουλάχιστον 21% μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ελληνικά Πετρέλαια , πώληση ποσοστού 35,5%
- Τράπεζα Πειραιώς , πώληση ποσοστού 1,3%
- ATEbank , πώληση ποσοστού τουλάχιστον 38,6% (συμπεριλαμβανομένων των νέων μετοχών από τη σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου)
- Eγνατία Οδός, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- ΕΛΤΑ, πώληση τουλάχιστον 40%
- Λιμένες 1, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Β' 3ΜΗΝΟ 2012
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ

Προς πώληση:
- ΕΥΔΑΠ, πώληση ποσοστού 27,3% μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Κρατική Ακίνητη Περιουσία 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Γ' 3ΜΗΝΟ 2012
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ

Προς πώληση:
- ΔΕΗ , πώληση ποσοστού 17% ή/και πώληση περιουσιακών στοιχείων
- Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 1, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Περιφερειακά Αεροδρόμια 1, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Δ' 3ΜΗΝΟ 2012
Στόχος εσόδων: 4 δις ευρώ

- Ελληνικό 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Κρατική Ακίνητη Περιουσία 3, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ψηφιακό φάσμα 1
- ΕΥΑΘ , αδιευκρίνιστο ποσοστό μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ελληνικά Χρυσωρυχεία 1, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού


Α' 3ΜΗΝΟ 2013
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ

Δεξαμενή φυσικού αερίου, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Β' 3ΜΗΝΟ 2013
Στόχος εσόδων: 1 δις ευρώ

Περιφερειακά αεροδρόμια 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
Λιμένες 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Γ' 3ΜΗΝΟ 2013
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ

Κρατική Ακίνητη Περιουσία 4, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
Ελληνικά Χρυσωρυχεία 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

Δ' 3ΜΗΝΟ 2013
Στόχος εσόδων: 2 δις ευρώ

- Ψηφιακό φάσμα 2
- ΕΥΔΑΠ , αδιευκρίνιστο ποσοστό μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 2, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

2014
Στόχος εσόδων: 13 δις ευρώ

- Δημόσια ακίνητη περιουσία, γη, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 3, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού

2015
Στόχος εσόδων: 15 δις ευρώ

- Δημόσια ακίνητη περιουσία, γη, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού
- Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι 4, μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού



Διαβάστε Περισσότερα »

Κερδίζει έδαφος το “αγοράζω ελληνικά”


Σε αυτό βοηθούν και τα διάφορα διατροφικά σκάνδαλα που ξεσπούν κατά καιρούς, όπως το πρόσφατο με το E.Coli που έχει αφαιρέσει 33 ζωές.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, το κίνημα πολιτών “καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε” στέλνει ακριβώς αυτό το μήνυμα, δηλαδή συμβάλλουμε στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας αγοράζοντας μόνο – όπου είναι δυνατό – ελληνικά προϊόντα.Την καμπάνια έχουν “αγκαλιάσει” και ελληνικά σουπερ μάρκετ, που θα βάλουν αφίσες του κινήματος στα καταστήματά τους. Όπως λένε στελέχη τους στην εφημερίδα, δεν είναι ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνουν το κέρδος τους αλλά στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, στηρίζουν τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων που είνα πελάτες και εν δυνάμει πελάτες τους...
Την ίδια στιγμή, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Δεν μιλάμε μόνο για αυτοκίνητα και τηλεοράσεις αλλά για το καθημερινό τραπέζι, για το οποιο στρεφόμαστε.. έξω. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το 66% των αναγκών μας σε όσπρια το καλύπτουμε με εισαγωγές, το 76% των αναγκών σε μοσχαρίσιο κρέας επίσης, το ίδιο και το 60% της κατανάλωσης χοιρινού.

Το 2010, εισάγαμε 10,8 εκ. κιλά φακές κα εξάγαμε 0,29 εκ. κιλά. Εισάγαμε 31,6 εκ. κιλά λεμόνια και εξάγαμε 4,9. Εισάγαμε 132 εκ. κιλά πατάτες και εξάγαμε 24 εκ. κιλά. Εισάγαμε 0,34 κιλά φασολάκια και εξάγαμε 0,03.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση δείχνει την πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

Πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού δείχνει η έρευνα της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής» με την Νέα Δημοκρατία να περνάει μπροστά και το ΠΑΣΟΚ να δέχεται μεγάλη πτώση.Σύμφωνα με τα στοιχεία, η επιρροή των κομμάτων δεν αγγίζει ούτε το 35% της κοινωνίας, ενώ ειδικά για το ΠΑΣΟΚ τα στοιχεία είναι δραματικά.

«Είναι τέτοια τα στοιχεία που φαίνεται ότι κλείνει μία περίοδος της μεταπολίτευσης», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Public Issue, κ. Μαυρής, μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΙ, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξουν πολλαπλές ανατροπές σε όλα τα επίπεδα.

«Θα ενισχυθεί το κίνημα των ‘Αγανακτισμένων’. Πάνω από 2 εκατ. κινητοποιούνται πανελλαδικά» εκτίμησε, ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις ανέφερε ότι υπάρχει διχασμός της κοινής γνώμης, με διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση και φορέα. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Τέλος, για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, εκτίμησε ότι μια κυβέρνηση με αυτά τα ποσοστά δεν μπορεί να θέτει εκβιαστικά διλήμματα. «Το ερώτημα μπορεί να ληφθεί ως ψήφος διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης και να δημιουργηθεί τεράστια πόλωση», κατέληξε.
Πηγή :Star.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΕΙ Λαμίας:Την τραυμάτισε στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι


Το αιματηρό επεισόδιο έγινε χθες το μεσημέρι στο χώρο του ΤΕΙ, όταν ένας σπουδαστής ύστερα από σύντομη λογομαχία χτύπησε και τραυμάτισε στο πρόσωπο τη "φίλη" του, επίσης σπουδάστρια του ΤΕΙ, του τμήματος νοσηλευτικής.
Ο δράστης έσπασε το μπουκάλι, που κρατούσε και επιτέθηκε στη κοπέλα τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο και στο λαιμό, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των άλλων παιδιών.

Η κοπέλα αιμόφυρτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ψαλίδι" στους μισθούς των κληρικών

Θα μειωθεί η κρατική δαπάνη για τη μισθοδοσία του κλήρου, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρουσίασε τις εξειδικεύσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος την Παρασκευή (10/06).

Ο κλήρος είναι προβληματισμένος σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού, ενώ σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές η περικοπή της συγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης μπορεί να επιτευχθεί μέσω του "παγώματος" των προσλήψεων νέων κληρικών.

Σε συνδυασμό και με τις συνταξιοδοτήσεις ιερέων τότε, εκτιμούν οι αναλυτές, σίγουρα θα μειωθεί η κρατική δαπάνη για τη μισθοδοσία.

Βεβαίως ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και περικοπές στους μισθούς,  πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς να υπάρξει διάψευσή της.

Με βάση τα στοιχεία του φετινού κρατικού προϋπολογισμού για τη μισθοδοσία αρχιερέων και κληρικών θα διατεθούν 232.200.000 ευρώ.
cosmo.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Νύφες (με το ζόρι) ετών 5!



Με τον τρόμο αποτυπωμένο στα μάτια τους ποζάρουν δίπλα στους μεγαλύτερης ηλικίας γαμπρούς, την ώρα που θα έπρεπε να παίζουν ξένοιαστα.  

Αυτά τα κορίτσια όμως -κάποια μόλις 5 ετών- παντρεύονται άντρες σε χώρες όπως η Υεμένη, το Αφγανιστάν και η Αιθιοπία.

Στο ρεπορτάζ-σοκ του «National Geographic» αναφέρεται πως οι γαμπροί είναι είτε νεαροί άνδρες είτε μεσήλικες χήροι, ακόμα όμως και απαγωγείς που βιάζουν πρώτα τα ανήλικα θύματά τους και μετά τα παντρεύονται. Κάποιες φορές οι γάμοι των μικρών κοριτσιών είναι αποτέλεσμα επιχειρηματικού πάρε - δώσε μεταξύ οικογενειών ή άλλοτε κίνηση συμφιλίωσης στον πόλεμο μεταξύ καστών.

Ολα αυτά γίνονται με την ανοχή κοινωνιών που πιστεύουν βαθιά ότι οι γάμοι των μικρών κοριτσιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσουν, προβάλλοντας το -εξωφρενικό- επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο «αποτρέπεται ο κίνδυνος να χάσουν την παρθενιά τους πριν από τον γάμο»!

Για παράδειγμα στην Ινδία, σύμφωνα με τον νόμο, τα κορίτσια δεν μπορούν να παντρευτούν κάτω από την ηλικία των 18 ετών, όμως οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια και έτσι παντρεύονται πολλά μικρά κορίτσια. Απλώς λαμβάνονται κάποια μέτρα, όπως να μην μπαίνει το όνομά τους στις προσκλήσεις του γάμου που μοιράζονται στο χωριό.

Σε μια περίπτωση, στο χωριό Ρατζαστχάν, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού, παντρεύτηκαν στην ίδια τελετή δύο έφηβες αδερφές, αλλά και η πεντάχρονη αδερφούλα τους, η Ρατζανί, που δεν άντεξε την ταλαιπωρία και αποκοιμήθηκε λίγο πριν από τον γάμο. Ενας θείος της τη σήκωσε από το κρεβατάκι της και την μετέφερε στον ινδουιστή ιερέα και μέλλοντα σύζυγό της, ένα δεκάχρονο αγόρι.

Αν και σε αρκετές περιπτώσεις οι μικρές νύφες μένουν με τους γονείς τους μέχρι να ενηλικιωθούν, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Πριν από τρία χρόνια η πεερίπτωση της Νουτζόντ Αλι απασχόλησε την παγκόσμια κοινή γνώμη, αφού η δεκάχρονη από την Υεμένη κατάφερε να το σκάσει από το σπίτι όπου έμενε με τον 30χρονο άνδρα της και να πάει σε δικαστήριο, όπου ζήτησε διαζύγιο. Οι περισσότερες όμως συνομήλικές της που είναι παντρεμένες δεν έχουν τη δική της τύχη και ζουν καταδικασμένες στην εξάρτηση και την αμάθεια μέχρι τον θάνατό τους.



ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-espressonews
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ''Φλόγα της Ελπίδας'' των Special Olympics στην Αλίαρτο

Πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα η άφιξη της φλόγας της ελπίδας των Special Olympics στην Αλίαρτο.
Η Φλόγα των Παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα έφτασε στην πόλη μας  και ακολούθησε μια εντυπωσιακή  εκδήλωση στον χώρο των κήπων  που έκλεισε με χορούς από τον πολιτιστικό-χορευτικό σύλλογο Αλιάρτου. 
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου κος Ντασιώτης Γ. όσο  και οι αθλητές έδωσαν το μήνυμα τους για αλληλεγγύη, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα.

aliartos-boiotias.blogspot.







Διαβάστε Περισσότερα »

Απο τα τέλη Ιουλίου θα συνεχιστούν τα έργα στους οδικούς άξονες


Σε ένα πλαίσιο συμφωνίας κατέληξαν υπουργείο Υποδομών και παραχωρησιούχοι για τη συνέχιση των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες της Ελλάδας. Το υπουργείο εκτιμά ότι τα έργα θα συνεχιστούν από τα τέλη του Ιουλίου, εφόσον συμφωνήσουν και οι τράπεζες που είναι οι βασικοί χρηματοδότες. Οι παραχωρησιούχοι από την...



πλευρά τους κάνουν λόγο για ένα πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο προκειμένου να βρεθεί μακροπρόθεσμη λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης των έργων. Επισημαίνουν ωστόσο ότι δεν πρόκειται για συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 43 τράπεζες που χρηματοδοτούν τα έργα ενημερώθηκαν μόλις την Πέμπτη το βράδυ για το πλαίσιο συνεννόησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΚΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:Δέκα άτομα στο κύκλωμα με τις δήθεν μετακινήσεις νεφροπαθών


Θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομ. ευρώ  οι ζημιές που υπέστη το ταμείο του ΙΚΑ από  τις εικονικές μετακινήσεις νεφροπαθών στο υποκατάστημα της Λιβαδειάς, σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί στο ΣΕΙΡΙΟ, ο υποδιοικητής Διονύσης Πατσούρης. Η απάτη αποκαλύφθηκε με την αξιοποίηση των δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος, σε συνδυασμό με τακτικούς και στοχευμένους ελέγχους που άρχισαν στις 2 Μαίου και συνεχίζονται.  Στο κύκλωμα μετείχαν 10 άτομα, όπως προκύπτει απο τα μέχρι τώρα στοιχεία, (  4  υπάλληλοι, 4 ταξιτζήδες και 2 νεφροπαθείς), των οποίων έχουν δεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία.
Ήδη έχουν γίνει και οι πρώτες καταθέσεις ενώπιον της εισαγγελέως Λιβαδειάς κ. Περιμένη, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ενώ το πειθαρχικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για την τύχη των υπαλλήλων, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα.
Η έρευνα αφορά στη χρονική περίοδο απο το 2009 έως σήμερα και σύμφωνα με τον κ. Πατσούρη θα φθάσει σε βάθος.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καραγκιοζιλίκια κατά της χώρας μας από τον «γιαλαντζί» δεξιό Geert Wilders


geert_wilders

Την αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη, προκάλεσε η κίνηση Ολλανδού εθνικιστή πολιτικού να κουνήσει επιδεικτικά ένα παλιό χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών,ζητώντας να βγεί η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ,μπροστά από την πρεσβεία.


Οι προκλήσεις Ολλανδού εθνικιστή πολιτικού που κουνούσε επιδεικτικά ένα παλιό χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών, ζητώντας να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Χάγη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Vilders μετέβη μπροστά από την πρεσβεία και, με φόντο ένα μεγεθυμένο παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών, διάβασε την επιστολή του ενώπιον των ολλανδικών ΜΜΕ που είχαν κληθεί από τον ίδιο να καλύψουν το γεγονός.

Η πρεσβεία έκανε λόγο για προσβλητική κίνηση εναντίον της Ελλάδας και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, απαξιώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.

Προηγουμένως, ο κ. Vilders είχε εξαγγείλει, μέσω του διαδικτύου, ότι επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Χάγη, έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις του Vilders, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, με την οποία τόνιζε ότι ο κ. Vilders δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Η πλήρης ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Χάγη έχει ως εξής:

«Η κίνηση που έχει προεξαγγείλει ο κ. Vilders προφανώς προσβάλλει την Ελλάδα και έχει μόνο επικοινωνιακή σκοπιμότητα. Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην όποια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Η ενέργεια αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες. Υπό τις συνθήκες αυτές, ο κ. Vilders δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτός.

Η ελληνική Πρεσβεία εκφράζει για άλλη μια φορά την εκτίμησή της για την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η Ολλανδία και διαβεβαιώνει την ολλανδική κοινή γνώμη ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας θα πετύχει».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκθεση Λαικης Τεχνης στο ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ


ο Πολιτιστικος Συλλογος Μελισσοχωριου '' Μελισσα '' σας προσκαλει  στην Εκθεση Λαικης Τεχνης που Διοργανωνει  απο την Παρασκευη 10 εως και την Δευτερα 13 Ιουνιου 2011   του Αγιου Πνευματος ημερα του πανηγυριου μας. Στοχος αυτης της προσπαθειας ειναι να καταδειξουμε μεσα απο τα αντικειμενα του καθημερινου βιου τη βιωμενη πραγματικοτητα της τοπικης μας κοινοτητας . Η Εκθεση θα γινει στο χωρο του Κοινοτικου Γραφειου.
loutoufinews.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφοδος-μυστήριο του ΣΔΟΕ,σε σπίτι στα Καλύβια!Βρήκαν στοιχεία για τα υποβρύχια!

Σε έφοδο, παρουσία Εισαγγελέα, προχώρησε πριν λίγες ημέρες κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε σπίτι στα Καλύβια, για το οποίο υπήρξε καταγγελία ότι «κρύβει» σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Η απολύτως μυστική κινητοποίηση έγινε μετά από καταγγελία στις διωκτικές αρχές, από άγνωστο πληροφοριοδότη, ο οποίος, δίνοντας ακριβέστατο στίγμα του εν λόγω ακινήτου, ανέφερε ότι αποτελεί «κρυψώνα» ηλεκτρονικών αρχείων, σημαντικών για την προμήθεια των υποβρυχίων τύπου 214 από το Πολεμικό Ναυτικό, υπόθεση που ερευνάται από τους Εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος, όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, αλλά και από την Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν από το επίμαχο σπίτι σκληρούς δίσκους, οι οποίοι, ήδη, έχουν αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης, ώστε να αποκαλυφθεί αν όντως περιέχουν σημαντικά ντοκουμέντα για την υπόθεση και για πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στις καταγγελλόμενες παράνομες πληρωμές.

    Η εντολή των Εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση προς το ΣΔΟΕ είναι, τάχιστα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, να τους έχουν απαντήσει για το περιεχόμενο των κατασχεθέντων ώστε να κρίνουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, καθώς η έρευνά τους βαίνει πλέον προς ολοκλήρωση, με την άσκηση ποινικών διώξεων.

    Ήδη, έχουν λάβει και μελετούν τα υπομνήματα που τους παρέδωσαν οι 38, κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη κακουργημάτων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο ακίνητο έχει νοικιαστεί σε αλλοδαπό, που φέρεται να το χρησιμοποιεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

    Εφόσον αποδειχθεί ακριβής η πληροφορία για τα ηλεκτρονικά αρχεία, ο ενοικιαστής θα αναζητηθεί ώστε να εξακριβωθεί αν και ποια σχέση έχει με την ερευνώμενη υπόθεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση Παπανδρέου για συνενόχους στη φοροεπιδρομή και το ξεπούλημα

Εν μέσω κοινωνικών αντιδράσεων, έπειτα απο την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του προς τους Έλληνες και έμμεσο αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά, έκανε εκ νέου κάλεσμα για συναίνεση. Χαρακτήρισε καλοδεχούμενη κάθε έξυπνη και αποτελεσματική πρόταση που θα μπορούσε στο πλαίσιο του εφικτού να ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προτείνοντας κοινές ομάδες εργασίας αλλά και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε θέσεις κλειδιά.
Ο Γ. Παπανδρέου, κάλεσε την αντιπολίτευση "να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας. Να επιλέξουμε ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις. Να επεξεργαστούμε κοινές προτάσεις. Πολιτικές, που μας οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και όχι που μας κάνουν να αποκλίνουμε από τους στόχους".
"Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε και είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη" τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι θα είναι προς όφελος της Ελλάδας να παρουσιάσει στην ΕΕ μία πρόταση με ευρεία πολιτική αποδοχή.
Νωρίτερα βέβαια, υπογράμμισε ότι: "Αυτό το σχέδιο δεν είναι προϊόν μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας. Έγινε μετά από συστηματικές διαδικασίες διαβούλευσης και συνεννόησης με άλλα κόμματα, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με κοινωνικούς εταίρους."
Σε ολόκληρη την ομιλία του, η έκκληση για συναίνεση ήταν εμφανής. "Καλώ ξανά τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές συγκλίσεις. Και με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε - εκείνες τις λύσεις που προκρίνουμε - από κοινού με τους εταίρους μας. Κοιτώντας το καθήκον και όχι το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης" τόνισε.
Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, εξέφρασε την άποψη πως η συναίνεση θα είχε τριπλό αποτέλεσμα. " Πρώτον, έτσι κάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή. Παραμερίζουμε τις μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις. Βάζουμε πρώτα την Πατρίδα. Και αυτό και μόνο ελπίδα μπορεί να μας γεμίσει. Δεύτερον, δείχνουμε τη σοβαρότητά μας απέναντι στους εταίρους μας. Ότι είμαστε σοβαροί με τα δικά τους χρήματα που μας δανείζουν. Σοβαροί με την προσπάθεια μας, για μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της, δίχως επιτηρήσεις, δίχως δανεικά. Ας δείξουμε όλοι την απαραίτητη στάση ευθύνης. Και τρίτον, οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί. Που δε θέλουν την αλλαγή"
Στη συνέχεια τόνισε ότι το νέο Πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές παντού, στην παιδεία, στο Δημόσιο ενώ "χτίζει" ένα νέο σύστημα πρόνοιας για τους πιο ευάλωτους και τους άνεργους και θα υπάρχουν μεγαλύτερες υποχρεώσεις από τους έχοντες.
Υπογράμμισε ότι μια κοινή πορεία "δείχνει σοβαρότητα απέναντι στους εταίρους και τα χρήματα που δανείζουν στη χώρα".
"Γι’ αυτό και καλώ και πάλι όλους, και μέχρι την ψηφοφορία, αλλά και μετά - κατά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού - να καταθέσουν κάθε χρήσιμη πρότασή τους", είπε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων για την 5η δόση, ο πρωθυπουργός είπε: "Είμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση όπως και τον Μάρτιο όπου πετύχαμε την επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου του δανείου των 110 δις. Μπροστά μας έχουμε μια νέα, δύσκολη, σκληρή διαπραγμάτευση στην ΕΕ. Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, στο τέλος του Ιουνίου, εγώ θα κάνω όπως πάντα το καθήκον μου. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".
Τέλος, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είπε: "Ξέρω πολύ καλά τις δυσκολίες, την αγωνία, που περνά καθημερινά η ελληνική οικογένεια. Την ανησυχία και ανασφάλεια. Ξέρω επίσης ότι, είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση. Να την κάνουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία για αλλαγές σοβαρές στην χώρα μας".
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΛΦΟΙ: ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ


Μια νέα «καταιγίδα» φαίνεται πως πλησιάζει για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ένας άλλος εκλεκτός της, ο τέως νομάρχης Φωκίδας και νυν δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, μετά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμα, κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Δύο υποθέσεις παρανομιών
Στην πρώτη υπόθεση, ο Νίκος Φουσέκης κατηγορείται ότι κατά την περίοδο του 2003 πιστοποίησε ως πολιτικός μηχανικός, με ψευδή τοπογραφικά διατάγματα, συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση ιδιοκτησίας του πρώην δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Καλτσή, η οποία βρίσκεται εκτός της ζώνης του αρχαιολογικού χώρου Δελφών, αν και είναι αποδεδειγμένο ότι ήταν και είναι εντός της ζώνης.
Με τα ψευδή αυτά στοιχεία, κατέστη δυνατόν να παραβιαστεί ο θεσμοθετημένος αρχαιολογικός χώρος Δελφών και να κατασκευαστούν σ' αυτόν τεράστιες κτηριακές εγκαταστάσεις.
Στη δεύτερη υπόθεση που αποκάλυψε το newstime.gr, ο δήμαρχος Δελφών, με αφορμή μήνυση από πολίτη για πολεοδομικές παρανομίες στον Παρνασσό, κατηγορείται για πέντε κακουργήματα-παραβάσεις εις βάρος του Δημοσίου για προσωπικό όφελος και για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων (κλικ εδώ).
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας, με το υπ. αριθμ. 155/2011 βούλευμά του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφάσισε την καταβολή 15.000 ευρώ από τον Νίκο Φουσέκη, ως περιοριστικού λόγου εγγυοδοσίας και παραπομπή στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.
«Επειδή εναντίον του Ν. Φουσέκη βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική δίωξη για διάπραξη δύο κακουργηματικών πράξεων για εκτέλεση εγκλημάτων πού έλαβαν χώρα με επιτηδευμένο τρόπο, σε συνεργασία με τον συγκατηγορούμενό του Π. Καλτσή, με την τότε ιδιότητά του ως Δημάρχου του Δήμου Δελφών Φωκίδας, για να πετύχουν αμφότεροι τον εγκληματικό σκοπό τους... Επιπροσθέτως, εάν ληφθεί υπόψιν ότι ο Νικόλαος Φουσέκης σήμερα είναι εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, πιθανολογείται ότι δεν αποκλείεται να εκμεταλλευθεί την ιδιότητά του αυτή για τη διάπραξη οικονομικής φύσης αξιόποινων πράξεων...», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.
Η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Όπως είπαν πηγές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερέας, ερωτηθείσες από την aftodioikisi.gr γιατί δεν έχει τεθεί σε αργία ο δήμαρχος, «η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, έχει έρθει το σχετικό έγγραφο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας, και έχει μεταβιβαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις δικαστικές Αρχές προκειμένου το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας να αποφασίσει για το αμετάκλητο ή όχι. Εάν υπάρξει αμετάκλητο βούλευμα, φυσικά και θα κινηθούν οι διαδικασίες για να τεθεί σε αργία και να εκπέσει του αξιώματός του».
amfissapress.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΗΕ: Πάνω από 115 εκατ. παιδιά στον πλανήτη απασχολούνται σε επικίνδυνα επαγγέλματα


Πάνω από 115 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο απασχολούνται σε επικίνδυνες δουλειές, όπως μεταλλεία, ορυχεία, φάρμες, κατασκευή παπουτσιών ή καλλιέργεια λουλουδιών, όπου απειλείται άμεσα η σωματική και ψυχική υγεία τους, σύμφωνα με τα σοκαριστικά στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Ένας ερευνητής του ΟΗΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του που επισυνάπτεται στην έκθεση ότι οι εργοδότες προτιμούν την παιδική εργασία διότι είναι φτηνή «και επειδή τα παιδιά είναι από τη φύση τους πιο υπάκουα και πειθαρχούν πιο εύκολα από τους ενήλικες, αλλά και πολύ φοβισμένα για να παραπονεθούν».

Η ανακοίνωση και η έκθεση δημοσιοποιήθηκαν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του ΟΗΕ κατά της Παιδικής Εργασίας στις 12 Ιουνίου.

Η ILO, που θεωρεί παιδί οποιονδήποτε μέχρι την ηλικία των 18 ετών, αναφέρει ότι περισσότεροι από τους μισούς νέους ανθρώπους που εργάζονται απασχολούνται σε επικίνδυνες δουλειές, με την πλειοψηφία να βρίσκεται στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Η ακραία φτώχεια είναι αυτή που οδηγεί τα παιδιά να απασχοληθούν σε ψυχολογικά και σωματικά επικίνδυνες δουλειές, ενώ κάποιες φορές οι παρενέργειες από τις τοξικές ουσίες με τις οποίες εργάζονται δεν εμφανίζονται παρά αρκετά αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με την ILO.

Πολλά παιδιά ηλικίας ακόμη και 5 ετών εργάζονται, αν και ο αριθμός των τόσο μικρών παιδιών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια υπό την πίεση της κοινής γνώμης και των εκστρατειών ενημέρωσης.

Αντίθετα σημαντικά έχουν αυξηθεί τα ποσοστά των εφήβων 15 με 17 ετών που εργάζονται σε επικίνδυνα επαγγέλματα.

Επίσης, οι εκστρατείες έχουν μειώσει την τελευταία δεκαετία και τον αριθμό των κοριτσιών που εργάζονται κι έτσι τώρα το 60% των ανθρώπων κάτω από την ηλικία των 18 ετών που δουλεύουν είναι αγόρια.

Σύμφωνα με την έκθεση της ILO, τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής εργασίας καταγράφονται στην Ασία, όπου περισσότερα από 48 εκατομμύρια παιδιά και νέοι -το 5,6% των παιδιών της περιφέρειας- ασκούν επικίνδυνα επαγγέλματα.

Στην Υποσαχάρεια Αφρική περίπου 39 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται, αριθμός που αντιστοιχεί το 15% του συνόλου των παιδιών, ενώ στη Λατινική Αμερική 9,5 εκατομμύρια, δηλαδή το 6,7%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκή μέρα Μουσικής στην Αλίαρτο και τις Θεσπιές


Το Κέντρο Ελικώνας διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο της Ξερόβρυσης στις Θεσπιές και στους Κήπους της Αλιάρτου. Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα και την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Αλιάρτου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

thespiaka.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δεν θα καταργηθεί το παράρτημα του ΟΕΚ στη Θήβα»




Δέσμευση Κεγκέρογλου μετά από ερώτηση της Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη
Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η με αριθμό 950/6-6-2011 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κυρίας Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τη διατήρηση του παραρτήματος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στη Θήβα.
Στην ερωτώσα Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Τσόνογλου, απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κεγκέρογλου.

Όπως τόνισε η βουλευτής η περιοχή της επαρχίας Θήβας αριθμεί πάνω από εβδομήντα πέντε χιλιάδες κατοίκους. Στην επαρχία Θηβών περιλαμβάνεται η Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου, η οποία αριθμεί, επίσης, ένα μεγάλο αριθμό πολιτών και εργαζομένων. Κατά συνέπεια οι δύο δήμοι, Θηβών και Τανάγρας, όπως λέγεται πλέον η περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου, συγκεντρώνουν εργαζόμενο πληθυσμό που υπερβαίνει τις πενήντα χιλιάδες κατοίκους.
Στην περιοχή αυτή υπάρχουν τέσσερις οικισμοί του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη πολιτεία έξω ακριβώς από την πόλη της Θήβας, η οποία είναι οργανωμένη με σχολεία κλπ. και η οποία πολιτεία αποτελείται περισσότερο από εργαζόμενους εργάτες, παρά από συνταξιούχους, δηλαδή από βιοποριστικές τάξεις ανθρώπων χαμηλών εισοδημάτων.
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Βράβευση Βοιωτών μαθητών Δημοτικού από τη Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Ν. Βοιωτίας διοργανώνει:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Για την βράβευση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Νομού που διακρίθηκαν
στον 5ο.Μαθητικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό
«Παιχνίδι και Μαθηματικά» και σας καλεί

Το Σάββατο στις 11-Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της ¨Κρύας¨ στη Λιβαδειά (για τους μαθητές περιοχής Λιβαδειάς )

και την Κυριακή στις 12-Ιουνίου και ώρα 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας ( για τους μαθητές περιοχής Θήβας ).

Ομιλητής: Δημάκος Γιώργος , Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και
Α΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Με Θέμα: « Πορεία Δράσης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας »
Για τη Δ.Ε
Η Πρόεδρος                                                
Πρέντζα Δήμητρα
Ο Γ.Γραμματέας
Τζαμτζής Ηλίας
viotia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία τμημάτων ΙΕΚ στη Λιβαδειά.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ



Το δημόσιο ΙΕΚ Άμφισσας προγραμματίζει για την νέα σχολική χρονιά την λειτουργία δύο (2) ειδικοτήτων με έδρα τη Λιβαδειά. Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι ειδικότητες και οι ημερομηνίες έναρξης των προεγγραφών.

Περισσότερες πληροφορίες :

Ι.Ε.Κ. Άμφισσας
τηλ.: 22650 72024 (απογευματινές ώρες)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ