Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Σπίτια βγαλμένα από τα παραμύθια



Πολύ τυχεροί αυτοί που ζούνε σε αυτά τα σπίτια























http://araxtoikailight.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Απειλητική επιστολή στη Γκερέκου


Picture 0 for Απειλητική επιστολή στη Γκερέκου
Επιστολή με την οποία απειλείται ότι σε  περίπτωση θετικής ψήφου στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα υποστεί τις συνέπειες, έλαβε στο  γραφείο της στην Κέρκυρα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου. Το περιεχόμενο του εγγράφου υπογράφουν οι «Κερκυραίοι Πολίτες».

Το κείμενο έχει εξής:

«Προς Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, Άντζελα Γκερέκου:

Ο Κερκυραϊκός Λαός θα ήθελε να σας ενημερώσει για τα κάτωθι: Εάν κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος -όπου και όποτε αυτό γίνει- ψηφίσετε θετικά, δηλαδή εναντίον του λαού, θα θεωρηθείτε ως ένοχη εσχάτης προδοσίας για δεύτερη φορά και θα υποστείτε τις συνέπειες της πράξης σας, όταν η χώρα αποκτήσει ξανά ελληνική κυβέρνηση.

Κερκυραίοι Πολίτες».
/www.voria.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλήνας πολιτικός παραδέχεται ότι έτρωγαν τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ (βίντεο)

Δεν αναφέρουμε το ονομα του φοβουμενοι μην μας ριξει τους servers (ο αθεόφοβος), θεωρείται ως πολυ τυχαιρός ανθρωπος ....
Δείτε το βίντεο!!!

http://hag-over.blogspot.com

Ελλήνας πολιτικός παραδέχεται ότι έτρωγαν τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ (βίντεο)

Διαβάστε Περισσότερα »

"Σκληρή" γλώσσα σε Λοβέρδο από την Άρια Αγάτσα για τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας




ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ Αθήνα, 14/06/2011
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Προς: τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
Ανδρέα Λοβέρδο


Κύριε Υπουργέ,
στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των νοσοκομείων της χώρας τόσο σε διοικητικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε επίπεδο παροχής Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, έχουν προβλεφθεί αλλαγές για τα Νοσοκομεία της Θήβας και της Λιβαδειάς.
Σύμφωνα με την πρόταση του επικεφαλής της επιτροπής για το θέμα αυτό και καθηγητή κ. Λ. Λιαρόπουλου, τα 14 νοσοκομεία της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προτείνεται να ενταχθούν σε 4 κύκλους.
Στον τέταρτο κύκλο, βασικό φέρεται το νοσοκομείο της Χαλκίδας και εντάσσονται επίσης τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης, τα οποία αλλάζουν χρήση. Το νοσοκομείο της Λιβαδειάς θα λειτουργεί ως περιφερειακό της Χαλκίδας, το δε νοσοκομείο της Θήβας θα γίνει τραυματιολογικό κέντρο.
Με την παρούσα μου, θα ήθελα να τονίσω την σημασία και των δύο Νοσοκομείων για τον Νομό Βοιωτίας. Το νοσοκομείο Λιβαδειάς εκτός από τις ανάγκες της πόλης και της επαρχίας, εξυπηρετεί πολίτες από την Φωκίδα και από την περιοχή της Λοκρίδος καθώς και τους εργαζόμενους των εταιριών ΛΑΡΚΟ και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στην ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή προσφέρονται υπηρεσίες σε πολίτες, πέραν των γεωγραφικών ορίων της επαρχίας Λιβαδειάς.
Η δε περιοχή της Θήβας, χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες, όπως το γεγονός ότι βρίσκεται πλησίον της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας, όπου συμβαίνουν πολλά αυτοκινητικά ατυχήματα και η πόλη φιλοξενεί εκατοντάδες νεοσύλλεκτους στρατιώτες κάθε χρόνο στο ΚΕΠΒ Θηβών. Στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας κατοικούν χιλιάδες αλλοδαποί μετανάστες και πολλοί αθίγγανοι στον Οικισμό των ROMA. Επιπρόσθετα, στον Ελεώνα Θηβών υπάρχει το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών και οι Γυναικείες Φυλακές. Στα ως άνω, προστίθενται και οι αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των εργαζομένων στις βιομηχανίες της περιοχής, κυρίως όταν λαμβάνουν χώρα εργατικά ατυχήματα. Είναι προφανές, ότι τα Νοσοκομεία των δύο πόλεων, Θήβα και Λιβαδειάς, είναι επιφορτισμένα με την παροχή υπηρεσιών σε μεγάλο αριθμό πολιτών. Το δεδομένο αυτό, θα πρέπει να απασχολήσει το Υπουργείο σας, ώστε τελικά οι προτεινόμενες αλλαγές να οδηγήσουν στην ισόρροπη βελτίωση και αναβάθμισή τους και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια υποβάθμισης κανενός από τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Νομού Βοιωτίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στήνουν το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στα Σκόπια



Ξεκίνησε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η συναρμολόγηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Το άγαλμα επισήμως θα ονομάζεται "έφιππος πολεμιστής" και έφθασε πριν μερικές ημέρες στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ.
Οι εργασίες τοποθέτησής του αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα. Το άγαλμα και η επιχάλκωση του, που έγινε σε ειδικό εργαστήριο στη Φλωρεντία της Ιταλίας, κόστισαν 5,3 εκατομμύρια ευρώ.
Για την κατασκευή της βάσης του αγάλματος και του συντριβανιού πάνω στο οποίο θα βρίσκεται ο "έφιππος πολεμιστής" δαπανήθηκαν περίπου 4,1 εκατομμύρια ευρώ.
Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 9,4 εκατομμύρια ευρώ και εντάσσεται στο σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης του κέντρου της πόλης "Σκόπια 2014", το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.
Η αντιπολίτευση επέκρινε το εγχείρημα, αποκαλώντας το "Σχέδιο εξαρχαϊσμού" του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ των Σκοπίων, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μαζί με τη βάση και το σιντριβάνι, θα έχει ύψος περίπου 22 μέτρα (12 μέτρα το άγαλμα και 10 μέτρα η βάση).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΑΛΚΙΔΑ:Είχαν γίνει ο "πονοκέφαλος" της αστυνομίας

Μέσα σ’ ένα μήνα είχαν καταφέρει να διαπράξουν 22 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Ευβοίας.
Οι δράστες, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20,21 και 25 ετών, είχαν γίνει ο πονοκέφαλος της αστυνομίας η οποία κατάφερε τελικά να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει.
Έκλεβαν αντικείμενα μεγάλης αξίας, κοσμήματα καθώς και τα κλειδιά αυτοκινήτων με τα οποία διέφευγαν στη συνέχεια.
Είχαν γίνει ο "πονοκέφαλος" της αστυνομίας
Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Χαλκίδας έφτασαν στα ίχνη τους έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν κάποια από τα αφαιρεθέντα οχήματα για να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς μετανάστες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Με αυτό τον τρόπο έβγαζαν κι άλλα λεφτά. Τις προωθήσεις αυτές ενεργούσαν είτε οι ίδιοι, είτε άλλη εγκληματική ομάδα με την οποία συνεργάζονταν.
Η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και στην τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε από την Κ.Ο ΠΑΣΟΚ ο Γ.Λιάνης ,ολόκληρη η επιστολή..

Με 4σέλιδη επιστολή του στον πρωθυπουργό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, κατέστησε σαφές ότι ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, υποβάλλοντας την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, λόγω του Μεσοπρόθεσμου.

Ο κ. Λιάνης θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας.
Στην επιστολή του ο Γιώργος Λιάνης υπογραμμίζει ότι δεν πιστεύει στην οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. «Με λύπη ομολογουμένως πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα, παραμένοντας βουλευτής Φλώρινας. Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Ο χρόνος που πέρασε με το Μνημόνιο ήταν ένας μαρτυρικός χρόνος θυσιών που αποδείχθηκαν μάταιες για τους Έλληνες. Μάταιες γιατί οδήγησαν στο Μεσοπρόθεσμο που το βλέπω βραχυπρόθεσμο και μοιραία θα ακολουθήσει και άλλο χειρότερο...»
«Δεν μπορώ να κουβαλάω το βάρος που μας φορτώνετε»
«Η υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ναυάγησε. Πιστεύετε αλήθεια ότι η τύχη της χώρας δεν κρίθηκε στο αποτέλεσμα εκείνης της συνάντησης και κρίνεται κάθε φορά από λίγους βουλευτές που τους αναγκάζουμε να γίνουν ''εθελοντές της αυτοκτονίας''; Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι 3- 4 βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο. Δεν δέχομαι να μπω στην ίδια καταναγκαστική διαδικασία. Η ελευθερία μου που την ορίζει το Σύνταγμα της χώρας είναι απεριόριστη και ''απλώνει και την ελευθερία των άλλων μέχρι το άπειρο'', για να θυμηθούμε τον Μάη του '68. Οι ψηφοφορίες αυτές είναι πιθαναγκαστικές και μόνο τέτοιες δεν πρέπει να είναι. Δεν μπορώ να κουβαλαώ πια το βάρος που μας φορτώνετε και ενώ γινόμαστε Σίσυφοι μας βαφτίζετε σωτήρες της χώρας. Αυτό είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός» σημειώνει στην επιστολή του ο Γιώργος Λιάνης.
«Να ζητήσουμε συγνώμη από τον ελληνικό λαό»
«Όλοι παραδέχονται πλέον ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχτούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε τη συγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό. Και τέλος να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή της οικονομικής μας πολιτικής όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».
«Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής»
«Για να μπορώ να λειτουργήσω ελεύθερα σαν βουλευτής χρειάστηκε όσο κι αν σας ξενίζει αυτό, να αποφασίσω πρώτα ότι δεν πρόκειται να είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής. Για πρώτη φορά αισθάνομαι πιο ελεύθερος και για πρώτη φορά κάνω αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα και αυτό που επιτάσσει ο εθνικός μας ποιητής: ''Συλλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερα''. Ό,τι καλύτερο είχα μέσα μου ήταν η ελεύθερη και αδέσμευτη φωνή μου από τα χρόνια της δημοσιογραφίας. Τη φωνή αυτή μερικές φορές την έπνιξα».
«Γιατί δεν παραιτήθηκα από βουλευτής»
«Δεν ταιριάζει ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας να ορίσω εγώ το νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές από το λαό της Φλώρινας.
real.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΥΛΙΔΑ:Σήκωσες την μπάρα; Kλήση 210 Ευρώ


Σήκωσε την μπάρα των διοδίων και δέχθηκε κλήση 210 Ευρώ
Πρόκειται για οδηγό απορριμματοφόρου του δήμου Στυλίδας ο οποίος όπως συνήθιζε μέχρι σήμερα περνούσε από τα διόδια της Πελασγίας χωρίς να πληρώνει...
Σήμερα όμως τον περίμενε περιπολικό της τροχαίας και οι αστυνομικοί του επέβαλαν πρόστιμο.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο ετών αγοράκι νεκρό από E.coli


Για πρώτη φορά το φονικό βακτήριο που θερίζει στη Γερμανία, το EHEC προκάλεσε το θάνατο ενός παιδιού και συγκεκριμένα ενός αγοριού δύο ετών στη βόρεια Γερμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την Τρίτη (14/06) των τοπικών αρχών, με το θάνατό του ανήλθε σε 37 ο αριθμός των νεκρών από το βακτήριο αυτό στην Ευρώπη, οι 36 από τους οποίους στη Γερμανία και 1 στη Σουηδία.

Το αγοράκι πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε σε νοσοκομείο του Ανόβερου, στη βόρεια Γερμανία, διευκρίνισε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Η οικογένεια του παιδιού, η οποία προσεβλήθη επίσης από το βακτήριο, αναρρώνει.

Μέχρι στιγμής το νεότερο θύμα του βακτηρίου ήταν μια 20χρονη γυναίκα, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο και την καταπολέμηση των ασθενειών στη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Πακιστανοί πίσω από τις κλοπές μετασχηματιστών



alt
Στα χέρια των αστυνομικών της ασφάλειας Λιβαδειάς βρίσκονται 4 αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής που ευθύνονται για κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στο κωπαιδικό πεδίο. Οι δράστες συνελήφθησαν όταν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ενεπλάκησαν σε τροχαίο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Από την αστυνομία αναζητούνται οι επιβαίνοντες αλλοδαποί σε άλλο επιβατικό που το εγκατέλειψαν στην κωπαίδα και εξαφανίστηκαν πεζοί.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Αρχιεπίσκοπος




Μια συμβολική κίνηση αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή τις δύσκολες και κρίσιμες ημέρες που περνάει η Ελλάδα. Συγκεκριμένα λόγω της γενικότερης κοινωνικής κατάστασης ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος δεν θα εορτάσει φέτος, αλλά ούτε θα δεχθεί ευχές στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.
Να αναφερθεί ότι την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του, ο Μακαριώτατος, θα παραστεί στη Θ. Λειτουργία που θα τελεστεί στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Ανδρέου, παραπλεύρως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πηγή http://www.romfea.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε παιδικός στο Καρπενήσι, λόγω μικροβίου




Έντονη ανησυχία προκάλεσε στην τοπκή κοινωνία του Καρπενησίου η μαζική προσβολή μικροβίου που προκαλεί στοματίτιδα, σε παιδιά του παιδικού σταθμού του Δήμου.
Το 1/3 των παιδιών νόσησαν και αποφασίστηκε να μπει λουκέτο από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και αύριο Τετάρτη. Αμέσως μετά το κλείσιμο του σταθμού, έγινε ο καθαρισμός και η απολύμανση από τους ειδικούς, ενώ στα παιδάκια που νόσησαν, η στοματίτιδα υποχώρησε, μετά την θεραπευτική αγωγή που σύστησαν οι γιατροί του νοσοκομείου Καρπενησίου.
Όλγα Λαθύρη lamiastar.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 20 κινητά με την υψηλότερη και τα 20 με τη χαμηλότερη ακτινοβολία...


Πολλά γράφονται και περισσότερα λέγονται για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων - κάποιοι τη θεωρούν καρκινογόνο, άλλοι αδιαφορούν, κάποιοι έχουν ισχυριστεί μέχρι και ότι οφελεί τον οργανισμό (!). Προς το παρόν η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει σε κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα. Όμως το...



μεγάλο site τεχνολογίας CNET, χωρίς να παίρνει θέση σχετικά με τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας, παρουσιάζει τα 20 κινητά με τις υψηλότερες μετρήσεις και τα 20 με τις χαμηλότερες. Βέβαια, ως site με έδρα την Αμερική, το CNET έχει εστιαστεί σε μοντέλα που πωλούνται στην Αμερικανική αγορά, κάτι που βεβαίως δεν αποκλείει να είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα.

Η βαθμολόγηση των κινητών γίνεται με βάση το Specific Absorption Rate (SAR) του κάθε μοντέλου, μια μονάδα που εκφράζεται σε watt ανά κιλό και μετράει την ποσότητα ραδιοκυμάτων που απορροφά το σώμα όταν χρησιμοποιείται η συσκευή. Σύμφωνα με την νομοθεσία, στην Αμερική και τον Καναδά ένα κινητό πρέπει να έχει μέγιστο SAR 1.6 Watt ανά κιλό για να κυκλοφορήσει στην αγορά. Στην Ευρώπη το όριο είναι 2 watt ανά κιλό.

Οι 20 Υψηλότερες:
Rank Model SAR (digital)
1 Motorola Bravo 1.59
2 Motorola Droid 2 Global 1.58
3 Sony Ericsson Satio (Idou) 1.56
4 Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro 1.55
4a Kyocera Jax S1300 1.55
6 Motorola i335 1.53
7 Nokia Astound 1.53
8 Motorola Defy 1.52
8a Motorola Grasp 1.52
8b ZTE Salute 1.52
11 LG Rumor 2 1.51
12 Motorola Droid 1.49
12a Sanyo Vero 1.49
12b Motorola Droid 2 1.49
15 HTC Desire 1.48
16 LG Chocolate Touch 1.47
16a Motorola Atrix 4G 1.47
18 Kyocera Wild Card M1000 1.46
19 Kyocera X-tc 1.45
20 Motorola i576 1.45

Οι 20 χαμηλότερες:
Rank Model SAR (digital)
1 Samsung Blue Earth 0.196
2 Samsung Infuse 4G 0.2
3 Samsung Acclaim 0.29
4 Samsung Replenish 0.3
5 Huawei Ideos X5 0.34
5a T-Mobile Sidekick 4G 0.34
7 LG Quantum 0.35
8 Samsung Haven 0.41
8a Samsung Evergreen 0.41
10 Samsung Captivate 0.42
11 Samsung Smiley 0.43
12 HTC Surround 0.439
13 Doro PhoneEasy 410 0.445
14 Motorola Devour 0.45
14a Motorola i890 0.45
16 Kyocera Neo E1100 0.479
17 Samsung Contour 0.49
18 HTC Imagio 0.498
19 Motorola Flipside 0.5
20 Samsung Flight SGH-A797 0.505
pcsteps
.trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο 25/06 ο ποδηλατικός αγώνας Βοιωτίας 200 χλμ

alt
Σας γνωρίζουμε ότι στις 25 Ιουνίου 2011, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατικός αγώνας μεγάλων αποστάσεων 200 χλμ brevet.

Ο αγώνας θα γίνει σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε.Π.Α, τον Χιονοδρομικό – Ορειβατικό - Ποδηλατικό Σύλλογο Θήβας και τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Θηβαίων.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 το πρωί στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, όπου εκεί θα γίνει και ο τερματισμός του αγώνα.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
Άγιοι Θεόδωροι, Μουρίκι, Λουκίσια, Δροσιά, Ριτσώνα, Άρμα, Καλλιθέα, Νεοχωράκι, Ερυθρές, Πλαταιές, Καπαρέλλι, Μελισσοχώρι, Λεύκτρα, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Αγία Άννα, Αγία Τριάδα, Άγιος Γεώργιος και μέσω της Εθνικής Οδού Λιβαδειάς-Θηβών τερματισμός στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων.

Τηλέφωνα για πληροφορίες: 2262 0 26503
Νικιτας Παν: 6936 181791
Μπαρακάκος Δημ: 6932 667312
Διαβάστε Περισσότερα »

Tοξική βόμβα για το λεκανοπέδιο η καύση καλωδίων από 30.000 Ρομά

http://s.enet.gr/resources/2009-09/climate-thumb-large.jpg


Περίπου 30.000 Ρομά, με προέλευση κυρίως από την Αλβανία και τη Βουλγαρία, έχουν εγκατασταθεί στην Αττική και επιδίδονται στην καύση καλωδίων, αγνοώντας τους σοβαρούς κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η παράνομη δραστηριότητά τους για την υγεία των ίδιων και των κατοίκων του λεκανοπεδίου, αλλά και την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα που αναπνέουμε.Συγκεντρωμένοι σε τριτοκοσμικούς καταυλισμούς χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές, με σημαντικότερα σημεία αναφοράς τον Ασπρόπυργο, τα Μεσόγεια κοντά στην Αττική οδό και τον Ταύρο, αναλαμβάνουν τη «βρόμικη δουλειά» για λογαριασμό των σκραπατζίδικων που λειτουργούν σε διπλανούς χώρους, κατά παράβαση των νόμων στις περισσότερες περιπτώσεις. Η αποκάλυψη έγινε από τη Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική γραμματέα επιθεωρητών Περιβάλλοντος του υπουργείου ΠΕΚΑ, σε συγκέντρωση που οργάνωσαν ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η επιτροπή κατοίκων Ταύρου κατά της καύσης καλωδίων.
Τόνισε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει επεξεργαστεί συνολικό σχέδιο για να σταματήσει η καύση καλωδίων, κατά την οποία παράγονται διοξίνες και φουράνια, ουσίες ιδιαίτερα τοξικές ακόμη και σε απειροελάχιστες ποσότητες. Παραδέχθηκε ότι το κίνητρο που τροφοδοτεί τη «μαφία του χαλκού» είναι η μεγάλη διαφορά τιμής ανάμεσα στα ανεπεξέργαστα καλώδια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα και στα «καμένα». Το αντίδοτο στο πρόβλημα είναι η ένταξη των ομάδων Ρομά που βρίσκονται στον Ταύρο σε συστήματα ανακύκλωσης, που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Με φορείς που θα οργανώσουν μόνοι τους θα συγκεντρώνουν τα υλικά και θα τα παραδίδουν σε πιστοποιημένους φορείς οι οποίοι διαθέτουν υποδομές για την ακίνδυνη επεξεργασία τους. «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι Ρομά θεωρούνται οι καλύτεροι συλλέκτες υλικών που προσφέρονται για ανακύκλωση και θέλουμε να το αξιοποιήσουν με ασφαλή τρόπο», τόνισε ο Δημήτρης Χωματίδης από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, που ενημέρωσε ότι το σύστημα εφαρμόστηκε με επιτυχία σε καταυλισμό Ρομά κοντά στην Κόρινθο.
Ευθύνες στην περιφέρεια
Η Μαργαρίτα Καραβασίλη δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στην περιφέρεια Αττικής, που με βάση το νόμο είναι αρμόδια για τη μεταφορά των βαρελιών με τοξικό περιεχόμενο, που ήρθε στην επιφάνεια όταν Ρομά επιχείρησαν να τα κλέψουν για να τα πουλήσουν στα σκραπατζίδικα. «Είναι χημική βόμβα που απειλεί το μισό λεκανοπέδιο», παραδέχθηκε και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα καταβάλει τα 13.000 αυρώ που απαιτούνται για την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών και την εξυγίανση του εδάφους.
«Φέτος το καλοκαίρι οι κάτοικοι του Ταύρου θα μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους», υποσχέθηκε ο Ανδρέας Ευθυμίου, δήμαρχος του καλλικρατικού δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, που ανακοίνωσε ότι τρία από τα πέντε σκραπατζίδικα, που λειτουργούν στα δικά του όρια, έχουν κλείσει με δικαστικές αποφάσεις. Ο δήμος έχει προσφύγει στα δικαστήρια και για τις υπόλοιπες δύο, αναμένοντας θετική εξέλιξη το αργότερο σε δύο μήνες.
Οι κάτοικοι όμως δεν επαναπαύονται και η Εύα Ζημαράκη, μέλος της επιτροπής, ανακοίνωσε τη συγκέντρωση υπογραφών κάτω από επιστολή που θα σταλεί προς τον πρωθυπουργό, απαιτώντας να τεθεί τέρμα σε αυτή την κατάσταση. «Δεν είναι εχθροί μας οι φτωχοδιάβολοι της οδού Ορφέως», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Λινάρδος, πρόεδρος της επιτροπής κατοίκων. Την άποψη αυτή όμως δεν επικρότησαν ορισμένοι στο ακροατήριο, με προεξάρχοντα τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Ταύρου.
Τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία ανέλυσαν ο Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης του «Δημόκριτου», και ο Γ. Βαρουχάκης, διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του «Ερρίκος Ντυνάν».



πηγή:Ελευθεροτυπία
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυθεία απειλή της Ρωσίας για Αιγαίο λόγω της αντιπυραυλικής ασπίδας

Image
Eυθεία απειλή της Ρωσίας για Αιγαίο λόγω της αντιπυραυλικής ασπίδας
Η πρώτη οξεία αντίδραση από την πλευρά της Ρωσίας για τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα, ήρθε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς, από την Μόσχα με μία σκληρή δήλωση με αφορμή την είσοδο του αμερικανικού καταδρομικού USS Monterey στη Μαύρη Θάλασσα, προερχόμενου από το Αιγαίο, όπου περιπολούσε τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να συμμετάσχει στις αμερικανο-ουκρανικές ασκήσεις Sea Breeze 2011.
 
Στην δήλωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει αναφορά στην "εγκατάσταση στο Αιγαίο αμερικανικών πλοίων τα οποία θα προωθούνται στη Μαύρη Θάλασσα" και προειδοποιιεί ότι  "Θα αντιμετωπίσουμε παρόμοια βήματα ως απειλή για την ασφάλειά μας", πρακτικά δηλαδή θα στοχοποιηθούν οι περιοχές δράσης των αμερικναικών πλοίων ήτοι η ... Ελλάδα!
 
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει δώσει κατ'αρχήν την συγκατάθεσή της για συμμετοχή της χώρας μας στην αντιπυραυλική ασπίδα και αυτό πέραν όλων των άλλων που έχουν "παγώσει" τις ελληνορωσικές σχέσεις, έχει δημιουργήσει την οργή της Μόσχας. Η δήλωση είναι η πιο σκληρή που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τότε που διαλύθηκε η Σοβετική Ένωση από την πλευρά της Ρωσίας. Ας την δούμε ολόκληρη:
 
"Το USS Monterey είναι εξοπλισμένο με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis και έχει αποσταλεί στα ευρωπαϊκά ύδατα για τη σταδιακή προσαρμογή και εγκατάσταση του ευρωπαϊκού κλάδου της παγκόσμιας αντιπυραυλικής ασπίδας. Το πρώτο στάδιο αυτού του προγράμματος προβλέπει την εγκατάσταση στην Αδριατική, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα στολίσκου αμερικανικών πλοίων, που καλούνται να διασφαλίσουν την άμυνα των χωρών της Νότιας Ευρώπης, από υποθετικές πυραυλικές απειλές. Κατά την επίσημη αμερικανική εκδοχή, τα πλοία αυτά θα μπορούν επίσης να προωθούνται στη Μαύρη Θάλασσα σε περίπτωση ανάγκης, για παράδειγμα, εφ’ όσον οξύνεται η κατάσταση στην περιοχή. Τι είδους “όξυνση” εννοούσε η αμερικανική διοίκηση, αποφασίζοντας να μετακινήσει από τη Μεσόγειο ανατολικότερα, το βασικό επιθετικό πλοίο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην περιοχή;".

Το ρωσικό ΥΠΕΞ αναρωτιέται επίσης εάν πρόκειται για «συνηθισμένη επίσκεψη σ’ αυτήν την εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή, τότε γιατί επιλέχθηκε πλοίο με αυτόν τον εξοπλισμό» και τί ρόλο θα μπορούσε να αναλάβει σε ασκήσεις με διακηρυγμένο στόχο μια «αντιπειρατική επιχείρηση κατά τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ».

Στο ανακοινωθέν σημειώνεται επίσης, ότι «η ρωσική πλευρά επανειλημμένως υπογράμμισε ότι δεν θα αφήσουμε χωρίς την προσοχή μας την εμφάνιση σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας στοιχείων της στρατηγικής υποδομής των ΗΠΑ και θα αντιμετωπίσουμε παρόμοια βήματα ως απειλή για την ασφάλειά μας. Οι ανησυχίες μας αγνοούνται όπως και πριν και υπό την προκάλυψη των συνομιλιών για συνεργασία στον τομέα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη εξελίσσεται η διαμόρφωση εκείνου ακριβώς του αντιπυραυλικού συνδυασμού, για τις επικίνδυνες συνέπειες του οποίου επανειλημμένως προειδοποιούσαμε τους Αμερικανούς και ΝΑΤΟϊκούς μας εταίρους. Μάλιστα γίνεται αυτό επιδεικτικά, σαν να υποδεικνύεται στη Ρωσία ότι ουδείς σκοπεύει να υπολογίσει τη γνώμη μας».

Κατά το ρωσικό ΥΠΕΞ, οι εξελίξεις αυτές δεν διευκολύνουν τον κοινό προσδιορισμό της φιλοσοφίας και της αρχιτεκτονικής της μελλοντικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, όπως συμφωνήθηκε στη Λισαβόνα και στις συναντήσεις κορυφής μεταξύ των προέδρων ΗΠΑ-Ρωσίας.

Το γεγονός ότι στο αρχικό ακόμη στάδιο εμφανίζονται «παρόμοιες εκπλήξεις» μαρτυρούν, κατά τη ρωσική πλευρά, ότι το αμερικανικό αντιπυραυλικό πρόγραμμα δημιουργεί «υψηλού βαθμού στρατηγική αβεβαιότητα» και καθιστά αναπόφευκτο το ερώτημα «σε ποιο βαθμό είναι δυνατόν να βασιζόμαστε στις προφορικές διαβεβαιώσεις για μη στόχευσή του εναντίον της Ρωσίας».
 
Το σημαίνουν όλα αυτά: Η νυν κυβέρνηση, εκτός όλων των άλλων, είναι σαφές ότι στρατηγικά έχει "γυρίσει την πλάτη στη Ρωσία" και αυτό φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της. Από την διάρρηξη της αμυντικής συνεργασίας μέχρι την έγκριση της αντιπυραυλικής ασπίδας και το "σπρώξιμο" της Ρωσίας στην αγκαλιά της Άγκυρας.
Οι Αμερικανοί έδειξαν ήδη από τον Νοέμβριο του 2009 ότι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν κομμάτια της αντιπυραυλικής ασπίδας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Τότε, λίγο μετά την ανάληψη της ηγεσίας από το ΠαΣοΚ, είχαν επισκεφτεί την Αθήνα οι βοηθοί υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ Αλεξάντερ Βέρσμπαου και Τζέιμς Τάουνσεντ, στο πλαίσιο των υψηλόβαθμων ελληνοαμερικανικών συνομιλιών (high-level talks).

Ετέθη το ζήτημα της αντιπυραυλικής άμυνας, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2009 ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ανακοινώσει την αλλαγή των σχεδίων του προκατόχου του Τζορτζ Μπους, ώστε, αντί για την εγκατάσταση βάσεων σε Πολωνία και Τσεχία, η πρώτη φάση του συστήματος να λειτουργήσει με πλωτά μέσα βασισμένα στο σύστημα Aegis.
 
Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσον αυτές οι πληγές μπορούν να επουλωθούν σύντομα από τα νέα κυβερνητικά σχήματα που θα έρθουν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

H αγγελία της ημέρας...................................

Ιδιαιτέρα Υπουργού με μισθό 5.000 ευρώ

Γι'αυτό βουλιάξαμε. Ιδιαιτέρα Υπουργού με 5000€ το μήνα μισθό!!! (αν είναι αλήθεια όσα λέει το γραφείο συνοικεσίων βεβαίως)

H αγγελία που δημοσιεύθηκε στην «ATHENS VOICE” τα λέει όλα για το που πάμε και που μας πάνε...
Ιδιαιτέρα υπουργού 40χρονη, εξαιρετικά όμορφη, με..
 γοητευτική παρουσία και προσωπικότητα, ψηλή, λεπτή, γόνος στρατιωτικών, μηνιαίως Ε 5.000, 2ώροφο, μετοχές, καταθέσεις, εξοχικό, Ι.Χ. επιθυμεί γνωριμία γάμου με κύριο έως 52 ετών, νεανικό, ευχάριστο, ευγενή.

Να τονίσουμε οτι την παραπάνω αγγελία την είδαμε τέλος του 2010, δηλαδή σε μνημονιακούς καιρούς που υποτίθεται οτι κόβουμε οτιδήποτε περιττό.
Αυτά είναι ,ιδιαιτέρα υπουργού να εισπράττει περισσότερα απο καθηγητή πανεπιστημίου και Στρατηγό

http://diaforetikimatia.blogspot.com/2011/06/5000.html
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΛΕΙΒΑΔΕΙΑΣ


Την Δευτέρα 13-06-2011 στο δρομολόγιο των 21:00 από Αντίκυρα προς Λειβαδιά του ΚΤΕΛ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ (πινακιδες ΒΙΚ 4748), οι επιβάτες έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός ακραίου περιστατικού, που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει ούτε σε υπάλληλο αλλα ουτε και σε κανέναν άνθρωπο.
Ο τσαμπουκάς εισπράκτορας ήθελε απόλυτη ησυχία στο λεωφορείο που η επιχείρηση τον έβαλε εισπράκτορα.Στην προσπάθεια να τιθασεύσει τα νεαρά παιδιά που γύρναγαν από τα μπάνια τους,τα
ΑΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΛΕΙΒΑΔΕΙΑΣ ΕΝΤΟΣ 24 ωρων, ΠΡΟΤΟΥ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ.

"ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ"
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριο μαχαίρι σε μισθούς πάνω από 1.300 €

Θερμό φθινόπωρο με μειώσεις-φωτιά για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου βρίσκονται πάνω από την κόκκινη γραμμή αμοιβών που θα οριστεί περίπου στα 1.300 ευρώ το μήνα φέρνει το Μεσοπρόθεσμο με την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και την καθιέρωση νέων θεσμών για το ελληνικό Δημόσιο όπως η μισθωτή εφεδρεία και οι εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ για την ανακατάληψη της θέσης στην περίπτωση μετάταξης του εργαζομένου.
Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου θα γίνει σταδιακά για όσους ήδη υπηρετούν στο Δημόσιο και άμεσα για τους νεοδιοριζόμενους και περιλαμβάνει όχι μόνον περικοπή και κατάργηση των λεγόμενων μέχρι τώρα ειδικών επιδομάτων, αλλά και μείωση των επιδομάτων που θα διατηρηθούν,όπως κίνητρο απόδοσης και οικογενειακά. Η νέα συμφωνία με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει αναλυτικά τα εξής:
* Μαχαίρι έως και 40% στις αποδοχές υπαλλήλων που βρίσκονται πάνω από τα 2.000 ευρώ το μήνα με την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων και ταυτόχρονη μείωση και ενσωμάτωση στο βασικό μισθό μέρους των γενικών επιδομάτων που αναμένεται να διατηρηθούν.
Ετσι το λεγόμενο κίνητρο απόδοσης που δίδεται σήμερα σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και κυμαίνεται από 57 έως 100 ευρώ τον μήνα θα περιοριστεί στα 28 έως και 50 ευρώ τον μήνα. Επίσης το οικογενειακό επίδομα θα μειωθεί, σε 10% το επίδομα γάμου και 5% για κάθε παιδί. Αναμένεται η μείωση να είναι από 10% έως και 40% για κάθε υπάλληλο ανάλογα με τη θέση που υπηρετεί και το συγκεκριμένο μισθολόγιο με το οποίο αμείβεται.
Επίσης η αρχή ίση αμοιβή για ίδια εργασία, που είναι μια από τις βασικές αρχές του νέου μισθολογίου, αναμενόταν να φέρει έστω και μικρές αυξήσεις σε μια σειρά υπαλλήλους που ήταν μέχρι τώρα οι αδικημένοι. Πράγματι σε κανονικές συνθήκες ένας αριθμός υπαλλήλων θα έβλεπαν ακόμη και σε καιρούς κρίσης τις αποδοχές τους να αυξάνονται έστω και οριακά με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Ομως τώρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι ούτε αυτό θα συμβεί, καθώς αυτές οι μικρές αυξήσεις θα εξανεμιστούν από κάθετες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ανέργων και περικοπών βασικών επιδομάτων.
* Μείωση στο μισθό όλων των δημοσίων υπαλλήλων θα επιφέρει επίσης το μέτρο της επιβολής της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ των ανέργων, από 1% που ήταν μέχρι τώρα σε 3%, μέτρο που θα εφαρμοστεί οριζόντια και θα φέρει μείωση των αποδοχών στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.
* Μακροχρόνιο πάγωμα των μισθών των υπαλλήλων με την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής της μισθολογικής ωρίμανσης. Η αλλαγή κλιμακίου στις υπηρεσίες μέχρι τώρα γινόταν κάθε δύο χρόνια αυτοδίκαια και σήμαινε αύξηση των αποδοχών του υπαλλήλου. Πλέον η απόδοση της ωρίμανσης θα γίνεται κάθε πέντε χρόνια και δεν θα πραγματοποιείται αυτοδίκαια, αλλά μόνον ύστερα από αξιολόγηση των προϊσταμένων του υπαλλήλου.
* Μείωση στο ελάχιστο της παρουσίας των υπαλλήλων με συμβάσεις έργου στις δημόσιες υπηρεσίες. Το μαχαίρι που θα πέσει στους συμβασιούχους θα είναι άγριο και αναμένεται ένας στους δύο να απομακρυνθεί. Ο στόχος είναι ο αριθμός των συμβασιούχων να μειωθεί στους απολύτως απαραίτητους εποχικούς που δεν θα ξεπερνούν τις 25.000 για όλες τις υπηρεσίες του κράτους.
* Ελάχιστες θα είναι στο μέλλον και οι προσλήψεις στο Δημόσιο. Η αναλογία ένας προς πέντε είναι από την αρχή του χρόνου ένας προς δέκα και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο στόχος που ήθελε μέχρι πρότινος την αναλογία ένας προς πέντε να επανέρχεται μετά το 2012 δεν φαίνεται να ευδοκιμεί καθώς, όπως όλα δείχνουν, η αναλογία που θα σταθεί η μπίλια θα είναι στο ένας προς επτά, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε επτά υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται.
Δύο άλλα μέτρα για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων στο Δημόσιο και την εξοικονόμηση 2,2 δισ. ευρώ στη μισθολογική δαπάνη μέχρι το 2015 είναι οι απολύσεις υπαλλήλων με σύμβαση αορίστου χρόνου, των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν επειδή ο φορέας τους θα καταργηθεί ή θα συγχωνευτεί με άλλους μαζί με τη μεσοβέζικη λύση που έχει προταθεί για μετατάξεις μέσω ΑΣΕΠ με εξετάσεις για ανακατάληψη της θέσης από τον εργαζόμενο και ο θεσμός της μισθωτής εφεδρείας.
Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι θα δοθεί εναλλακτικά η δυνατότητα σε υπαλλήλους που θα βρίσκονται στον αέρα, επειδή καταργήθηκε η θέση τους, να μην πάρουν μέρος στις εξετάσεις ΑΣΕΠ για μετάταξη, αλλά να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Αυτό σημαίνει ότι: οι υπάλληλοι θα τεθούν εκτός υπηρεσίας για ένα χρονικό διάστημα που αναμένεται να είναι από τρία έως πέντε χρόνια.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα το κράτος θα καταβάλει στους υπαλλήλους ένα μέρος της αμοιβής τους, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το 50% των συνολικών αποδοχών τους μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές. Αντίστοιχα, οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στη διάθεση της υπηρεσίας όπου και οπότε αυτή τους καλέσει. Το μέτρο αυτό θα βρει μεγαλύτερη ανταπόκριση σε εκείνους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότησή τους διότι εκείνοι που χρειάζονται λίγα χρόνια για να μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη θα προτιμήσουν την εργασιακή εφεδρεία από την αβεβαιότητα των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για ενδεχόμενη μετάταξη σε άλλη υπηρεσία. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι κάνουν χρήση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας όταν συμπληρώσουν τα χρόνια σύνταξης θα συνταξιοδοτηθούν κανονικά και θα πάρουν το εφάπαξ που τους αναλογεί.
Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας αντικαθιστά δηλαδή σε καιρούς Μνημονίου το μέτρο της εθελουσίας εξόδου που είχε εφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια σε μια σειρά δημόσιες υπηρεσίες για την «απαλλαγή» τους από πολυάριθμο προσωπικό με υψηλά κλιμάκια μισθών.
Τέλος, θα εφαρμοστεί και το μέτρο της προσωρινής αποχώρησης για τους δημόσιους υπαλλήλους, κάτι που ισχύει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης εδώ και αρκετά χρόνια: δηλαδή αν ένας υπάλληλος θελήσει, μπορεί να αποχωρήσει από την υπηρεσία του μέχρι και πέντε χρόνια με άδεια άνευ αποδοχών.Κατά το διάστημα αυτό μπορεί να εργάζεται κανονικά στον ιδιωτικό τομέα εάν φυσικά έχει στη διάθεσή του μια τέτοια δυνατότητα. Μετά τα πέντε χρόνια μάξιμουμ θητείας στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιστρέψει κανονικά στη θέση του στο Δημόσιο. Ακόμη σε υπαλλήλους που το επιθυμούν και είναι μόνιμοι στο Δημόσιο με πλήρη απασχόληση μπορεί να μετακινηθούν σε θέσεις μερικής απασχόλησης, δηλαδή με τετράωρη καθημερινή εργασία. Αυτό φυσικά σημαίνει και αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους.
Γενναία θα είναι και η εξοικονόμηση μέχρι 800 εκατ. ευρώ έως το 2015 από το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημόσιων οργανισμών που έχει συμφωνήσει ήδη η κυβέρνηση με την τρόικα.
Ηδη επιταχύνονται οι συγχωνεύσεις σχολείων, στρατοπέδων, νοσοκομείων και αστυνομικών τμημάτων που θα φέρουν κέρδος 225 εκατομμύρια μέχρι το 2015. Για τους 897 φορείς που συγκαταλέγονται στο μητρώο φορέων, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, και το σύνολο των 5.000 φορέων που έχουν καταγραφει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση προβλέπεται πρόγραμμα συγχωνεύσεων, καταργήσεων και ανασυγκροτήσεων που θα ανακοινώνεται ανά τρίμηνο. *
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Παραλύει» αύριο όλη η χώρα

Κατεβάζουν «ρολά» δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας

Βροντερό «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης και στη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων που αυτό προβλέπει για μισθωτούς και συνταξιούχους θα πουν την Τετάρτη τα συνδικάτα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό σύνθημα «Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε. Όλοι μαζί να σπάσουμε τα δεσμά του Μνημονίου», διοργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο πεδίο του Άρεως, ενώ μία ώρα νωρίτερα χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ.

Από την 24ωρη απεργία αναμένεται να κατεβάσουν «ρολά» ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας ενώ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Απεργούν, ακόμα, οι υπάλληλοι των τραπεζών.

Αποκομμένη η χώρα από αέρος και θαλάσσης

Κλειστός θα μείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος και δε θα εκτελεστεί καμία πτήση από και προς τα αεροδρόμια όλης της χώρας, καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Τα πλοία θα είναι όλο το 24ωρο δεμένα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με εξαίρεση ΟΣΕ και Προαστιακό, που θα ακινητοποιηθούν καθ’ όλο το 24ωρο, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις στην απεργία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για τα συλλαλητήρια.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος αναμένεται να λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα αστικά λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Το τραμ αναμένεται να εκτελεί δρομολόγια από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα ποιες ώρες θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας.

Νέος γύρος κινητοποιήσεων

Τα συνδικάτα δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους για όλο το επόμενο διάστημα, εν όψει της συζήτησης και της ψηφοφορίας στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο και είναι πιθανό να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στις 5 Ιουλίου, όταν θα συζητείται ο εκτελεστικός νόμος του προγράμματος.

Ήδη έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης.

Η μορφή των κινητοποιήσεων και οι ακριβείς ημερομηνίες τους θα ληφθούν από τα όργανα των τριτοβάθμιων οργανώσεων, καθώς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα της ψήφισης του προγράμματος.

Η ΓΣΕΕ, πάντως, έχει ήδη προγραμματίσει συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησής της για την Παρασκευή 17 Ιουνίου, όπου και θα καθοριστούν οι οριστικές αποφάσεις.

Στο στόχαστρο και των Αγανακτισμένων το Μεσοπρόθεσμο

Το Μεσοπρόθεσμο μπαίνει στο στόχαστρο και των «Αγανακτισμένων», οι οποίοι θα περικυκλώσουν την Τετάρτη τη Βουλή την ώρα που θα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχετικό νομοσχέδιο.

«Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μαΐου», αναφέρουν στο ψήφισμά τους και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει σε «τρία μεγάλα ραντεβού», μπροστά στη Βουλή, στο μετρό Ευαγγελισμός και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για την ίδια ημέρα στις 7 το πρωί.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα των πανελλαδικών

Ελεύθερο σχέδιο σήμερα στα ειδικά μαθήματα

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να περιμένουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για να μάθουν τις βαθμολογίες τους για την εισαγωγής τους στα ΑΕΙ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι βάσεις αναμένεται να πέσουν, κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές, ενώ οι υποψήφιοι προετοιμάζονται για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων με τους υποψήφιους να εξετάζονται στο ελεύθερο σχέδιο. Η αυλαία των ειδικών μαθημάτων πέφτει στις 20 Ιουνίου Με το μάθημα «Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το θεατρικό έργο<< Μπαμπάδες με ρούμι>>στη Θήβα


Η Θεατρική Ομάδα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας παρουσιάζει στις 14 & 15 Ιούνη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ώρα 21:00, το θεατρικό έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου » Μπαμπάδες με ρούμι »
Στη δεκαετία του ’80 γεννήθηκε μια νέα εποχή αμοραλισμού και ελαφρότητας.
Τα πάντα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις. Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης. Και αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά της σημερινής κοινωνίας με τη χθεσινή. Η έλλειψη συνείδησης. Πράγμα που κάνει τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, αναίτια και γελοία. Δεν έχουν καν τη γοητεία της ανηθικότητας. Το μαύρο μεγαλείο του κακού όταν γίνεται με επίγνωση.
Στους ‘’Μπαμπάδες με ρούμι’’ προσπαθήσαμε να γράψουμε την ιστορία ενός τέτοιου γελοίου εγκλήματος. Την κωμωδία έξι ανάπηρων, ανόητων, ανήθικων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων.
Θανάσης Παπαθανασίου
Μιχάλης Ρέππας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλυσίδα Αγανακτισμένων την Τετάρτη


"ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" Την Τετάρτη 15/6 από τις 7 το πρωί αποκλείουμε με μια ανθρώπινη αλυσίδα από ειρηνικά χέρια πιασμένα αγανακτισμένων, την πρόσβαση προς τη Βουλή των Ελλήνων. Η "Αλυσίδα" θα ακολουθεί το διάγραμμα των οδών Ριζάρη-Βασ. Κωνσταντίνου- Ζάππειο- Λεωφ. Αμαλίας- Πλατεία Συντάγματος- Κριεζώτου- Κανάρη- Πατριάρχου Ιωακείμ- Πλουτάρχου- Πολεμικό Μουσείο. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη - 14 Ιουνίου



Οι παγκόσμιες ανάγκες αιμοδοσίας είναι υψηλές, λόγω των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων (π.χ. κληρονομικές θαλασσαιμίες, θρομβοκυττοπενία), των χειρουργικών επεμβάσεων και των τροχαίων ατυχημάτων. Υπάρχουν άτομα, τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους χωρίς ζωτικές μεταγγίσεις. Παρά ταύτα, τα ποσοστά της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι χαμηλά, ιδιαίτερα στη χώρα μας.

Η πιο διαδεδομένη λανθασμένη δοξασία που σχετίζεται με τον χαμηλό αριθμό εθελοντών αιμοδοτών, είναι ότι η αιμοδοσία επιβαρύνει τον οργανισμό του αιμοδότη. Αυτό είναι λάθος. Παρά το γεγονός, ότι ορισμένα ιατρικά προβλήματα, μπορεί πράγματι να αποτελούν αντένδειξη για μετάγγιση λόγω επιβάρυνσης του οργανισμού του αιμοδότη ή ακατάλληλου αίματος, οι αιμοδότες αυτοί αποκλείονται κατά την διάρκεια ιατρικής εξέτασης και εξετάσεων αίματος που πραγματοποιούνται σήμερα στα κέντρα αιμοδοσίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιούχα» και στον Βουλγαράκη


Ήρθε και η σειρά του Γ. Βουλγαράκη να ακούσει τη γνωστή «γιούχα» έξω από το σπίτι του.
Για περίπου μισή ώρα διαδηλωτές φώναζαν έξω από την οικία του πρωην υπουργού το γνωστό «κλέφτες-κλέφτες» και άλλα συνθήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΛΙΣ 45 ΗΜΕΡΩΝ !!!




Βοηθείστε να σωθεί!

Πριν μερικούς μήνες η Μαριάννα
Σκουτάρη , έτρεξε ,
φώναξε και χρησιμοποίησε
κάθε δυνατό μέσω ,όπως θα
έκανε κάθε γονέας για να
σώσει την Ζωή του παιδιού
της, ζητώντας "ΒΟΗΘΗΣΤΕ
ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΑΣ!!!!!"
Σήμερα το δικό μας κοριτσάκι,
μόλις 45 ημερών βρίσκεται
αυτή την στιγμή σε ένα
δωμάτιο του νοσοκομείου
ΠΑΙΔΩΝ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ "
με βαρύ χολοστατικό
σύνδρομο και χρήζει άμεσης
μεταφοράς του στο εξωτερικό για να υποβληθεί σε ΕΠΕΜΒΑΣΗ.
Η βοήθεια του κράτους είναι σχεδόν ανύπαρκτη και τα οικονομικά μέσα
των γονιών του ελάχιστα.
Στο χέρι μας είναι λοιπόν να "Σώσουμε μια ζωή"

Οι γονείς του Νίκος και Μαρία ζουν στην αγωνία για την ζωή του μικρού τους
αγγέλου... γεμάτοι κουράγιο και θέληση να πολεμήσουν για να δούνε το παιδί
τους να μεγαλώνει. Είναι ανθρώπινο χρέος μας να προσφέρουμε με
όποιο τρόπο μπορούμε, βοηθώντας είτε οικονομικά είτε διαδίδοντας το και
"Εσύ μπορείς" .
Όλοι μπορούμε να του δώσουμε την ευκαιρία να ΖΗΣΕΙ!!!
Γι' αυτό παρακαλούμε όποιος μπορεί να βοηθήσει ας
επικοινωνήσει στο: 6938064512 (Μαρία / μητέρα).
Αριθμός λογαριασμού ALPHA BANK : 150002340000638
ΙΒΑΝ: GR15 0140 1500 1500 0234 0000 638
Στοιχεία Λογαριασμού : Νικόλαος Κρινής (ο πατέρας)
Αριθμός λογαριασμού EUROBANK : 00260394160100309263
ΙΒΑΝ: GR5302603940000160100309263
Στοιχεία Λογαριασμού : Νικόλαος Κρινής & Μαρία Πέττα

wwwthivaalarm.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτογραφίες απο την συναυλία των Αγανακτισμένων της Θήβας









 
aganaktismenoithivas.blogspot.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με πολυ Μερακι η Εικαστικη Εκθεση Μελισσοχωριου


Με αρκετο ζηλο και μερακι τα μελη του πολιτιστικου Συλλογου Μελισσοχωριου '' Μελισσα'' συγκεντρωσαν την ιστορια του χωριου τους σε αντικειμενα ανεκτιμητης αξιας γενεων και γενεων και τα παραθετουν  σε μια πολυ ωραια Εκθεση στο Κοινοτικο Γραφειο Μελισσοχωριου την Εκθεση που επισκεπτεται αρκετος κοσμος καθημερινα θα λειτουργει για λιγες ακομα ημερες .Στην σημερινη μας επισκεψη συναντησαμε  και τον βουλευτη Βοιωτιας Μιχαλη Γιαννακη.
loutoufinews.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ